Cum se creează un subdomeniu în cPanel
Pe măsură ce vă construiți site-ul și marca, la un moment dat, s-ar putea să vă treziți că doriți să vă extindeți dincolo de domeniul dvs. principal: mysite.com. Puteți face acest lucru creând un subdomeniu.
Ce este un subdomeniu?
Un subdomeniu este pur și simplu un nou nume web pe care îl creați adăugând un nume în fața unui nume de domeniu existent. De exemplu, dacă numele de domeniu existent este corporate.com, atunci hadley.corporate.com și marketing.corporate.com sunt ambele subdomenii.
Crearea de subdomenii ca acesta poate fi utilă pentru partiționarea prezențelor și activității web.
Folosind subdomeniul marketing.mysite.com, de exemplu, marketingul își poate stabili propria prezență web și conținut web. Pe de altă parte, vizitatorii pot vedea în continuare că există o relație cu site-ul părinte, corporate.com.
Alternativă la subdomenii: creați un subdirector
Dezvoltarea de prezențe web și conținut separat se poate face și folosind subdirectoare.
Exemplele ar putea fi corporate.com/hadley și corporate.com/marketing. Acum este și mai clar că marketingul face parte din corporate.com, deși marketingul ar putea descoperi că subdomeniul (marketing.corporate.com) arată puțin mai clasic decât subdirectorul (corporate.com/marketing).
De fapt, așa este adesea organizat conținutul subdomeniului pentru un anumit nume de domeniu și site-ul său web. Vizitatorii văd marketing.corporate.com, dar serverul de găzduire web servește automat vizitatorilor conținut din subdirectorul asociat (dar ascuns), corporate.com/marketing (sau o variantă).
Subdomeniu vs Subdirector: Când să utilizați fostul
Există vreun alt motiv pentru a declara un nume de subdomeniu ca acesta?
Google, de exemplu, nu mai face distincție între un subdomeniu și un domeniu în rezultatele căutării sale. Orice avantaj anterior de a avea o mulțime de subdomenii clasate pentru același cuvânt cheie a dispărut aproape. De fapt, construirea pagerank-ului Google pentru conținut dintr-un subdomeniu poate dura mai mult decât dacă conținutul ar fi declarat în mod explicit ca fiind într-un subdirector.
Subdomeniile și subdirectoarele pot avea și alte avantaje și dezavantaje tehnice, dar brandingul este în prezent principalul motiv pentru a prefera subdomeniile în locul subdirectoarelor.
Crearea unui subdomeniu în cPanel
A crea un subdomeniu într-o aplicație de gestionare a găzduirii precum cPanel este simplu.
Pasul 1: Faceți clic pe „Subdomenii” în meniul principal al cPanel
Opțiunea este afișată clar pe pagina secțiunilor principale cPanel.
Pasul 2: Denumiți-vă subdomeniul
Apoi va fi afișat următorul ecran. În acest caz, numele de domeniu principal se întâmplă să fie corporate.com și este deja sugerat de cPanel ca parte a unei liste derulante. Am completat numele subdomeniului (hadley).
Rădăcina documentului este completată automat de cPanel ca public_html/hadley. Directorul public_html este locul în care cPanel pune tot conținutul diferit al subdomeniului și fiecare subdomeniu se mapează într-un subdirector corespunzător.
Pasul 3: Faceți clic pe „Creați”
În cele din urmă, faceți clic pe butonul „Creați” și va fi creat subdomeniul. Acum putem adăuga conținut pentru subdomeniu, începând cu o pagină index.html, în subdirector.
Surse foto: webseoanalytics.com
Dezvăluirea agentului de publicitate
Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.
Politica noastră de revizuire editorială
Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.
Leave a Reply