Ubuntu? Afișați numărul versiunii (linia de comandă și unitatea)

  • Home
  • Uncategorized
  • Ubuntu? Afișați numărul versiunii (linia de comandă și unitatea)
Ubuntu? Afișați numărul versiunii (linia de comandă și unitatea)

Ubuntu – Afișați numărul versiunii (linia de comandă și Unity)

Uneori uităm exact ce versiune de Ubuntu rulăm (sau sunt doar eu?). În orice caz, mai jos vom aborda pe scurt cum să găsiți versiunea Ubuntu atât din linia de comandă, cât și din GUI. Este incredibil de simplu de făcut, așa că sunt sigur că majoritatea dintre voi au nevoie doar de un memento.

1. Verificarea versiunii Ubuntu de pe terminal

Aceasta va afișa informațiile despre versiune. Metoda consolei va funcționa indiferent de versiunea Ubuntu sau de mediul desktop pe care îl rulați.

Pasul 1: Deschideți terminalul.

Acest pas ar trebui să pară familiar. Dacă utilizați o versiune fără cap de Ubuntu și nu puteți găsi terminalul, atunci aveți probleme. Dacă utilizați Unity sau o altă GUI, puteți găsi aplicația numită Terminal în LaunchPad.

Pasul 2: Introduceți comanda lsb_release -a .

Odată ce sunteți la linia de comandă, există o comandă simplă pe care o puteți utiliza pentru a găsi numărul versiunii Ubuntu: lsb_release -a

$ lsb_release -a Nu sunt disponibile module LSB. ID distribuitor: Ubuntu Descriere: Ubuntu 14.04.3 LTS Versiunea: 14.04 Nume de cod: de încredere

2. Verificarea versiunii Ubuntu de la Unity

Dacă utilizați Unity, s-ar putea să vă fie mai ușor să verificați în GUI pentru a vedea ce versiune Ubuntu rulează. Din nou, nu există prea multe dificultăți aici.

Pasul 1: Deschideți „Setări de sistem” din meniul principal al desktopului din Unity.

Puteți, de asemenea, să tastați „Setări de sistem” în Unity LaunchPad dacă este mai ușor pentru dvs.

Pasul 2: Faceți clic pe pictograma „Detalii” sub „Sistem”.

Meniul Setări sistem este o modalitate convenabilă de a efectua multe dintre funcțiile normale ale liniei de comandă direct din GUI. Adăugarea de utilizatori, aplicarea actualizărilor, modificarea orei și așa mai departe, toate se pot face din acest meniu.

Pasul 3: Vedeți informațiile despre versiune.

Acesta este un loc grozav pentru a vedea nu numai versiunea Ubuntu, ci și pentru a vedea câtă memorie RAM (memorie) aveți, tipul de procesor (procesor), GPU (grafică), lungimea cuvântului de adresare (tipul sistemului de operare) și cantitatea totală de hard disk de pe sistemul dumneavoastră (disc).

De asemenea, vă puteți da seama ce versiune de Ubuntu rulează direct din meniul desktop din Unity.

The Gotcha – Dacă aveți nevoie de numărul complet al versiunii

Rețineți că, dacă aveți nevoie de un număr complet al versiunii, cum ar fi „14.04.3 LTS”, în loc de „14.04 LTS”, va trebui să utilizați metoda terminalului descrisă mai sus. Îmi pare rău! =(

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company