3 pași simpli: cum să porniți un site web de forum (aprilie 2023)

 • Home
 • Uncategorized
 • 3 pași simpli: cum să porniți un site web de forum (aprilie 2023)
3 pași simpli: cum să porniți un site web de forum (aprilie 2023)

3 pași simpli: cum să porniți un site web de forum (aprilie 2023)

Indiferent dacă conduceți o afacere online, vă prezentați portofoliul profesional sau pur și simplu scrieți pe blog despre viața dvs., a învăța cum să începeți un site web de forum poate fi o modalitate de succes de a atrage mai mulți cititori și de a stimula implicarea vizitatorilor.

Încă din primele zile ale World Wide Web și chiar din primele zile ale postării fizice a mesajului dvs. într-o zonă desemnată, panourile de buletine au oferit o modalitate populară de a răspândi informații și de a comunica cu alții care vă împărtășesc interesele. Și mai bine, comunitățile online duc la creșterea vânzărilor, oportunităților de clienți potențiali, SEO, traficului general și reținerea clienților, 90% dintre proprietarii de forumuri spunând că trimiterile utilizatorilor ajută, de asemenea, la îmbunătățirea produselor și serviciilor.

Acum, milioane de utilizatori de internet din întreaga lume folosesc forumuri online pentru a discuta despre politică, sport, sfaturi pentru părinți și cea mai recentă meme a celebrităților. Aflați cum să utilizați cu ușurință panourile de mesaje pentru a genera trafic și venituri citind ghidul nostru în trei pași și recenziile software de mai jos.

Pasul 1: Alegeți un partener de găzduire a forumului

Chiar dacă forumurile de discuții sunt unele dintre cele mai timpurii tehnologii web dezvoltate, metoda de comunicare și comunitățile online alimentează în continuare o varietate de mărci binecunoscute din mai multe industrii și interese. Forumurile de pe Reddit, al cincilea cel mai vizitat site web din lume, reprezintă 21 de miliarde de vizualizări de pagini în fiecare lună în peste 130.000 de comunități active.

Fără tehnologie puternică în spatele forumului dvs., traficul și interacțiunile crescute cresc riscul de încărcare lentă a paginii, timp de nefuncționare sau conturi compromise. De îndată ce decideți să creați un site web de forum de la zero, examinați diferitele ingrediente pentru a găsi combinația perfectă de viteză, securitate și scalabilitate – începând cu planul de găzduire web al site-ului dvs.

Cele mai bune gazde web îmbină accesibilitatea cu tehnologii ușor de utilizat, cum ar fi instalarea software-ului cu un singur clic, înregistrarea numelui de domeniu și notificările prin e-mail, printre alte componente necesare pentru a rula un site web de forum de succes. Am enumerat mai jos opțiunile noastre preferate pentru gestionarea forumurilor, evidențiind cele care oferă aplicații populare pentru mesaje, asistență pentru clienți non-stop și resurse ample pentru a vă sprijini comunitatea în plină dezvoltare. Citiți recenziile noastre de mai jos și faceți clic pe fiecare pentru a afla mai multe.

1. Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Instalați phpBB GRATUIT cu un singur clic
 • Backup-uri automate ale site-ului efectuate zilnic
 • Gestionați instrumentele forumului direct din cPanel
 • Credite de publicitate GRATUITE
 • Asistență din SUA disponibilă 24/7, cu un timp de funcționare de 99,9%.
 • Începeți acum Bluehost.

FORUM
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Avem încredere în Bluehost pentru multe nișe de găzduire, iar serviciile de găzduire pe forum ale companiei arată concentrarea Bluehost pe configurarea simplă și serverele de încredere. Gestionați toate operațiunile forumului cu software-ul de forum ales, care poate fi instalat cu ușurință prin cPanel pe măsură ce începeți. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 5 minute

2. A2Hosting.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • Găzduire rapidă de forum pentru phpBB, SMF și altele
 • Mai multe opțiuni de software de forum decât orice furnizor
 • Stocare, lățime de bandă și baze de date nelimitate
 • Gestionați cu ușurință găzduirea forumului cu cPanel
 • SSL și SSD-uri GRATUITE pentru securitate și viteză
 • Începeți acum cu A2 Hosting.

