Cum se utilizează SSH în Linux

Cum se utilizează SSH în Linux

Cum se utilizează SSH în Linux

Calculatoarele au devenit sângele vital al conducerii oricărei afaceri, indiferent de dimensiune. Cu fiabilitatea completă a companiilor pe computere și numărul tot mai mare de interceptători, nevoia de securitate sporită se simte acum mai mult ca niciodată.

SSH este un protocol de securitate binecunoscut care este folosit de utilizatorii Linux și Unix.

Ce este SSH?

SSH este un acronim scurt pentru „Secure SHell” și a fost creat și conceput pentru a oferi cea mai bună securitate pentru cei care accesează un alt computer de la o locație la distanță.

Pe scurt, Secure SHell, sau SHH, permite schimbul securizat de date între două computere.

SSH este cel mai frecvent utilizat de portul 22 pentru a conecta un computer la altul prin Internet. Tehnologia de criptare folosită în conexiunea SSH este la fel de fiabilă pe cât o poate face cea mai recentă tehnologie, ceea ce o face alegerea #1 pentru administratorii de rețea.

Administratorii de rețea folosesc în mod normal tehnologia protocolului SSH ca o modalitate de control de la distanță de a gestiona serverele care sunt dedicate afacerii lor.

Cum poate fi configurat SSH?

Există două componente principale atunci când vine vorba de rularea SSH. Unul este serverul OpenSSH, iar celălalt este clientul OpenSSH. Clienții serverelor SSH comunică cu serverele cu ajutorul unei conexiuni securizate.

În timp ce platforma client OpenSSH este deja instalată în Linux, serverul OpenSSH va trebui să fie instalat dacă se dorește să primească solicitări de la clientul OpenSSH.

Dacă căutați o modalitate de a le instala pe ambele, puteți pur și simplu să rulați comanda dată mai jos pentru a începe:

sudo apt-get install openssh-client openssh-server

Comenzi SSH de bază

Într-un client terminal, un operator trebuie să ruleze manual comenzile SSH utilizând următorul șir de comandă:

ssh -l [nume utilizator] [nume gazdă-sau-ip]

De exemplu, dacă doriți să vă conectați la 129.45.4.3, cu numele de utilizator „frodo”, introduceți:

ssh -l frodo 129.45.4.3

Odată ce sunteți conectat la server, vi se va solicita automat să furnizați o parolă. Introduceți parola pe care ați desemnat-o și apăsați ENTER.

SSH și securitate

Securitatea este o problemă care afectează mulți operatori. Când vă conectați pentru prima dată la VPS sau la server, faceți întotdeauna acest lucru ca administrator sau root.

Vă puteți autentifica cu contul de conectare standard și puteți utiliza fie sudo , fie su pentru a executa o comandă root. Alternativ, puteți dezactiva autentificarea root pentru o securitate sporită.

În timp ce Portul 22 este portul SSH implicit, poate fi utilizat orice port disponibil, ceea ce ar putea foarte bine să adauge un anumit anonimat serverului SSH, limitând securitatea.

Deși este întotdeauna mai bine să accesați serverul în timp ce sunteți în deplasare, asigurați-vă că computerul pe care îl utilizați nu compromite securitatea serverului.

Concluzie:

După cum am menționat mai devreme, SSH este o metodă de criptare care îngreunează hackerilor să detecteze parolele și alte informații private pe care doresc să le protejeze online.

Dacă cheia utilizatorilor se potrivește cu cea de pe serverul SSH, accesul este acordat automat, în timp ce dacă cheia este incorectă sau lipsește, serverul SSH solicită un nume de utilizator și o parolă.

Acest lucru face SSH mai sigur în comparație cu predecesorul său, Telnet.

De asemenea, este necesară o autentificare adecvată pentru utilizatorii cu protocolul SSH ori de câte ori doresc să ia parte la orice comunicare. Acesta nu a fost cazul utilizatorilor Telnet.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company