Cum să configurați aliasurile de comandă în Linux/Ubuntu/Debian

Cum să configurați aliasurile de comandă în Linux/Ubuntu/Debian

Cum să configurați aliasurile de comandă în Linux/Ubuntu/Debian

Dacă nu știți cum să configurați aliasuri în Linux, ar trebui să vă bucurați că ați ajuns pe această pagină! Aliasurile sunt unul dintre dispozitivele care economisesc cel mai mult timp cunoscute de om. Un alias este o modalitate de a simplifica o comandă complicată sau un set de comenzi. Acest lucru este cel mai bine demonstrat printr-un exemplu.

În dezvoltarea web sau programarea computerelor, de multe ori trebuie să recompilați un fișier sursă. Mai jos recompilăm un fișier mai puțin și ne uităm la finalul rezultatului.

Notă: Exemplul de mai jos poate fi generalizat la orice set de comenzi.

cd /home/myuser/public_html/less/ lessc -c style.less > ../style.csscd ../

Pași pentru configurarea aliasurilor în bash-shell

Nu ar fi mai ușor să tastați ceva de genul următor?

fără coadă

Din fericire pentru noi, acest lucru este simplu de făcut în bash-shell.

1. Deschideți .bashrc .

Fișierul dvs. .bashrc se află în directorul dvs. de utilizator. Deschide-l în editorul tău de text preferat.

$ vim ~/.bashrc

2. Mergeți la sfârșitul fișierului.

În vim, puteți realiza acest lucru doar apăsând „G” (vă rugăm să rețineți că este majusculă).

3. Adăugați aliasul.

O modalitate simplă de a înlănțui comenzi în Linux este să folosești operatorul && . Acest operator va rula un set de comenzi și va continua doar cu următoarea comandă dacă cea anterioară a avut succes.
Pentru exemplul nostru, am putea avea un alias care arată astfel:

alias tailmyless=’cd /home/myuser/public_html/less && lessc -c style.less > ../style.css && cd ../ && tail style.css’

Pare complicat, dar chiar nu este. Iată formatul de bază:

alias aliasname=’comenzi’

O problemă este că nu poate exista un spațiu între „aliasname” și semnul EGAL. De asemenea, nu poate exista un spațiu între semnul EGAL și ghilimele de deschidere pentru comandă.

4. Scrieți și închideți fișierul.

În vim, apăsați ESCAPE pentru a ajunge în modul normal și rulați următoarea comandă pentru a scrie și a ieși:

:wq

5. Instalați .bashrc .

Noul .bashrc va fi instalat data viitoare când vă deconectați și vă conectați din nou, dar dacă sunteți nerăbdător ca mine și doriți doar să îl instalați acum, puteți pur și simplu sursa fișierul.

$ sursă ~/.bashrc

Ei bine, asta este. Acum poți alias până când îți place inima. Amintiți-vă, câteva secunde salvate aici și acolo vă pot crește dramatic eficiența!

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company