cPanel vs. Plesk vs. Webmin vs. alte panouri web (aprilie 2023)

cPanel vs. Plesk vs. Webmin vs. alte panouri web (aprilie 2023)

cPanel vs. Plesk vs. Webmin vs. alte panouri web (aprilie 2023)

Mulți oameni care au nevoie de găzduire web în zilele noastre doresc cea mai simplă metodă de gestionare a serverelor. Mulți se așteaptă ca interfețele grafice cu utilizatorul (GUI) să fie furnizate împreună cu contul lor de găzduire. Vestea bună este că multe dintre cele mai bune gazde oferă panouri de control de top în planurile lor.

Panourile de control pentru găzduire sunt interfețe bazate pe web care permit administratorilor și/sau utilizatorilor să gestioneze diferite funcționalități ale serverului din confortul unui browser web în loc de linia de comandă.

În timp ce fiecare panou de control al găzduirii ar trebui să ofere aceleași caracteristici fundamentale – management pentru domenii, e-mail, FTP, instalări de aplicații și așa mai departe – seturile de caracteristici reale, aspectul și nivelul de control oferit pot varia foarte mult de la un panou la altul. Mai jos, discutăm independent despre fiecare dintre panourile de control de top pentru găzduire web.

Revizuirea cPanel și WHM

Fiind cel mai utilizat panou de control pentru găzduire, cPanel & WHM include atât o interfață la nivel de utilizator (cPanel), cât și o interfață de gestionare a serverului (WHM). Cele două interfețe se împerechează perfect pentru a oferi găzduire intuitivă și gestionare a site-ului pentru utilizatorii finali și revânzători, precum și instrumente de administrare a serverelor pentru furnizorii de găzduire. cPanel este de încredere de unele dintre cele mai mari nume din industria de găzduire , inclusiv GoDaddy, 1&1, Bluehost, LiquidWeb și HostGator. Aruncă o privire la gazdele noastre preferate care folosesc cPanel:

1. Hostinger.com

Preț lunar de pornire 2,59 USD

 • Găzduire intuitivă cPanel pentru site-uri personale
 • Protectie GRATUITA SSL si Cloudflare DDoS
 • Instalare cu 1 clic pentru aplicații populare precum WordPress
 • Backup-uri automate, zilnice și stocare în cache integrată
 • Lansați un site în câteva minute, susținut de asistență 24/7
 • Începeți acum pe Hostinger.

CPANEL
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Hostinger ne-a impresionat întotdeauna prin intuitivitatea panoului de control și prin experiența ușoară a utilizatorului. Dacă sunteți pe piața pentru găzduirea clasică cPanel, Hostinger o oferă la un preț greu de învins. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 200 GB SSD GRATUIT (1 an) 3 minute

2. A2Hosting.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • Găzduire ieftină, sigură și puternică cu cPanel
 • Instalări cu 1 clic pentru zeci de aplicații populare
 • Găzduiește până la un site web nelimitat pe un singur cont
 • Caracteristici avansate de securitate și HackScan GRATUIT
 • Certificate SSL GRATUITE și asistență expertă 24/7
 • Începeți acum cu A2 Hosting.

CPANEL
EVALUAREA 4.5 ★★★★★ Review-ul nostru

Gazduire A2: evaluarea expertului nostru

Există o mulțime de furnizori excelenți de găzduire partajată cPanel, așa că ceea ce diferențiază A2 Hosting de restul. Compania nu numai că oferă o mulțime de funcții, dar și-a construit pachetele personalizate pentru performanță, viteză și securitate îmbunătățite – punându-vă prioritățile mai presus de preț. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 100 GB SSD – SSD nelimitat Nou sau Transfer 4 minute

3. Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Autentificare securizată pentru cPanel și WebMail
 • Instalarea WordPress și credite publicitare cu 1 clic
 • Domeniu GRATUIT și instrumente GRATUITE de creare de site-uri
 • Suport expert disponibil 24/7
 • Acces ușor la instrumentele de e-mail și statisticile site-ului
 • Începeți acum Bluehost.

