Nume de domeniu vs. găzduire web: 5 diferențe și gazde de top (aprilie 2023)

 • Home
 • Uncategorized
 • Nume de domeniu vs. găzduire web: 5 diferențe și gazde de top (aprilie 2023)
Nume de domeniu vs. găzduire web: 5 diferențe și gazde de top (aprilie 2023)

Nume de domeniu vs. găzduire web: 5 diferențe și gazde de top (aprilie 2023)

„Ce este într-un nume de domeniu? Ceea ce numim un domeniu cu orice alt nume ar mirosi la fel de dulce.”

Aduc pe masă această piesă îndrăzneață despre citatul clasic al lui Shakespeare pentru că, indiferent dacă crezi că numele tău de familie contează sau nu, numele de domeniu al unui site web contează absolut. Este identitatea site-ului tău; fără numele de domeniu, site-ul tău frumos ar pluti în spațiul cibernetic, fără nicio modalitate ca un om să-l găsească. Un alt computer, desigur, ți-ar putea localiza site-ul web pe baza adresei sale IP, dar asta este cu câțiva pași înainte de punctul meu.

Numele de domeniu al site-ului dvs. este adresa care poate fi citită de om (de exemplu, Gazduirweb) la care utilizatorii vă pot vizita site-ul. Dar pentru ca site-ul să fie vizibil de către vizitatorii respectivi, acesta trebuie să fie găzduit pe un server. Aici intervine găzduirea site-ului web. Găzduirea web acoperă stocarea fișierelor site-ului web, inclusiv elementele de design, bazele de date și alte nevoi de stocare software, pe un computer, permițând site-ului dvs. să prindă viață online.

Dacă numele de domeniu este prenumele site-ului dvs. de la naștere, găzduirea web reprezintă locuința, hrana și nevoile esențiale furnizate de părinții săi (adică, compania de găzduire web).

Definiții cheie: Care este diferența dintre un domeniu și găzduire?

Găzduirea web și înregistrarea domeniilor sunt atât de strâns legate încât sunt adesea confundate sau folosite în mod eronat în mod interschimbabil. Confuzia provine probabil din faptul că numele dvs. de domeniu trebuie înregistrat la un registrator de nume de domeniu (la care vom ajunge într-un minut) înainte de a putea fi direcționat către un serviciu de găzduire web.

Este greu de imaginat un site web găzduit fără un nume de domeniu, așa că se presupune că cele două servicii sunt unul și același. Cu toate acestea, înregistrarea domeniului și găzduirea web sunt două servicii distincte cu costuri separate.

Numele domeniului

Numele de domeniu al unui site web este adresa web pe care vizitatorii o folosesc pentru a vă găsi site-ul. De exemplu, Gazduirweb este numele nostru de domeniu. Oricine poate introduce Gazduirweb în bara de adrese a browserului și poate vizualiza site-ul nostru.

Un nume de domeniu face parte dintr-o adresă web mai mare, cunoscută în mod obișnuit ca adresă URL, care înseamnă localizator uniform de resurse. Să luăm ca exemplu această adresă URL:

https://www.Gazduirweb/blog/domain-name-vs-web-hosting/

În exemplul de mai sus, .com este extensia de domeniu de nivel superior (TLD), iar „Gazduirweb” este domeniul de nivel al doilea (SLD). Cele două împreună sunt folosite colocvial pentru a descrie numele de domeniu.

Alte extensii de domeniu sau suita de litere care urmează punctului final din adresa URL includ .org, .net și .biz. În ultimii ani, .live, .church, .ninja și o mulțime de alte opțiuni distractive au luat cu asalt piața extensiilor de domenii.

În exemplul nostru, /blog/ este un subdirector al Gazduirweb. Cu toate acestea, dacă „blog” ar fi adăugat înainte de SLD „Gazduirweb” și separat cu un punct în loc de o bară oblică (de exemplu, www.blog.Gazduirweb), ar fi un subdomeniu al Gazduirweb.

Înregistrarea numelui de domeniu și înregistrarea domeniului

O înregistrare a unui nume de domeniu este achiziționarea sau rezervarea unui domeniu într-o bază de date extinsă de nume și protocoale de internet. Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) este organizația nonprofit care supraveghează sistemul de nume de domenii (DNS) pe internet. DNS-ul este similar cu o agendă telefonică pentru internet. Se potrivește nume de domenii cu adresele IP ale serverelor pe care sunt găzduite site-urile web.

