Cum să faci un site web de la zero (aprilie 2023): HTML, WordPress sau Site Builders

 • Home
 • Uncategorized
 • Cum să faci un site web de la zero (aprilie 2023): HTML, WordPress sau Site Builders
Cum să faci un site web de la zero (aprilie 2023): HTML, WordPress sau Site Builders

Cum să faci un site web de la zero (aprilie 2023): HTML, WordPress sau Site Builders

În calitate de proprietar al unei mici companii de planificare a nunții, o prietenă de-a mea nu avea prea mult timp sau bani să învețe cum să creeze un site web – dar știa că are nevoie de unul. În ciuda lipsei ei de abilități de programare, ea a mers cu viteză înainte și a-și construi singură prezența online.

Începerea unui site web de afaceri de la zero nu a fost sarcina descurajantă de care se temea. Cu instrumentele potrivite, a pus în funcțiune un site WordPress în decurs de două săptămâni, cu doar puțin mai mult efort decât a fost nevoie pentru a-și configura platformele de socializare. După construirea inițială a site-ului, ea a continuat să-l extindă și să-l actualizeze pe măsură ce afacerea ei creștea.

După cum ilustrează experiența ei, oricine poate învăța cum să creeze un site web relativ ușor. Este la fel de simplu ca să cumpărați găzduire web și un nume de domeniu, apoi să vă ajustați designul folosind un constructor de site-uri web, WordPress sau HTML simplu. Vă vom ghida prin fiecare pas de mai jos în ghidul nostru final despre cum să creați un site web, așa că nu ezitați să faceți clic pe unul dintre linkurile de aici pentru a trece mai departe.

Pasul 1: Alegeți o gazdă și un domeniu

Primul pas pentru crearea unui site web personal sau de afaceri, indiferent de abordarea pe care o alegeți, este să selectați un serviciu de găzduire web și un nume de domeniu. Gazda web este compania care oferă serverul și spațiul de stocare pentru site-ul dvs. și oferă lumii online acces la brandul dvs. Pe de altă parte, numele de domeniu este adresa URL (de exemplu, www.Gazduirweb) pe care oamenii o folosesc pentru a naviga direct la site-ul tău.

Alegerea unui Web Host sau Website Builder

Alegerea unei gazde web sau a unui constructor de site-uri web este partea ușoară. Gazdele cele mai apreciate de pe web au făcut toate eforturile pentru a accelera și a ușura procesul inițial de creare a site-ului web – deseori începând cu:

 • O înregistrare gratuită a numelui de domeniu
 • Instalări cu un singur clic pentru CMS și platforme de bloguri populare
 • Creator de site-uri web gratuit
 • Credite de marketing

Pentru a începe, vă recomandăm să vă înscrieți pentru un plan de găzduire partajată cu unul dintre următorii furnizori. Oricare dintre acești furnizori sunt potriviți pentru a gestiona traficul site-urilor mici și mijlocii pe un plan de găzduire partajată.

Înainte de a decide ce metodă de creare a site-ului web doriți, rețineți că mulți furnizori de găzduire oferă gratuit creatorilor de site-uri web cu planurile lor. Creatorii de site-uri web precum Squarespace și Wix oferă și planuri de găzduire, așa că asigurați-vă că revizuiți toate opțiunile înainte de a alege.

Furnizorul dvs. va configura imediat serverul dvs. web și majoritatea vă vor oferi un nume de domeniu gratuit la alegerea dvs. Odată ce v-ați înscris, vă veți construi site-ul în cel mai scurt timp:

Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Gazduire partajată ieftină de la un furnizor de încredere
 • Ideal pentru găzduirea unui site web WordPress
 • Creator de site-uri web Weebly și CDN Cloudflare GRATUIT
 • Trafic nelimitat și asistență prin chat live 24/7
 • Obțineți 70% reducere astăzi cu cuponul nostru Bluehost
 • Începeți acum Bluehost.