CPANEL
EVALUAREA 4.4 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Având peste două milioane de site-uri web, Bluehost are experți de încredere și funcții ușor de utilizat pentru a ajuta site-ul dvs. să funcționeze și să prospere. De la un nume de domeniu gratuit la instalarea WordPress cu 1 clic, compania oferă tot ce doriți de la o gazdă cPanel… Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 5 minute

Vedeți alte gazde cPanel de top »

Misiunea cPanel este de a împuternici furnizorii de găzduire de toate dimensiunile. Una dintre modalitățile prin care cPanel asigură gazdelor, administratorilor de servere, proprietarilor de site-uri și profesioniștilor web să obțină ceea ce au nevoie este prin educație. Pe lângă informațiile găsite în baza de cunoștințe, documentație și tutoriale video, cPanel are o echipă dedicată de formatori care gestionează un program de formare online gratuit, Universitatea cPanel, care este deschis oricui.

Managerul de implicare în comunitate, Benny Vasquez, este ferm în angajamentul ei de a nu vinde oamenilor ceva ce nu doresc sau nu au nevoie. În schimb, le cere clienților potențiali să numească sarcinile pe care le urăsc să le facă, dar pe care trebuie să le facă în mod regulat. Inevitabil, treburile obositoare sau banale, cum ar fi gestionarea actualizărilor de software sau scanările malware, apar ca răspuns.

„Nu încerc niciodată să-i conving că au nevoie de ceva ce nu doresc, dar le arăt unde cPanel și WHM pot rezolva problemele cu care se confruntă și le pot da înapoi o parte din timpul lor prețios”, a spus ea.

Ajutând utilizatorii să depășească obstacolele de găzduire – ajutând cu tact gazdele să câștige mai mulți bani și oferind proprietarilor de site-uri o experiență de management plăcută – este locul în care echipa cPanel strălucește. Ei lucrează neobosit la „mișcări incrementale” care adaugă valoare și mută produsul spre a deveni cel mai modularizat și flexibil panou de pe web, potrivit lui Benny. Deși cPanel și WHM sunt acceptate numai pe Linux, suportul Windows poate fi obținut folosind o configurare de virtualizare.

 • Caracteristici
  • Cele mai rapide site-uri web PHP și Ruby: PHP7, combinat cu PHP-FPM și HTTP/2, înseamnă că site-urile dvs. vor zbura. Actualizarea de la PHP5.6 vă va oferi o creștere de 70%, a spus Benny, în timp ce MultiPHP le permite proprietarilor de site-uri să gestioneze cu ușurință configurațiile PHP, PHP-FPM și opțiunile de pool ale gazdelor virtuale. De asemenea, cPanel a făcut cPanel & WHM cu 90% mai rapid și a redus resursele serverului necesare cu încă 30%.
  • Certificat SSL gratuit pentru fiecare site web: Cu AutoSSL, fiecare site web găzduit pe un server cPanel și WHM poate primi automat un certificat SSL gratuit în câteva minute. Utilizatorii finali pot certificate în interfața cPanel, ceea ce înseamnă că furnizorii de găzduire nu vor trebui să instaleze un serviciu SSL. Indiferent dacă doriți să utilizați Comodo, Let’s Encrypt sau alt furnizor, criptarea SSL este gratuită, iar certificatele vor fi menținute la zi pe toată durata contului cPanel.
  • Blocați automat vizitatorii rău intenționați: protejați-vă site-ul de atacatori fără a împiedica utilizatorii legitimi să vă acceseze site-urile cu cPHulk, care le permite proprietarilor de site-uri să pună pe lista albă sau pe lista neagră țări întregi, adrese IP sau conturi. Instrumentul este inclus ca parte a tuturor instalărilor cPanel și WHM și poate fi folosit pentru a monitoriza și bloca toate încercările de conectare la cPanel, WHM, FTP, e-mail și SSH.
  • Backups și restaurări automate: mențineți liniștea, păstrând copii de siguranță ale contului dvs. și bucurându-vă de capacitatea de a restaura un singur fișier din orice backup de pe serverul dvs. În plus, utilizatorii pot face copii de siguranță incrementale ale fișierelor și folderelor folosind Rsync, care asigură cele mai rapide copii de siguranță posibile către o destinație de la distanță.
  • Conformitate PCI ușoară: Cu o configurație implicită puternică și un editor ușor de utilizat, iar serverul cPanel și WHM poate fi compatibil PCI în câteva minute, datorită interfeței ușor de utilizat a WHM.
 • Demo
 • Prețuri

