Cum să construiți un site web cu Squarespace

Cum să construiți un site web cu Squarespace

Cum să construiți un site web cu Squarespace

Iată opinia mea nepopulară: construirea site-ului web este o sarcină extrem de simplificată. O căutare rapidă pe Google pentru „cum se construiește un site web” va scoate la iveală zeci de postări, toate care lăudează platformele de tip drag-and-drop, what-you-see-is-what-you-you-get (WYSIWYG) din lume. Autorii vor afirma că „este la fel de ușor ca un punct și un clic cu mouse-ul” – și POOF, aveți un site web.

Dar dacă ar fi într-adevăr atât de simplu, de ce acea interogare căutată ar garanta atât de multă popularitate? De ce nu ar avea toți cei pe care îi cunoaștem deja un portofoliu personal online plus un site pentru agitația lor secundară care aduce pasiv mii de dolari în venituri suplimentare în fiecare lună?

Revenind la opinia mea nepopulară: creatorii de site-uri web, inclusiv Squarespace, Wix și WordPress.com, preiau sarcina descurajantă din punct de vedere tehnic de a crea un site web de la zero și îl simplifică, da – dar nu este întotdeauna 100% lipsit de durere. Vor exista curbe de învățare și aspecte ale interfeței care nu au sens de la început și o mulțime de oportunități de frustrare. Și vreau să trec prin acele momente – aducându-i pe toți în siguranță de cealaltă parte – în această postare.

Să luăm Squarespace ca prim exemplu. M-am înscris pentru un cont Squarespace, am profitat de perioada de încercare gratuită de 14 zile și am fost copleșit de numărul de teme disponibile înainte de a alege în cele din urmă una. Am adăugat conținut și, în cele din urmă, am publicat un site web doar de dragul de a documenta experiența. În acest tutorial Squarespace, voi trece peste fiecare centimetru al procesului, de la ceea ce m-a frustrat la ceea ce a fost cu adevărat la fel de ușor ca un clic de mouse.

Pasul 1: Alegeți un plan Squarespace și creați un cont

După cum am menționat, am valorificat ofertele de încercare gratuită de 14 zile Squarespace, dar site-ul meu se va pierde dacă nu aleg un plan plătit înainte de expirarea perioadei de încercare. Din fericire, compania mi-a trimis un e-mail imediat după înscriere, îndreptându-mă spre opțiunile de plan plătit. Vă recomand să determinați dacă prețul planului Squarespace se încadrează în bugetul dvs. înainte de a lua constructorul pentru un test drive.
Squarespace oferă patru planuri:

 • Personal
 • Afaceri
 • Comerț de bază
 • Comerț avansat

Opțiunile de plan personal și de afaceri sunt orientate către site-uri non-commerce și includ posibilitatea de a vinde online cu integrări terțe. Planurile de Comerț de bază și Comerț avansat sunt axate pe vânzarea online și includ instrumente de comerț electronic încorporate, cum ar fi gestionarea inventarului, integrările de expediere și taxe și capacitatea de a oferi cupoane pentru clienții începători. După cum era de așteptat, planurile destinate proprietarilor de magazine online (Commerce Advanced și Commerce Basic) au prețuri puțin mai mari decât planurile non-commerce.

Squarespace oferă doar planuri plătite, care pot fi facturate lunar sau anual (pentru reducere).

De dragul acestui exemplu, am ales să creez un site web Squarespace fără comerț în cadrul planului Personal. Faceți clic pe „Începeți” și vi se va solicita să creați un cont.

În loc să solicite informații de bază de contact, plată și informații personale, Squarespace adună informații despre scopul site-ului dvs. și nevoile contului dvs. Procesul se simte mai mult ca completarea unui profil de întâlniri online decât înscrierea la un serviciu tehnic, dar este ușor și cu siguranță stabilește o așteptare de personalizare pentru serviciul oferit.

Sfat profesionist: utilizatorii avansați se pot îndrepta către Platforma pentru dezvoltatori Squarespace . Aș recomanda această opțiune unui designer sau dezvoltator web Squarespace care lansează un site care în cele din urmă va fi predat unui client pentru a fi întreținut.

