WordPress.com vs. WordPress.org: 4 lucruri de știut și cum să comutați (sept. 2021)

 • Home
 • Uncategorized
 • WordPress.com vs. WordPress.org: 4 lucruri de știut și cum să comutați (sept. 2021)
WordPress.com vs. WordPress.org: 4 lucruri de știut și cum să comutați (sept. 2021)

WordPress.com vs. WordPress.org: 4 lucruri de știut și cum să comutați (sept. 2021)

Care este diferența dintre WordPress.org și WordPress.com? Este o întrebare de bază care este adesea trecută cu vederea atunci când se creează site-uri noi și poate provoca o mulțime de dureri de cap:

 • WordPress.com este un site web complet găzduit care vă permite să vă construiți și să vă personalizați propriul site gratuit. Totul este bazat pe browser, deci nu sunt implicate descărcări. Trebuie doar să creați un cont, să alegeți o temă, apoi să indicați și să faceți clic sau să trageți și să plasați pentru a începe să creați online.
 • WordPress.org este site-ul unde veți găsi software-ul WordPress, care poate fi descărcat gratuit. În acest caz, WordPress se referă la populara aplicație de blog pe care o puteți descărca și instala în timp ce găzduiți cu un furnizor prietenos cu WP. Acesta este adesea numit WordPress auto-găzduit.

Acum, să comparăm modul în care se strâng cele două când vine vorba de cost, design, suport și stocare. Apoi, vom aborda cum să migrați site-ul dvs. de la WordPress.com la platforma WordPress.org.

WordPress.com vs. WordPress.org: Cele mai bune opțiuni de găzduire WordPress

Cu mai multe variante de WordPress dintre care să alegi, s-ar putea să te simți copleșit de opțiunile tale. Este greu să te contrazici să mergi direct la creatorul platformei pentru ajutor pentru găzduire, având în vedere că ar trebui să știe mai bine decât oricine cum să optimizeze și să securizeze platforma:

Înscrieți-vă cu WordPress.com »

Pentru cei care doresc să meargă pe ruta auto-găzduită cu WordPress.org, pe care o preferă majoritatea proprietarilor de site-uri, furnizorii de mai jos fac procesul de instalare și configurare foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să dai clic pe un program de instalare automat, să-ți denumești site-ul și ești gata! Preferăm aceste companii pentru performanța îmbunătățită și asistența clienților îmbunătățită:

1. Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Recomandat de WordPress.org din 2005
 • Actualizări automate WordPress și instalare inițială
 • Teme WordPress GRATUITE în Bluehost Marketplace
 • Asistență 24/7 prin chat live, telefon și e-mail
 • Obțineți reduceri exclusive la planurile WordPress
 • Începeți acum Bluehost.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Pachetele de găzduire WordPress de la Bluehost sunt destinate proprietarilor de site-uri pentru prima dată și bloggerilor personali. Aceste servicii vin la un preț superior în comparație cu planurile standard de găzduire web Bluehost (găzduire partajată de bază), dar optimizarea WordPress și resursele specifice platformei merită fără îndoială costul. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 7 minute

2. SiteGround.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • Aprobat oficial de WordPress.org
 • Plugin de migrare GRATUIT sau instalare automată
 • Git preinstalat, 3 niveluri de cache și CDN GRATUIT
 • Asistent de configurare WP GRATUIT, punere în scenă și actualizări automate
 • Asistență rapidă, 24/7 prin intermediul unui sistem de chat personalizat
 • Începeți acum pe SiteGround.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

SiteGround: evaluarea expertului nostru

Doriți un serviciu de găzduire fără probleme, optimizat pentru WordPress. SiteGround s-a gândit la tot ce aveți nevoie pentru ca site-ul dvs. să funcționeze. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 40 GB SSD GRATUIT (1 an) 6 minute

