Cum să construiești un site web cu Wix — părerea unui jurnalist

 • Home
 • Uncategorized
 • Cum să construiești un site web cu Wix — părerea unui jurnalist
Cum să construiești un site web cu Wix — părerea unui jurnalist

Cum să construiești un site web cu Wix — părerea unui jurnalist

TL; DR: Ca jurnalist profesionist cu un deceniu de experiență în scris, construirea unui portofoliu online a fost un pas natural următor de ani de zile; dar consecințele COVID-19 au făcut-o nenegociabilă. După ce am încercat și, în cele din urmă, am renunțat la mai mulți concurenți la crearea de site-uri, am încercat popularul Wix.com. Creatorul site-ului mi-a depășit toate așteptările și acum am un portofoliu frumos optimizat pentru desktop și mobil. Acum, vă transmit cu plăcere sfaturi din experiența mea pentru a-i ajuta pe colegii jurnaliști, creatori și profesioniști independenți să construiască cu succes un site web uimitor și de succes cu Wix.

Întotdeauna am știut că trebuie să construiesc un site web pentru a-mi prezenta portofoliul de scris profesional. Dar am tot amânat-o din nou pentru că am fost intimidată de concept și nu știam cum să încep.

Sunt jurnalist de un deceniu. Știam că am nevoie de o locație centralizată care să servească drept punct de plecare de unde să pot lega clipurile și articolele mele, CV-ul și alte informații pertinente. Am construit un site web în facultate (cu mai mulți ani în urmă decât aș vrea să recunosc, dar să spunem că aplicațiile nu erau atât de comune ca acum.) M-am simțit copleșit de toate opțiunile disponibile acum.

Software-ul pentru crearea de site-uri web este pretutindeni – de la Google Sites la WordPress, Squarespace, Square Online și Editor X. Și fiecare gazdă web se autoproclamă ca fiind cea mai simplă, cea mai bună valoare sau care are cele mai multe funcții. Mi-a fost greu să știu care dintre ele a fost cel mai bun constructor de site-uri web pentru nevoile mele speciale.

„Wix ADI a oferit cel mai bun șablon de site web și cel mai simplu mod de a face design de site web.”

Am căutat mai multe opțiuni până când am decis în sfârșit să folosesc Wix ca creator de site-uri web pentru a-mi crea site-ul portofoliului online. Wix găzduiește o serie de opțiuni, indiferent dacă aveți nevoie și de un portofoliu sau plănuiți să lansați un magazin online sau un site web de afaceri.

Aici, voi prezenta modul în care am folosit Wix pentru a-mi construi site-ul web și de ce ar trebui să vă gândiți să îl utilizați pentru următorul dvs. proiect bazat pe web.

Pasul 1: Crearea unui cont Wix

Dacă căutați pe Google cuvântul Wix, unul dintre primele rezultate pe care le puteți observa este „creator de site-uri web gratuit” sau „creați un site web gratuit”. Pe reversul acelei monede, căutarea „site-ul gratuit” dă rezultate pentru Wix.

Dar pun pariu că majoritatea oamenilor vor trebui să plătească măcar puțin pentru a folosi Wix. Spun asta pentru că ofertele de bază de la constructorii de site-uri web gratuite nu oferă suficiente clopote și fluiere pentru a îndeplini toate obiectivele pe care le puteți avea pentru site-ul dvs.

Una dintre primele întrebări care vi se va pune când începeți să construiți un site cu Wix este „Ce fel de site web creați?”

Opțiunile planului Wix sunt următoarele:

 • Magazin online
 • Portofoliu
 • Blog
 • Consultant
 • Companie de tehnologie

Alegerea dvs. individuală vă va ajuta să determinați tipul de site de care aveți nevoie și apoi puteți alege dintr-o serie de teme pe care Wix vi le va recomanda. Am ales varianta portofoliu.

Următorul ecran vă va întreba ce caracteristici doriți să adăugați site-ului dvs. Wix va face câteva recomandări și va oferi o mulțime de opțiuni. După cum am menționat anterior, aici este posibil să descoperiți că trebuie să investiți un capital personal pentru a obține tipul de produs finit pe care îl doriți.

