3 pași: cum să mutați un site WordPress pe o nouă gazdă (aprilie 2023)

 • Home
 • Uncategorized
 • 3 pași: cum să mutați un site WordPress pe o nouă gazdă (aprilie 2023)
3 pași: cum să mutați un site WordPress pe o nouă gazdă (aprilie 2023)

3 pași: cum să mutați un site WordPress pe o nouă gazdă (aprilie 2023)

A învăța cum să mutați un site WordPress, fie de la o gazdă la alta, fie la un nou nume de domeniu, poate fi un proces obositor, provocat de pericol în cazul în care ceva nu merge bine. Vrei ca tranziția să meargă rapid pentru a minimiza timpul de nefuncționare, dar orice pas greșit îți poate extinde suferința.

Din fericire, totuși, multe dintre gazdele de top se vor ocupa de migrare pentru tine – și vor oferi instrumente care fac transferurile manuale extrem de simple.

Vom împărtăși recomandările noastre și ghidurile pas cu pas pentru mutarea site-ului dvs. WordPress la o nouă gazdă, un nou domeniu și un nou server.

Cum să vă mutați site-ul WordPress pe o gazdă nouă

Începătorii, experții și mărcile mari și mici se ocupă de migrarea gazdelor WordPress în fiecare zi, așa că nu ești singur. Vă rugăm să rețineți că pașii de mai jos sunt instrucțiuni generale pe care trebuie să le urmați. În funcție de complexitatea structurală a site-ului și a serverului dvs., este posibil să fie nevoie de îngrijire suplimentară pentru a asigura o migrare fără cusur.

Mutarea oricărui site implică trei elemente: fișierele site-ului web (conținutul blogului dvs., biblioteca media, teme), serverul gazdă pe care sunt stocate și domeniul în care vizitatorii vă pot găsi site-ul pe web. Fii sigur, site-ul tău WordPress va fi ghemuit în noua sa casă până la sfârșitul zilei.

1. Alegeți o gazdă web cu asistență gratuită pentru migrare WordPress

În primul rând, veți avea nevoie de o nouă gazdă, de preferință una specializată în planuri WordPress. Vă recomandăm să alegeți unul care oferă asistență gratuită pentru migrare – adică, desigur, presupunând că preferați să nu efectuați sarcini, cum ar fi exportul și crearea unei noi baze de date de pe site-ul de migrare sau editarea fișierului wp-config.php, pe cont propriu. .

Rețineți că gazdele care oferă migrări WordPress gratuite fac acest lucru în principal doar pentru conturile de clienți noi. Migrarea gratuită WordPress este un stimulent pentru a vă înscrie. Dacă doriți să migrați site-ul WordPress al cuiva în contul dvs. de găzduire existent, fie veți fi direcționat către baza de cunoștințe a gazdei pentru un tutorial, fie vi se poate cere să plătiți o taxă mică pentru ca cineva să o facă în locul dvs.

Indiferent, aceste gazde găsesc echilibrul potrivit între migrații gratuite și suport prietenos pentru WordPress:

Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Recomandat de WordPress.org din 2005
 • Actualizări automate WordPress și instalare inițială
 • Teme WordPress GRATUITE în Bluehost Marketplace
 • Asistență 24/7 prin chat live, telefon și e-mail
 • Obțineți reduceri exclusive la planurile WordPress
 • Începeți acum Bluehost.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Pachetele de găzduire WordPress de la Bluehost sunt destinate proprietarilor de site-uri pentru prima dată și bloggerilor personali. Aceste servicii vin la un preț superior în comparație cu planurile standard de găzduire web Bluehost (găzduire partajată de bază), dar optimizarea WordPress și resursele specifice platformei merită fără îndoială costul. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 7 minute

SiteGround.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • Aprobat oficial de WordPress.org
 • Plugin de migrare GRATUIT sau instalare automată
 • Git preinstalat, 3 niveluri de cache și CDN GRATUIT
 • Asistent de configurare WP GRATUIT, punere în scenă și actualizări automate
 • Asistență rapidă, 24/7 prin intermediul unui sistem de chat personalizat
 • Începeți acum pe SiteGround.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

SiteGround: evaluarea expertului nostru

Doriți un serviciu de găzduire fără probleme, optimizat pentru WordPress. SiteGround s-a gândit la tot ce aveți nevoie pentru ca site-ul dvs. să funcționeze. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 40 GB SSD GRATUIT (1 an) 6 minute