3. Hostinger.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • 1 clic pe Instalare WP, PHP 7+, HTTP/2 și NGINX
 • Protecții de securitate all-in-one de la BitNinja
 • Optimizările WordPress sporesc performanța
 • Fără majorare de preț pentru serviciile WordPress
 • Backup zilnic și certificat SSL GRATUIT
 • Începeți acum pe Hostinger.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Oricât de mult ne iubim WordPress, una dintre cele mai mari supărări ale noastre este atunci când furnizorii de găzduire exploatează popularitatea celui mai utilizat sistem de gestionare a conținutului din lume, oferind așa-numita găzduire WordPress care, în realitate, este exact aceeași cu serverul partajat al gazdei. planuri. Din fericire, infrastructura ultra-rapidă a Hostinger și accesul facil la certificatele SSL și la copiile de rezervă determină compania să depășească marea majoritate a celor care încalcă regulile noastre inventate. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 200 GB SSD GRATUIT (1 an) 4 minute

4. InMotionHosting.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • Găzduire WordPress de până la 12 ori mai rapidă
 • Certificat SSL GRATUIT și stocare SSD
 • Plugin automat, teme și actualizări de bază pentru WordPress
 • Dispune de un editor de pagini WP cu drag-and-drop GRATUIT
 • Teme premium și abonamente la pluginuri
 • Începeți acum cu InMotion.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

InMotion: evaluarea expertului nostru

InMotion Hosting, cunoscută de multă vreme pentru opțiunile de găzduire partajată accesibile și de înaltă performanță, a intrat în spațiul WordPress cu o opțiune solidă construită pe reputația companiei pentru suport și fiabilitate deosebite. Construită pe o infrastructură complet SSD, vitezele inerente rapide ale InMotion fac ca infrastructura să fie perfectă pentru a furniza încărcări rapide ale paginilor WordPress. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
90 de zile 100 GB – SSD NVMe nelimitat GRATUIT (1 an) 5 minute

Vezi alte gazde WordPress de top »

Care este diferența dintre WordPress.com și WordPress.org?

Principala diferență este că unul (WordPress.com) se referă la un constructor de site-uri web online care vă permite să creați, lansați și găzduiți un site web, în timp ce celălalt (WordPress.org) se referă la software-ul auto-găzduit pentru a fi utilizat împreună cu o gazdă web. Ambele sunt gratuite și ambele sunt ușor de utilizat. Să-l descompunem.

1. Cost

În primul rând, nici generatorul de site-uri complet găzduit, bazat pe browser, nici software-ul auto-găzduit nu costă un ban. Amândoi sunt complet liberi. Captura este că obiectivele site-ului pe termen lung necesită mai mult decât o platformă pentru design. Unele cheltuieli neprevăzute includ:

 • Domenii: WordPress.com oferă un subdomeniu gratuit, ceea ce înseamnă că site-ul dvs. ar putea fi myelephantblog.wordpress.com, dar acest lucru nu este propice pentru magazinele online sau site-uri web profesionale. Puteți plăti pentru a vă înregistra pentru propriul domeniu personalizat, ceea ce vă va costa în medie între 8 și 15 USD pe an. Alternativ, cu opțiunea de auto-găzduire, vă puteți înscrie pentru un plan de găzduire WordPress care include o înregistrare gratuită a numelui de domeniu.
 • Comerț electronic: dacă înființați un magazin online, aveți nevoie de funcționalități suplimentare pentru a afișa produse, pentru a încasa plăți, pentru a gestiona expedierea și poate chiar oferi reduceri sau autentificări ale clienților returnați. Toate acestea se pot face cu oricare dintre opțiunile WordPress, dar va trebui să plătiți pentru instrumente de comerț electronic terțe cu WordPress.com, spre deosebire de utilizarea aplicațiilor gratuite de comerț electronic disponibile pentru utilizatorii WordPress.org.
 • Stocare: pagina web are o greutate medie de peste 2.260 KB sau 2,26 GB. WordPress.com limitează spațiul de stocare gratuit alocat la 3 GB. Sigur, puteți plăti pentru mai mult – 36 USD, 99 USD sau 300 USD pe an pentru 6 GB, 13 GB sau, respectiv, spațiu de stocare nelimitat. FYI: Cele mai multe planuri de găzduire partajată promit găzduire nelimitată pentru aproximativ prețul planului de 6 GB al WordPress.com.
 • Reclame: Iată kicker-ul. WordPress.com își rezervă dreptul de a afișa reclame pe toate conturile gratuite. Pentru a evita acest lucru, pur și simplu creați un cont plătit (sau alegeți opțiunea WordPress.org găzduită de sine stătătoare, fără anunțuri).