API-ul cPanel este instrumentul pe care gazdele îl folosesc cel mai mult atunci când integrează funcțiile cPanel cu propriile sisteme de asistență, ne-a spus Benny, astfel încât echipa de dezvoltare a cPanel asigură o documentare adecvată. Echipa se adună trimestrial pentru a determina ce urmează pentru cPanel și WHM și lansează corecții de securitate de șase ori pe an, pe lângă actualizările regulate ale caracteristicilor. cPanel Inc., care și-a sărbătorit recent cea de-a 20-a aniversare, nu dă semne de încetinire. În 2018, compania se concentrează pe implementarea celor mai populari furnizori de cloud, inclusiv AWS și Azure, cât mai ușor posibil. Potrivit lui Benny, ochiul colectiv al echipei este întotdeauna îndreptat către Steaua Polară – făcând ceea ce este mai bine pentru utilizatorii lor.

Plesk Review

Plesk este un panou de control lider în SUA, care captează, de asemenea, aproximativ 75 până la 80% din piața europeană. Oferind suport pentru o gamă largă de versiuni Linux, precum și compatibilitate cu Windows, panoul vine în mai multe ediții, fiecare adaptată pentru cazuri specifice de utilizare a găzduirii.

Interfața cu utilizatorul este considerată un pic mai curată decât cPanel, dar în ceea ce privește caracteristicile, Plesk și cPanel nu diferă prea mult. Ambele sunt folosite de mari companii de hosting (adesea sub formă de marcă) și de mulți alți clienți. Deoarece Plesk este cel mai frecvent asociat cu mediile de găzduire Windows, iată o listă a gazdelor noastre de top cunoscute pentru găzduirea puternică Plesk:

1. HostGator.com

Preț lunar de pornire 4,76 USD

 • Găzduire puternică pentru lansarea site-ului dvs. ASP.NET
 • Instalați aplicații cu un singur clic prin Plesk
 • Domeniu GRATUIT și lățime de bandă nelimitată incluse
 • Sprijin premiat din partea echipei HostGator
 • Suport pentru ASP.NET, PHP, Python și MVC
 • Începeți acum pe HostGator.

WINDOWS
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

HostGator: recenzia expertului nostru

HostGator este o gazdă moștenită în aproape fiecare nișă a spațiului de găzduire partajat. Soluțiile de găzduire Windows puternice ale companiei oferă tot ce aveți nevoie pentru a lansa rapid o aplicație Windows sau ASP. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile Nelimitat GRATUIT (1 an) 4 minute

2. InterServer.net

Preț lunar de pornire 8,00 USD

 • ASP.NET, ASP, MSSQL, Silverlight și MVC6
 • Stocare RAID-10 GRATUITĂ și servere de stocare în cache SSD
 • Stocare nelimitată, site-uri web, transfer și e-mail
 • Backup-uri săptămânale automate și CDN GRATUIT
 • NU contract și prețul este garantat pe viață
 • Începeți acum pe InterServer.