IEFTIN
EVALUAREA 4.8 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Prețurile Bluehost sunt la fel de competitive pe cât le oferă industria. Înscrieți-vă pentru un plan de găzduire partajată pentru doar 2,95 USD pe lună, iar pachetele de găzduire WordPress au un preț constant; un plan VPS începe de la aproximativ 19,99 USD pe lună; iar tarifele de găzduire dedicată sunt de doar 79,99 USD pe lună. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 5 minute

Hostinger.com

Preț lunar de pornire 1,99 USD

 • Tot nelimitat , de la stocare la baze de date
 • Creator de site-uri și upgrade-uri de performanță WP GRATUITE
 • Backup-uri zilnice sau săptămânale GRATUITE
 • Panou de control personalizat și scripturi de auto-instalare
 • Acces SSH și certificate SSL GRATUITE nelimitate
 • Începeți acum pe Hostinger.

IEFTIN
EVALUAREA 4.8 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Pe măsură ce piața de găzduire partajată devine din ce în ce mai saturată, stocarea nelimitată, lățimea de bandă și conturile de e-mail au devenit surprinzător de medii. Cu toate acestea, Hostinger extinde valorile de rutină așteptate la lungimi mai mari – numărul de site-uri web, baze de date, utilizatori FTP, subdomenii și domenii parcate sunt toate nerestricționate pentru majoritatea clienților. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 200 GB SSD GRATUIT (1 an) 3 minute

IONOS.com

Preț lunar de pornire 1,00 USD

 • 1 USD/lună timp de 12 luni
 • Fără costuri ascunse – plătiți doar 12 USD la checkout
 • Configurare ușoară și asistență expertă 24/7
 • Domeniu sau transfer GRATUIT, plus certificat SSL GRATUIT
 • Stocare și baze de date nelimitate cu majoritatea planurilor
 • Începeți acum cu 1&1 IONOS.

IEFTIN
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

1&1 IONOS: Evaluarea experților noștri

Dacă bugetul este principalul factor în mintea ta atunci când cauți următoarea gazdă web, nu mai căuta. 1&1 IONOS are o gamă impresionantă de pachete robuste de găzduire web și creare de site-uri web la ceea ce poate fi cel mai bun preț pe care l-am văzut vreodată în lumea găzduirii. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB – Nelimitat GRATUIT (1 an) 4 minute

Vedeți mai multe gazde web ieftine »

Alegerea unui nume de domeniu

Înregistrarea unui nume de domeniu personalizat este esențială pentru a ajuta oamenii să găsească și să-și amintească site-ul. Dacă ați selectat o companie de găzduire web care oferă un nume de domeniu gratuit pentru primul an de serviciu, sunteți la jumătatea drumului.

Luați în considerare aceste sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu:

 • Fă-l scurt și memorabil: numele de domenii mai scurte sunt mai ușor de reținut. Titlul ar trebui să fie ceva care să rămână în mintea oamenilor. Numele lungi de domenii funcționează numai dacă sunt unice și atrăgătoare.
 • Folosiți cuvinte cheie relevante: numele dvs. de domeniu este o altă oportunitate de a încorpora cuvinte cheie care contribuie la strategia generală de optimizare a motoarelor de căutare (SEO). Cuvintele cheie care sunt relevante pentru nișa dvs. de afaceri vor face ca numele dvs. de domeniu să rămână în memoria oamenilor și să vă sporească clasamentul în motoarele de căutare.
 • Cercetați-vă: verificați dacă alte companii sau persoane folosesc un nume de domeniu care este prea strâns legat pentru a evita orice conflicte sau confuzii. Vrei ca dvs. să vă diferențieze marca pe site-ul dvs. web și pe platformele de socializare.
 • Alegeți extensia de nume de domeniu adecvată: după cum știți din navigarea pe web, numele de domenii se pot termina în .com, .org sau .biz. Alegeți-l pe cel care se potrivește cel mai bine scopului site-ului dvs. Vă recomandăm să rămâneți cu .com. Este cel mai comun domeniu de nivel superior (TLD) și majoritatea potențialilor vizitatori ai site-ului dvs. vor presupune că site-ul dvs. se termină în .com.

Odată ce ați achiziționat planul de găzduire web și ați asigurat un domeniu personalizat, sunteți gata să vă construiți și să lansați site-ul web.

Pasul 2: Alegeți o metodă de creare a site-ului

Un site web poate fi construit în unul din trei moduri. Dacă sunteți începător, cel mai simplu mod de a construi și lansa un site este să utilizați un generator de site-uri oferit de gazda dvs. web. Dacă sunteți oarecum cunoscător de web, puteți utiliza WordPress sau un sistem de gestionare a conținutului (CMS) precum Drupal sau Joomla.

