Funcții JavaScript „Adăugați la matrice” (push vs unshift vs altele)
Există mai multe metode pentru adăugarea de elemente noi la o matrice JavaScript. Dacă, în schimb, doriți să eliminați elemente dintr-o matrice în JavaScript, avem și un articol pentru asta.
Simțiți-vă liber să faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a trece înainte la explicația fiecărei metode:
- Folosind push() pentru a adăuga la sfârșitul unui tablou
- Folosind unshift() pentru a adăuga la începutul unui tablou
- Folosind splice() pentru a adăuga elemente într-o matrice
- Folosind concat() pentru a combina și a crea matrice noi, mai lungi
- Utilizarea Index Notation pentru a specifica un index la care să adăugați un element
Acum să discutăm cum și când să executăm fiecare dintre aceste comenzi.
Adăugați la sfârșitul unui tablou folosind push()
Metoda push() va adăuga un element la sfârșitul unei matrice, în timp ce funcția sa dublă, metoda pop() , va elimina un element de la sfârșitul matricei.
Pentru a adăuga un element la sfârșitul unui tablou folosind push() , ați face acest lucru:
var list = [„foo”, „bar”]; list.push(„baz”); [„foo”, „bar”, „baz”] // rezultat
De asemenea, puteți adăuga mai multe elemente la o matrice folosind push() , după cum se arată mai jos:
var list = [„foo”, „bar”]; list.push(„baz”, „qux”, „etcetera”); [„foo”, „bar”, „baz”, „qux”, „etcetera”] // rezultat
Dacă trebuie să adăugați un element sau mai multe elemente la sfârșitul unui tablou, metoda push() va fi aproape întotdeauna cea mai simplă și mai rapidă opțiune.
Adăugați la începutul unei matrice folosind unshift()
Metoda unshift() va adăuga un element la începutul unei matrice, în timp ce funcția sa dublă, shift() , va elimina un element de la începutul matricei.
Pentru a adăuga un element la începutul unui tablou folosind unshift() încercați acest lucru:
var list = [„foo”, „bar”]; list.unshift(„baz”); [„baz”, „foo”, „bar”] // rezultat
Pentru a adăuga mai multe elemente la începutul unui tablou folosind unshift() încercați acest lucru:
var list = [„foo”, „bar”]; list.unshift(„baz”, „qux”); [„baz”, „qux”, „foo”, „bar”] // rezultat
Dacă trebuie să adăugați elemente la începutul unui tablou, metoda unshift() va fi aproape întotdeauna cea mai simplă și mai rapidă opțiune.
Adăugați elemente la mijlocul unui tablou folosind splice()
Metoda splice() modifică conținutul unui tablou prin eliminarea elementelor existente și/sau adăugarea de noi elemente.
Mai jos veți găsi sintaxa funcției splice() adecvată:
array.splice( start, deleteCount [, item1 [, item2 [, …] ] ] )
Dacă doriți să inserați un element (sau elemente) într-un anumit punct undeva în cadrul matricei, în afară de început sau sfârșit, atunci cel mai probabil ar trebui să utilizați metoda splice() .
Pentru a utiliza splice() codul dvs. ar trebui să arate astfel:
var list = [„foo”, „bar”]; list.splice( 1, 0, „baz”); // la poziția de index 1, eliminați 0 elemente, apoi adăugați „baz” în acea poziție // elementul „bar” va fi acum mutat automat în poziția de index 2 [„foo”, „baz”, „bar”] // rezultat
Pentru a adăuga mai multe elemente în mijlocul unui tablou folosind splice() încercați acest lucru:
var list = [„foo”, „bar”]; list.splice( 1, 0, „baz”, „qux”); [„foo”, „baz”, „qux”, „bar”] // rezultat
Comanda de îmbinare este ca cuțitul elvețian al manipulării matricei; cu toate acestea, ar trebui să încercați mai întâi să utilizați comenzile mult mai simple push sau unshift înainte de a utiliza splice() pentru a adăuga la o matrice.
Adăugați la o matrice formând o nouă matrice folosind concat()
Metoda concat() returnează o nouă matrice combinată compusă din matricea pe care este apelată, unită cu matricea (sau matricele) din argumentul său.
Pentru a adăuga unele elemente la o altă matrice folosind concat() faceți următoarele:
var list = [„foo”, „bar”]; var newlist = list.concat( [“baz”, “qux”] ); [„foo”, „bar”, „baz”, „qux”] // rezultat nou listă
De asemenea, este posibil să adăugați direct valori non-matrice folosind concat() :
var list = [„foo”, „bar”]; var newlist = list.concat( “baz”, “qux” ); [„foo”, „bar”, „baz”, „qux”] // rezultat nou listă
Metoda concat() este o soluție simplă în situațiile în care trebuie să combinați unele matrice împreună, fără a vă umfla codul cu bucle for sau alte bucle iterative.
Adăugați un element de matrice la un anumit index utilizând notația de index
De asemenea, putem manipula direct matricea, fără a folosi vreo metodă de matrice, referindu-ne la poziția indexului din matrice.
Aici adăugăm două elemente noi la pozițiile specificate:
var list = [„foo”, „bar”]; list[2] = „baz”; // adaugă elementul „baz” la poziția de index 2 din lista de matrice[3] = „qux”; [„foo”, „bar”, „baz”, „qux”] // rezultat
Aici adăugăm un element la sfârșitul matricei:
var list = [„foo”, „bar”]; list[ list.length ] = „baz”; // adaugă elementul „baz” la sfârșitul matricei [„foo”, „bar”, „baz”] // rezultat
Metoda de notare a indexului este adesea utilă atunci când știți exact unde să plasați un element în matrice, indiferent de locul în care se află acea poziție. Această situație se aplică adesea multor tipuri de implementări de algoritm.
Cuvinte finale despre adăugarea la o matrice în JavaScript
Adăugarea unui element într-o matrice în JavaScript este destul de simplă, așa cum ar trebui să fie, dar nicio metodă nu este întotdeauna cea mai bună de utilizat. Sperăm că acum vă puteți simți încrezători când să utilizați o anumită abordare de extindere a matricei în diferite contexte de cod. Ca întotdeauna, dacă aveți întrebări suplimentare, comentarii, adăugiri sau scăderi, anunțați-ne mai jos.
Dezvăluirea agentului de publicitate
Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.
Politica noastră de revizuire editorială
Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.
Leave a Reply