WINDOWS
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

InterServer: evaluarea expertului nostru

Construit pentru viteză, InterServer este o soluție perfectă pentru găzduirea partajată Windows, prietenoasă pentru dezvoltatori. Pe lângă faptul că oferă o migrare gratuită a site-ului, compania folosește doar 50% din capacitatea serverului său pentru a garanta că resursele sunt disponibile pe măsură ce site-ul dvs. crește. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile SSD nelimitat Nou sau Transfer 4 minute

3. GoDaddy.com

Preț lunar de pornire 5,99 USD

 • Windows Server cu monitorizare de securitate 24/7
 • Recomandat pentru utilizatorii ASP.NET, ASP și SQL
 • Nelimitat baze de date MySQL sau MS SQL
 • Instalări cu 1 clic pentru peste 50 de aplicații GRATUITE
 • Domeniu GRATUIT de la cel mai bun registrator din lume
 • Începeți acum pe GoDaddy.

WINDOWS
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

GoDaddy: recenzia expertului nostru

Cel mai important registrator de domenii de pe web se află în fruntea topurilor când vine vorba de găzduire partajată Windows. Aceste planuri GoDaddy sunt echipate cu un server Windows de ultimă generație, 200 MB de stocare a bazei de date MSSQL și instalări ușoare pentru scripturi populare pentru Windows. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 25 GB – Nelimitat GRATUIT (1 an) 4 minute

Vezi alte gazde Plesk de top »

Recent, Plesk a devenit o companie independentă și se concentrează cu pasiune să țină pasul cu Web-ul în continuă evoluție. Creatorii panoului vizează atât găzduirea începătorilor, cât și dezvoltatorii hardcore, făcând gestionarea serverelor ușoară și eficientă. Compania investește, de asemenea, foarte mult în domeniul educațional, cu marketingul de conținut pentru a învăța profesioniștilor web cele mai bune practici pentru conducerea unei afaceri online, marketing și chiar povestiri.

 • Caracteristici
  • Host/OS Agnostic: Plesk poate fi instalat pe o mare varietate de sisteme de operare și este practic independent de gazdă. Dacă rulați orice formă a unei versiuni Linux populare (CentOS, Ubuntu, CloudLinux etc.) sau chiar Windows, puteți rula Plesk. Ca bonus suplimentar, puteți chiar rula Plesk într-un container Docker găsit pe Docker Hub. Acesta este un factor de atracție puternic care diferențiază Plesk de cPanel, care rulează doar pe CentOS.
  • Integrare Git: Ca răspuns la o plângere conform căreia multe panouri web nu oferă suport pentru Git, un sistem popular de control al versiunilor folosit pentru a urmări modificările și actualizările site-ului, Plesk a adăugat extensia Gitman. Extensia este disponibilă pentru Plesk 12.5 și versiuni ulterioare, cu suportul Git complet introdus în nucleu într-o viitoare lansare Plesk.
  • Integrare Docker: Lansarea din octombrie 2016 va actualiza, de asemenea, nucleul Plesk pentru a include suport Docker – oferind un catalog de peste 200.000 de imagini Docker. Acest lucru vă permite să lansați imagini Docker direct din Plesk fără a atinge linia de comandă.
  • Securitate SSL 1-Click: chiar și cei care sunt începători în găzduire tind să înțeleagă necesitatea securității SSL. Din păcate, poate fi o durere să te instalezi și să ții la curent. Cu noile servicii precum Let’s Encrypt, care fac din ce în ce mai ușor obținerea SSL (TLS) pe site-ul dvs., nu există niciun motiv să lăsați paginile dvs. nesecurizate. Plesk se va ocupa automat de obținerea unui certificat și de configurarea fișierelor bazei de date pentru a permite accesul doar https pentru dvs., astfel încât atât panoul dvs. web, cât și toate site-urile pe care le găzduiți pe serverul dvs. sunt securizate. Acest lucru va include, de asemenea, detalii precum reînnoirea certificatului, rularea HTTP2 sau furnizarea de detalii de securitate atunci când serverul este atacat.
  • Întărirea WordPress cu 1 clic: O viitoare lansare de extensie va permite clienților de găzduire WordPress să-și încredințeze gestionarea securității lui Plesk cu un singur clic. Plesk va gestiona apoi actualizările pluginurilor, remedierea erorilor și corecțiile de securitate pentru dvs.
 • Demo
 • Prețuri

Pentru cei mai cunoscători, panoul oferă suport pentru numeroase versiuni PHP din cutie, cu suport pentru Ruby, Python și NodeJS disponibil prin Phusion (sau din cutie cu versiunea Plesk Onyx). Printre distribuțiile Linux populare acceptate se numără Ubuntu, CentOS, RHEL, Debian și CloudLinux, cu suport pentru upgrade pentru Ubuntu și Debian.