Dacă sunteți un dezvoltator web, puteți începe de la zero și puteți utiliza HTML de bază pentru a construi site-ul de la zero. Fiecare abordare are meritele și provocările sale:

Opțiunea 1: Utilizați un Site Builder (nivel începător)

Folosirea unui generator de site-uri web – o aplicație care vă ghidează prin pașii creării unui site web fără cod – poate fi eliberatoare și încurajatoare. Furnizorul face toată codarea pe backend și nu este mult mai dificil decât utilizarea unui procesor de text.

Diferiți constructori de site-uri web, cum ar fi Wix ADI, Squarespace și Weebly (acum un produs Square Online), permit non-programatorilor să proiecteze pagini web vizual, fără cunoștințe de codare.

Creatorii de site-uri web sunt o modalitate rapidă și ușoară de a vă crea prezența online.

Un generator de site-uri web bazat pe șabloane oferă de obicei mai puține opțiuni de personalizare decât dacă ați crea site-ul de la zero folosind HTML. Dar, pentru abilitățile limitate necesare, un constructor de site-uri web oferă flexibilitate și o experiență bună de utilizare pentru începători.

Vă puteți aștepta la o curbă mică de învățare atunci când vă începeți călătoria pentru construirea site-ului web cu instrumente precum Wix sau Squarespace. Cu toate acestea, odată ce petreci ceva timp lucrând la ele, vei descoperi că sunt relativ nedureroase.

Înainte de a începe, consultați ghidul nostru complet pentru a afla cum să construiți un site web cu Wix și Squarespace. Aceste ghiduri vă vor configura elementele de bază pentru o experiență fără probleme pe măsură ce construiți prima pagină web a site-ului dvs.

Opțiunea 2: Instalați WordPress (nivel intermediar)

Mulți proprietari și angajați de afaceri au puține sau deloc aptitudini de codare. În același timp, poate fi limitativ să te bazezi pe un designer web sau un dezvoltator web pentru a-ți crea și întreține site-ul. WordPress este o soluție generală pentru companiile care doresc un site web de bază cu investiții minime de timp și bani – în plus, puteți instala WordPress în câteva minute.

Mai mult de o treime din toate site-urile de pe internet există pe platforma WordPress și chiar și companii mari, precum CNN și eBay, o folosesc. Există versiuni gratuite și plătite ale software-ului și există o mulțime de asistență pentru utilizatori disponibilă online.

Odată ce ai lansat primul tău site WordPress, nu te vei mai întoarce niciodată.

Îmi place tabloul de bord WordPress pentru designul său elegant și curat. Profită de selecția temei premium și de biblioteca în continuă creștere de opțiuni de plugin WordPress. Unele dintre pluginurile noastre preferate de recomandat includ WPForms pentru formularele de contact, W3 Total Cache pentru optimizarea vitezei de încărcare a paginii și orice publicat de Yoast SEO și integrarea Google Analytics.

Cu multe teme și machete din care să alegeți și opțiuni pentru a avansa la design și caracteristici mai complexe, WordPress este o alegere versatilă pentru toate tipurile de afaceri. De fapt, este platforma care alimentează însăși Gazduirweb.

Opțiunea 3: creați un site web de la zero cu HTML (nivel avansat)

Abilitățile de design web sunt foarte valoroase pe piața muncii și poate v-ați gândit că este ceva ce doriți să luați. Construirea unui site web de la zero vă va oferi instrumentele necesare pentru a crea și personaliza un site exact așa cum credeți de cuviință.

Există o curbă de învățare mai înaltă, dar o recompensă mai mare, deoarece cunoașterea HTML vă va permite să vă optimizați designul site-ului și să duceți mai departe acele abilități pentru a extinde și actualiza site-ul cu ușurință.

Crearea de site-uri web nu este doar pentru profesioniștii în domeniul informaticii. Dacă ești un novice în programare și ești hotărât să înveți, poți dobândi abilități de codare special pentru proiectul tău – sau pentru un întreg pivot în carieră.

