SSD vs. HDD: 5 diferențe și cum să transferați date (aprilie 2023)

 • Home
 • Uncategorized
 • SSD vs. HDD: 5 diferențe și cum să transferați date (aprilie 2023)
SSD vs. HDD: 5 diferențe și cum să transferați date (aprilie 2023)

SSD vs. HDD: 5 diferențe și cum să transferați date (aprilie 2023)

Când vine vorba de comparații între SSD și HDD, majoritatea articolelor se concentrează pe viteza cu care dispozitivele de stocare pot citi sau scrie date. Dar știați că există diferențe în ceea ce privește consumul de energie, durata de viață și alte fațete?

Ca și în cazul conducerii unei mașini, hard disk-urile (HDD-urile) sunt dispozitivele mai cunoscute, chiar dacă sunt mai lente și tind să se rupă ocazional. Călătorii sau proprietarii de site-uri care optează pentru călătorii cu avionul sau pentru unități SSD pot cheltui mai mulți bani în avans, dar viteza și fiabilitatea dobândite fac călătoria să merite din plin.

Echipa Gazduirweb promovează în mod constant priceperea SSD-urilor, dar am decis să analizăm diferențele dintre cele două dispozitive de stocare în ceea ce privește viteza de citire/scriere, capacitate, consum de energie și durabilitate. Citiți mai departe pentru un ghid care vă va ajuta să treceți fără probleme de la HDD-uri la SSD-uri, împreună cu alegerile noastre de top pentru cele mai bune planuri de găzduire cu SSD-uri.

Cele mai bune opțiuni de găzduire SSD

Pe măsură ce prețurile SSD-urilor scad și capacitățile cresc, tot mai multe gazde încorporează unitățile de stocare în infrastructura lor. Mantrele din găzduirea web sunt aliterativ uimitoare și precise: viteza se vinde, performanța este esențială, iar milisecundele contează. Google a început să penalizeze site-urile lente în clasamentul căutării, iar unul din patru vizitatori va renunța la un site dacă durează mai mult de patru secunde pentru a se încărca.

SSD-urile de înaltă performanță sunt disponibile la toate nivelurile de găzduire, dar planurile SSD tind să fie puțin mai scumpe și au limite de stocare mai stricte decât pachetele de găzduire alimentate de HDD-uri. Ca și în cazul computerelor personale, totuși, beneficiile merită investiția pentru majoritatea utilizatorilor și proprietarilor de site-uri.

Gazduire web SSD partajată

SSD-urile au câștigat popularitatea inițială a găzduirii în tărâmurile mai luxoase de VPS și servere dedicate, dar am susține că au un impact și mai mare în găzduirea partajată. Notoriu, cel mai lent dintre cele trei servicii, găzduirea partajată atrage cei mai mulți clienți.

În afară de proprietarii de site-uri pentru prima dată, care ar putea să nu înțeleagă sau chiar să aibă nevoie de performanțe mai rapide, SSD-urile vor oferi un impuls critic întreprinderilor mici și dezvoltatorilor individuali care doresc să iasă în evidență din mulțime. Mai jos, am evidențiat alegerea noastră preferată pentru găzduirea partajată bazată pe SSD:

InMotionHosting.com

Preț lunar de pornire 2,29 USD

 • Găzduire de afaceri partajată cu spațiu de stocare SSD GRATUIT
 • Migrare GRATUITĂ a site-ului web fără timpi de nefuncționare
 • Dezvoltați în PHP, Ruby, Perl, Python și MySQL
 • Creator de drag-and-drop sau WordPress GRATUIT
 • Copii de rezervă GRATUITE pentru date și certificat SSL GRATUIT
 • Începeți acum cu InMotion Hosting.

SSD
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

InMotion: evaluarea expertului nostru

InMotion Hosting a făcut pionieri spațiul SSD, inclusiv stocarea SSD gratuită în toate planurile de server pentru performanță maximă. Site-urile web existente nu se confruntă cu perioade de nefuncționare, deoarece InMotion Hosting vă transferă site-ul în noua sa casă din rețeaua InMotion și puteți alege o locație pentru centrul de date de pe Coasta de Vest sau Coasta de Est. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
90 de zile SSD de 100 GB – Nelimitat GRATUIT (1 an) 5 minute

Vedeți mai multe opțiuni de găzduire partajată SSD »

Gazduire SSD VPS

Odată ce veți simți un gust de găzduire SSD, probabil că nu vă veți întoarce niciodată înapoi. Pe măsură ce site-ul dvs. orientat spre performanță crește dincolo de resursele de găzduire partajată, veți găsi și mai multă accelerare cu un server privat virtual sau VPS.