Revizuirea panoului de control DirectAdmin

DirectAdmin este un panou de control relativ ușor care acceptă Linux. Are toate caracteristicile de bază ale unui panou de control, inclusiv suport pentru setări multi-client. Toate licențele vândute sunt licențe „domeniu nelimitat”.

 • Caracteristici
 • Demo
 • Prețuri

Revizuirea panoului de control STORM

Răspunzând cererilor clienților pentru o platformă de gestionare a serverelor mai ușoară, Nimbus Hosting a petrecut doi ani pentru a dezvolta platforma proprietară STORM pentru a sublinia performanța și gradul de utilizare. Deoarece clientela gazdei din Marea Britanie se înclină către agențiile de design și dezvoltare web, STORM permite utilizatorilor să configureze și să gestioneze rapid și simplu site-urile web ale clienților dintr-o interfață intuitivă.

Nimbus Hosting a petrecut un timp considerabil simplificând implementările din depozitele Git, cum ar fi GitHub sau Bitbucket. Odată ce un cont este conectat la STORM, utilizatorii pot oglindi un depozit și pot ramifica direct într-un site web sau folder de pe server. Modificările pot fi implementate automat sau printr-un singur clic, în funcție de setarea pe care o alegeți – mult mai rapid decât folosind FTP sau SSH.

Acest panou de control curat și modern funcționează diferit față de cPanel și Plesk, deoarece nu este instalat pe fiecare server pe care îl administrează. În schimb, STORM se află pe mai multe servere de management Nimbus Hosting care se conectează la serverul unui client ori de câte ori este solicitată o modificare. Ca atare, va trebui să vă găzduiți site-ul sau aplicațiile cu Nimbus Hosting pentru a putea folosi STORM. În ciuda pasului suplimentar, actualizările au loc aproape instantaneu.

Prin gestionarea centrală a STORM, Nimbus Hosting crește viteza generală, securitatea și stabilitatea serviciilor sale de găzduire. Potrivit companiei, 82% dintre clienți văd îmbunătățiri de performanță atunci când se mută la STORM. Utilizatorii pot instala cea mai recentă versiune de WordPress în mai puțin de 10 secunde, iar serverele STORM G10 HPE permit Nimbus Hosting să garanteze un timp de funcționare al serverului de 99,995%.

Noile funcții implementate în mod regulat nu necesită clienților să-și actualizeze panoul de control. STORM simplifică gestionarea utilizatorilor și permisiunile, permițând administratorilor să stabilească când expiră accesul unei adrese IP din lista albă. În mod similar, certificatele Let’s Encrypt SSL și conformitatea PCI pot fi activate cu un singur clic. Utilizatorii pot alege să repornească întregul server sau să repornească MySQL, Apache, NGINX sau PHP separat.

 • Caracteristici
 • Încercare gratuită
 • Prețuri

Revizuirea panoului de control Core-Admin

Core-Admin a fost conceput ca o soluție centralizată și foarte conectată, care oferă suport pentru gestionarea mai multor servere folosind o singură consolă de administrare web. Aceasta include un sistem avansat de permisiune și un sistem de monitorizare. Există o „Ediție web gratuită” care este limitată la 10 domenii.

 • Caracteristici
 • Demo
 • Prețuri

Revizuirea panoului de control InterWorx

InterWorx vine în două versiuni de pachet: NodeWorx (pentru a gestiona un server) și SiteWorx (pentru a gestiona un site). Interworx are un sistem de plugin frumos, care permite instalări rapide de aplicații, la fel ca managerul de pachete web Softaculous. InterWorx are, de asemenea, o interfață de linie de comandă.