Pasul 2: Alegeți un nume de domeniu și un șablon Squarespace

După ce creați un cont, vi se va solicita să alegeți un nume de domeniu. Cu toate acestea, dacă intrați prin intermediul testului gratuit, funcția de personalizare a numelui de domeniu este ascunsă. Editați numele domeniului site-ului dvs. alegând „Domenii” din lista de opțiuni din meniul Setări din partea stângă a ecranului.

Puteți folosi Squarespace pentru a înregistra un nou domeniu personalizat, care poate costa suplimentar, sau puteți utiliza un domeniu pe care îl dețineți deja. Public un site web doar în scopuri educaționale ale acestei postări, așa că rămân cu un subdomeniu al Squarespace.com.

Site-ul meu Squarespace care urmează să fie publicat în curând este www.ZumbasLair.Squarespace.com.

În exemplul meu de mai sus, „Squarespace.com” este domeniul principal și am adăugat „ZumbasLair” ca subdomeniu.

Apoi, vi se va solicita să alegeți un șablon de site din temele Squarespace disponibile. Fiecare șablon a fost creat de un designer profesionist Squarespace și se vede. Fiecare designer web Squarespace aduce ceva unic pe masă, astfel încât estetica designului este destul de diversificată.

Acestea fiind spuse, este ușor să fii copleșit de numărul de opțiuni de șablon disponibile. Există teme pentru proprietarii de afaceri mici sau de magazine online, fotografi, bloggeri și practic orice caz de utilizare. Unele teme au un aspect din care să aleagă, în timp ce altele au o mână de opțiuni de aspect. Puteți filtra teme în funcție de industrie și puteți selecta dacă doriți un șablon de site cu o bară laterală sau un șablon creat pentru video, printre alte opțiuni de personalizare.

Sfatul meu este să mergi cu instinctul tău și să alegi un șablon pe care-l iubești suficient de bine, știind că nu trebuie să fie tema ta pentru totdeauna. Puteți selecta oricând un alt șablon pe parcurs.

Creez un site de portofoliu pentru pisica mea, așa că am ales șablonul Malone. Plasați cursorul peste imaginea temei și selectați opțiunea de demonstrație sau începeți cu șablonul preferat. Perfecționismul este o mare parte a ceea ce face construirea unui site web atât de descurajantă și consumatoare de timp.

Pentru site-ul meu Squarespace, „Zumba’s Virtual Lair” este titlul, iar zumbaslair.squarespace.com este numele domeniului.

Apoi, site-ul dvs. are nevoie de un nume. Notă: titlul site-ului este numele pe care îl văd vizitatorii paginii dvs. de pornire și apare în antetul site-ului și adesea în fila browserelor web populare. Titlul diferă de numele de domeniu al unui site, care nu include spații și se termină cu o extensie .com, .net sau similară. Am folosit numele pentru locuința online a pisicii mele, Zumba’s Lair, și am lăsat sloganul necompletat pentru moment.

De asemenea, puteți încărca un logo pentru site-ul dvs., dar nu vă panicați dacă nu îl aveți pregătit în această etapă. Personal, păstrez acest pas pentru mai târziu în procesul de proiectare a site-ului web. Hai sa continuăm!

Squarespace vă va întreba dacă doriți să începeți un blog pe site-ul dvs. web. Acesta este un alt pas pe care aș recomanda să-l salvez pentru mai târziu. Nu poți începe să organizezi dulapurile și dulapurile înainte ca pereții casei să se ridice, dacă mă înțelegi.

În funcție de șablonul ales, Squarespace vă poate cere să alegeți dintre mai multe stiluri de site. Puteți alege un stil preconstruit sau puteți începe de la o pânză goală. Dacă mergeți cu pânza goală, puteți face clic și trage blocuri de conținut în jurul paginii pentru a vă crea aspectul. Pentru acest exemplu, voi alege stilul preconstruit, deoarece nu vreau să petrec prea mult timp pentru a construi aspectul meu.

Squarespace vă poate întreba și:

 • Doriți să importați conținut de pe un alt site web sau de pe o platformă de socializare?
 • Doriți să vă conectați conturile de rețele sociale la site-ul dvs. web?