Hostinger.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • 1 clic pe Instalare WP, PHP 7+, HTTP/2 și NGINX
 • Protecții de securitate all-in-one de la BitNinja
 • Optimizările WordPress sporesc performanța
 • Fără majorare de preț pentru serviciile WordPress
 • Backup zilnic și certificat SSL GRATUIT
 • Începeți acum pe Hostinger.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Oricât de mult ne place WordPress, una dintre cele mai mari supărări ale noastre este atunci când furnizorii de găzduire exploatează popularitatea celui mai folosit sistem de gestionare a conținutului din lume, oferind așa-numita găzduire WordPress care, în realitate, este exact aceeași cu serverul partajat al gazdei. planuri. Din fericire, infrastructura ultra-rapidă a Hostinger și accesul facil la certificatele SSL și la copiile de rezervă determină compania să depășească marea majoritate a celor care încalcă regulile noastre inventate. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 200 GB SSD GRATUIT (1 an) 4 minute

Vezi alte gazde WordPress de top »

2. Faceți copii de rezervă și transferați fișierele site-ului dvs

După ce ați selectat noul plan de găzduire WordPress, urmați instrucțiunile de configurare furnizate de companie. Nu instalați încă WordPress, deoarece veți dori mai întâi să faceți copii de rezervă ale fișierelor din panoul de control existent (de exemplu, cPanel sau Plesk).

Chiar dacă nu știi ce înseamnă backup-ul sau conținutul său exact, îl vei avea la îndemână în cazul unei erori neașteptate care te face să-ți dorești să poți călători înapoi în timp.

Faceți copii de rezervă ale fișierelor și directoarelor site-ului dvs. WordPress în cPanel (sau alt panou de control).

Dacă utilizați o gazdă de migrare gratuită , acum este momentul să solicitați un serviciu de transfer! O căutare rapidă pe Google pentru „Solicitare de transfer al site-ului HostName” vă va ghida către formularul corespunzător și instrucțiunile de migrare.

Veți primi un e-mail de confirmare care spune că noua dvs. gazdă lucrează la proiectul dvs. și, probabil, va include o persoană de contact cu care să păstrați legătura. Rămâneți la curent cu transferul prin e-mail la persoana de contact la noua gazdă.

Dacă vă ocupați singur de migrare , acest ghid rezumă bine pașii:

 1. Faceți backup fișierelor site-ului dvs. WordPress folosind un program FTP.
 2. Exportați baza de date WordPress în programul phpMyAdmin din panoul de control.
 3. Creați o nouă bază de date WordPress pe noul dvs. server gazdă.
 4. Editați fișierul wp-config.php pentru a reflecta numele noii baze de date și informațiile despre utilizator.
 5. Importați baza de date salvată și încărcați fișierele WordPress pe noua gazdă.

Și voila! Site-ul dvs. WordPress are o casă nouă. Pasul final este să îndreptați numele de domeniu al site-ului dvs. WordPress către serverele de nume ale noii dvs. gazde.

3. Schimbați setările de înregistrare DNS

Odată ce transferul site-ului dvs. este finalizat, va trebui să schimbați DNS-ul numelui de domeniu pentru a indica noua gazdă. Pentru a face acest lucru, pur și simplu conectați-vă la registratorul de domeniu original al site-ului WordPress, navigați la secțiunea DNS și schimbați cele două servere de nume cu cele oferite de noua dvs. gazdă web.

De exemplu, dacă vă schimbați DNS-ul de la GoDaddy, serverele dvs. de nume ar putea fi:

NS41.DOMAINCONTROL.COM
NS42.DOMAINCONTROL.COM

Pentru a direcționa domeniul dvs. către serverele de nume ale InMotion, le veți schimba în:

NS.INMOTIONHOSTING.COM
NS2.INMOTIONHOSTING.COM

Asta este, cu excepția acelui timp de propagare ușor enervant pe care l-ar putea experimenta domeniul tău!

Site-ul dvs. web va trăi acum pe o nouă gazdă web și puteți explora instrumentele oferite de noua gazdă. În același timp, ar trebui să faceți clic pe site-ul dvs. pentru a testa orice link-uri sau imagini rupte. Nu subestima niciodată importanța QA!

Cum să vă mutați site-ul WordPress pe un domeniu nou

Mutarea unui site WordPress pe un domeniu nou este de fapt un pic mai dificilă decât mutarea la o nouă gazdă. Dar, ca și în cazul majorității sarcinilor din WordPress, acolo unde există voință, există o cale!

