21 de cele mai bune alternative și concurenți AWS (aprilie 2023)

21 de cele mai bune alternative și concurenți AWS (aprilie 2023)

21 de cele mai bune alternative și concurenți AWS (aprilie 2023)

Deși cloud-ul Amazon Web Services este o alegere populară, cele mai bune alternative și concurenți AWS permit adesea companiilor online să reducă costurile cu stocarea de fișiere ieftină și servicii gratuite de baze de date MySQL.

Virtualizarea permite gazdelor web să ofere servicii cloud gestionate cu multe dintre aceleași avantaje de performanță, instrumente de dezvoltare și timp de funcționare la un preț mai mic. La o scară mai mare, gazdele publice din cloud oferă servicii gestionate cu mai multe opțiuni pentru dezvoltatori, permițându-le să creeze medii de aplicații complexe.

Indiferent dacă aveți nevoie de găzduire în cloud pentru un proiect mic sau o organizație de întreprindere, aruncați o privire la clasamentele noastre ale acestor alternative de cloud gestionate cu costuri reduse la AWS.

Cele mai bune alternative ieftine AWS: 6 USD/lună sau mai puțin

Alternative la AWS pentru întreprinderile mici sunt disponibile de la multe gazde web, unde cele mai ieftine planuri sunt serverele cPanel care includ o gamă largă de opțiuni pentru dezvoltatori open-source. Alternativele AWS ieftine oferă de obicei o stivă LAMP gestionată cu optimizare a performanței.

În clasamentul de mai jos, ne concentrăm pe cele mai ieftine planuri de găzduire web care acceptă aplicațiile de baze de date MySQL și includ instrumente gratuite, open-source pentru dezvoltatori. Întreprinderile mici pot economisi cel mai mult prin valorificarea combinației de soluții software gestionate cloud și open-source într-o singură platformă.

Cele mai bune alternative ieftine AWS pentru 2023 sunt:

1. Kamatera.com

Preț lunar de pornire 4,00 USD

 • Scalabilitate maximă cu personalizări nelimitate
 • Creați și implementați servere în 60 de secunde
 • Adăugați cu ușurință echilibratori de încărcare și firewall-uri
 • Garanție de funcționare Stellar de 99,95%.
 • Înscrieți-vă astăzi pentru o încercare GRATUITĂ de 30 de zile
 • Începeți acum cu Kamatera.

NOR
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Kamatera: Opinia expertului nostru

Începând cu peste 60 de imagini ale sistemului de operare din care să alegeți, Kamatera este o opțiune puternică pentru dezvoltatorii care știu exact ce mediu funcționează cel mai bine pentru proiectul lor. Personalizați-vă serverul cloud după cum este necesar și implementați-l în mai puțin de un minut. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
5 minute SSD de 20 GB – SSD de 4 TB 1 – 104 nuclee 1 GB – 525 GB

Kamatera este un alt exemplu grozav de companie de găzduire în cloud de înaltă performanță, care a fost în afaceri încă din primele zile ale internetului. Kamatera operează centre de date proprietare în New York, Texas, California, Amsterdam, Londra, Hong Kong și Israel.

Kamatera oferă o platformă unică de cloud hibrid cu produse concepute pentru a se potrivi nevoilor proiectelor de afaceri de orice dimensiune.

Caracteristici:

 • Servere cloud cu opțiuni pentru Linux sau Windows cu panou de control la alegere.
 • Blocați sistemul de stocare la cele mai mici rate pe gigabyte din industria de găzduire web.
 • Opțiuni cloud complet gestionate disponibile pentru cerințele auditate ale întreprinderii.
 • Servicii specializate Microsoft Azure pentru cloud privat și dezvoltare de software.

Compania oferă hardware virtualizat cu autoservire care este disponibil pentru implementare instantanee atât în planuri gestionate, cât și negestionate. Stocarea în cloud este disponibilă la prețuri excelente pe hardware SSD sau HDD.

Proprietarii de afaceri și dezvoltatorii de software se pot înscrie pentru produsele Kamatera gratuit și majoritatea fac factura la tarife mici în cadrul abordării cu plata pe măsură.

În acest fel, plătiți doar pentru cantitatea de calcul, stocare, lățime de bandă și alte resurse utilizate pe lună pe VM.

Acest furnizor de cloud este recomandat pentru găzduirea bazelor de date relaționale și orchestrarea mașinilor virtuale.