De exemplu, am ales o funcție de blog pentru site-ul meu de portofoliu de jurnaliști profesioniști. Dacă ați construi un site web pentru afacerea dvs., ați putea adăuga, de exemplu, un magazin online. Nu vă faceți griji prea mult în acest moment, deoarece aveți întotdeauna opțiunea de a adăuga funcții mai târziu, dacă vă dați seama că aveți nevoie de ele. Aceasta este frumusețea utilizării Wix. Opțiunile de personalizare sunt aparent nesfârșite. Nu vă fie teamă să fiți creativi!

Alegeți una sau mai multe funcții populare de site pe care să le adăugați la site-ul dvs. Wix.com.

Următoarea alegere este „Lasă Wix ADI să creeze un site web pentru tine” sau „Creează-ți site-ul web cu editorul”. Wix ADI înseamnă Wix Artificial Design Intelligence și este constructorul de site-uri web Wix. Ambele opțiuni pot părea intimidante, dar fiecare are avantajele lor în funcție de nivelul tău de confort cu eforturile creative digital.

Această alegere este crucială deoarece vă permite flexibilitatea maximă de a alege dintr-un șablon Wix existent sau de a începe un șablon de la zero și de a trage și plasa funcții în el.

Componenta de cod Wix oferă utilizatorilor controlul suprem asupra site-ului lor Wix.

Pentru utilizatorii mai puțin cunoscători din punct de vedere tehnic, sugerez să aleagă prima opțiune: Lăsați Wix ADI să vă servească drept constructor de site. Am fost plăcut surprins de modelele prefabricate oferite de Wix ADI. Nu vă faceți griji. Vor exista în continuare o mulțime de oportunități de a vă personaliza conținutul pe tot parcursul procesului.

„Scopul nostru este să oferim creatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a-și face munca online, fără probleme, astfel încât să se poată concentra pe ceea ce este important – crearea muncii lor sau a afacerii lor.”

– Sarah Hindman, șefa de produs, Wix Showcase la Wix.com

Wix ADI a oferit cel mai bun șablon de site web și cel mai simplu mod de a crea site-uri pentru mine.

După ce ați ales să utilizați Wix ADI, următorul ecran vă va cere numele sau numele companiei. Apoi, veți avea mai multe opțiuni pentru a vă importa conținutul unic, dar există și o opțiune de a omite acest lucru și de a-l adăuga mai târziu.

Pasul 2: Alegerea temelor și a designului

După informațiile de bază, pagina următoare vă va oferi mai multe opțiuni de temă. Opțiunile arată diverse fonturi și culori pe care le puteți trece cu mouse-ul peste fiecare pentru a previzualiza sau a obține o descriere mai detaliată.

„Wix oferă o mare varietate de șabloane și machete create de designer, special concepute pentru site-urile web de portofoliu. Acest lucru simplifică și simplifică procesul pentru oricine, cu orice tip de set de abilități, fie că este vorba de utilizarea unui șablon sau de crearea unui portofoliu de la zero.”

– Sarah Hindman, șefa de produs, Wix Showcase la Wix.com

Când îmi construiam site-ul de portofoliu, trebuia să-mi evidențiez scrisul, așa că îmi doream cât mai puține distrageri. Am ales tema Loft, care este destul de minimală. Am vrut ca scrisul meu să vorbească de la sine.

Odată ce ați făcut această alegere, Wix ADI vă va oferi mai multe opțiuni de design pentru pagina de pornire. Încă o dată, nu vă faceți griji prea mult dacă alegerile nu sunt exact ceea ce vă doriți. Vor exista multe oportunități de a vă personaliza pagina de pornire sau de a alege un alt șablon în întregime dacă nu doriți să păstrați ceea ce ați selectat anterior.

Îmi plac opțiunile de web design de la Wix mai bine decât cele din multe dintre temele WordPress pe care le-am văzut în trecut.

Șabloanele și machetele profesionale sunt cercetate și create de experții vizuali de la Wix.

Wix te îndrumă apoi către următorul pas, care este cum să adaugi pagini pe site-ul tău. Deoarece construiesc un site web de portofoliu de jurnalism, pentru a începe, am ales „muncă”, „despre mine” și „contact”. De asemenea, puteți adăuga aici conturile de rețele sociale și alte opțiuni pentru a vă personaliza site-ul web.

Există, de asemenea, o piață robustă de aplicații Wix pe care ar trebui să o verificați și care vă poate ajuta. Avantajul pieței de aplicații este că oferă aplicații.

După ce ați selectat ce pagini doriți să includeți pe site-ul dvs., faceți clic pe butonul albastru „editați site-ul” din colțul din dreapta sus.