Inițial mă tem întotdeauna de orice cu un preț de 0 USD. Unde-i treaba? În cazul WordPress.org versus WordPress.com, totul se rezumă la cât de mult ești dispus să o faci în maturizarea site-ului tău web. WordPress.com este un punct de plecare excelent, dar WordPress.org este pentru proprietarii serioși de site-uri.

2. Opțiuni de personalizare și design site

Aici, ați presupune că cele două locații WordPress sunt interschimbabile. Este același software de design la bază, nu?

Soluția este că WordPress.com oferă suport limitat pentru teme , ceea ce înseamnă că sunteți limitat la temele de pe WordPress.com. Nu toate sunt gratuite și niciuna dintre ele nu permite CSS personalizat.

Alternativ, WordPress.org se mândrește cu modelele a milioane de dezvoltatori de teme și aveți la dispoziție o mulțime de pluginuri și suplimente. Ah, și WordPress-ul auto-găzduit vă permite să editați HTML și CSS după conținutul inimii tale. Bănuiesc că acesta este adevăratul diferențiator.

WordPress.com nu acceptă nici pluginuri de la terți. Acest lucru poate fi văzut ca bun sau rău. Când sunt folosite cu conștiință, pluginurile sunt uimitoare! Acestea pot extinde în mod dramatic funcționalitatea site-ului dvs. (sau, în consecință, vă pot ruina – conștiincios este cuvântul cheie acolo). Ele sunt supuse erorilor umane, fiind create de oameni și întreținute de oameni și de toate. Cu toate acestea, aceasta este o dezamăgire pentru utilizatorii WordPress.com.

3. Specificații de găzduire (stocare, lățime de bandă, domenii)

Când vine vorba de specificațiile de găzduire, diferențele constau în cine face găzduirea și cine plătește pentru asta. În cazul WordPress.com, WordPress se ocupă de găzduire, iar reclamele plătesc pentru asta. Dacă faci upgrade la planurile Personal, Premium sau Business, nu te mai confrunți cu reclame, dar în esență plătești pentru găzduirea web în acel moment.

Planurile WordPress.com variază de la 3 USD la 24 USD pe lună, facturate anual, cu 6 GB până la alocații de stocare nelimitate.

După cum sugerează și numele, dacă alegeți WordPress auto-găzduit, plătiți pentru găzduire web de la un furnizor terță parte. Găzduirea partajată costă de obicei de la 3 la 5 USD pe lună, iar odată cu aceasta vine stocare nelimitată, trafic pe site și baze de date; un nume de domeniu gratuit și găzduire de e-mail; și un generator de site-uri web gratuit cu sute, dacă nu mii, de șabloane proiectate profesional.

Găzduirea WordPress.com în sine este excelentă, dar resursele suplimentare de care aveți nevoie pentru a menține un site pe linia de plutire fac ca generatorul de site-uri complet găzduit să fie ineficient din perspectiva costurilor.

4. Suport și securitate

Prin ele însele, WordPress.com și WordPress.org sunt pe un teren destul de egal când vine vorba de securitate. Ajutorul de securitate WordPress.com este, în esență, un sfat pentru puterea parolei și opțiunea de a activa autentificarea cu doi factori. În mod similar, principalele preocupări de securitate asociate cu software-ul WordPress provin din parole slabe, pluginuri instabile și actualizări ratate la bază.

Când apare întrebarea de asistență, atunci WordPress.org preia din nou conducerea. La ultimul număr, comunitatea WordPress are aproape 250.000 de membri activi care participă la întâlniri din întreaga lume. Peste 2 milioane de subiecte sunt tratate în forumurile de asistență. Sunt șanse ca orice problemă legată de WP cu care te confrunți a fost confruntă și cucerită de zeci sau sute sau mii de oameni care au venit înaintea ta. În plus, puteți consulta „manualul online pentru WordPress și un depozit viu pentru informații și documentație WordPress” vizitând Codex.