2. HostGator.com

Preț lunar de pornire 4,95 USD

 • de 2 ori mai rapid și de 4 ori mai mult decât resursele de calcul
 • Tone de stocare cu scalabilitatea cloud-ului
 • Servere cu densitate redusă și mai multe straturi de cache
 • Domenii nelimitate și baze de date MySQL
 • Actualizări disponibile pentru securitate, backup, productivitate și confidențialitate a domeniului
 • Începeți acum pe HostGator.

NOR
EVALUAREA 4.8 ★★★★★ Review-ul nostru

HostGator: recenzia expertului nostru

Pentru cei gata să se extindă dincolo de găzduirea partajată, HostGator oferă un pas complet în cloud. Cu resurse scalabile, de mare putere, clienții pot monitoriza cu ușurință resursele și stocarea în cache dintr-un tablou de bord intuitiv. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
7 minute SSD de 120 GB – SSD de 240 GB 2 – 4 miezuri 2 – 8 GB

Cel mai bun plan de găzduire în cloud pentru utilizatorii începători este HostGator. HostGator oferă standardul industrial pentru serverele web cPanel cu tot hardware-ul LAMP optimizat pentru suport de rulare.

Prețul de pe platforma de găzduire în cloud HostGator este unul dintre cele mai ieftine de pe web și este conceput pentru ușurință în utilizare și flexibilitate pentru dezvoltatori.

Caracteristici:

 • Cache integrată, echilibrare a încărcăturii și oglindire a datelor pentru performanță optimă.
 • Planurile pentru un singur domeniu includ 2 procesoare dedicate și 2 GB RAM per cont.
 • Viteze de performanță de două ori mai mari prin utilizarea hardware-ului premium cu densitate scăzută.
 • Gestionare cPanel îmbunătățită a serverelor web și a domeniilor cu instrumente de securitate.

Serverele cu densitate scăzută, hardware premium și mai multe straturi de cache se traduc în platforma de cloud computing a HostGator, care produce de două ori mai multă viteză și oferă de până la patru ori mai multe resurse decât serviciile sale de găzduire partajată bine echipate.

Compania de găzduire distribuie automat trei copii în oglindă ale datelor dvs. pe diferite dispozitive. În cazul unei probleme hardware, site-ul dvs. va trece automat la un alt server și va rămâne disponibil pentru vizitatori.

Inginerii de la HostGator gestionează centre de date de ultimă generație din Texas și Utah, iar clienții pot alege reședința hardware-ului în funcție de zona de disponibilitate.

3. Hostwinds.com

Preț lunar de pornire 4,99 USD

 • Alegeți sistemul de operare sau configurația aplicației
 • Facturare orară sau lunară pentru confort
 • Actualizări opționale pentru cPanel, copii de rezervă și multe altele
 • Servicii gestionate, SSD-uri și HDD-uri disponibile
 • Stocare pentru blocuri și obiecte, plus firewall pentru întreprinderi
 • Începeți acum pe Hostwinds.

NOR
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostwinds: recenzia expertului nostru

Hostwinds oferă opțiuni extrem de scalabile și personalizabile pentru dezvoltatorii pricepuți sau pentru proprietarul site-ului. Clienții își pot personaliza mediul cloud sau pot alege configurații prefabricate optimizate pentru a rula aplicații precum WordPress, Drupal și altele. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
6 minute 30 GB SSD – 750 GB SSD 1 – 16 miezuri 1 – 96 GB

Hostwinds este o companie independentă de găzduire în cloud care își menține și propriile centre de date în Seattle, Dallas și Amsterdam. Instalațiile sunt auditate cu o calificare Tier 3 și desemnare SAS Tip II.

Cu Hostwinds, există un număr mare de opțiuni preconfigurate pentru acces atât pentru utilizatorii începători, cât și pentru dezvoltatorii avansați. Planul de găzduire partajată pe un singur domeniu este o modalitate ieftină de a construi pe o platformă de înaltă performanță, cu posibilitatea de a se extinde la o VM sau VPS ca soluție cloud.

Caracteristici:

 • cPanel, Softaculous și Weebly pentru instalarea de scripturi open source pe LAMP.
 • Planul pentru un singur domeniu include stocare nelimitată și lățime de bandă lunară.
 • Platformă VM server cloud disponibilă în abordarea plății pe măsură a facturării.
 • Faceți upgrade de la găzduire Basic la Business pentru configurațiile serverului LiteSpeed.