Gândiți-vă la momentul în care Mark Zuckerberg a decis să schimbe TheFacebook.com în Facebook.com. Din păcate, el nu a putut pur și simplu să ștergă „the” și să-l numească o zi. Schimbarea numelor de domenii nu este la fel de simplă precum adăugarea sau ștergerea caracterelor. Trebuie să mutați fișiere și să modificați unele informații ale bazei de date. Să aruncăm o privire la cum să facem asta.

Notă: vă recomand cu tărie să activați asistența prin chat live pentru a vă ghida prin acest proces, deoarece, în funcție de gazda web, pot fi necesari pași suplimentari.

1. Achiziționați o nouă înregistrare a unui nume de domeniu

Mai întâi, creați un nou nume de domeniu în contul dvs. de găzduire. Puteți să răsfoiți domeniile disponibile și să-l cumpărați pe cel pe care îl doriți de la un registrator terță parte sau puteți sări peste intermediar selectând un furnizor de găzduire care vă permite să vă gestionați înregistrarea domeniului la înregistrare (acoperind adesea taxele de înregistrare pentru anul inițial!). Asigurați-vă că noul dvs. domeniu este îndreptat către gazda care este sau va sprijini site-ul dvs. WordPress. Iată cele trei gazde ale noastre preferate pentru înregistrarea domeniului și asistență:

Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Instrumente GRATUITE de înregistrare a domeniului și de creare a site-ului
 • Domenii, e-mailuri și lățime de bandă nelimitate
 • Până la 200 USD în oferte cu Google, Bing și Yahoo!
 • Gazdă WordPress de top cu tone de avantaje
 • Asistență clienți 24/7 și tutoriale online
 • Începeți acum Bluehost.

DOMENIU
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Bluehost oferă toate gratuitățile de care aveți nevoie pentru a începe cu găzduirea de domenii. Compania include un domeniu sau transfer gratuit, plus lățime de bandă și spațiu de stocare nelimitat. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 5 minute

Hostinger.com

Preț lunar de pornire 1,99 USD

 • Cele mai mici prețuri de domeniu din industrie
 • Înregistrare GRATUITĂ pentru majoritatea planurilor
 • Găzduiește până la 100 de domenii în majoritatea planurilor
 • Protecția confidențialității domeniului vă protejează informațiile
 • Garanție de funcționare de 99,9% și backup-uri automate
 • Începeți acum pe Hostinger.

DOMENIU
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Nu vă lăsați dezactivat de prețurile remarcabil de mici ale Hostinger. Modelul de prețuri nebun de scăzut al companiei se extinde la serviciile de nume de domeniu, precum și la suportul premium și lista impresionantă de caracteristici. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 200 GB SSD GRATUIT (1 an) 3 minute

iPage.com

Preț lunar de pornire 1,99 USD

 • Înregistrarea și transferul domeniului GRATUIT
 • Spațiu nelimitat pe disc, domenii și baze de date
 • 200 USD pentru publicitate Google AdWords și Bing
 • Lățime de bandă și adrese de e-mail nelimitate
 • Magazin online GRATUIT și creator de site-uri web
 • Începeți acum pe iPage.

DOMENIU
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

iPage: evaluarea experților noștri

Cu găzduirea domeniului iPage, utilizatorii primesc o înregistrare gratuită a numelui de domeniu sau un transfer gratuit de domeniu și pot găzdui domenii nelimitate. Compania oferă lățime de bandă și e-mailuri nelimitate, plus 200 USD în credite de publicitate pentru a vă ajuta să vă lansați site-ul cât mai repede și cu succes. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile Nelimitat GRATUIT (1 an) 5 minute

Vedeți alte gazde de domenii de top »

2. Migrați fișierele site-ului dvs. WordPress

Apoi, conectați-vă la managerul de fișiere cPanel și copiați întregul set de fișiere public_html de pe site-ul pe care doriți să îl mutați.

În panoul de control, ar trebui să găsiți o aplicație de gestionare a fișierelor. Acest lucru vă permite să adăugați, să ștergeți și să editați cu ușurință fișiere.

Mergeți la noul fișier manager de fișiere al noului dvs. nume de domeniu. Lipiți acolo fișierele copiate anterior. Acum veți avea două copii ale aceluiași site în două locații separate. Apoi, accesați contul dvs. phpMyAdmin.

Un instrument de administrare popular pentru MySQL și MariaDB, phpMyAdmin vă permite să gestionați cu ușurință bazele de date ale site-ului dvs.

Găsiți directorul etichetat „wrdp” asociat cu vechiul nume de domeniu din stânga. Dacă dețineți și operați mai multe domenii, acest lucru poate fi puțin dificil la început.

