Cum se creează copii de rezervă în Plesk

Cum se creează copii de rezervă în Plesk

Cum se creează copii de rezervă în Plesk

Plesk, una dintre cele mai populare aplicații de administrare a găzduirii web, vă oferă posibilitatea de a face copii de rezervă ale conținutului site-urilor dvs. web. Puteți face acest lucru fie imediat, fie pe o bază programată, selectând opțiunile de rezervă și urmând casetele de dialog de pe ecran.

Pasul 1: Faceți clic pe „Manager de backup” în meniul principal

Mai întâi, faceți clic pe Manager de backup din Plesk:

Pasul 2: Selectați o frecvență de backup și completați câmpurile aferente

Apoi, faceți clic pe „Back Up” pentru a face o copie de rezervă imediată a fișierelor dvs. web sau pe „Scheduled Backup Settings” pentru a programa o copie de rezervă (fie o dată, fie în mod regulat).

Am ales aici opțiunea de backup programat. Completam câmpurile referitoare la frecvența (perioada de backup), ora de începere și numele copiei de rezervă. Alegeți să stocați copia de rezervă în „Server Repository”.

Apoi completăm informațiile pentru backup-urile programate prin definirea numărului maxim de backup (pentru a preveni utilizarea fără control a spațiului pe disc) și lăsăm informații de contact pentru orice alerte sau notificări.

Pasul 3: alegeți ce să faceți backup

De asemenea, selectăm „Configurarea domeniului și conținutul” pentru o copie de rezervă completă.

Pasul 4: Confirmați că backupul este finalizat

Putem apoi verifica dacă backup-ul a fost făcut făcând clic pe fila „Server Repository” pentru a verifica prezența fișierului de backup și ora și data creării acestuia.

Din arhiva serverului, copia de rezervă poate fi salvată și pe discul local.

Restaurarea unei copii de rezervă:

Pentru a restabili copia de rezervă, accesați din nou Managerul de copiere de rezervă și de acolo la Arhiva server. Selectați copia de rezervă care urmează să fie restaurată și faceți clic pe Restaurare pentru a o restaura din copia de rezervă specificată.

Copiere de rezervă și restaurare a bazelor de date (în funcție de versiunea Plesk)

Este posibil să aveți, de asemenea, o bază de date asociată site-ului dvs. și să doriți să faceți copii de rezervă ale conținutului bazei de date. În funcție de versiunea de Plesk pe care o utilizați, veți avea diferite opțiuni.

Plesk 9.5

În Plesk 9.5, caseta „Manager de copiere de rezervă” are, de asemenea, un depozit de backup pentru baze de date.

În cadrul depozitului de copii de rezervă a bazei de date, selectați acțiunea „Back Up” pentru a specifica apoi baza de date pentru care se face backup dintr-o listă derulantă și numele cu care doriți să apelați backupul.

Faceți clic pe „OK” pentru a începe backupul. Când procesul s-a terminat, copia de rezervă a bazei de date va apărea în lista de fișiere de backup a bazei de date din Database Backup Repository, din care poate fi apoi restaurată dacă este necesar.

Plesk 10

În Plesk 10, backup-urile bazei de date sunt efectuate folosind utilitarul phpMyAdmin. Mai întâi, accesați secțiunea baze de date din fila „Site web și domenii” pentru a selecta baza de date pentru care să faceți backup.

În secțiunea „Instrumente”, faceți clic pe WebAdmin pentru a deschide phpMyAdmin. În phpMyAdmin, faceți clic pe „Export” din meniul de sus, bifați caseta pentru „Salvare ca fișier” și faceți clic pe „Go”.

Un fișier .sql va fi produs și transferat direct pe computerul local. Pentru a restaura o bază de date, accesați din nou phpAdmin prin WebAdmin și de data aceasta utilizați funcția „Import” pentru a specifica baza de date (fișier .sql) care urmează să fie restaurată.

Surse foto: cloudstoragebest.com

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company