Cum să ștergeți un blog WordPress (WordPress.com vs. Hosted)

Cum să ștergeți un blog WordPress (WordPress.com vs. Hosted)

Cum să ștergeți un blog WordPress (WordPress.com vs. Hosted)

Blogurile WordPress vin în două variante:

  1. Cele lansate de pe platforma comercializată, complet găzduită, gratuită: WordPress.com
  2. Cele găzduite de o gazdă web cu software-ul WordPress open-source instalat

Pentru mai multe informații despre diferențele dintre cele două, faceți clic aici. În acest articol, vom analiza cum să le ștergeți pe ambele, precum și cum să eliminați baza de date a blogului dvs. WordPress. Nu ezitați să accesați secțiunea de instrucțiuni care vi se aplică:

  • Ștergeți un blog WordPress.com
  • Ștergeți un site WordPress auto-găzduit prin cPanel
  • Ștergeți manual un site WordPress auto-găzduit
  • Opțional suplimentar: eliminarea bazei de date

Este important să rețineți că dacă nu sunteți mulțumit de gazda dvs. web WordPress actuală sau nu obțineți ceea ce aveți nevoie de la platforma gratuită WordPress.com, aveți opțiuni.

Puteți găsi soluții fantastice de creare de site-uri, precum și pachete de găzduire specifice WordPress, cu unele dintre gazdele noastre web preferate. Acești tipi vă vor oferi funcționalitatea dorită la un cost pe care vi-l puteți permite și vă vor face transferul site-ului dvs. WordPress existent la serviciile lor ușor.

Ștergerea unui blog WordPress.com prin tabloul de bord

Ștergerea unui blog WordPress.com se poate face direct din tabloul de bord. Conectați-vă pentru a începe.

Pasul 1: faceți clic pe „Setări” în tabloul de bord

Având în vedere site-ul exemplu, example.wordpress.com , tabloul de bord WordPress ar fi găsit aici:

https://wordpress.com/stats/day/example.wordpress.com

Deschideți meniul „Setări” pentru a accesa opțiunea de ștergere.

Puteți șterge cu ușurință un blog WordPress.com prin intermediul tabloului de bord.

Pasul 2: Faceți clic pe „Ștergeți site-ul”

Deruleaza in jos. Veți găsi un buton etichetat „Ștergeți site-ul”, așa cum se arată mai jos. Clic!

Odată ce faceți clic pe butonul „Ștergeți site-ul”, vi se va cere mai întâi să introduceți parola blogului. Confirmați ștergerea introducând parola, iar site-ul dvs. WordPress.com a dispărut definitiv.

Faceți clic pe „Ștergeți site-ul” din tabloul de bord pentru a elimina tot conținutul site-ului WordPress.com și referințele la domeniul dvs. de pe web.

NOTĂ: Această acțiune nu poate fi anulată. Făcând clic pe „Șterge site-ul” va elimina tot conținutul, inclusiv orice referințe la domeniu, de pe site-ul WordPress.com.

Ștergerea unui blog WordPress auto-găzduit prin cPanel

Dacă ați instalat WordPress prin sistemul convenabil de instalare automată al cPanel, urmați acești pași pentru a vă șterge blogul.

Pasul 1: Conectați-vă la tabloul de bord cPanel și navigați la fila „Găzduire”.

În tabloul de bord cPanel, faceți clic pe fila „Găzduire”. Adresa URL pentru cPanel va varia între furnizorii de găzduire web, dar ar trebui să arate similar cu acest exemplu:

http://cpanel.mywebhosting.com/

Pasul 2: Faceți clic pe „Switch” pentru a merge la sistemul de configurare pentru domeniul dvs

Găsiți domeniul pentru care este instalat WordPress și faceți clic pe „Switch” pentru a intra în sistemul de configurare pentru acel domeniu.

În cPanel, faceți clic pe „Switch” pentru a găsi configurațiile pentru domeniul dvs.

Pasul 3: Selectați opțiunea „WordPress” din Instrumentul de instalare automată al cPanel

Deschide instrumentul de instalare automată al cPanel. Alegeți opțiunea „WordPress”.