Cu servicii gestionate, infrastructură cloud și acces complet root incluse în mod obișnuit în cele mai bune planuri SSD VPS, furnizorii de găzduire le permit clienților să pună cu adevărat pedala la metal. Gazda noastră preferată pentru găzduirea SSD VPS, afișată în tabelul de mai jos, excelează în toate fazele găzduirii de mare viteză.

InterServer.net

Preț lunar de pornire 6,00 USD

 • 0,01 USD pentru prima lună folosind codul HOSTINGADV
 • Apoi 6 USD/lună. fără contracte sau modificări de preț
 • Cele mai recente PHP, MySQL, Perl, Python, Ruby și multe altele
 • 14 sisteme de operare pentru Windows și Linux
 • Hardware-ul cu auto-vindecare crește timpul de funcționare al site-ului dvs
 • Începeți acum pe InterServer.

SSD VPS
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

InterServer: evaluarea expertului nostru

Centrul de date la fața locului InterServer și implicarea practică în configurarea și furnizarea de servere private virtuale oferă clienților un nivel de flexibilitate nemaivăzut la mulți alți furnizori de găzduire. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
6 minute SSD de 30 GB – SSD de 480 GB 1 – 16 procesoare 2 – 32 GB

Vedeți mai multe opțiuni de găzduire SSD VPS »

Găzduire server dedicat SSD

Serverele dedicate sunt deja cunoscute ca fiind cea mai bună soluție pentru a gestiona cantități mari de trafic și pentru a oferi performanțe optime la timpul de încărcare. În plus, statutul său de cea mai scumpă configurație de server de găzduire indică probabil că costul suplimentar al unui SSD nu va fi o problemă.

Furnizorii de găzduire care oferă cel mai bun spațiu de server dedicat vor include probabil și capacitatea de a vă personaliza configurațiile și infrastructura, împreună cu furnizarea și asistența rapidă. Desigur, este greu să dai greș cu orice server dedicat și SSD, dar gazda de mai jos este deasupra restului pentru echilibrarea prețului și a puterii și pentru a include servicii precum monitorizarea proactivă, backup-uri automate și soluții de securitate multistrat.

IONOS.com

Preț lunar de pornire 33,00 USD

 • Explorați ofertele de server pentru a găsi cele mai bune tarife
 • Procesoare moderne AMD și Intel de mare putere
 • Trafic nelimitat și conectivitate la rețea de 1 Gbit/s
 • Implementare de 8 minute cu control complet API
 • Backup-uri automate, protecție DDoS și stocare RAID-1
 • Începeți acum cu 1&1 IONOS.

DEDICAT
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

1&1 IONOS: Evaluarea experților noștri

Dacă aveți nevoie de viteză extraordinară, timp de funcționare optim, flexibilitate de top și control deplin asupra destinului site-ului dvs., serverele dedicate de la 1&1 IONOS vă acoperă. Compania oferă o gamă largă de opțiuni de server la nivel de intrare, axate pe performanță și de business. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
7 minute SSD de 480 GB – HDD de 2 TB 4 – 32 miezuri, 8 – 64 fire 16 GB – 256 GB

Vedeți mai multe opțiuni de server dedicat SSD »

Care este diferența dintre HDD și SSD?

Indiferent dacă cumpărați un laptop nou sau cumpărați un server web, veți dori să știți cum vor fi stocate și accesate fișierele dvs. Unitățile de hard disk stochează cantități mari de date foarte ieftin , dar natura mecanică a unui disc care se rotește și a capului de citire/scriere împiedică performanța și face unitățile mai susceptibile la defecțiuni.

Unitățile SSD sunt mai scumpe, dar oferă o creștere vizibilă a performanței . Prin stocarea informațiilor pe cipurile de memorie flash interconectate, SSD-urile nu au părți mobile. Tehnologia mai nouă înseamnă că capacitatea de stocare a SSD-urilor tinde să fie mai scăzută, dar furnizorii de găzduire deseori prezintă modul în care hardware-ul actualizat poate face încărcarea paginilor de până la 20 de ori mai rapidă.

5 comparații pentru măsurarea performanței SSD și HDD

Pe măsură ce prăpastia preț-pe-gigabyte dintre SSD-uri și HDD-uri continuă să se micșoreze (expertii se așteaptă ca decalajul să se reducă între 2018 și 2020), din ce în ce mai mulți oameni apelează la SSD-uri într-o varietate de utilizări. În 2014, SSD-urile alimentau 21% din toate laptopurile; cercetătorii estimează că acest număr se va dubla până în 2017. În schimb, implementarea HDD era de așteptat să scadă de la 79% în 2014 la 59% în 2017.

Unitățile de hard disk (stânga) vin de obicei în dimensiuni standard, în timp ce aspectul unităților SSD poate varia ușor.

