„Limita de memorie PHP” — Cum să vă măriți memoria RAM

„Limita de memorie PHP” — Cum să vă măriți memoria RAM

„Limita de memorie PHP” – Cum să vă măriți memoria RAM

Uneori, în timpul dezvoltării sau producției, constatăm că software-ul nostru utilizează mai multă memorie decât ne-am așteptat vreodată. Pentru a menține lucrurile sub control, PHP are limite implicite de memorie pentru a evita ca un program de fugă să vă prăbușească caseta.

Din fericire, este extrem de ușor să schimbăm cât de mult RAM alocam unui singur script PHP. Putem chiar să lăsăm PHP să folosească o cantitate infinită (sau tot ceea ce este disponibil, pentru a fi mai precis) de memorie.

Într-adevăr, există doar doi pași simpli pentru a realiza acest lucru, astfel încât să poți continua cu viața ta.

1. Găsiți-vă php.ini

Primul lucru de reținut este că există de obicei două versiuni de php.ini pe Linux. Acest lucru se datorează faptului că puteți avea o versiune diferită pentru scripturile de linie de comandă și pentru serverele web. Convenabil, nu?

De exemplu, în Ubuntu:

  • Linia de comandă : /etc/php5/cli/php.ini
  • Apache : /etc/php5/apache2/php.ini

Pe diferite versiuni de Linux sau BSD, aceste fișiere pot fi în locații diferite, dar sunt în general ușor de găsit. Mulțumesc, Google!

Notă: pe gazdele partajate, este posibil să nu aveți acces la aceste fișiere. Scuze, oameni buni. Puteți încerca să intrați în contact cu gazda dvs., dar de obicei nu vor ca cineva să consume toată memoria RAM de pe server, deoarece este partajată cu alți oameni.

2. Editați „memory_limit”

Odată ce găsiți fișierul php.ini, doriți să îl deschideți în editorul de text preferat (vim/nano/etc.).

Linia pe care doriți să o editați se numește memory_limit. Va arăta similar cu următorul:

memory_limit = 64M

În acest exemplu, limita de memorie este setată la 64 MB. Dacă doriți să îl schimbați la 128MB sau 32MB sau orice altceva, trebuie doar să schimbați această linie. Odată ce ați setată această linie în mod corespunzător, salvați și părăsiți fișierul php.ini.

Pentru serverele web (!): Dacă modificați php.ini al unui server web , trebuie să reporniți serverul web . De exemplu, pe Ubuntu cu Apache, ar trebui să rulați:

sudo service apache2 reporniți

După aceea, limita de memorie ar trebui să se schimbe în consecință.

Pas bonus: setarea PHP „memory_limit -1”

Dacă vă simțiți foarte agitat și știți ce faceți, puteți seta limita de memorie pentru a utiliza toată memoria RAM disponibilă. Acest lucru este „periculos” prin faptul că, dacă scriptul tău scapă de sub control, acesta va prăbuși mașina. În general, acest lucru nu ar fi recomandat pentru un mediu de producție, dar, hei, este viața ta. Nu-l lăsa pe bărbat să te țină apăsat.

Pentru a realiza acest lucru, setați limita de memorie la -1 astfel:

limita_memorie = -1

A fost real… Dar la revedere

Ei bine, iată-l: acum ești un expert în schimbarea memoriei PHP. Este demn de remarcat faptul că ar trebui să vă uitați în fișierul php.ini pentru a vedea ce este acolo. La un moment dat, probabil că veți dori să modificați dimensiunea maximă a fișierului pentru încărcări (upload_max_filesize și post_max_size), dar înțelegeți ideea. Ne mai vedem!

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company