FORUM
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

Gazduire A2: evaluarea expertului nostru

A2 Hosting oferă cele mai multe opțiuni de găzduire pe forum pe care le-am văzut. Indiferent dacă preferați vBulletin, MyBB, phpBB sau o altă aplicație de forum, puteți instala cu ușurință de pe propriul portal cPanel. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 100 GB SSD – SSD nelimitat Nou sau Transfer 4 minute

3. InMotionHosting.com

Preț lunar de pornire 2,29 USD

 • Alegeți din orice aplicație de forum
 • Configurați cu ușurință SMF și phpBB cu instalări cu un singur clic
 • Stocarea integrală SSD înseamnă încărcări ale paginilor de 20 ori mai rapide
 • Certificat SSL GRATUIT și protecție DDoS
 • Management cPanel cu biblioteca de script Softaculous
 • Începeți acum cu InMotion.

FORUM
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

InMotion: evaluarea expertului nostru

Fiind unul dintre cei mai buni furnizori din industrie, InMotion Hosting este o opțiune previzibilă puternică pentru construirea unei comunități online interactive. Gazda îmbină hardware-ul modern și puternic cu opțiuni nerestricționate de aplicații pentru forum pentru a oferi un serviciu de găzduire care poate crește odată cu site-ul dvs. de forum. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
90 de zile 100 GB SSD – Nelimitat GRATUIT (1 an) 5 minute

4. Hostinger.com

Preț lunar de pornire 1,99 USD

 • Opțiuni multiple de forum disponibile prin scriptul cu un singur clic
 • Site-uri web și lățime de bandă nelimitate pentru majoritatea planurilor
 • Găzduire WordPress optimizată pentru a se asocia cu forumuri
 • Gestionați-vă forumul prin intermediul panoului de control personalizat
 • Găzduire de mare viteză pentru mai puțin de 1 USD pe lună
 • Începeți acum pe Hostinger.

FORUM
EVALUAREA 4.5 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Nu lăsați să vă păcălească prețul scăzut – Hostinger este o gazdă de înaltă clasă, cu o mulțime de avantaje și upgrade-uri disponibile proprietarilor de site-uri. Gazda acceptă phpBB, myBB, Vanilla Forums, SMF, FluxBB și alte programe de forum disponibile printr-un script de instalare simplu cu un singur clic. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 200 GB SSD GRATUIT (1 an) 3 minute

Vezi alte gazde de forum de top »

Pasul 2: Configurați software-ul forumului

Odată ce toate firele de găzduire sunt conectate, este timpul să alegeți software-ul pe care veți dori să vă alimenteze forumul de discuții. Crearea unui sistem de forum online de la zero este o afacere care consumă timp și extrem de complicată, așa că ești absolut mai bine servit prin descărcarea și instalarea unui program care se ocupă de toate chestiunile complicate pentru tine.

După cum vă puteți imagina, există numeroase opțiuni de platformă pentru nenumărate tipuri de comunități și proprietari de site-uri web. De exemplu, utilizatorii WordPress vor folosi probabil un program open-source scris în PHP, în timp ce opțiunile premium pot oferi companiilor mai multă libertate de a personaliza și configura funcționalitățile. Iată câteva dintre cele mai populare programe gratuite:

 • phpBB
 • bbApăsați
 • Forumul Simple Machines
 • Kunena
 • MyBB
 • Codoforum
 • Flarum
 • Forumuri Vanilla

Odată instalat software-ul (verificați documentația programului pentru ajutor), puteți trece acum la distracția de a alege o temă, de a personaliza designul și de a configura diferitele permisiuni de utilizator și reguli de forum pe care doriți să le implementați. Scrieți o postare în care să explicați standardele pentru limbaj discriminatoriu sau vulgar, spam, auto-promovare, linkuri externe, apartenență și moderare și publicați-o într-un loc proeminent și permanent. Parcurgerea exercițiului vă va permite, de asemenea, să testați software-ul din perspectiva utilizatorilor dvs. și să faceți capturi de ecran pentru orice bază de cunoștințe sau articol de asistență pe care îl puteți posta.