Cu prețurile SSD-urilor devenind rapid o problemă, iată alte cinci moduri de a compara HDD-urile și SSD-urile pentru a vedea care opțiune ar putea fi cea mai bună pentru dvs.

1. SSD vs. HDD: Viteză

Când comparăm cele două unități de stocare, viteza cu care datele sunt scrise și citite este factorul distinctiv între HDD-uri și SSD-uri. Primul folosește magnetismul pentru a stoca date pe un platou rotativ; cu cât platoul se învârte mai repede determină cât de repede pot fi stocate informațiile. Cu toate acestea, SSD-urile folosesc memorie flash și un procesor încorporat pentru a stoca date.

SSD-urile oferă îmbunătățiri vizibile de performanță, atât pentru computerele de calitate pentru consumatori, cât și pentru serverele de găzduire web. Multe dintre gazdele noastre preferate care operează infrastructură complet SSD, inclusiv InMotion, A2 Hosting și DreamHost, spun că configurația duce la încărcări ale paginilor de până la 20 de ori mai rapide.

2. SSD vs. HDD: fiabilitate

Deoarece nu există piese în mișcare, SSD-urile tind să fie mai durabile și pot rezista mai bine la diferitele lovituri sau șocuri experiențelor tale computer. Procesul de citire/scriere nu se degradează, iar SSD-urile vor menține integritatea datelor mai mult de 200 de ani.

Cu platourile care se rotesc cu 7.200 de rotații (sau mai mult) pe minut, mecanismele din interiorul HDD-urilor nu numai că sunt supuse mai multor uzuri, dar sunt mai susceptibile la deteriorare dacă scapă sau se lovesc.

3. SSD vs. HDD: Durată de viață

Știți zicala „viteza ucide”. Deși acest lucru poate fi puțin exagerat când vine vorba de dispozitive de stocare, deține un sâmbure de adevăr. Celulele SSD se pot uza în timp, pierzând încet performanța înainte de a muri. Potrivit multora, totuși, utilizatorii de SSD sunt mult mai probabil să-și înlocuiască unitatea de stocare din cauza învechirii decât pentru că suferă de o durată de viață mai scurtă.

În ceea ce privește HDD-urile, argumentul este aproape același cu durabilitatea: piesele mobile lasă mai mult loc pentru ca lucrurile să se defecteze. Cu doar câțiva nanometri care separă platoul și capul de citire/scriere, orice contact accidental poate duce la pierderea datelor sau la eșec complet.

4. SSD vs. HDD: Consum de energie

Această comparație poate fi ilustrată destul de simplu. Care necesită mai multă energie: alergarea unui maraton sau atingerea butoanelor de pe telecomandă în timp ce stai întins pe canapea? HDD-urile trebuie să cheltuiască energie electrică suplimentară, rotind un platou staționar și mișcând capul de citire/scriere, în timp ce SSD-urile de energie electrică sunt dedicate exclusiv stocării datelor – fără mișcare, frecare sau zgomot exterior.

Pentru computere desktop și servere, SSD-urile echivalează cu facturi de energie mai mici. Pe laptopuri sau tablete, utilizatorii pot consuma de obicei câteva minute sau ore suplimentare de viață a bateriei cu SSD-urile.

5. SSD vs. HDD: Jocuri

Jocurile pe computer care necesită mult resurse oferă un test excelent de împingere la limită a ambelor dispozitive de stocare. Cu toate acestea, SSD-urile fac foarte puțină diferență în performanța jocului. Problemele de framerate nu vor fi rezolvate de un dispozitiv de stocare; acestea necesită o unitate de procesare grafică actualizată sau GPU. Unii jucători au raportat că SSD-urile pot reduce loviturile sau scurtele pauze atunci când jocurile nu pot extrage activele de pe hard disk suficient de repede pentru a ține pasul cu jucătorul.

În general, SSD-urile și HDD-urile sunt efectiv aceleași când vine vorba de acțiunea pe câmpul de luptă. Beneficiile SSD-ului pentru jucători sunt totuși aceleași pe care le experimentează alți utilizatori de PC: timpi de pornire mai rapid și încărcare mai rapidă a jocului.

Cum se transferă: migrați sau clonați HDD-ul pe SSD

Clienții de găzduire web care doresc să treacă la un SSD vor avea un timp mult mai ușor de lucru, deoarece mulți furnizori de găzduire vor migra site-urile și domeniile dvs. gratuit. Dacă vă simțiți curajos și doriți să abordați singur tranziția, am compilat câteva informații pentru a vă ajuta să vă transferați fișierele și bazele de date pe o nouă gazdă.

Software-ul gratuit, cum ar fi EaseUS Todo Backup, poate ajuta utilizatorii să își actualizeze hardware-ul personal la SSD-uri.