Platforma Hostwinds facilitează găzduirea aplicațiilor pe Apache, NGINX, LiteSpeed sau alte configurații personalizate de server web. Serverul dvs. va fi gata de implementare în 20 de secunde din orice regiune alegeți.

Mașinile virtuale funcționează cu pipeline de dezvoltare Docker, iar proprietarii de site-uri pot adăuga cu ușurință cantități mari de stocare de blocuri sau obiecte.

Alegeți tarife ieftine cu performanță ridicată la Hostwinds ca alternativă la planurile de servicii AWS. Serviciul de cloud computing Hostwinds este excelent pentru echipele profesionale de dezvoltare de software.

4. A2Hosting.com

Preț lunar de pornire 5,00 USD

 • Platformă SwiftServer ultra-rapidă cu SSD-uri GRATUITE
 • Quick Start Cloud configurează serverele în câteva minute
 • Acces rădăcină și controale la cerere pe server
 • Firewall opțional pentru aplicații web Cloudflare pentru viteză și securitate sporite
 • Actualizări Softaculous și cPanel disponibile
 • Începeți acum cu A2 Hosting.

NOR
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

A2 Hosting: Opinia expertului nostru

Campioni ai performanței web extrem de rapide, A2 Hosting îmbină infrastructura sa de mare putere cu redundanța și scalabilitatea bazate pe cloud. Deși resursele de calcul sunt puțin mai puține decât concurenții, fiecare componentă este reglată fin și optimizată la al n-lea grad. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
7 minute 150 GB SSD – 450 GB SSD 1 – 8 miezuri 1 GB – 32 GB

A2 Hosting este unul dintre cei mai vechi și mai respectați furnizori independenți de servicii de găzduire în cloud. Compania din Michigan a fost populară chiar înainte de înființarea AWS. A2 Hosting operează centre de date în SUA, Singapore și Amsterdam.

A2 Hosting oferă serverelor LAMP administrare cPanel la unele dintre cele mai mici prețuri din industrie. A2 Hosting are planuri cloud VPS negestionate disponibile care pot fi instalate cu aproape orice software de stivă de server web pentru runtime.

Caracteristici:

 • Servere cloud dedicate cu un singur nucleu cu 150 GB de stocare SSD RAID-10.
 • Planurile VPS negestionate pot fi instalate cu orice server web și software de sistem de operare.
 • Upgrade-ul Turbo Server oferă viteze de performanță de 20 ori mai mari cu hardware de elită.
 • Sprijină dezvoltarea de aplicații web/mobile open-source cu instrumente gratuite.

Acest furnizor de servicii de cloud concurează cu cloudul public AWS în principal în ceea ce privește prețul costului total pentru resurse.

A2 Hosting nu oferă soluții de server cu adevărat elastice, potrivite pentru facilități la scară întreprindere, cum ar fi Elastic Compute Cloud (AWS EC2). Dar prețurile sale minime pentru hardware-ul LAMP cu o stivă complet gestionată au fost de zeci de ani de încredere în găzduirea pentru întreprinderi mici pentru site-uri web și aplicații mobile.

A2 Hosting este o soluție de cloud computing foarte recomandată pentru întreprinderile mici.

5. InterServer.net

Preț lunar de pornire 6,00 USD

 • Alegeți Linux sau Windows cloud hosting
 • Până la 16 nuclee și 16 TB de transfer de date
 • O mulțime de memorie RAM și stocare redundantă în cloud
 • Panou de control GRATUIT și mai multe opțiuni de sistem de operare
 • Plătiți 0,01 USD în prima lună cu codul de cupon HOSTINGADV
 • Începeți acum pe InterServer.

NOR
EVALUAREA 4.3 ★★★★★ Review-ul nostru

InterServer: evaluarea expertului nostru

Centrul de date la fața locului InterServer și implicarea practică în configurarea și furnizarea de servere cloud oferă clienților un nivel de flexibilitate nemaivăzut la mulți alți furnizori de găzduire. InterServer își raționalizează resursele VPS și cloud prin felii. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
6 minute SSD de 30 GB – SSD de 480 GB 1 – 16 procesoare 2 – 32 GB

InterServer este o altă gazdă web de încredere, care funcționează mai mult decât AWS. Fondată în 1999, InterServer gestionează centre de date în Secaucus, New Jersey, pentru acces regional la New York, precum și o altă unitate din Los Angeles.