Pasul 3: Creați și organizați subiectele de discuție

Gândiți-vă să participați la un eveniment de întâlnire rapidă: intrarea într-o cameră mare goală se simte intimidant și incomod, nu? Cu toate acestea, ați avea mai multe șanse să găsiți dragostea cu o lumină slabă, zone de ședere definite și un moderator care va direcționa cine ar trebui să se mute unde și când. Puteți face site-ul forumului dvs. la fel de confortabil și primitor cu doar câteva minute de lucru.

Dacă ați ajuns până aici, probabil că aveți o idee despre tipul de comunitate online pe care ați dori să o construiți. Dar ce tipuri specifice de conversații vă așteptați să aibă utilizatorii dvs.? Identificați câteva categorii majore și câteva subcategorii, apoi începeți să construiți structura pentru a începe discuția. Dacă, de exemplu, creați un forum pentru fani pentru un anumit program de atletism universitar, puteți începe o categorie pentru fotbal, baschet și alte sporturi populare; subcategoriile s-ar putea concentra pe recrutare, găsire de bilete și sezonul curent.

Una peste alta, veți dori să vă asigurați că vă cunoașteți atât publicul, cât și subiectul, pentru a vă asigura că evidențiați subiectele la care țin cititorii dvs. suficient pentru a se implica. Fiți pregătit să vă ajustați după cum este necesar, dar obținerea structurii inițiale și a unor postări stabilite vă va ajuta să porniți conversația.

Cum conduci un forum de succes?

Având în vedere că forumurile online de top acoperă gama de la sfaturi de călătorie la programare pe computer, puteți găsi succes cu o varietate de subiecte de conversație. Pașii către succes includ navigarea cu succes în cei trei pași enumerați mai sus, desigur, dar sunt multe altele de reținut. Ca și în cazul oricărui site web sau al unei întreprinderi online, experiența utilizatorului este de cea mai mare importanță.

Încurajarea discuțiilor puternice în același timp cu respectarea regulilor forumului permite comunităților online să prospere.

Pentru început, veți dori să creați un mediu sigur și primitor în care vizitatorii dvs. doresc să se implice. Aceasta înseamnă oferirea unui spațiu sigur, fără hărțuire, care să recompenseze contribuțiile gânditoare pentru a merge împreună cu discuțiile stimulatoare. Aplicarea regulilor pe care le-ați stabilit – și luarea de măsuri pentru a elimina utilizatorii care refuză să le respecte – generează energie pozitivă pe care membrii dvs. o vor aprecia.

Indiferent cât de bine se înțeleg toată lumea, comunitatea ta online nu va prospera dacă există doar o mână de utilizatori care postează și citesc fire. Asigurați-vă că vă comercializați panoul de mesaje și adresați-vă potențialilor postere. Dacă adăugați un forum pe un site web existent, notificați publicul actual despre noua comunitate. În caz contrar, promovează-ți forumul pe rețelele de socializare, motoarele de căutare și alte puncte relevante.

Care este cel mai bun software de forum?

La fel cum Goldilocks și cei trei urși nu au fost de acord cu privire la cea mai bună temperatură a terciului, proprietarii de site-uri web au opinii extrem de diferite despre cea mai bună platformă de forum. Prețul, limbajul de programare, gradul de utilizare și alte caracteristici contribuie la popularitatea unui program, iar avantajele sau dezavantajele pot diferi în funcție de publicul sau expertiza dvs.

Întreprinderile mari cu o bază de consumatori stabilită pot prefera o soluție de forum premium, dintre care majoritatea sunt găzduite pe serverele cloud proprii ale platformei de forum pentru a oferi scalabilitate și performanță de top. Unele dintre platformele noastre preferate de forumuri plătite includ, de asemenea, opțiuni auto-găzduite sau open-source:

 • Muut
 • vBuletin
 • Forumuri Vanilla
 • XenForo
 • Comunitatea Invision
 • Discurs

În general, bbPress este în mare măsură considerat cel mai popular software de forum pentru site-urile WordPress . Fondatorul Matt Mullenweg a codificat software-ul de forum PHP de la zero pentru a stimula forumurile de suport proprii ale sistemului de management al conținutului, iar de atunci echipa l-a lansat ca plugin. Pentru cei care caută un alt software de forum cu sursă deschisă, specific CMS, bazat pe PHP: utilizatorii Joomla ar trebui să verifice Kunena pentru baza sa de cod reînnoită, în timp ce Harmony este o opțiune populară pentru site-urile web Drupal .

