JavaScript: int în șir

JavaScript: int în șir

JavaScript: int în șir

Fiecare tip de obiect JavaScript încorporat are o metodă toString() . Această metodă este apelată automat atunci când obiectul trebuie să fie reprezentat ca valoare șir (adică atunci când concatenați o valoare șir cu un număr), sau poate fi apelată manual atunci când se dorește o astfel de conversie de tip.

Metoda toString() funcționează pe toate obiectele standard JS: matrice, date, numere, erori, etc. Pentru tipurile de numere, metoda toString() poate lua și un argument opțional „radix”: number.toString(radix)

Raza (sau baza) este numărul total de cifre unice, inclusiv zero, care sunt utilizate pentru a reprezenta un anumit sistem de numere. Pentru alte sisteme de numere decât sistemul zecimal, puteți utiliza argumentul radix pentru a stringe corect un număr dintr-un alt sistem de numere, cum ar fi sistemele de numere octal (baza 8) și hexazecimal (baza 16).

Iată câteva exemple de metoda toString() utilizată pe numere:

var x = 10; // număr întreg var y = 7,950; // număr în virgulă mobilă var z = 1,21e–6; // număr în virgulă mobilă într-o notație științifică var inf = Number.POSITIVE_INFINITY; // infinity console.log(‘bună ziua’ + x); // ‘hello10’ – toString() este numit automat console.log(x.toString()); // „10” – bază zecimală console.log(x.toString(2)); // „1010” – bază binară console.log(x.toString(8)); // „12” – bază octală console.log(x.toString(16)); // „a” – bază hex console.log(y.toString()); // „7.95” – notează „0” eliminat la final console.log(y.toString(2)); // „111.11110011001100111000011100010110000010010101011011” console.log(y.toString(16)); // „7.f33387160956c” console.log(z.toString()); // „0.00000121” console.log(inf.toString()); // „Infinity” console.log(inf.toString(2)); // „Infinit”

Nu este prea mult să folosiți toString() pe numere în JavaScript. Ca întotdeauna, dacă aveți întrebări, întrebați într-un comentariu de mai jos.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company