Practic, suportul WordPress este abundent și asta înainte de a menționa măcar suportul furnizorului tău de găzduire WordPress. Unele echipe sunt mai bune în a oferi suport specific CMS decât altele, dar SiteGround, Bluehost și DreamHost au fost aprobate oficial de WordPress.

Trecerea de la WordPress.com la WordPress.org

Pe baza discuției noastre de mai sus, probabil credeți că WordPress-ul auto-găzduit este cel mai bun pariu. Dacă ați investit deja efort (sau chiar bani) în construirea unui site pe WordPress.com, totuși, nu vă faceți griji. Efectuarea migrației către un alt furnizor de găzduire folosind platforma WordPress este destul de fezabilă – ușor, chiar.

1. Exportați conținut de pe site-ul dvs. WordPress.com

În primul rând, veți dori să exportați orice conținut pe care l-ați stocat pe site-ul dvs. WordPress.com. În meniul din bara laterală Setări a tabloului de bord, puteți alege să exportați anumite postări, pagini sau feedback sau, mai mult ca sigur, veți alege să „Exportați toate”.

Pentru a vă exporta conținutul de pe WordPress.com, navigați la Setări, apoi fila Export și faceți clic pe „Exportați tot”.

Alegeți opțiunea gratuită: „Creează un fișier XML care să conțină postările și comentariile tale pentru a le salva sau a importa într-un alt blog WordPress.” Selectați „tot conținutul” pentru a exporta totul, iar fișierul XML se va descărca pe computer. Și cu asta, ești gata să migrați la lucruri WordPress mai mari și mai bune!

2. Alegeți un domeniu și o gazdă prietenoasă cu WordPress

Dacă nu aveți deja un domeniu în afară de yoursite.wordpress.com, va trebui să vă înregistrați pentru unul. Din fericire, majoritatea gazdelor partajate includ un nume de domeniu în pachetele lor. Acest domeniu vă aparține timp de un an sau mai mult cu anumiți furnizori și, de obicei, costă doar aproximativ 10 USD pentru reînnoire.

Când vine vorba de selectarea unei gazde, există câteva caracteristici specifice WordPress pe care le căutăm, cele mai importante fiind instalările cu un singur clic pentru software-ul WordPress. Unele gazde chiar preinstalează WordPress la finalizare. Alte avantaje pe care le puteți găsi includ funcții de stocare în cache a paginilor optimizate pentru WordPress pentru performanță suplimentară, actualizări automate ale nucleului WP și opțiunea de a găzdui mai multe site-uri într-un singur cont.

Având în vedere popularitatea WordPress atât pentru începători, cât și pentru dezvoltatorii experimentați, mai multe gazde oferă planuri de găzduire partajată, adaptate pentru a maximiza performanța și gradul de utilizare al sistemului de management al conținutului. Bluehost vine chiar recomandat de echipa WordPress Core, în timp ce InMotion și A2 Hosting își îmbunătățesc hardware-ul de găzduire cu includerea de unități SSD de mare putere. Doteasy, între timp, oferă utilizatorilor opțiuni ample de configurare din care să aleagă, asigurând în același timp securitate de top cu actualizări WordPress instalate automat și confidențialitatea domeniului.

3. Descărcați și instalați WordPress

Am menționat că unele gazde, cum ar fi InMotion, vor preinstala WordPress pentru tine. Cu toate acestea, majoritatea oferă pur și simplu instalări de software cu un singur clic prin panoul de control al găzduirii (de obicei cPanel, Plesk sau o versiune de marcă a acestora). Pentru a face acest lucru:

 1. Conectați-vă la panoul de control al găzduirii web (de exemplu, cPanel sau Plesk).
 2. Căutați unul dintre cele două lucruri:
  • O aplicație de instalare automată (de exemplu, Softaculous, Fantastico, Installatron sau QuickInstall)
  • O secțiune etichetată „Software”, „Aplicații” sau „Scripturi” cu sigla WordPress în ea
 3. Găsiți și faceți clic pe sigla WordPress. Urmați instrucțiunile pentru descărcare și instalare.

Dacă sunteți un profesionist, Codex vă va ghida prin cum să instalați manual WordPress.