Deși software-ul de forum scris în PHP tinde să domine piața, proprietarii de site-uri web au o mare varietate de nevoi. Wix și Weebly au opțiuni de forum pentru cei care au nevoie de simplitatea generatorului de site-uri web drag-and-drop, în timp ce dezvoltatorii ASP.NET, Django sau Node.js vor aprecia JitBit, Misago și, respectiv, NodeBB .

Cât costă să rulezi un forum?

Din fericire pentru majoritatea, investiția pentru rularea unui site web de forum este de obicei destul de minimă: câțiva dolari pe lună pentru găzduire web, împreună cu software open-source și supraveghere condusă de utilizator. Acestea fiind spuse, companiile și proprietarii de forumuri fără experiență ar putea avea nevoie să cheltuiască ceva mai mult prin trecerea la un plan de găzduire mai puternic și achiziționarea unui program de forum găzduit, împreună cu angajarea dezvoltatorilor și moderatorilor pentru implementarea și gestionarea comunității.

Cât de mult ar trebui să plătiți pentru găzduirea web depinde în mare măsură de volumul de trafic pe care vă așteptați să îl vedeți în fiecare lună. În timp ce planurile de găzduire web ieftine sunt de obicei cele mai atractive, poate fi necesar să bugetați până la 20 USD pe lună pentru servicii de găzduire VPS de top și aproximativ 100 USD pentru un pachet de găzduire pentru server dedicat.

Dincolo de găzduirea web și înregistrarea numelor de domeniu, cea din urmă costă de obicei între 10 și 15 USD pe an, software-ul dvs. de forum reprezintă următoarea cheltuială potențială. Am acoperit pe larg opțiunile gratuite și open-source, dar publicul dvs. poate necesita o soluție mai costisitoare. În funcție de produsul și pachetul pe care îl alegeți, majoritatea software-ului pentru forum pot costa între aproximativ 15 USD și 500 USD pe lună.

În afară de tehnologiile necesare pentru a crea și opera un site web de forum, singurul alt cost potențial este timpul. Timpul dvs. poate fi considerat liber dacă nu trebuie să luați un salariu din operațiune, dar ce se întâmplă dacă trebuie să angajați dezvoltatori sau moderatori pentru a vă ajuta să supravegheați implicarea cititorilor? Multe forumuri acordă liderilor comunității lor și posturilor frecventați responsabilitatea drepturilor administrative de a șterge postările și de a interzice utilizatorii care nu respectă regulile forumului.

Poți crea un forum pe Wix?

Lider mondial în design și găzduire web ușor de utilizat, Wix a oferit de mult timp clienților instrumente pentru a crea locuri online pentru comerțul electronic, restaurante, trupe, agenți imobiliari și alte întreprinderi. Echipa din spatele popularului constructor de site-uri drag-and-drop a lansat o funcție pentru forumuri în 2017, permițând utilizatorilor să adauge aplicația gratuită experienței lor de design.

Comunitățile online pe care le poți crea pe Wix sunt optimizate pentru utilizatorii de telefonie mobilă și nu limitează numărul de fire de discuții pe care le poți găzdui. Wix Forums va trimite automat e-mailuri participanților la forum atunci când postarea lor este apreciată sau la care se răspunde, stimulând și mai mult implicarea și revigorând conversațiile.