Resurse abundă: seria Wiley este un bun loc de plecare, iar site-uri web precum:

 • W3Schools
 • Codecademy
 • Coursera

Site-uri web similare publică sute de tutoriale de codificare și articole conexe. Aceste resurse acoperă fundamentul modului de a crea site-uri cu un design frumos de site web receptiv și cele mai bune practici în experiența utilizatorului.

Învățând să codificați singur un site vă va oferi flexibilitatea maximă pentru a-l face exact ceea ce doriți. Ca să nu mai vorbim de faptul că a putea codifica este o abilitate foarte valoroasă.

Pasul 3: Începeți să construiți un site web

Cu un plan de găzduire web, un nume de domeniu și o strategie de construire a site-ului la îndemână, sunteți gata să începeți să creați aspectul site-ului și conținutul acestuia.

Opțiunea 1: Utilizarea unui generator de site-uri web pentru a vă proiecta site-ul (începător)

Construirea unui site web cu un generator de site-uri web gratuit este un proces rapid, ușor și simplu. Este posibil să v-ați înscris deja pentru un cont de găzduire la pasul unu, caz în care site-ul gazdei dvs. web va avea instrucțiuni specifice pas cu pas pentru a vă instala și utiliza generatorul de site-uri web gratuit care este inclus.

Un constructor de site-uri web vă va ajuta să vă puneți site-ul în funcțiune în cel mai scurt timp.

De dragul acestui exercițiu, vom parcurge pașii pentru a construi un site web cu Wix, adesea încoronat drept cel mai bun constructor de site-uri web. Dacă nu ați făcut-o deja, faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a vă crea un cont Wix. Pentru a începe, introduceți adresa de e-mail și parola pe pagina de înregistrare Wix.com.

Rețineți că mânerul adresei de e-mail va deveni parte din domeniul dvs. gratuit (dacă nu aveți un domeniu personalizat), așa că rețineți acest lucru atunci când vă înregistrați.

Dacă nu ați făcut-o deja, înscrieți-vă la Wix aici >>

Selectați categoria care descrie cel mai bine site-ul dvs. Acest lucru îi ajută pe oameni să vă găsească site-ul web și îi ajută pe Wix să răspundă bazei diverse de utilizatori a platformei. Selecția dvs. va determina ce tipuri de șabloane navigați, așa că luați în considerare cea mai bună opțiune pentru stilul de site pe care doriți să îl construiți, fie că este un site web personal sau de afaceri.

Wix are acum două opțiuni pentru a crea un site web. Pe lângă editorul tradițional Wix, există și Wix ADI, un program de inteligență artificială care creează site-uri personalizate pe baza întrebărilor la care răspundeți. Vă recomandăm să utilizați Editorul Wix, care vă oferă control deplin asupra personalizărilor disponibile pe platformă. Cu toate acestea, dacă doriți să încercați Wix ADI, prin toate mijloacele, mergeți la el.

2. Alegeți dintr-o mare varietate de șabloane de site-uri web, toate care diferă în funcție de tipul de site web pe care îl creați – fie că este un site web de portofoliu profesional sau un magazin online pentru afacerea dvs. Filtrați opțiunile după imagine, căutați după cuvânt cheie sau sortați șabloanele după categorie.

Bogăția de teme specifice industriei și nișelor disponibile în Wix este ceva ce mi se pare deosebit de atractiv. De asemenea, puteți opta pentru un șablon de site gol pentru a începe complet de la zero sau cu un aspect de bază.

Creatorii de site-uri web, precum Wix, permit non-programatorilor să creeze site-uri web.

Fiecare șablon începe cu text pre-umplut și o imagine de fundal. Șablonul dvs. este un punct de plecare pentru a vă face site-ul propriu. Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faci pe noua ta pagină Wix este să adaugi informațiile despre companie.

Completați numele mărcii, sloganul, rețelele sociale și alte detalii pertinente făcând simplu clic pe textul care trebuie înlocuit. De asemenea, puteți modifica aspectele vizuale ale paginii, inclusiv imaginea de fundal și puteți adăuga sau schimba imagini pe alte pagini ale site-ului dvs.

Există o mulțime de moduri de a adăuga conținut și de a vă personaliza site-ul. Faceți clic pe butonul Adăugați din meniul din stânga pentru o serie de opțiuni: text, butoane, prezentări de diapozitive, meniuri etc. Sub butonul Aplicații, veți găsi funcții opționale pentru a adăuga funcționalități, cum ar fi comentarii, chat live și un magazin online pentru site-urile de comerț electronic. De asemenea, puteți încărca propriul conținut multimedia, cum ar fi fonturi, imagini, videoclipuri și muzică și puteți începe un blog.