Alegeți opțiunea „WordPress” a cPanel pentru a continua să vă ștergeți blogul.

Pasul 4: Faceți clic pe „Dezinstalare”

Faceți clic pe „Dezinstalare” și la scurt timp după aceea ar trebui să apară următorul mesaj:

„Software-ul a fost dezinstalat.”

Folosind instrumentul de instalare automată al cPanel, faceți clic pe „Dezinstalare” pentru a șterge site-ul WordPress.

Blogul este acum șters, dar poate fi instalat din nou folosind instrumentul de instalare automată cPanel.

Ștergerea manuală a unui blog WordPress auto-găzduit (3 opțiuni)

Dacă blogul dvs. WordPress a fost instalat manual pe serverul dvs. web, trebuie să îl eliminați și manual. În funcție de tipul de acces la sistemul de fișiere pe care îl aveți la serverul dvs. web, este posibil să aveți câteva opțiuni: acces la consolă bazat pe SSH, acces (S)FTP sau acces prin intermediul unui manager de fișiere bazat pe web.

În toate cazurile, veți elimina pur și simplu directorul principal WordPress și, opțional, baza de date WordPress MySQL. Înainte de a face acești pași, este posibil să doriți să faceți o copie de rezervă a fișierelor și datelor. Adesea, directorul WordPress se numește „blog” și este instalat în directorul /var/www/ . Dacă nu este cazul, acest director ar putea fi în fișierul public_html din directorul dvs. de acasă.

1. Ștergerea prin comenzile consolei

Pentru a elimina directorul blogului prin acces SSH, ați introduce ceva similar cu următorul:
[creion-5f16fe2b82ad3606552467/]

2. Ștergere prin FTP

Deschideți clientul dvs. FTP (de exemplu, FileZilla) și conectați-vă la serverul dvs. FTP. Numele de utilizator, parola și serverul ar trebui să fie furnizate de furnizorul dvs. de găzduire. Dacă este necesar, verificați setările dvs. FTP pe panoul de găzduire web pentru mai multe informații.

Găsiți directorul WordPress, faceți clic dreapta pe el și selectați opțiunea „Șterge” (sau selectați directorul folosind tasta CTRL și apoi apăsați tasta DELETE).

3. Ștergerea prin Web-Based File Manager

Conectați-vă la tabloul de bord de găzduire web și găsiți aplicația de gestionare a fișierelor. Apoi găsiți directorul WordPress și ștergeți-l.

Extra: eliminarea bazei de date a site-ului dvs

Opțional, puteți alege să eliminați și baza de date a site-ului dvs. WordPress.

Îndepărtarea bazei de date cu PHPMyAdmin

Baza de date WordPress MySQL, wordpress , poate fi eliminată cu ușurință folosind PHPMyAdmin.

Deschideți instrumentul PHPMyAdmin în panoul serverului dvs. de găzduire web. Deschideți baza de date „wordpress”, navigați la fila „Operațiuni” și selectați acțiunea „Eliminați baza de date”.

Baza de date a site-ului dvs. WordPress poate fi eliminată cu ușurință cu instrumentul PHPMyAdmin.

Îndepărtarea bazei de date cu comanda mysql

Baza de date WordPress poate fi eliminată și cu următoarea comandă mysql . Modificați opțiunile de nume de utilizator și parolă după cum este necesar.
[creion-5f16fe2b82ad9453488336/]

Cuvântul final despre ștergerea blogului WordPress

Indiferent dacă ați terminat cu blogul dvs. WordPress.com gratuit și ușor de utilizat sau că doriți să eliminați site-ul WordPress.org auto-găzduit și baza de date a acestuia, acum aveți toate cunoștințele necesare pentru a eradica prezența blogului dvs. din web. Ștergeți cu precauție!

Amintiți-vă, dacă, în schimb, doriți să vă mutați la o gazdă web specializată în site-uri web WordPress, vă recomandăm aceste servicii de găzduire WordPress de top. Dacă doriți o gazdă web cu instrumente de creare de site-uri ușor de utilizat incluse, acestea sunt cele mai bune gazde pentru construirea de site-uri web.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company