Contul wrdp al domeniului dvs. va fi listat în partea stângă a consolei dvs. phpMyAdmin.

Faceți clic pe semnul plus de lângă domeniul dvs. pentru a extinde opțiunile. Faceți clic pe „wp_options”, iar în secțiunea etichetată „siteurl” din partea de sus, faceți clic pe pictograma creion pentru a edita. În caseta din mijloc, schimbați vechea adresă URL cu noua dvs. adresă URL, apoi faceți clic pe „Salvați” sau „Go”.

3. De-indexarea adreselor URL ale site-ului de domeniu vechi

Acum v-ați mutat site-ul WordPress la un nou nume de domeniu, dar oamenii pot accesa în continuare site-ul dvs. WordPress la vechiul nume de domeniu. Ar fi înțelept să instalați un plugin, cum ar fi Yoast SEO, pe vechiul site și să solicitați motoarele de căutare să deindexeze orice/toate URL-urile vechiului site pe care ați prefera ca oamenii să nu le folosească sau să le găsească.

Cum să vă mutați site-ul WordPress pe un server nou

Dacă doriți strict să vă mutați site-ul sau blogul WordPress pe un server nou (actualizat), există vești bune și vești proaste.

Vestea proastă este că serverul dvs. actual nu își face treaba. Este prea lent, prea scump sau prea ieftin. Sau poate că nu vă va permite să găzduiți mai multe domenii sau nu este echipat cu cPanel – sau poate a fost piratat de spioni roboți străini. Acestea sunt o mulțime de vești potențial proaste, așa că, sperăm, nu toate se aplică pentru tine.

Vestea bună: este ușor să mutați un site pe un nou server. De fapt, majoritatea gazdelor vor actualiza serverele pentru tine și vor muta totul. Pur și simplu le vei plăti diferența. Desigur, dacă trebuie să migrați la o gazdă nouă ca parte a migrării serverului dvs., vedeți mai întâi mai sus. Pentru a recapitula, iată pașii pentru a migra site-ul dvs. WordPress în sine:

Pasul 1: Conectați-vă la panoul de control, faceți copii de rezervă ale fișierelor site-ului dvs. prin managerul de fișiere și exportați baza de date a site-ului dvs. prin phpMyAdmin.

Pasul 2: Creați o nouă bază de date pe noul dvs. server gazdă și editați fișierul wp-config pentru a include numele noii baze de date și acreditările de conectare. Importați baza de date salvată și încărcați fișierele WordPress.

Pasul 3: Asigurați-vă că setările DNS sunt la locul lor și efectuați un QA final înainte de a închide vechiul server sau de a anula contul de găzduire partajată.

Vă puteți muta în noua casă a site-ului dvs. WordPress într-o după-amiază

Folosind resursele gratuite pe care le aveți la dispoziție, vă puteți muta în noua casă a site-ului dvs. WordPress în doar câteva minute. Nu trebuie să fiți un expert în tehnologie, dar luați notițe despre ceea ce vă spun ajutoarele de chat live pentru migrațiile viitoare.

Luați-vă timp și parcurgeți metodic fiecare pas pentru a vă asigura că totul decurge fără probleme. Deși procesul poate părea descurajator, împărțirea totul în pași mici face lucrurile mult mai ușor de gestionat.

Acum, impresionează-ți clienții și distrează-te în noul tău mediu de găzduire!

Vedeți recenzia noastră completă despre Bluehost

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, Bluehost este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenzătorul nostru Ryan Frankel a luat recent Bluehost pentru o învârtire și a evaluat gazda populară cu 4,9 în categoria Găzduire WordPress dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a avut Ryan de spus despre Bluehost:

Bluehost are o reputație solidă în comunitățile de găzduire partajată și WordPress, iar gazda este favorita mea de mult timp. Astăzi, Bluehost alimentează peste 2 milioane de site-uri web, iar echipa oferă ani de experiență. Cu servere bine întreținute, prețuri competitive și asistență excelentă pentru clienți, Bluehost nu este o alegere pe care o veți regreta.

Înainte de a vă înscrie la Bluehost, este o idee bună să citiți recenzia completă a lui Ryan pentru a afla despre toate funcțiile oferite de Bluehost. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

 • Recenzia completă a Bluehost
 • Bluehost: 4.9/5.0 vs. altele
 • Bluehost: 2,95 USD/lună. împotriva altora

Dacă decideți că Bluehost este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul serverului Bluehost. Și la 2,95 USD pe lună, este un chilipir având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan Bluehost.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company