Faceți clic pe „Publicați” în colțul din dreapta pentru a vă afișa site-ul pe web. Odată ce finalizați acest proces, veți înțelege de ce Wix este adesea numit cel mai bun constructor de site-uri web.

Opțiunea 2: Utilizarea WordPress pentru a vă crea site-ul (intermediar)

Utilizarea WordPress pentru a vă crea site-ul este similară cu utilizarea unui constructor de site-uri web în ceea ce privește procesul. Ce platformă ar trebui să utilizați este o chestiune de preferință. Depinde de care dintre ele vi se pare cel mai intuitiv și vă oferă cea mai mare flexibilitate pentru proiectarea și întreținerea site-ului dvs. Un mare avantaj al WordPress este comunitatea mare de suport, atât oficial, cât și din partea altor utilizatori de software WP.

Majoritatea planurilor de găzduire includ acces ușor la WordPress – instalarea software-ului cu un singur clic sau, mai bine, preinstalarea acestuia. În cele mai multe cazuri, puteți pur și simplu să vă conectați la panoul de control al găzduirii și să găsiți opțiunea de a instala WordPress. Dacă serviciul dvs. de găzduire nu are această capacitate, puteți găsi instrucțiunile de instalare manuală aici.

Aceste gazde web fac instalarea WordPress deosebit de ușoară:

Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Recomandat de WordPress.org din 2005
 • Actualizări automate WordPress și instalare inițială
 • Teme WordPress GRATUITE în Bluehost Marketplace
 • Asistență 24/7 prin chat live, telefon și e-mail
 • Obțineți reduceri exclusive la planurile WordPress
 • Începeți acum Bluehost.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Pachetele de găzduire WordPress de la Bluehost sunt destinate proprietarilor de site-uri pentru prima dată și bloggerilor personali. Aceste servicii vin la un preț superior în comparație cu planurile standard de găzduire web Bluehost (găzduire partajată de bază), dar optimizarea WordPress și resursele specifice platformei merită fără îndoială costul. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 7 minute

SiteGround.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • Aprobat oficial de WordPress.org
 • Plugin de migrare GRATUIT sau instalare automată
 • Git preinstalat, 3 niveluri de cache și CDN GRATUIT
 • Asistent de configurare WP GRATUIT, punere în scenă și actualizări automate
 • Asistență rapidă, 24/7 prin intermediul unui sistem de chat personalizat
 • Începeți acum pe SiteGround.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

SiteGround: evaluarea expertului nostru

Doriți un serviciu de găzduire fără probleme, optimizat pentru WordPress. SiteGround s-a gândit la tot ce aveți nevoie pentru ca site-ul dvs. să funcționeze. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 40 GB SSD GRATUIT (1 an) 6 minute

Hostinger.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • 1 clic pe Instalare WP, PHP 7+, HTTP/2 și NGINX
 • Protecții de securitate all-in-one de la BitNinja
 • Optimizările WordPress sporesc performanța
 • Fără majorare de preț pentru serviciile WordPress
 • Backup zilnic și certificat SSL GRATUIT
 • Începeți acum pe Hostinger.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Oricât de mult ne place WordPress, una dintre cele mai mari supărări ale noastre este atunci când furnizorii de găzduire exploatează popularitatea celui mai folosit sistem de gestionare a conținutului din lume, oferind așa-numita găzduire WordPress care, în realitate, este exact aceeași cu serverul partajat al gazdei. planuri. Din fericire, infrastructura ultra-rapidă a Hostinger și accesul facil la certificatele SSL și la copiile de rezervă determină compania să depășească marea majoritate a celor care încalcă regulile noastre inventate. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 200 GB SSD GRATUIT (1 an) 4 minute

Vedeți mai multe gazde WordPress »

Acordați-vă timp pentru a vă familiariza cu backend-ul WordPress pentru contul dvs. Veți găsi unde să vă gestionați conținutul, să schimbați aspectul site-ului, să adăugați editori de site și să instalați pluginuri. Tabloul de bord WordPress are tot ce aveți nevoie pentru a vă urmări conținutul și pentru a crea același nivel de calitate ca un site web profesional.

