Cum să creezi un șablon de pagină WordPress | 3 pași simpli

Cum să creezi un șablon de pagină WordPress | 3 pași simpli

Cum să creezi un șablon de pagină WordPress

Crearea unui șablon de pagină în WordPress este de fapt destul de simplă. Acest ghid presupune că înțelegeți elementele de bază ale creării unei teme în WordPress și aveți configurată structura de directoare. Vom discuta cum să creați un șablon de pagină, în ce directoare poate fi șablonul de pagină și despre utilizarea get_template_part() pentru a vă simplifica fișierele.

Crearea unui șablon de pagină

Să presupunem că doriți să creați un șablon de pagină de bază care să apară atunci când creați o pagină în backend-ul WordPress. Puteți denumi șablonul cam așa cum doriți. Poate vrem o pagină despre site-ul nostru? OK, să creăm un fișier în / wp-content/theme/my-theme/ numit template-about.php .

<?php
/*
* Numele șablonului: Despre pagina
*/
?>

Acesta este tot codul de care aveți nevoie pentru a spune WordPress că acesta este un șablon de pagină. Continuați și salvați fișierul și creați o pagină nouă în zona de administrare. Ar trebui să vedeți că „Despre Pagina” există în meniul derulant al șablonului.

În ce director ar trebui să fie șabloanele de pagină?

Ce întrebare grozavă! În calitate de dezvoltator, știți că a avea o structură de directoare curată este primul pas în a avea o bază de cod care poate fi întreținută. Există o regulă foarte importantă când vine vorba de șabloane și directoare de pagini și este:

Șabloanele de pagină pot exista în directorul Theme sau la un nivel adânc.

Ai prins asta? Hmm, pentru orice eventualitate:

Șabloanele de pagină pot exista în directorul Theme sau la un nivel adânc.

Aici, la Gazduirweb, structura noastră de directoare tinde să fie cam așa:

/wp-content /themes /my-theme /templates-pages template-about.php /template-parts /about /about-intro.php /about-content.php /about-outro.php

După cum puteți vedea, pagina template-about.php se află la un nivel adânc în directorul Theme . Acest lucru va permite WordPress să recunoască fișierul (și șablonul) care există și, de asemenea, ne va permite să menținem lucrurile în ordine.

Există, de asemenea, un director /template-parts despre care s-ar putea să vă întrebați. Ei bine, despre asta vom vorbi în secțiunea următoare, pe care cu siguranță veți dori să o citiți.

Folosind get_template_part() pentru a vă păstra fișierele curate

Funcția get_template_part() ne permite să introducem PHP sau HTML sau orice altceva dintr-un alt fișier PHP. Puteți citi despre funcție în detaliu aici.

Deci, să construim template-about.php mai detaliat pentru a demonstra cum funcționează.

<?php /* * Nume șablon: Despre pagina */ ?> <?php get_header(); ?> <?php get_template_part(‘template-parts/about/about-intro’); ?> <?php get_template_part(‘template-parts/about/about-content’); ?> <?php get_template_part(‘template-parts/about/about-outro’); ?> <?php get_footer(); ?>

Câteva elemente de reținut aici sunt:

  1. get_template_part() presupune directoare până la directorul Theme , deci nu trebuie să includeți asta și nu începeți cu /
  2. get_template_part() presupune o extensie .php, așa că nu (și nu puteți) apela fișierul cu o extensie PHP. În exemplul de mai sus, nu treceți partea .php a about-intro.php .

După cum puteți vedea, totuși, acest lucru va menține fișierele noastre șablon de nivel superior curate și foarte lizibile. Aș recomanda utilizarea acestei metode pentru aproape toate fișierele șablon.

La fel ca în majoritatea lucrurilor, există totuși o problemă, și anume get_template_part() utilizează fișiere care au propriul domeniu de aplicare local, așa că setarea unei variabile în afara părții șablon și apoi apelarea get_template_part() nu va funcționa.

De exemplu:

Acest lucru nu va funcționa!

<?php /* * Nume șablon: Despre pagina */ ?> <?php get_header(); ?> <?php get_template_part(‘template-parts/about/about-intro’); ?> <?php $content = ‘Bună ziua dragi cititori.’; ?> <?php get_template_part(‘template-parts/about/about-content’); ?> <?php get_template_part(‘template-parts/about/about-outro’); ?> <?php get_footer(); ?>

Dacă încercați să citiți variabila $content din fișierul about-content.php , veți constata că acest lucru nu funcționează. Practic, puteți considera părțile șablon ca fișiere PHP autonome.

Dar există o modalitate de a rezolva acest lucru atunci când trebuie să transferați variabile către și de la părțile șablonului, și anume să utilizați structura include( locate_template() ) după cum urmează:

Aceasta va funcționa!

<?php /* * Nume șablon: Despre pagina */ ?> <?php get_header(); ?> <?php get_template_part(‘template-parts/about/about-intro’); ?> <?php $content = ‘Bună ziua dragi cititori.’; ?> <?php include( locate_template( ‘template-parts/about/about-content.php’ ) ); ?> <?php get_template_part(‘template-parts/about/about-outro’); ?> <?php get_footer(); ?>

Ceva de observat aici este că atunci când utilizați structura include( locate_template() ) , trebuie să includeți .php în numele fișierului.

Este o folie

Acesta este aproape tot ce trebuie să știți despre cum să utilizați șabloanele de pagină în WordPress. Este demn de remarcat faptul că anumite tipuri de conținut au nume de șablon care sunt predefinite. Aceasta se numește Ierarhia șabloanelor WordPress și este probabil următorul pas al călătoriei dvs. în dezvoltarea WordPress.

Ca de obicei, nu ezitați să ne puneți întrebări sau să lăsați un comentariu dacă am încurcat totul!

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company