 • Demo
 • Prețuri

Revizuirea panoului de control ISPmanager

ISPmanager este un panou de control flexibil, bazat pe Linux, oferit de ISPsystem, un furnizor lider de soluții de automatizare a găzduirii din Rusia. Timp de aproape două decenii, ISPmanager a devenit unul dintre cele mai populare panouri de control web din țările din Europa de Est, cu popularitate în creștere în alte teritorii. Acest panou puternic este oferit în două ediții; ambele sunt echipate pentru a gestiona un număr nelimitat de domenii și utilizatori și pot fi personalizate pentru a răspunde nevoilor dvs. de branding.

ISPmanager Lite este conceput pentru gestionarea VPS-urilor și a serverelor dedicate.

ISPmanager Business este ideal pentru găzduire partajată sau reseller.

ISPmanager este un produs comercial cu caracteristici similare panourilor de control premium, cu toate acestea, punctul de preț se află la capătul inferior al spectrului comparativ, așa că mulți utilizatori finali consideră că această opțiune este o valoare mai bună. Setul bogat de funcții ISPmanager și combinația de costuri accesibile sunt ceea ce ne face mândri să contribuim la introducerea software-ului pe piața din SUA.

 • Caracteristici
 • Prețuri
 • Demo și încercare gratuită de 14 zile

Revizuirea panoului de control i-MSCP

i-MSCP este open source și își propune să fie un bun panou de control multi-server pentru utilizare atât personală, cât și profesională (adică, furnizorii de găzduire). Nu există o fațetă deosebit de remarcabilă a acestui panou web, dar există o comunitate activă în jurul lui.

 • Caracteristici
 • Sursă

Revizuirea panoului de control Froxlor

Froxlor este un panou de control web open-source, cu o interfață foarte curată. Există suport IPv6, un sistem de bilete și un sistem integrat de mesagerie reseller-client. Este ideal pentru ISP-uri și organizații similare.

 • Caracteristici
 • Demo
 • Sursă

Revizuirea panoului de control Vesta

Vesta este open source și își propune să fie un panou de control web simplu și ușor. Nu acceptă caracteristicile mai asemănătoare întreprinderilor (cum ar fi setările cu mai multe servere), dar încearcă să pună accent pe performanță utilizând Nginx pentru front-end-ul panoului web și Apache pentru backend-ul aplicației.

 • Caracteristici
 • Sursă

Revizuirea panoului de control ZPanel

Zpanel (nu a fost actualizat din 3 martie 2014 și este posibil să nu mai fie întreținut) este open source și își propune să fie un „panou de control pentru găzduire web de clasă întreprindere, cu suport pentru revânzători nelimitați”. Interfața este compactă și foarte funcțională. Zpanel are suport pentru multe sisteme de operare, inclusiv Linux, Windows, MacOS și FreeBSD.

 • Caracteristici
 • Sursă

Revizuirea panoului de control Sentora

Sentora este un furk al ZPanel. Această furcăre a avut loc după vânzarea lui Zpanel către o companie din SUA. Sentora se numește „versiunea comunitară” a ZPanel. Echipa din spatele Sentora oferă, de asemenea, asistență premium pe bază de abonament.

 • Sursă

Revizuirea panoului de control Webmin

Webmin un panou de control web open-source pentru administrarea sistemului pe Linux/Unix. Are zeci de module pentru configurarea serviciilor server. Instrumentul lor Cloudmin este o interfață bazată pe Webmin pentru gestionarea sistemelor virtuale, inclusiv Xen, KVM și OpenVZ.

 • Demo
 • Sursă

Revizuirea panoului de control ISPConfig

ISPConfig este un sistem de panou de control web popular, open-source, cu suport bun pentru întreprinderi. Proiectul susține că are peste 40.000 de descărcări pe lună. Există un suport bun pentru multi-server, IPv6 și virtualizare (OpenVZ), care este ideal pentru ISP-uri sau alte medii corporative.