Am apreciat de multă vreme Wix drept una dintre cele mai bune opțiuni de creare de site-uri web și apreciem mai ales modul în care platforma le permite utilizatorilor să înceapă gratuit . În timp ce suportul și capacitățile tehnice pot fi oarecum limitate, compania eficientizează cu adevărat procesul de creare a site-ului web și a forumului, asigurând o experiență bine concepută și fără probleme atât pentru administratori, cât și pentru utilizatori. Consultați recenzia noastră despre Wix mai jos:

Wix.com

Preț lunar de pornire 0,00 USD

 • Înregistrare GRATUITĂ cu e-mail sau Facebook
 • Proiectarea prin glisare și plasare este foarte ușoară
 • 1 an de domeniu gratuit cu majoritatea planurilor
 • Credite publicitare în valoare de până la 300 USD
 • Acces la 1.000 de șabloane și instrumente suplimentare în App Market
 • Începeți acum cu Wix.

CEL MAI BUN PERSOANE
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

Wix: recenzia expertului nostru

În calitate de constructor web, Wix este lider în industrie în ceea ce privește ușurința în utilizare, timpul de configurare și funcțiile disponibile. Serviciul de creare de site-uri WYSIWYG (What You See Is What You Get) bazat pe browser este, fără îndoială, una dintre cele mai importante mărci din această nișă a industriei și asta nu este fără o justă cauză. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
Probă GRATUITĂ de 14 zile 2 GB – Nelimitat GRATUIT (1 an) 4 minute

Vezi alți creatori de site-uri web de top »

Aduceți discuția pe site-ul dvs. și construiți-vă calitatea de membru al forumului

Site-urile web de forum de succes reprezintă o alternativă fascinantă la bloguri și rețelele de socializare, oferind mai multă confidențialitate și control asupra datelor utilizatorilor, în același timp atrageți vizitatorii din întreaga lume. De înțeles, publicul pe care îl atrageți este cheia succesului forumului dvs. – dincolo de numărul mare de vizualizări de pagină pe lună, veți dori să vedeți o participare activă și dinamică.

Proprietarii de forumuri pot învăța de la profesorii care duc discuțiile de la clasă către comunitățile online și panourile de mesaje. Cultivați dezbateri puternice și comunități prin promovarea întrebărilor captivante cu răspunsuri care se extind dincolo de fapte și statistici; caută experiențe din lumea reală care promovează interesul pentru a afla mai multe și pentru a crea o echipă de camarazi.

Aruncă o privire la listele de sfaturi pentru managerii de comunitate pentru a determina cum poți să-ți supraveghezi și să crești cel mai bine forumul de mesaje online. De multe ori, asta presupune recunoașterea rolului destul de limitat pe care îl poți juca. Amintiți-vă, comunitatea pe care o construiți ar trebui să-și servească membrii, nu doar dvs.

Pe măsură ce rețeaua de cititori și colaboratori se extinde, luați în considerare implementarea unui sistem de abonament care să protejeze – și poate să monetizeze – conținutul creat de utilizatorii dvs. Adăugând un nivel de exclusivitate, probabil că veți găsi mai mulți cititori care se uită la ferestre uitându-se la informațiile valoroase care circulă.

Vezi recenzia noastră completă despre Bluehost

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, Bluehost este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenzătorul nostru Ryan Frankel a luat recent Bluehost pentru o învârtire și a evaluat gazda populară cu 4,7 în categoria Găzduire pe forum dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a avut Ryan de spus despre Bluehost:

Bluehost are o reputație solidă în comunitățile de găzduire partajată și WordPress, iar gazda este favorita mea de mult timp. Astăzi, Bluehost alimentează peste 2 milioane de site-uri web, iar echipa oferă ani de experiență. Cu servere bine întreținute, prețuri competitive și asistență excelentă pentru clienți, Bluehost nu este o alegere pe care o veți regreta.

Înainte de a vă înscrie la Bluehost, este o idee bună să citiți recenzia completă a lui Ryan pentru a afla despre toate funcțiile oferite de Bluehost. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

 • Recenzia completă a Bluehost
 • Bluehost: 4.7/5.0 vs. altele
 • Bluehost: 2,95 USD/lună. împotriva altora

Dacă decideți că Bluehost este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul serverului Bluehost. Și la 2,95 USD pe lună, este un chilipir având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan Bluehost.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company