Pasul 3: Editarea noului site web

Tabloul de bord Wix va face ceea ce aveți nevoie, dar poate fi puțin cam greoi de utilizat la început. Navigarea prin interfața cu utilizatorul (UI) poate necesita puțină practică, dar promit că o vei obține.

Editorul Wix vă va arăta pagina de pornire a site-ului dvs. Veți vedea câteva moduri de a începe să îl editați și să îl personalizați în funcție de preferințele dvs. individuale.

În primul rând, poți să treci cu mouse-ul pe fiecare secțiune a site-ului tău Wix pentru a afișa două butoane: Editare și Proiectare. A doua modalitate este butonul Acasă situat în colțul din stânga sus. Acest buton vă permite să lucrați pe fiecare pagină a site-ului dvs. web sau să vă mutați de la o pagină la alta din șablonul dvs.

Veți găsi că aceste opțiuni reprezintă același lucru. Dar, după cum sunt sigur că știți deja, o mică duplicare încorporată nu dăunează nimănui pe termen lung. Vă recomand cu căldură modulul tutorial Wix; explică multe dintre elementele de bază și dezavantajele utilizării Wix ADI.

Utilizatorii Wix pot alege să personalizeze un șablon sau să lase Wix ADI să creeze un site pentru ei. Această pagină a fost creată de Wix ADI.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care vi le sugerez să le faceți este să completați „Noțiunile de bază SEO pentru acasă”. Eticheta de titlu, metadescrierea și cuvintele cheie specifice asociate site-ului dvs. îl vor ajuta să apară în motoarele de căutare Google, Bing sau Yahoo Search. (Credeți sau nu, unii oameni încă mai folosesc alte motoare de căutare în afară de Google.) Un instrument SEO, Wix SEO Wiz, va ajuta oamenii să vă găsească site-ul pe Google, sporind în mod inerent traficul sau prezența dvs. online în orice spațiu digital pe care încercați să-l mențineți .

Ceea ce apreciez la editorul Wix este cât de repede puteți vedea modificările sau editările care afectează tabloul de bord.

Înainte de a continua, permiteți-mi să mă opresc aici pentru a vă aminti că site-ul dvs. nu trebuie să fie perfect de la bun început. Tind să lucrez la un proiect ad nauseam înainte de a crede că este gata pentru prime time, ca să spun așa. Dar, în acest caz, este de fapt în interesul tău să faci elementele de bază ale site-ului tău în editorul Wix și apoi să-l publici fără a te chinui pentru fiecare detaliu din paginile sale. Vor exista oportunități ample de a-l îmbunătăți chiar și după lansarea acestuia. Ca scriitor, prin natura mea, munca mea nu este niciodată terminată. Credeți sau nu, această zicală este 100% adevărată.

Următorul pas este să vă conectați numele de domeniu. Aveți opțiunea de a obține un nou nume de domeniu personalizat sau de a conecta unul pe care îl dețineți deja.

După cum am menționat mai devreme, cheltuirea unui capital personal poate merita pe termen lung. Aici intervine prețurile Wix. Prețul cu Wix a fost unul dintre principalele motive pentru care am ajuns să aleg Wix în locul celorlalte opțiuni. Mi-am făcut diligența și am constatat că prețurile Wix au oferit cea mai semnificativă valoare pentru proiectul meu.

Wix are patru planuri diferite din care să alegeți dacă obțineți un nou nume de domeniu. Acestea sunt după cum urmează:

 • VIP: 45 USD/lună
 • Pro: 27 USD/lună
 • Nelimitat: 22 USD/lună
 • Combo: 16 USD/lună

Nu uitați, dacă nu doriți să cheltuiți bani în acest moment, puteți începe cu Wix gratuit – pentru totdeauna. Dar pentru scopurile mele, plata pentru un plan premium a dat roade. Achiziționarea unui nume de domeniu proaspăt creat înseamnă că site-ul meu ar fi portofoliul brentgodwin dot com în loc de portofoliul brentgodwin dot wixsite dot com forward slash.

Puteți decide care dintre adresele URL va fi mai bună în funcție de obiectivele dvs. individuale pentru site-ul dvs. Vă sugerez să vedeți ce oferă fiecare plan Wix, deoarece fiecare poate varia în ceea ce privește opțiunile de găzduire web, rezervările Wix și alte lucruri. O caracteristică bună este vizualizarea una lângă alta a ceea ce include fiecare plan, astfel încât să puteți compara.