 • Demo
 • Caracteristici

Revizuirea panoului de control Ajenti

Ajenti este un sistem de panouri de control web bazat pe Python, ceea ce îl face să iasă în evidență față de toate panourile bazate pe PHP. Site-ul său web susține că există peste 55.000 de utilizatori activi ai Ajenti. Interfața este foarte bine concepută. Ajento rulează pe diverse distribuții Linux și FreeBSD.

 • Sursă

Revizuirea panoului de control BlueOnyx

BlueOnyx este un panou de control web open-source care rulează numai pe distribuțiile CentOS și Scientific Linux. Interfața sa poate să-și arate puțin vechimea, dar există un suport bun pentru setările multi-utilizator printre multe alte caracteristici.

 • Caracteristici
 • Demo

CentOS Web Panel Review

CentOS Web Panel este un panou web open-source pentru distribuția CentOS Linux. Are un set de caracteristici solid care se poate potrivi cu majoritatea celorlalte panouri web, deși îi lipsește suportul pentru mai multe servere.

 • Caracteristici
 • Demo

Revizuirea panoului de control Virtualmin

Virtualmin este un panou de control popular și (în mare parte) open-source, oferit în trei versiuni de produs:

Virtualmin GPL este software-ul central al panoului de control web, cu un set solid de caracteristici și o interfață de utilizator plăcută. Acest produs este disponibil și sub formă de modul Webmin. Virtualmin oferă patru metode de gestionare a serverului dvs.: de pe web, mobil, linie de comandă și printr-un API HTTP la distanță.

Virtualmin Professional facilitează instalarea și actualizarea multor alte aplicații (de exemplu WordPress, Joomla, Magento, NodeJS) și vine cu suport comercial.

Cloudmin Professional este un panou de control multi-server bazat pe Virtualmin, pentru a permite construirea de servicii cloud pentru utilizare de către întreprinderi și furnizori de servicii. Cloudmin are suport pentru instanțele Xen, vserver, Solaris Zones și Amazon EC2.

 • Caracteristici
 • Prețuri
 • Sursă

Virtualmin Professional are funcții mai avansate de asistență pentru instalarea aplicațiilor:

Caracteristici comune ale panoului de control

În general, majoritatea panourilor de control implementează un set comun de caracteristici. În timp ce majoritatea vor implementa un subset dintre acestea, există câteva care le includ pe toate. Software-ul panoului de control pentru găzduire web poate oferi acces la:

 • Managementul sistemului de nume de domeniu (domenii web, domenii de e-mail etc.)
 • Gestionarea sistemului de e-mail (adrese de e-mail, cote de e-mail, prevenirea spam-ului etc.)
 • Gestionare FTP (conturi de utilizator, gestionare a parolelor, cote de sistem de fișiere)
 • Acces la sistemul de fișiere bazat pe web
 • Gestionarea utilizatorilor/cheilor SSH
 • Gestionarea bazelor de date (MySQL, PostgreQSL și, uneori, alte sisteme de baze de date)
 • Managementul backupului
 • Acces la fișiere jurnal și raportare
 • Sistem de pluginuri pentru configurarea serviciilor suplimentare și instalarea de aplicații (de exemplu, WordPress)

Ca și în cazul oricărei alte piețe de produse, există upgrade-uri și versiuni premium care pot fi disponibile în panourile web. Unele panouri de control au, de asemenea, funcții de nivel enterprise, destinate companiilor precum:

 • Gestionați mai multe servere dintr-o interfață de panou de control
 • (Pentru gazde) Permiteți mai multor clienți să ruleze software-ul panoului de control în paralel pe un server
 • Monitorizarea si alertarea serviciului
 • Un sistem de bilete pentru clienți
 • Suport IPv6

Aceste opțiuni sunt fantastice pentru companiile și hosterii pe scară largă, în creștere.