Ne place WordPress pentru designul său elegant și curat al tabloului de bord.

Sub fila Aspect din tabloul de bord, puteți selecta dintr-un număr de teme gratuite (sau alegeți să plătiți pentru o temă premium). Instalarea unei teme WordPress este la fel de simplă ca și selectarea „Instalare” și apoi „Activare” pentru șablonul dorit. Vă puteți schimba tema în orice moment, fără a modifica celălalt conținut de pe site-ul dvs. WordPress.

Pentru a adăuga o pagină nouă pe site-ul dvs., selectați „Pagini” și apoi „Adăugați nou”. Puteți face aceste pagini parte din meniul de navigare al site-ului dvs. sub opțiunea Meniuri din fila Aspect. Pentru a adăuga o postare pe blog (dacă doriți un blog pe site-ul dvs.), accesați „Postări” și apoi „Adăugați nou”.

În mod implicit, WordPress va plasa cele mai recente postări pe pagina dvs. de pornire. Pentru a selecta o anumită pagină care să servească drept pagină de pornire, alegeți „Setări” din meniul tabloului de bord WordPress și apoi alegeți „Citire”. În secțiunea Afișează pagina principală, optați pentru „O pagină statică”, apoi selectați pagina pe care ați creat-o ca pagină de pornire.

Pluginurile sunt extensii – care nu sunt configurate implicit în WordPress – care adaugă noi funcții site-ului tău. Multe pluginuri WordPress sunt gratuite, dar puteți plăti suplimentar pentru funcțiile avansate pe care le are de oferit un plugin premium. Pluginurile WordPress pot îmbunătăți funcționalitatea site-ului dvs., vă pot ajuta să atingeți obiectivele pe care le aveți pentru site-ul dvs. și pot oferi vizitatorului site-ului dvs. o experiență de utilizator mai bună.

Utilizați pluginuri, cum ar fi Google Analytics, pentru a urmări și optimiza activitatea site-ului dvs.

De exemplu, pluginul Google Analytics vă ajută să urmăriți activitatea pe site, iar pluginul NextGEN Gallery vă permite să afișați galerii de imagini. Sub „Plugin” din tabloul de bord, puteți căuta printre opțiuni – literalmente mii de plugin-uri gratuite. Doar faceți clic pe „instalați” și sunteți gata.

În acest moment, veți fi creat un site plin de conținut, atrăgător din punct de vedere vizual și funcțional. Publicarea în WordPress are loc la nivel de pagină sau postare, așa că va trebui să faceți clic pe „Publicați” pentru fiecare zonă a site-ului dvs.

Puteți publica pe măsură ce creați pagini și postări individuale sau puteți aștepta până când site-ul dvs. WordPress este complet gata de lansare. După ce ați publicat o pagină nouă pe site-ul dvs., accesați Google Search Console pentru a solicita indexarea. Acest lucru îmbunătățește performanța site-ului dvs. în clasamentul motoarelor de căutare.

Opțiunea 3: Utilizați HTML pentru a crea un site web de la zero (avansat)

Pentru cei care doresc o provocare și au puțin timp în plus pentru a se distra cu noțiunile de bază ale informaticii, crearea unui site web prin HTML este un efort util care vă dezvoltă înțelegerea despre editarea și designul web. Puteți configura un site de bază în doar câteva ore și puteți construi pe baza lui pe măsură ce învățați mai multe abilități HTML și CSS.

Așa cum a fost cazul primelor două rute de creare de site-uri web, primul pas este să vă înscrieți la un furnizor de găzduire. Vă recomandăm să mergeți cu un furnizor ieftin, bine reputat, cu asistență excelentă pentru clienți. Concurentul nostru de top actual este enumerat mai jos:

Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Gazduire partajată ieftină de la un furnizor de încredere
 • Ideal pentru găzduirea unui site web WordPress
 • Creator de site-uri web Weebly și CDN Cloudflare GRATUIT
 • Trafic nelimitat și asistență prin chat live 24/7
 • Obțineți 70% reducere astăzi cu cuponul nostru Bluehost
 • Începeți acum Bluehost.