InterServer vizează dezvoltatorii cu platforma sa Cloud VPS concepută pentru personalizarea configurațiilor. Rulați orice sistem de operare, bază de date sau software de server web în sprijinul limbajelor de programare web.

Caracteristici:

 • Cloud VPS planuri de scalare de la 1 CPU la 16 configurații CPU la 96 USD pe lună.
 • Servere web CentOS Linux gestionate cu panoul de control Webuzo pentru administrare.
 • Utilizați panourile de control cPanel, DirectAdmin sau Plesk cu taxe lunare de licență.
 • Rulați Windows pe Cloud VPS cu suport nativ Hyper-V și instrumente ASP.Net.

InterServer include peste 450 de scripturi open source pentru a fi instalate ca soluție cloud pentru comerțul electronic, CMS, CRM, wiki-uri, forumuri și alte cerințe comune pentru aplicații de site-uri web.

InterServer este o alegere bună pentru echipele de dezvoltare de software care au nevoie de configurații hardware diferite pentru codul sau cerințele bazei de date.

Compania îi ajută pe clienți să construiască cu Cloudflare CDN gratuit pentru stocarea în cache a paginilor globale cu timpi de încărcare și mai rapid. Prețurile serviciilor web Amazon sunt de peste două sau trei ori mai scumpe decât planurile InterServer cloud VPS.

6. AccuWebHosting.com

Preț lunar de pornire 4,79 USD

 • Redundanță ridicată înseamnă 100% garanție de funcționare
 • Alimentat de servere Intel Dual Xeon E5 și E7
 • Scalare automată gestionează cu ușurință creșterile bruște ale traficului
 • Asistență 24/7/365 disponibilă prin e-mail și chat live
 • Transfer GRATUIT de cont, e-mailuri și copii de rezervă zilnice
 • Începeți acum pe AccuWebHosting.

NOR
EVALUAREA 4.1 ★★★★★ Review-ul nostru

AccuWebHosting: evaluarea expertului nostru

AccuWebHosting combină perfect performanța și stabilitatea găzduirii în cloud cu accesibilitatea serverelor partajate. Proprietarii de site-uri își pot duce prezența online la nivelul următor prin scalarea automată… Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
7 zile 40 GB – 125 GB Nou sau Transfer 6 minute

AccuWebHosting a început în 2002 ca o companie specializată în găzduire Windows, apoi sa extins rapid pentru a deveni o companie de găzduire web cu servicii complete, cu suport Linux.

AccuWebHosting și-a lansat platforma cloud VPS în 2009 și oferă acum planuri de server cloud la preț mic, care rulează fie Windows, fie Linux în VM.

Caracteristici:

 • Planuri de găzduire Linux și Windows partajate ieftine pe servere cloud foarte scalabile.
 • Planurile Linux VPS rulează pe virtualizare Xen, cu garanție de funcționare hardware 100%.
 • Planurile Windows VPS vin cu o gamă de 12 centre de date pe cinci continente.
 • Platforma Cloud VM rulează servere Windows sau Linux cu suport personalizat de stivă.

AccuWebHosting oferă un serviciu CDN cu geolocalizare globală pentru viteze de performanță mai bune în servirea paginilor web și a aplicațiilor mobile. CDN-ul crește rețeaua cloud a AccuWebHosting la 62 de centre de date în 25 de țări.

AccuWebHosting oferă găzduire partajată, cloud VPS, servere cloud, servere dedicate, găzduire reseller și produse DBaaS. Fiecare plan AccuWebHosting are atât opțiuni de virtualizare Windows, cât și Linux, cu configurații personalizate pentru programatori și dezvoltatori.

Cele mai bune alternative AWS pentru comerțul electronic: 10 – 100 USD/lună

Întreprinderile mici și editorii independenți pot economisi bani pe costurile de găzduire web în comparație cu AWS, alegând unul dintre planurile de găzduire specializate în comerțul electronic enumerate mai jos.

Majoritatea planurilor de găzduire cPanel includ sute de soluții software gratuite, open-source, pentru a fi utilizate cu suport pentru bazele de date MySQL. Sau utilizați un plan VPS în cloud sau VM-uri dedicate pentru a rula un gateway API.

