Cum se creează copii de rezervă în cPanel

Cum se creează copii de rezervă în cPanel

Cum se creează copii de rezervă în cPanel

Uh-oh… backup site-ului. Este complicat? Nu este atunci când aveți un expert de backup bine conceput într-un panou de control de gestionare a găzduirii.

Dacă dvs. sau furnizorul dvs. utilizați cPanel bazat pe Linux, veți găsi un instrument intuitiv simplu pentru copii de rezervă, pe care îl puteți accesa cu câteva clicuri din interfața grafică. Acum nu veți avea nicio scuză să nu vă protejați prețiosul cod web, baza de date și informațiile de e-mail ale vizitatorilor.

Cu un proces de restaurare care este la fel de ușor, veți avea toate motivele să fiți recunoscător că ați executat o copie de rezervă, dacă (sau atunci când?) o prăbușire a serverului sau o eroare de operare înseamnă că backup-urile sunt tot ce vă mai rămâne.

Pasul 1: Porniți Backup-ul

Primul pas este să localizați pictogramele de rezervă în panoul de control al găzduirii web cPanel. Sunt două, dar ecranele la care duc sunt foarte asemănătoare. Am ales aici pictograma pentru Backup Wizard.

Faceți clic pe pictograma „Backup Wizard” și veți vedea următorul ecran. Faceți clic pe „Backup” pentru a începe procesul de backup.

Pasul 2: Alegeți Backup complet sau parțial

Puteți alege apoi să faceți copii de rezervă pentru toate site-ul și componentele acestuia sau să selectați anumite părți pentru a face backup. Rețineți că backupul directorului principal include toate fișierele pe care le dețineți sau pe care le puteți accesa (sau ambele).

Cu toate acestea, orice fișiere pe care nu le dețineți și pe care nu le puteți accesa nu sunt incluse în backup.

De asemenea, puteți lucra lucrurile din unghi opus. Prin introducerea unui fișier de configurare în directorul dvs. de pornire, puteți exclude anumite fișiere și directoare din backup.

Alegeți backup complet făcând clic pe (ați ghicit) „Full Backup”.

Alternativ, în loc să alegeți să executați o copie de rezervă completă a site-ului dvs., puteți opta pentru a face copii de rezervă doar pentru o parte a site-ului dvs., cum ar fi directorul dvs. de pornire. Apoi, cPanel vă va permite să salvați backupul parțial pe discul local.

Cu toate acestea, pentru ceea ce urmează, presupunem că ați ales opțiunea pentru o copie de rezervă completă.

Pasul 3: Alegeți Unde să stocați copia de rezervă

Puteți fie să stocați backup-ul în directorul principal al site-ului dvs. web sau (poate pentru a reduce riscul) să descărcați backup-ul pe o altă mașină.

Dacă alegeți opțiunea pentru directorul principal, atunci completați câmpul cu adresa dvs. de e-mail pentru a primi notificarea privind finalizarea cu succes a copiei de rezervă.

Dacă alegeți opțiunile pentru transferul FTP sau SCP al datelor de rezervă în altă locație, vi se vor solicita detaliile conexiunii (și puteți introduce în continuare adresa de e-mail pentru notificare.)

Asistentul de backup va efectua apoi backup-ul în conformitate cu aceste informații.

4. Restaurarea copiei de rezervă

Ce se întâmplă dacă doriți să restaurați datele pe care le-ați descărcat și să rulați site-ul dvs. web cu o anumită copie de rezervă? Este simplu – alegeți opțiunea „Restaurare” în loc de opțiunea „Backup” din Pasul 1 de mai sus pentru a vedea acest ecran:

Selectați ceea ce doriți să restaurați (de exemplu, directorul principal în acest caz) și căutați locația de pe computer în care ați stocat copia de rezervă.

Rețineți că o restaurare completă, așa cum afirmă cPanel, trebuie făcută parte cu parte: directorul principal, apoi baza de date, apoi informațiile de e-mail, de exemplu.

În acest caz, rulați Expertul de mai multe ori, selectând o parte după alta de fiecare dată, până când site-ul dvs. rulează cu toate versiunile de rezervă alese de dvs.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company