IEFTIN
EVALUAREA 4.8 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Prețurile Bluehost sunt la fel de competitive pe cât le oferă industria. Înscrieți-vă pentru un plan de găzduire partajată pentru doar 2,95 USD pe lună, iar pachetele de găzduire WordPress au un preț constant; un plan VPS începe de la aproximativ 19,99 USD pe lună; iar tarifele de găzduire dedicată sunt de doar 79,99 USD pe lună. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 5 minute

Vedeți toate gazdele web de top »

Pentru a scrie etichete HTML, veți avea nevoie de un editor de text de înaltă calitate, care se adresează limbii web. Notepad++ este o opțiune bună pentru utilizatorii Microsoft, în timp ce TextMate este ideal pentru utilizatorii de Mac. Editorii de text multiplatformă includ Atom și Sublime Text.

Puteți construi site-uri web folosind strict HTML, care se traduce în fișiere text denumite cu extensia .html. Pagina principală a site-ului dvs. este de obicei intitulată index.html. Creați acest fișier și salvați-l, apoi completați-l cu cadrul de bază al site-ului dvs. HTML. Va arata cam asa:

Fiecare pagină a site-ului dvs. are nevoie de propriul fișier HTML.

Etichetele includ întregul conținut al site-ului dvs. și indică faptul că acesta este un document HTML. Eticheta cuprinde titlul paginii dvs., metaetichete (care spun detaliile browserului despre conținutul și afișarea paginii dvs.) și referințe la fișierele CSS externe pentru stilul paginii. Conținutul real al paginii dvs. trece între etichete.

Când vă construiți site-ul, veți dori să vă organizați fișierele în foldere în funcție de structura în care doriți să apară site-ul dvs. De exemplu, ați putea crea un dosar pentru pagina formularului de contact care conține fișierul contact.html, orice CSS asociat care adaugă stil site-ului dvs. și folderul de imagini.

Când adăugați linkuri pe site-ul dvs. la paginile site-ului dvs., veți face referire la locația folderului acestora în directorul în care stocați fișierele.

Scrieți conținutul în secțiunea fiecărui fișier .html (adică fiecare pagină) a site-ului dvs. Iată câteva etichete esențiale pe care trebuie să le cunoașteți pe măsură ce vă construiți site-ul:

 • Eticheta head indică partea de sus a documentului și este locul unde apar titlul paginii și sigla. Aici veți face referire la ghidul de stil extern (CSS) și vă veți trimite link la Google Analytics pentru optimizarea motoarelor de căutare.
 • Eticheta de navigare este folosită pentru a construi meniul site-ului dvs., navigarea principală a site-ului dvs. unde vizitatorii găsesc link-uri de nivel superior.
 • Eticheta principală denotă conținutul principal al paginii dvs. Este folosit pentru a grupa conținut similar într-o pagină. Gândiți-vă la articolele pe care le găsiți online, care sunt grupate sub titluri individuale.
 • Puteți utiliza etichete div pentru elemente individuale de conținut dintr-o pagină, cum ar fi o postare de blog, o imagine, un videoclip sau un formular de contact. Este o modalitate de a structura pagina astfel încât aceste elemente să poată fi distinse cu ușurință.
 • Subsolul dvs. este în partea de jos a site-ului. Dezvoltatorii folosesc această zonă pentru a pune informații de contact, termeni și condiții, politica de confidențialitate și link-uri pentru rețelele sociale.

De asemenea, veți dori să adăugați o bară de navigare de bază pentru site-ul dvs. Acest lucru oferă acces ușor la paginile principale ale site-ului dvs. Veți folosi eticheta de navigare și eticheta de listă neordonată pentru a configura acest lucru.

Completată cu aceste etichete, structura de bază a paginii dvs. ar trebui să arate astfel:

Puteți utiliza un cadru HTML simplu pentru a vă codifica site-ul.

Și voila! Acum, vizitatorii site-ului dvs. pot naviga cu ușurință la blogul dvs., magazinul online, formularul de contact și înapoi la pagina de pornire din nou!

Puteți face site-ul dvs. mai interesant vizual cu formatare, culori și imagini folosind HTML. Dar încorporarea CSS, sau a foilor de stil în cascadă, în site-ul dvs. vă oferă mai mult control asupra aspectului acestuia.

