7 pași simpli pentru a instala Go (Golang) pe Ubuntu

7 pași simpli pentru a instala Go (Golang) pe Ubuntu

7 pași simpli pentru a instala Go (Golang) pe Ubuntu

Instalarea Go (Golang) poate fi dificilă pe Ubuntu. Arhivele pentru versiunile 12.04 și 14.04 sunt datate și instalează o versiune mai veche a Go.

Din fericire, există un instrument numit Go Version Manager (gvm) pentru a ajuta la instalarea, întreținerea și chiar schimbarea versiunilor Go. Știu că poate fi puțin înfricoșător să nu folosești apt-get sau aptitude, dar în acest caz, merită.

Procesul de instalare implică pur și simplu o clonă a unui depozit GitHub și o singură linie în .bashrc .

1. Clonați Repo și Adăugați la directorul de utilizatori

bash

Această comandă folosește cURL pentru a prelua depozitul GitHub și a-l instala în directorul dvs. de utilizatori. Fișierul în care este plasat acest depozit este ~/.gvm .

2. Deschideți ~/.bashrc și sursă directorul GVM

[[ -s „$HOME/.gvm/scripts/gvm” ]] && sursa „$HOME/.gvm/scripts/gvm”

Tot ceea ce facem aici este să legăm binarul gvm la variabilele noastre de mediu. Acest lucru vă permite să rulați GVM din orice cale de pe linia de comandă.

3. Deconectați-vă și conectați-vă cu utilizatorul dvs

Cel mai simplu mod de a face ca modificările din .bashrc să aibă efect este să vă deconectați și să vă conectați din nou în shell.

4. Verificați pentru a vă asigura că GVM este instalat

Versiunea $ gvm Go Version Manager v1.0.22 instalat la /home/myuser/.gvm

Această comandă vă va spune ce versiune de GVM este instalată. Dacă raportează o versiune înapoi, atunci ați instalat cu succes GVM. Bine făcut!

5. Instalați Go (Golang)

Mai întâi, să verificăm versiunile de Go care sunt disponibile.

$ gvm listall … go1.2rc5 go1.3 go1.3.1 go1.3.2 go1.3.3 go1.3beta1 go1.3beta2 go1.3rc1 go1.3rc2 go1.4 go1.4beta1 go1.4rc1 go1.4rc2

După cum puteți vedea, GVM include versiunile beta de software și candidați de lansare (rc).

Să instalăm Go 1.4.

$ gvm install go1.4 Se descarcă Go sursa… Se instalează go1.4… * Compilare…

6. Spuneți GVM ce versiune de Go să folosească

Acum că avem Go instalat pe sistemul nostru, să anunțăm GVM că dorim să folosim acea versiune.

$ gvm use go1.4 Acum folosind versiunea go1.4

Dulce. Totul merge grozav până acum.

7. Verificați că Go este instalat corect

$ go versiunea go versiunea go1.4 linux/amd64

Am terminat! GVM face acest proces simplu, iar actualizarea, schimbarea versiunilor și dezinstalarea Go este acum simplă.

Actualizare: instalarea Go 1.5 ar putea lua un pas suplimentar

Go a schimbat modul în care își compilează sursa și a cauzat unele probleme cu gvm. Acest lucru este raportat ca reparat, dar m-am gândit că ar trebui să-l menționăm pentru orice eventualitate. Practic, instalați doar go1.4 înainte de a instala go1.5.

gvm install go1.4 gvm use go1.4 export GOROOT_BOOTSTRAP=$GOROOT gvm install go1.5

Distrați-vă și, ca de obicei, nu ezitați să puneți orice întrebări mai jos.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company