Cele mai bune alternative AWS și concurenți din această clasă de preț sunt:

7. Cloudways.com

Preț lunar de pornire 7,50 USD

 • Găzduire cloud gestionată cu monitorizare 24/7/365
 • Alegeți dintre cei 5 furnizori de cloud populari
 • Servere cloud cu vindecare automată cu copii de siguranță GRATUITE
 • Clonarea serverului cu 1 clic și administrare ușoară
 • Găzduiește aplicații nelimitate fără blocare prin contract
 • Începeți acum pe Cloudways.

NOR
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

Cloudways: evaluarea experților noștri

Dacă nu puteți depăși mașinii furnizorilor de cloud, oferă infrastructura lor ca serviciu. Cloudways oferă clienților posibilitatea de a alege platforma cloud: AWS, Google, Linode, Digital Ocean sau Vultr. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
8 minute SSD de 20 GB – SSD de 4 TB 1 – 96 de nuclee 1 GB – 384 GB

Îndepărtând durerea de întreținere a infrastructurii cloud, Cloudways oferă clienților mai multe soluții cloud puternice, care nu vor sparge banca.

Furnizorul de găzduire reprezintă o alternativă AWS interesantă, deoarece Cloudays oferă și spațiu în centrele de date AWS. Clienții pot evita blocarea furnizorilor alegând dintre titani de găzduire în cloud precum AWS, Google Cloud, Vultr, Digital Ocean și Linode.

Fiecare plan vine cu asistență 24/7, un CDN încorporat și actualizări și corecții de securitate gestionate. Veți petrece o lună cu tarif scăzut pe lună, fără contracte pe termen lung care să vă țină blocat într-un mediu mai puțin decât perfect.

Caracteristici:

 • Cache avansată încorporată cu Memcached, Varnish, Nginx și Redis.
 • Certificate SSL/TLS gratuite, firewall-uri dedicate și protecție integrată împotriva botului DDoS.
 • Scalare verticală fără întreruperi și stocare opțională în bloc de la cei mai buni furnizori IaaS din lume.
 • Backup-uri și restaurări cu un singur clic, zone de staging și Git și WP-CLI integrate.

Utilizatorii pot intra live în câteva minute, cu implementări ușoare și scalabilitate fără limite. Planurile inițiale încep cu un singur nucleu, dar se extind până la 96 de procesoare virtuale cu AWS.

Clienții pot chiar personaliza nivelul de suport gestionat pe care îl primesc aplicațiile lor. Serviciile premium oferă acces constant la chat live pentru personalul senior al echipei de asistență, iar biletele de asistență cu prioritate înaltă primesc un răspuns în 10 minute sau mai puțin.

Cu toate acestea, poate că partea noastră preferată a Cloudways este perioada de încercare gratuită de trei zile care le permite proprietarilor de site-uri să exploreze ofertele de platformă ale companiei, expertiza de asistență și interfețele online – nici măcar nu aveți nevoie de un card de credit pentru a începe!

8. Hostinger.com

Preț lunar de pornire 9,99 USD

 • Găzduire ușor de utilizat, oferită de Google Cloud
 • Resurse izolate și CloudFlare integrat
 • Construit pe CloudLinux cu containere LVE
 • Backup-uri automate, zilnice și stocare în cache integrată
 • Configurare instantanee cu panou de control personalizat intuitiv
 • Începeți acum pe Hostinger.

NOR
EVALUAREA 4.4 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Hostinger oferă ceva pentru toată lumea. De la două planuri de găzduire în cloud care profită de prezența globală a centrului de date a companiei până la un serviciu premium oferit de Google Cloud Platform, cu siguranță veți găsi ceea ce aveți nevoie. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
6 minute 20 GB SSD – 250 GB SSD 2 – 6 miezuri 3 – 12 GB

Hostinger este unul dintre cele mai populare mărci din industria de găzduire web, cu peste 30 de milioane de utilizatori în 2020. Compania a început în 2004 și este specializată în sectorul de găzduire web cu buget redus.

Hostinger reprezintă cea mai ieftină alternativă AWS pentru un server cloud, datorită unui parteneriat cu Google Cloud Platform anunțat la începutul anului 2020.

Caracteristici:

 • Planurile cloud acceptă 300 de site-uri web.
 • Hostinger este partener cu Google Cloud Platform pentru hardware cu migrare gratuită.
 • Planurile de găzduire în cloud sunt disponibile cu stocare SSD de până la 300 GB.
 • Planurile Hostinger CDN includ locații de server edge în peste 150 de centre de date.