Comparația caracteristicilor panoului de control

Știm cu toții că este mai ușor să vezi lucrurile vizual, așa că am pregătit un tabel frumos pentru a putea compara rapid toate panourile de control și caracteristicile lor. Sub tabel, oferim câteva comentarii asupra fiecărei piese de software și link-uri pentru a vă ajuta să investigați în continuare.

Recenzii Panoul de Control Limbajul backend Sursa deschisa Linux Windows DNS E-mail FTP Baze de date ipv6 Multi-Server
cPanel Perl, PHP X X X X X X X
Plesk PHP, C, C++ X X X X X X X X
DirectAdmin PHP X X X X X X
FURTUNĂ PHP X X X X X X
Core-Admin PHP X X X X X
InterWorx PHP X X X X X X X
ISPmanager C++ X X X X X X X
iMSCP PHP, Perl X X X X X X X
Froxlor PHP X X X X X X
Vesta PHP X X X X X X
ZPanel PHP X X X X X X X X
Senora PHP X X X X X X X
Webmin Perl X X X X X X X X
ISPConfig PHP X X X X X X X X
Ajenti Piton X X X X X X
BlueOnyx Java, Perl X X X X X X X
Panoul Web CentOS PHP X X X X X X X
Virtualmin PHP X X X X X X X X

Caracteristicile acestor panouri sunt variate. Unele panouri pot fi cele mai potrivite pentru clienții de găzduire partajată, în timp ce altele sunt foarte populare printre utilizatorii de găzduire în cloud. Cu toate acestea, indiferent dacă vă rulați site-ul pe servere dedicate, un VPS sau un mediu de găzduire partajată, utilitatea de a vă putea gestiona fișierele, e-mailurile, aplicațiile și altele dintr-o interfață intuitivă este de neprețuit.

Notă finală

Sperăm că această prezentare rapidă a celor mai bune 17 panouri web întreținute activ v-a făcut să vă simțiți pe deplin pregătiți să faceți cea mai bună selecție atunci când căutați un panou web care să vă satisfacă nevoile personale sau profesionale de gestionare a site-ului web.

Înainte de a alege un panou, va trebui să știți ce „găzduire” de găzduire (partajat vs. dedicat vs. virtual) se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. de găzduire. Ghidul nostru de bază îi va familiariza pe începători cu ce este găzduirea web și cu ce au nevoie pentru a începe.

Consultați cele mai bune planuri de găzduire cu panouri de control incluse

Amintiți-vă, un panou web este doar tabloul de bord online al proprietarului site-ului web pentru gestionarea aplicațiilor, fișierelor, suplimentelor software și multe altele pentru site-ul său – și multe dintre serviciile de găzduire preferate ale experților noștri includ panouri de control fantastice în pachetele lor.

Vedeți recenzia noastră completă despre GoDaddy

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, GoDaddy este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenzătorul nostru Ryan Frankel a luat recent GoDaddy pentru o învârtire și a evaluat gazda populară cu 4,7 în categoria Cea mai bună găzduire generală dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a avut Ryan de spus despre GoDaddy:

GoDaddy a fost de multă vreme o gazdă de încredere – renumit în lume ca registratorul de domenii numărul 1. Cu unele dintre cele mai bune longevitate din industrie, compania de găzduire este un furnizor de încredere pe care îl recomandăm cu încredere începătorilor, dezvoltatorilor și antreprenorilor. Citiți recenziile noastre GoDaddy de mai jos pentru a vedea care pachet de găzduire se potrivește cel mai bine.

Înainte de a vă înscrie la GoDaddy, este o idee bună să citiți recenzia completă a lui Ryan pentru a afla despre toate funcțiile oferite de GoDaddy. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

 • Recenzia completă a lui GoDaddy
 • GoDaddy: 4.7/5.0 vs. Alții
 • GoDaddy: 2,99 USD/lună. împotriva altora

Dacă decideți că GoDaddy este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul pe serverul GoDaddy. Și la 2,99 USD pe lună, este un chilipir având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan GoDaddy.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company