4. Importați-vă conținutul

Acum este timpul să importați tot acel conținut pe care l-am exportat de pe site-ul dvs. WordPress.com, care se află acum într-un fișier XML de pe computer. Accesați backend-ul WordPress nou instalat, găsit probabil la yourdomain.com/wp-admin/ sau yourdomain.com/wp-login/ și conectați-vă pentru a începe.

Pentru a importa conținut, accesați „Instrumente”, faceți clic pe „Importați” și alegeți opțiunea Instalați acum WordPress.

Găsiți „Instrumente” în bara laterală din stânga și faceți clic pe „Importați”. Veți vedea că WordPress este configurat astfel încât importarea conținutului de pe platforme și fluxuri populare este ușor. Alegeți opțiunea WordPress din partea de jos și faceți clic pe „Instalare acum”.

5. Redirecționați vizitatorii către noul dvs. site și faceți-vă vechiul site privat

Acest pas final este complet opțional. Dacă site-ul dvs. WordPress.com nu a dezvoltat vreodată cu adevărat urmărirea unui utilizator, îl puteți seta în modul privat și ați terminat. În Setări, sub fila General, derulați în jos la secțiunea Confidențialitate. Selectați „Privat” pentru a vă păstra site-ul vizibil numai pentru dvs. și pentru vizitatorii aprobați și salvați setările.

Alternativ, dacă aveți unii cititori sau vizitatori ai site-ului cărora le-ar fi dor de dvs. dacă site-ul dvs. ar cădea brusc de pe hartă, ar trebui să-i redirecționați către noul dvs. site WordPress. Cel mai bun mod de a face acest lucru este folosirea a ceea ce se numește redirecționare 301, care le spune vizitatorilor și motoarelor de căutare că adresa URL pe care încearcă să o viziteze s-a mutat permanent.

Acesta este ceva ce nu puteți face în WordPress.com fără să cumpărați upgrade-ul Site Redirect, care costă 13 USD pe an. Menținerea activă a acestei actualizări timp de un an sau doi ar trebui să fie suficient timp pentru vizitatorii tăi obișnuiți să se adapteze la noul domeniu. Odată ce sunteți gata să anulați redirecționarea, pur și simplu ștergeți upgrade-ul din achizițiile dvs. din tabloul de bord WordPress.com, apoi urmați instrucțiunile pentru a vă privatiza site-ul WP.com.

Alegerea WordPress.org vs. .COM depinde de obiectivele site-ului dvs

WordPress este casa mea și ar putea fi în curând și a ta. Sistemul de management al conținutului este printre cele mai populare tehnologii din lume și oferă utilizatorilor nu una, ci două modalități gratuite de a începe, așa că de ce să nu încerci?

Întrebarea: Care sunt obiectivele tale pe termen lung pentru o prezență pe web? Dacă vrei doar să te apuci de conținut web, poate să publici câteva postări pe blog și să te joci cu o interfață cool, mergi pe ruta WordPress.com. Este o modalitate excelentă de a vă uda picioarele cu construirea site-ului și este gratuit și ușor de început. Acest serviciu vă poate ajuta să determinați unde să mergeți în continuare.

Dacă intenționați să construiți un site web dinamic cu trafic ridicat pentru afacerea dvs. sau marca personală, ați putea la fel de bine să începeți cu o gazdă WordPress și software-ul de la WordPress.org. Mulți, de fapt, simplifică procesul de instalare și configurare la o instalare simplă cu un singur clic.

Asta nu înseamnă că nu poți schimba acel apel în continuare, deoarece acum știm cu toții cum să trecem de la versiunile .com la .org ale WordPress, nu?!

Vezi recenzia noastră completă despre

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenta noastră Alexandra Anderson s-a învârtit recent și a evaluat populara gazdă cu 0,0 în categoria Cea mai bună găzduire generală dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a spus Alexandra despre:

Înainte de a vă înscrie la , este o idee bună să citiți recenzia completă a Alexandrei pentru a afla despre toate funcțiile oferite. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

 • : 0,0/5,0 față de altele
 • : /Lună. împotriva altora

Dacă decideți că este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul pe server. Și pe lună, este o afacere, având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Împreună cu factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company