Un registrator de nume de domeniu este o organizație care gestionează rezervarea numelor de domenii de internet. Un registrator de nume de domeniu trebuie să fie acreditat de un registru generic de domeniu de nivel superior (gTLD) sau un registru de domeniu de nivel superior de cod de țară (ccTLD). Un registrator de domenii acreditat de ICANN este o companie care a fost acreditată de ICANN pentru a înregistra nume de domenii de internet.

Registratorii de domenii se ocupă de vânzarea de nume de domenii. Ei sunt intermediarii între tine și operatorii de registru. Cu toate acestea, mai mulți furnizori de găzduire oferă acum o înregistrare gratuită a numelui de domeniu odată cu achiziționarea unui plan de găzduire. Partenerul gazdelor web fie devin un registrator de domenii înregistrat la ICANN, fie partener cu un registrator existent pentru a oferi servicii de domeniu gratuite ca valoare adăugată la pachetele lor de găzduire.

Web hosting

Găzduirea site-ului web este un serviciu care permite organizațiilor și indivizilor să posteze un site web sau o pagină web online. O gazdă web sau furnizor de servicii de găzduire web este o companie care furnizează tehnologiile și serviciile necesare pentru ca site-ul web sau pagina web să fie accesată prin browsere web precum Google, Bing sau DuckDuckGo.

Site-urile web sunt găzduite sau stocate pe computere speciale numite servere. Când utilizatorii web doresc să vă vadă site-ul web, tot ce trebuie să facă este să introducă adresa site-ului sau domeniul dvs. în browser. Computerul lor se va conecta apoi la serverul dvs. și paginile dvs. web le vor fi livrate prin browser.

Când vă înscrieți pentru un serviciu de găzduire web, una dintre primele întrebări care vi se va pune este „Aveți un nume de domeniu?” Gazdele vă vor oferi adesea opțiunea de a transfera un domeniu de site existent (transfer de domeniu), de a achiziționa un domeniu gratuit ca avantaj de înregistrare sau de a cumpăra un domeniu nou prin furnizorul de găzduire sau unul dintre partenerii săi de înregistrare a domeniilor.

În timp ce găzduirea dedicată, virtuală și partajată sunt genurile principale de găzduire web, de-a lungul anilor au apărut mai multe subgenuri. Serviciile de găzduire gestionată, platformele de creare de site-uri web și ofertele specifice aplicației, cum ar fi găzduirea gestionată WordPress sau găzduirea WooCommerce, sunt fiecare o derivație a găzduirii site-urilor web clasice, în care un server web stochează fișierele site-ului web.

Domeniu vs. costuri de găzduire web

În timp ce aceste două servicii sunt aproape inextricabil legate, ele vin la prețuri semnificativ diferite.

 • Numele de domenii costă între 10 și 15 USD anual
 • Găzduirea web partajată este în medie de 2,50 USD până la 10 USD pe lună
 • Găzduirea VPS este în medie de la 15 la 45 USD pe lună
 • Găzduirea dedicată costă în medie 75 USD sau mai mult pe lună

Înregistrarea unui domeniu .com costă în medie 15 USD pe an. Numele de domenii variază de la 12 USD anual la 49 milioane USD pentru domenii foarte căutate, cum ar fi CarInsurance.com.

Într-un mod similar, deși mai puțin extrem, costul găzduirii web variază în funcție de tipul de serviciu și de alegerea companiei de găzduire. Găzduirea partajată începe în jur de 7 până la 12 USD pe lună pentru planurile anuale; un plan de găzduire VPS sau cloud poate rula pentru aproximativ 15 USD pe lună, iar un server dedicat se va lăuda cu un preț lunar de peste 50 USD.

Domeniu vs. Furnizori de servicii de găzduire web

În timp ce un număr tot mai mare de companii de găzduire oferă acum servicii de nume de domeniu ca o caracteristică suplimentară, unii furnizori au stabilit mai multă autoritate de domeniu (în sensul jocului de cuvinte) decât alții. De exemplu, GoDaddy a deținut o reputație sigură în industria găzduirii de domenii încă de la începuturile World Wide Web. Între timp, Bluehost, SiteGround și HostGator sunt nume cunoscute în spațiul furnizorului de găzduire, în special găzduirea web partajată.