Aceștia sunt pași total opționali, iar decizia pe care o iei astăzi nu trebuie să fie permanentă. Personal, le-aș păstra pentru mai târziu.

Fără alte prelungiri, este timpul să începeți să vă personalizați șablonul și să adăugați conținut.

Pasul 3: Personalizați-vă site-ul web

Creatorul de site-uri Squarespace oferă funcționalitate și control 100% drag-and-drop. Puteți adăuga blocuri de conținut pentru text, imagini, formulare, hărți, audio, video și alte caracteristici ale site-ului. Puteți adăuga un fundal video, o imagine paralaxă, o prezentare de diapozitive sau o fereastră pop-up – și fiecare dintre aceste elemente poate fi complet personalizat.

Există mai multe moduri de a edita o pagină sau o secțiune a site-ului dvs. Squarespace:

 • Faceți clic pe butonul Editați din colțul din dreapta sus și apoi faceți clic pe blocul pe care doriți să îl editați.
 • Faceți clic în mijlocul blocului și apoi apăsați tasta Backspace de pe tastatură pentru a șterge blocul.
 • Trageți și plasați un bloc nou în poziția pe care doriți să o editați.

Am fost plăcut surprins de intuitivitatea interfeței de editare. În timp ce previzualizam site-ul, care conținea fotografii și conținut din demonstrația temei, am trecut cu mouse-ul peste elemente pe care doream să le personalizez. Când a apărut o pictogramă creion, am făcut clic pentru a edita conținutul blocului. Fiecare editor modal conținea file pentru a edita conținutul, stilul și/sau designul.

Dacă am vrut să adaug sau să elimin un element de design de pe site-ul meu Squarespace, procesul a fost la fel de simplu. Pentru a adăuga elemente, am plasat mouse-ul peste spațiul liber și am făcut clic pe pictograma semnului plus care a apărut. Pentru a elimina un element – fie că este o imagine, un bloc de text sau chiar un distanțier – am trecut cu mouse-ul, am făcut clic și am găsit fie o pictogramă de coș de gunoi, fie opțiunea „Șterge elementul”.

Experiența de editare a conținutului web a fost similară cu cea a Google Docs, Microsoft Word sau a redactării unui e-mail. O bară de stil de text a dezvăluit opțiuni pentru a schimba fontul textului, dimensiunea, stilul și justificarea sau pentru a adăuga sau edita un link.

Având zero experiență cu această platformă, mi-am personalizat pagina de pornire în mai puțin de 15 minute. Aceasta a inclus timpul necesar pentru a trimite rapid fotografiile cu animalele mele de companie, astfel încât să le pot încărca pentru versiunea Zumba a unei secțiuni „Întâlnește echipa”.

Un sughiț în care am întâlnit a fost să învăț cum să adaug, să elimin sau să editez link-uri în meniul principal de navigare al noului meu site. Mă așteptam să fie editabil trecând cu mouse-ul și făcând clic pe antet, ceea ce nu este cazul. Învață din experiența mea.

Meniurile de navigare sunt editate în meniul din stânga al Squarespace: Faceți clic pe „Pagini” și apoi trageți paginile din secțiunea Navigare principală și în secțiunea Neconectate pentru a le elimina din meniul antet al site-ului dvs. Faceți clic pe pictograma semnul plus pentru a adăuga pagini noi sau faceți clic pe pictograma roată și alegeți opțiunea „Ștergeți pagina” pentru paginile prestabilite de care nu aveți nevoie.

Sfat profesionist: dacă rămâneți blocat, nu ezitați să contactați echipa de asistență pentru clienți Squarespace. Nu am avut plăcerea de a lucra cu ei personal, dar am senzația că orice întrebare pe care am pus-o va primi un răspuns rapid și cuprinzător, doar pe baza documentației produsului.

Pentru acest tutorial, am ales să creez un site web Squarespace de cinci pagini:

 • Pagina de pornire („pagina de copertă” principală a site-ului dvs.)
 • Despre pagina
 • Pagina de servicii
 • Pagina de contact
 • Pagina de blog (dar a lăsat paginile implicite de postare de blog pline cu text și imagini de substituent lorem ipsum)

Și a durat aproximativ două ore de la început până la sfârșit, inclusiv crearea de conținut și conectarea contului de rețea socială al animalului meu de companie pentru un efect deplin. Sincer, a durat mai mult pentru a scrie această postare care să documenteze experiența decât a făcut-o pentru a redacta și a publica frumosul site în sine.

