Cum cu Git: Redenumiți Branch

Cum cu Git: Redenumiți Branch

Cum cu Git: Redenumiți Branch

Un flux de lucru Git bun ar trebui să folosească ramuri pentru dezvoltarea caracteristicilor, astfel încât să nu vă aglomerați ramura principală cu fiecare modificare pe care o faceți codului. A învăța cum să redenumiți o ramură în Git vă poate ajuta să păstrați istoricul proiectului curat și ușor de înțeles atunci când vine vorba de a afla când a fost introdusă o nouă caracteristică în cod.

În acest ghid, vom aborda cum să redenumim o ramură Git locală, precum și cum să redenumim o ramură Git la distanță și chiar cum să redenumim o ramură Git la distanță.

Toate acestea vă vor ajuta să vă mențineți fluxul de dezvoltare plăcut, curat și ușor de gestionat pe drum când vă întoarceți la un proiect.

Redenumiți o sucursală Git locală

Pentru a redenumi o ramură locală Git, putem folosi comanda G it branch -m pentru a modifica numele:

$ git branch * feature1 master $ git branch -m feature1 feature2 $ git branch * feature2 master

A fost ușor, nu?

Redenumiți o ramură Git la distanță

Dacă doar căutați comanda pentru a redenumi o ramură Git la distanță, aceasta este:

git push -u origin feature2:feature3

Exemplu complet pentru a redenumi o sucursală GitHub la distanță

Pentru a explica redenumirea unei ramuri Git la distanță, vom folosi un proiect GitHub fictiv pentru a arăta procesul.

Clonează un GitHub Repo

În primul rând, clonăm proiectul GitHub în caseta noastră locală cu comanda Git clone :

$ git clone https://github.com/myusername/myproject.git Clonarea în „myproject” … la distanță: Numărarea obiectelor: 3, gata. la distanță: Total 3 (delta 0), reutilizat 0 (delta 0) Despachetarea obiectelor: 100% (3/3) gata. Verificarea conectivității… gata.

Acum, depozitul nostru myproject a fost clonat din GitHub.

Comanda de la distanță Git arată toate depozitele urmărite din care putem extrage și împinge către:

$ git origine la distanță

În acest caz, vedem doar numele de origine Git implicit pentru un server la distanță.

Ne putem uita mai detaliat la asta cu telecomanda Git -v comandă și semnalizare:

$ git remote -v origin https://github.com/myusername/myproject.git (fetch) origine https://github.com/myusername/myproject.git (push)

Împingeți sucursala Git locală în Repo GitHub

Acum că aveți un proiect GitHub descărcat local, puteți crea o ramură locală:

$ git checkout -b feature2 Trecut la o nouă ramură „feature2”

Aceasta este prescurtarea pentru:

$ git branch feature2 $ git checkout feature2 Trecut la o nouă ramură „feature2”

După ce faceți modificări, apăsați „feature2 în depozitul de la distanță numit „origin”:

$ echo „mychange” > newfile.txt $ git add newfile.txt $ git commit -m „newfile.txt adăugat” [feature2 c9acad71 newfile.txt adăugat 1 fișier schimbat, 1 inserție(+) creare mod 100644 newfile.txt $ git push origin feature2 Total 3 (delta 0), reutilizat 0 (delta 0) Către https://github.com/myusername/myproject.git

Verificați o sucursală Git la distanță dintr-un depozit GitHub

Dacă ramura „feature2” tocmai a existat de la distanță pe GitHub, nu o veți putea împinge.

Puteți folosi comanda Git branch -a pentru a vedea toate ramurile locale și la distanță disponibile:

$ git branch -a * telecomenzi master/origine/HEAD -> telecomenzi origin/master/origin/feature2 telecomenzi/origine/master

Mai întâi trebuie să verificați ramura depozitului de la distanță, să îi dați un nume local și să treceți la ea:

$ git checkout origin/feature2 -b feature2 Branch Feature2 configurată pentru a urmări caracteristica de ramură la distanță2 de la origine Comutată la o nouă ramură „feature2”

Redenumiți Git Branch pe Remote GitHub Repo

Acum putem redenumi ramura la distanță în „feature3” și o putem împinge la originea la distanță:

$ git push -u origin feature2:feature3 Total 0 (delta 0), reutilizat 0 (delta 0) La https://github.com/myusername/myproject.git * [new branch] feature2 -> feature3 Branch Feature2 configurat la urmăriți caracteristica de ramificare la distanță 3 de la origine.

Acum am conectat ramura noastră locală „feature2” la ramura la distanță „feature3”.

Orice modificare în ramura locală „feature2” va fi transferată la „feature3”.

Pentru a remedia acest lucru, ar trebui să facem și o redenumire locală a ramurilor Git, așa cum am făcut înainte:

$ git branch -m feature2 feature3 $ git branch * feature3 master

Ștergeți sucursala Git pe Repo Remote GitHub

După redenumirea unei sucursale la distanță, vechea ramură rămâne și ea.

Puteți șterge pur și simplu ramura veche dacă nu mai aveți nevoie de ea:

$ git branch -a * feature3 master telecomenzi/origin/HEAD -> origin/master telecomenzi/origin/feature2 telecomenzi/origin/feature3 telecomenzi/origin/master $ git push origin :feature2 Către https://github.com/myusername/ myproject.git – [șters] feature2 $ git branch -a * feature3 master telecomenzi/origin/HEAD -> origine/master telecomenzi/origin/feature3 telecomenzi/origin/master

Urmărirea problemelor cu Git și depanarea acestora

Problemele de urmărire apar dintr-o „referință de urmărire” pierdută cu un „repository:branch” la distanță.

Aceste probleme sunt indicate de Git folosind mesaje precum cele de mai jos atunci când încercați să împingeți sau să extrageți codul:

$ git push origin feature4 eroare: src refspec feature4 nu se potrivește cu niciuna. eroare: nu s-au putut trimite unele referințe la https://github.com/myusername/myproject.git

Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă ramura la distanță a fost redenumită în „feature4”, dar localul nu a fost actualizat.

Puteți utiliza comanda G it branch -a pentru a vă ajuta să vedeți cum să remediați problemele de ramuri locale și de la distanță.

Apoi puteți folosi Git checkout și Git branch -u pentru a corecta relația.

În cele din urmă, redenumiți sucursala locală pentru a se potrivi cu ramura la distanță pentru o gestionare mai simplă în viitor:

$ git branch -a feature3 * telecomenzi master/origine/HEAD -> origine/telecomenzi principale/origin/feature3 telecomenzi/origin/feature4 telecomenzi/origin/master $ git checkout feature3 Comutat la ramura „feature3” $ git branch -u origin/ caracteristică4 Funcția de sucursală3 configurată pentru a urmări caracteristica de sucursală la distanță4 de la origine. $ git branch -m feature3 feature4 $ git branch * feature4 master $ git push origine caracteristică4 Către https://github.com/myusername/myproject.git 3cc5caa..5cedaff feature4 -> feature4

Concluzie

Sperăm că acum vă simțiți confortabil să redenumiti ramurile Git fie local, fie de la distanță. Stăpânirea capacității de a folosi funcționalitatea de redenumire a ramurilor Git vă poate scuti de multe bătăi de cap de dezvoltare pe drum.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company