Cei mai buni furnizori de găzduire de domenii

Alegerile dvs. de registrator de domenii și companie de găzduire web (sau o combinație de domeniu și furnizor de găzduire) vor influența dramatic experiența dvs. de servicii web. Costul serviciului, timpul de configurare necesar și suportul suplimentar necesar vor varia în funcție de pachetul de găzduire pe care îl selectați.

De exemplu, planurile de găzduire InMotion încep de la 2,29 USD pe lună și includ o înregistrare a numelui de domeniu pentru un an. Gazda web are pachete de găzduire potrivite pentru fiecare caz de utilizare personal și profesional – de la site-uri de portofoliu independenți până la domenii de nivel enterprise, care văd milioane de vizitatori lunar. Primești ceea ce plătești: un serviciu de calitate premium la un preț ultra-competitiv, sustenabil.

Între timp, GoDaddy se mândrește cu peste 17 milioane de domenii în domeniul său de înregistrare și salută noi proprietari de site-uri pentru doar 2,99 USD pe lună; cu toate acestea, primești și aici ceea ce plătești. Proprietarii de domenii pentru prima dată pot considera că experiența GoDaddy este neintuitivă și frustrantă. Asistența pentru clienți este slabă în comparație cu InMotion, SiteGround și alte gazde web populare, iar migrarea de la GoDaddy este notoriu dificilă.

Bucurați-vă de liniștea care vine cu un pachet solid de cumpărături cu unul dintre furnizorii noștri de găzduire de domenii aprobați de experți de mai jos.

Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Instrumente GRATUITE de înregistrare a domeniului și de creare a site-urilor
 • Domenii, e-mailuri și lățime de bandă nelimitate
 • Până la 200 USD în oferte cu Google, Bing și Yahoo!
 • Gazdă WordPress de top cu tone de avantaje
 • Asistență clienți 24/7 și tutoriale online
 • Începeți acum Bluehost.

DOMENIU
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Bluehost oferă toate gratuitățile de care aveți nevoie pentru a începe cu găzduirea de domenii. Compania include un domeniu sau transfer gratuit, plus lățime de bandă și spațiu de stocare nelimitat. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 5 minute

Hostinger.com

Preț lunar de pornire 1,99 USD

 • Cele mai mici prețuri de domeniu din industrie
 • Înregistrare GRATUITĂ pentru majoritatea planurilor
 • Găzduiește până la 100 de domenii în majoritatea planurilor
 • Protecția confidențialității domeniului vă protejează informațiile
 • Garanție de funcționare de 99,9% și backup-uri automate
 • Începeți acum pe Hostinger.

DOMENIU
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Nu vă lăsați dezactivat de prețurile remarcabil de mici ale Hostinger. Modelul de prețuri nebun de scăzut al companiei se extinde la serviciile de nume de domeniu, precum și la suportul premium și lista impresionantă de caracteristici. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 200 GB SSD GRATUIT (1 an) 3 minute

iPage.com

Preț lunar de pornire 1,99 USD

 • Înregistrarea și transferul domeniului GRATUIT
 • Spațiu nelimitat pe disc, domenii și baze de date
 • 200 USD pentru publicitate Google AdWords și Bing
 • Lățime de bandă și adrese de e-mail nelimitate
 • Magazin online GRATUIT și constructor de site-uri web
 • Începeți acum pe iPage.

DOMENIU
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

iPage: evaluarea experților noștri

Cu găzduirea domeniului iPage, utilizatorii primesc o înregistrare gratuită a numelui de domeniu sau un transfer gratuit de domeniu și pot găzdui domenii nelimitate. Compania oferă lățime de bandă și e-mailuri nelimitate, plus 200 USD în credite de publicitate pentru a vă ajuta să vă lansați site-ul cât mai repede și cu succes. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile Nelimitat GRATUIT (1 an) 5 minute

Pentru veteranii experimentați sau pentru cei care nu sunt siguri dacă gazda dvs. actuală va fi gazda pentru totdeauna, folosesc Google Domains pentru a înregistra și a parca numele de domenii. Este foarte ușor să conectezi unul sau mai multe domenii la un cont de găzduire și mă bucur de lipsa blocării furnizorului.