Tutorialul Wix oferit este util dacă vă aflați în acest moment al procesului și mai aveți întrebări. Din nou, Wix ADI poate necesita timp și răbdare pentru a-l folosi la întregul său potențial.

Pasul 4: Publicați și mențineți site-ul dvs. Wix

Odată ce sunteți gata să vă publicați site-ul Wix, este simplu. Faceți clic pe butonul albastru Publicare din colțul din dreapta sus al Wix ADI.

Pe tabloul de bord Wix, în partea stângă a ecranului ar trebui să existe o funcție în patru pași „Hai să-ți creăm site-ul”. Parcurgerea acestor pași m-a ajutat să mă asigur că nu am ratat nimic important. Sunt atât de multe decizii luate într-un timp scurt și am apreciat că Wix simplifică site-ul în acest fel.

„Îmi întrețin site-ul de portofoliu profesional a fost incredibil de ușor, iar Wix a devenit una dintre aplicațiile mele mobile preferate.”

Un avantaj enorm al Wix pe care nu l-am menționat încă până acum este că, pe măsură ce construiam site-ul, construia și o versiune mobilă simultan. În Wix ADI, puteți comuta înainte și înapoi pentru a vedea cum arată o modificare pe care ați făcut-o fie pe desktop, fie pe mobil.

Probabil că nu trebuie să cheltuiesc niciun imobil aici spunându-ți cât de important este ca site-ul tău să fie responsive pentru mobil, așa că nu o voi face. Aplicația Wix este unul dintre celelalte aspecte pozitive ale experienței mele în utilizarea acestei platforme. Aplicația Wix vă permite să editați și să personalizați site-ul web, similar cu platforma desktop. Într-un fel, versiunea mobilă este de preferat, deoarece este atât de simplificată încât nu sunt la fel de probabil să mă blochez de toate opțiunile.

Tabloul de bord pentru gestionarea noului dvs. site web include semnale, inclusiv analize încorporate. Nu este Google Analytics, dar vă va arăta trafic, comportament, marketing și SEO și chiar vânzări dacă site-ul dvs. are o funcție de comerț electronic. Nu mai sunt o persoană importantă în rețelele sociale, dar modul în care Wix integrează link-ul către platformele tale de socializare pare simplu.

Voila! Site-ul meu este live – găzduit permanent de Wix.com – și gata pentru adăugări de postări pe blog.

Întreținerea site-ului meu de portofoliu profesional a fost incredibil de ușoară, iar Wix a devenit una dintre aplicațiile mele mobile preferate. Când mă conectez din nou la Wix, apreciez cum îmi arată ce se întâmplă cu site-ul meu și cât de ușor este actualizat.

De ce mă bucur că am ales Wix

Sper că acest articol a ajutat să explice cum să construiești un site web cu Wix. Dacă ești un creator care a ajuns în acest punct și este gata să-ți extindă amprenta online, verifică Wix Bookings și Wix Stores.

„Pe măsură ce nevoile creatorilor cresc, le simplificăm, de asemenea, să își extindă amprenta online din portofoliul lor, utilizând alte oferte Wix, cum ar fi utilizarea capabilităților avansate de SEO ale Wix sau vânzându-și munca sau serviciile folosind Wix Bookings și Wix Stores.

– Sarah Hindman, șefa de produs, Wix Showcase la Wix.com

Experiența mea a fost în general pozitivă și de fiecare dată când mă uit la site-ul meu, sunt inspirat să fac altceva pentru a-l îmbunătăți. Tabloul de bord Wix nu mă descurajează să fac acest lucru, spre deosebire de tablourile de bord ale altor platforme pe care le-am folosit. Știu, de asemenea, că piața de aplicații, caracteristica tutorialului Wix și alte opțiuni de asistență pentru clienți de care s-ar putea să am nevoie sunt acolo atunci când am nevoie de ele.

Voi spune că ori de câte ori mă conectez, Wix îmi amintește că nu am scris încă o postare pe blog. Sunt un scriitor profesionist; Știu că trebuie să fac asta. Dar sunt încrezător că mă voi descurca atât de ușor cu site-ul meu Wix odată ce îmi voi da seama care dintre cele 25 de idei vreau să scriu pentru un blog.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company