Cu toate acestea, utilizatorii de Windows și PC-uri se luptă adesea cu instalarea sistemului de operare și a fișierelor personale pe o unitate de capacitate mai mică atunci când își modernizează spațiul de stocare pentru desktop sau laptop. De obicei, cel mai simplu mod de a muta o instalare Windows existentă fără a reinstala sistemul de operare este clonarea unității. Cu restricțiile de stocare, totuși, totul s-ar putea să nu se potrivească. Iată pașii pentru a remedia asta:

 1. Când treceți la un SSD, probabil că va trebui să începeți prin a curăța HDD-ul actual : ștergeți fișierele de care nu aveți nevoie, dezinstalați programele pe care nu le utilizați și rulați utilitarul de curățare a discului pentru a elimina orice dezordine persistentă. Este posibil să fie necesar să descărcați fișierele personale pe un hard disk extern, pe un al doilea dispozitiv de stocare intern sau pe un spațiu de stocare în cloud.
 2. Odată ce sistemul dvs. este gata de mutare, puteți utiliza un program de backup și de recuperare în caz de dezastru pentru a vă clona informațiile pe SSD . Suntem parțiali de EaseUS Todo Backup, care este un program gratuit care poate optimiza imaginile de disc special pentru SSD-uri. EaseUS oferă instrucțiuni atât pentru utilizatorii de Windows 8, cât și pentru cei de pe Windows 7.
 3. Acum că clonarea este completă și ați verificat că toate fișierele dvs. au fost mutate pe SSD, porniți computerul de pe noua unitate și reformatați HDD-ul pentru a vă elimina fișierele . Dacă a trebuit să vă eliminați documentele, imaginile și videoclipurile la Pasul 1, puteți restaura fișierele personale de pe HDD. În acest fel, puteți implementa viteza SSD pentru pornirea sistemului și încărcarea aplicațiilor, în timp ce vă bucurați de acces ușor la datele dvs.

Deși echilibrarea celor două hard disk-uri poate fi dificilă la început, utilizatorii de computere vor beneficia cu siguranță de performanța și stabilitatea SSD-ului vizibil îmbunătățite. Împărțind munca și întreținute corespunzător, ambele unități vor dura mult mai mult.

Cel mai bun din ambele lumi? Hibrizi combinați SSD și HDD

Va trebui să petreceți mult timp citind amprentele mici pentru a găsi un plan de găzduire web cu stocare atât HDD, cât și SSD, dar ele există – în special la nivelurile VPS și server dedicat, care permit mult mai multă flexibilitate atunci când vă creați. arhitectura de gazduire. De exemplu, SSD-urile sunt excelente la livrarea rapidă a site-urilor web și a aplicațiilor, în timp ce capacitățile mai mari ale HDD-urilor funcționează bine pentru stocarea arhivelor și a copiilor de rezervă.

Pentru calcularea personală, însă, nu trebuie să alegeți neapărat între capacitatea de stocare sau viteza. Am împărtășit deja cum vă puteți crea propriul desktop sau laptop hibrid atunci când vă actualizați sistemul de operare la un SSD, dar furnizorii de hardware au început să producă și să vândă unități combinate, uneori numite SSHD-uri pentru unități hibride cu stare solidă, ca componente individuale sau ca o caracteristică pe un computer complet. Cu stocarea pe computer, unitățile hard disk și unitățile SSD sunt o situație de câștig pentru toate – mai puternice împreună decât separate.

Vedeți recenzia noastră completă despre InMotion

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, InMotion este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenzătorul nostru PJ Fancher a luat recent InMotion pentru o învârtire și a evaluat populara gazdă cu 4,9 în categoria SSD Hosting dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a avut de spus PJ despre InMotion:

InMotion Hosting este în mod constant unul dintre cei mai buni furnizori de găzduire pe care îi veți găsi. Plătiți puțin pentru un suport excelent, hardware puternic și fiabilitate supremă, dar valoarea produsului este lider pe piață. Indiferent dacă aveți nevoie de VPS-uri alimentate cu SSD sau sunteți gata să vă construiți primul site cu generatorul său web BoldGrid, InMotion ar trebui să fie un candidat de top pentru gazda dvs.

Înainte de a vă înscrie la InMotion, este o idee bună să citiți recenzia completă a lui PJ pentru a afla despre toate funcțiile oferite de InMotion. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

 • Revizuirea completă a InMotion
 • InMotion: 4.9/5.0 vs. altele
 • InMotion: 2,29 USD/lună. împotriva altora

Dacă decideți că InMotion este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul serverului InMotion. Și la 2,29 USD pe lună, este un chilipir având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan InMotion.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Împreună cu factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company