Stilul extern este stocat într-un fișier CSS care este legat în etichetele de cap ale fișierelor HTML. Fișierul CSS este de obicei intitulat styles.css. Unele funcții de bază ale CSS includ adăugarea de culori, margini, fundaluri și aspectul paginii. Acest pas este mai avansat decât utilizarea HTML de bază, dar poate îmbunătăți foarte mult estetica site-ului dvs.

Odată ce sunteți mulțumit de aspect, vă puteți publica site-ul. Este perfect dacă site-ul tău este de bază pentru a începe. Atâta timp cât arată profesionist, te poți simți bine când îl vei lansa pe web și îl poți îmbunătăți pe măsură ce îți dezvolți abilitățile HTML și CSS.

Cât va costa site-ul meu? Pot face un site web gratuit?

Datorită gamei de furnizori de găzduire și opțiuni de creare de site-uri web, site-ul dvs. vă poate costa mai puțin decât o ceașcă de cafea elegantă în fiecare lună. Cel mai mare cost asociat cu construirea unui site web profesional este costul lunar al găzduirii web. Cu teste gratuite de găzduire și planuri care să permită bugetul, puteți construi site-ul web visat cu puține investiții financiare.

 • Wix oferă o încercare gratuită de 30 de zile pentru planurile sale de creare a site-urilor web drag-and-drop.
 • Kamatera oferă o probă gratuită de 30 de zile pentru planurile sale de găzduire în cloud (ideal pentru dezvoltatorii care derulează rapid un nou proiect).
 • Planurile de găzduire partajată 1&1 IONOS încep de la 1,00 USD pe lună.
 • Planurile de găzduire partajată Hostinger încep de la 1,99 USD pe lună.
 • Gazdele WordPress populare, cum ar fi SiteGround, DreamHost și WP Engine, tind să ofere planuri lunare în intervalul de la 3 USD la 10 USD.

Costurile site-ului pot crește atunci când afacerea dvs. crește și traficul pe site crește. Vă puteți aștepta să plătiți puțin mai mult pentru site-urile cu mai mult de 30.000 de vizitatori lunari. De asemenea, puteți plăti mai mult pentru pluginuri premium și publicitate plătită. Concluzia este: tu decizi cât să investești în site-ul tău.

Totul este gata! Acum pentru partea grea… Adăugarea de conținut

Așa cum a fost cazul prietenului nostru de planificare a evenimentelor, este posibil să nu credeți că vă puteți construi site-ul la început – dar adevărul este că acum este mai ușor ca niciodată pentru începători să creeze site-uri funcționale și atractive vizual. Cu ajutorul resurselor online și a suportului din partea comunității WordPress, prietena mea a construit un site de care era mândră – și poți și tu.

Cel mai important lucru de luat în considerare despre site-ul dvs. este conținutul, care va atrage oamenii să viziteze și să continue să citească. Luați în considerare despre ce doriți să fie site-ul dvs., fie că este vorba despre afacerea dvs. sau despre un blog pe un anumit subiect. Luați în considerare cu atenție, deoarece acest lucru va determina și direcția dvs. de design web. Odată ce ai câteva idei de conținut și un plan concret, ești gata să începi aventura de creare a site-ului web.

Vedeți recenzia noastră completă despre Bluehost

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, Bluehost este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenzătorul nostru Ryan Frankel a luat recent Bluehost pentru o învârtire și a evaluat gazda populară cu 4,8 în categoria Gazduire ieftină dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a avut Ryan de spus despre Bluehost:

Bluehost are o reputație solidă în comunitățile de găzduire partajată și WordPress, iar gazda este favorita mea de mult timp. Astăzi, Bluehost alimentează peste 2 milioane de site-uri web, iar echipa oferă ani de experiență. Cu servere bine întreținute, prețuri competitive și asistență excelentă pentru clienți, Bluehost nu este o alegere pe care o veți regreta.

Înainte de a vă înscrie la Bluehost, este o idee bună să citiți recenzia completă a lui Ryan pentru a afla despre toate funcțiile oferite de Bluehost. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

 • Recenzia completă a Bluehost
 • Bluehost: 4.8/5.0 față de altele
 • Bluehost: 2,95 USD/lună. împotriva altora

Dacă decideți că Bluehost este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul serverului Bluehost. Și la 2,95 USD pe lună, este un chilipir având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan Bluehost.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company