Urmărește mai departe

Site-ul meu Squarespace arată grozav atât pe desktop, cât și pe mobil – și nici măcar nu am făcut nicio personalizare pentru ca piesa mobilă să aibă loc. Acesta a fost un mare câștig pentru constructorul de site-uri, în opinia mea.

Pasul 4: Publicați site-ul dvs. Squarespace

În acest moment, v-ați adăugat conținutul și v-ați personalizat site-ul web Squarespace. Dar site-ul dvs. este încă o lucrare în curs de desfășurare – nu este încă activ. Pentru ca site-ul dvs. să fie viu, trebuie să îl publicați și, în cazul Squarespace, să alegeți un plan și să introduceți detaliile de plată dacă nu ați făcut-o deja.

Dacă sunteți încă în perioada de încercare gratuită, Squarespace pune la dispoziție un buton Abonare în partea de jos a ecranului. În acest moment, sperăm că sunteți mulțumit de site-ul dvs. și ați considerat că merită taxa lunară de abonament.

Din păcate, nu avea sens să plătesc un abonament doar pentru a posta un tutorial, așa că știu că site-ul meu Squarespace nou creat va fi de scurtă durată. Din fericire, Zumba’s Lair va trăi în capturile de ecran pe care le-am inclus în acest articol.

Odată ce ți-ai publicat site-ul web, poți profita de instrumentele de marketing și SEO Squarespace. În meniul din stânga, consultați opțiunea Marketing pentru funcțiile de optimizare a motoarelor de căutare (SEO) și pentru a conecta acele conturi de rețele sociale pe care le-am omis mai devreme. În loc să vă familiarizați cu Google Search Console și Google Analytics, puteți merge la secțiunea Analytics din meniul Squarespace. Urmăriți vizitatorii site-ului dvs., identificați cele mai captivante postări și găsiți oportunități de a crește gradul de cunoaștere a mărcii cu funcții avansate, cum ar fi Zona pentru membri, pe care nu am avut ocazia să le încerc pentru această postare.

Sfat profesionist: descărcați aplicația mobilă Squarespace (pentru iOS sau Android) pentru a urmări disponibilitatea site-ului, statisticile vizitatorilor și alte valori de performanță în timp ce sunteți în deplasare. Deși nu am folosit-o personal, aplicația Squarespace este o caracteristică destul de ingenioasă pe care nu o veți găsi neapărat la un furnizor de găzduire web tipic.

Aprecierea mea despre crearea unui site web cu Squarespace

Îmi amintesc Squarespace când s-a lansat pentru prima dată – cu probabil cele mai atractive modele de șablon, dar o interfață de utilizator oarecum neplăcută și un preț greu de justificat. Sincer să fiu, experiențele inițiale cu constructorii de site-uri WYSIWYG au format opinia mea nepopulară, citată mai sus.

Dar am fost plăcut surprins de cea mai recentă experiență de generare a site-ului web Squarespace. Biblioteca de șabloane a crescut, iar capacitățile de personalizare sunt destul de intuitive.

În timp ce prețul lunar este mai mare decât cel pe care l-ați putea obține cu o altă gazdă web cu un constructor de site web drag-and-drop gratuit, experiența utilizatorului Squarespace este mult mai primitoare pentru proprietarii de site-uri pentru prima dată.

Presupunând că intenționați să câștigați bani de pe site-ul dvs. Squarespace (mulțumiri micilor proprietari de afaceri sau celor care doresc să construiască un magazin online), cred că taxa lunară merită investiția. În esență, înregistrarea domeniului, găzduirea, designul web și sistemul de management al conținutului pot fi gestionate sub un singur cont – iar tu, în calitate de consumator, nici măcar nu trebuie să știi diferența dintre acele servicii pe care tocmai le-am zguduit.

Cu peste 3,7 milioane de utilizatori Squarespace până în prezent, platforma online de creare a site-urilor este o forță de luat în seamă în industrie și înțeleg cu toată inima de ce. Consideră-mă fan!

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company