Ar trebui să cumpăr un domeniu și o găzduire separat sau împreună?

Tensiunea dintre registratorii de domenii și furnizorii de găzduire web a existat atâta timp cât internetul însuși. Conflictul principal este cine ar trebui să fie responsabil pentru gestionarea intrărilor DNS care trimit către un site web.

Registratorul de domenii gestionează intrările DNS, care controlează adresa site-ului web. Dacă schimbați furnizorul de găzduire, intrările DNS trebuie să fie actualizate pentru a indica noul(ele) server(e). Acest lucru se poate face prin modificarea intrărilor DNS la registratorul sau transferând managementul DNS către noul furnizor de găzduire.

Furnizorul de găzduire web gestionează serverul web unde sunt găzduite fișierele site-ului web. Dacă schimbați registratorii de domeniu, intrările DNS trebuie actualizate pentru a indica serverele DNS ale noului registrator de domeniu. Acest lucru se poate face prin modificarea intrărilor DNS la registratorul de domenii sau prin transferul managementului DNS către noul registrator de domenii.

Experiența de găzduire web este alcătuită din multe elemente, numele de domenii fiind unul dintre jucătorii cheie.

Natura competitivă a industriilor de găzduire web și de înregistrare a domeniilor a condus la dezvoltarea mai multor instrumente pentru a facilita procesul de transfer pentru proprietarii de site-uri web.

Dacă aceasta este prima dvs. achiziție de domeniu și găzduire web, vă recomand să optați pentru un nume de domeniu și un pachet de găzduire. Multe dintre cele mai reputate și mai accesibile companii de găzduire web oferă servicii de nume de domeniu ca o caracteristică standard, așa că de ce să vă deranjați să gestionați mai mulți furnizori de servicii?

Alegeți numele de domeniu și planul de găzduire web potrivite

Ca și în cazul alegerii numelor bebelușilor și a casei în care îl veți aduce înapoi de la spital, alegerea unui nume de domeniu și a unei gazde web este personală. În calitate de potențial proprietar al site-ului web, ar trebui să luați în considerare:

 • Recunoașterea mărcii și cuvintele cheie: căutați sfaturi pentru crearea unui nume de domeniu grozav.
 • Buget: comparați prețurile furnizorilor populari.
 • Nevoi de trafic: alegeți tipul de plan de găzduire în funcție de numărul de vizitatori pe care îi așteptați.
 • Nevoi de asistență: determinați dacă serviciile de găzduire neadministrate sau gestionate au cel mai mult sens pentru dvs.

Odată ce ați luat în considerare în detaliu fiecare dintre acești factori, veți fi pe cale să alegeți numele de domeniu și planul de găzduire potrivite – indiferent dacă ajungeți în cartierele de găzduire partajată, VPS sau server dedicat. Subdiviziunea de găzduire WordPress arată grozav în această perioadă a anului.

Vedeți recenzia noastră completă despre Bluehost

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, Bluehost este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenzătorul nostru Ryan Frankel a luat recent Bluehost pentru o învârtire și a evaluat gazda populară cu 4,9 în categoria Domain Hosting dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a avut Ryan de spus despre Bluehost:

Bluehost are o reputație solidă în comunitățile de găzduire partajată și WordPress, iar gazda este favorita mea de mult timp. Astăzi, Bluehost alimentează peste 2 milioane de site-uri web, iar echipa oferă ani de experiență. Cu servere bine întreținute, prețuri competitive și asistență excelentă pentru clienți, Bluehost nu este o alegere pe care o veți regreta.

Înainte de a vă înscrie la Bluehost, este o idee bună să citiți recenzia completă a lui Ryan pentru a afla despre toate funcțiile oferite de Bluehost. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

 • Recenzia completă a Bluehost
 • Bluehost: 4.9/5.0 vs. altele
 • Bluehost: 2,95 USD/lună. împotriva altora

Dacă decideți că Bluehost este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul serverului Bluehost. Și la 2,95 USD pe lună, este un chilipir având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan Bluehost.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company