Planurile cloud ale Hostinger reprezintă o modalitate unică de a accesa performanța Google Cloud cu o soluție de stivă gestionată și integrare CDN. Cele două planuri de găzduire în cloud de nivel inferior scad doar puțin cantitatea de resurse, fără a reduce caracteristicile.

Pachetele cloud VPS de la Hostinger reprezintă, de asemenea, o alternativă excelentă pentru AWS. Toate serverele virtuale se bazează pe virtualizarea OVZ, procesoare Intel Xeon și stocare SSD de mare viteză.

Hostinger operează centre de date cu propriul hardware cloud gestionat în Regatul Unit, SUA, Brazilia, Țările de Jos, Singapore, Indonezia și Lituania. Prin filiale, compania de hosting are o prezenta in 170 de tari.

9. Bluehost.com

Preț lunar de pornire 19,99 USD

 • Hardware de top alimentat de OpenStack și KVM
 • Aprovizionare instantanee și resurse garantate
 • Opțiuni pentru 2-4 nuclee CPU și până la 8 GB RAM
 • Gestionați și scalați rapid resursele
 • IP dedicat și confidențialitatea domeniului disponibile
 • Începeți acum Bluehost.

NOR
EVALUAREA 4.5 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Dacă ați depășit găzduirea partajată, platforma Bluehost este o opțiune excelentă. Compania face tranziția de la propriile planuri comune fără probleme. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
6 minute 30 GB SSD – 120 GB SSD 2 – 4 miezuri 2 GB – 8 GB

Bluehost se bucură de cea mai bună reputație a tuturor companiilor de găzduire web cPanel pentru serviciile de găzduire WordPress. Dar, indiferent de platforma pe care o utilizați pentru publicare, Bluehost oferă mai multe opțiuni de scalare.

Bluehost oferă funcții de gestionare multiserver cu planul său de server dedicat îmbunătățit, care include 4 nuclee CPU la 2,5 Ghz, stocare SSD în oglindă de 1 TB, 8 GB RAM și lățime de bandă lunară de 10 TB.

Managementul multiserver permite gestionarea resurselor VPS și de găzduire partajată împreună cu planuri dedicate.

Caracteristici:

 • Bluehost oferă o platformă de server dedicată neadministrată cu izolare hardware.
 • Rulați o versiune îmbunătățită de cPanel pentru setări ușoare de configurare a serverului web.
 • Patru adrese IP dedicate cu suport pentru domenii nelimitate pe hardware.
 • Certificate SSL gratuite cu o suită de instrumente pentru dezvoltatori pentru scripturi open-source.

Pentru o opțiune mai ieftină, pachetele VPS Bluehost vin cu până la 4 nuclee CPU, 8 GB RAM, 120 GB stocare SSD, 3 TB lățime de bandă lunară și 2 adrese IP dedicate.

Pentru VPS și serverele sale dedicate, Bluehost folosește CentOS și KVM rulat într-un centru de date OpenStack – oferind echilibrarea sarcinii cu opțiuni pentru memorarea în cache NGINX și Redis.

Întreprinderile mici pot profita de scripturile open-source și de utilizarea gratuită a bazei de date MySQL pentru a economisi bani pe hardware de înaltă performanță la Bluehost. Compania operează din centre de date din Utah, cu peste 2 milioane de domenii susținute în 2021.

10. LiquidWeb.com

Preț lunar de pornire 15,00 USD

 • Fanii Gazduirweb primesc 75% REDUCERE
 • Cloudflare CDN, protecție DDoS și backup
 • SSD-uri care cresc performanța și flexibilitate în cloud
 • Fiabilitate solidă, cu garanții de funcționare de 100%.
 • 24/7 Heroic Support® prin telefon, chat și e-mail
 • Începeți acum pe Liquid Web.

NOR
EVALUAREA 4.1 ★★★★★ Review-ul nostru

Liquid Web: recenzia expertului nostru

Liquid Web echilibrează serviciile gestionate și puterea hardware cu flexibilitatea cloud – o soluție genială pentru găzduirea în cloud. Pachetele companiei includ furnizarea instantanee, CloudFlare CDN, backup-uri încorporate și, bineînțeles, fiabilitatea echipei Heroic Support. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
7 minute 40 GB SSD – 200 GB SSD 2 – 8 miezuri 2 GB – 16 GB

Liquid Web a apărut ca o alternativă independentă majoră la AWS în 2016, odată cu achiziția platformei Cloud Sites de la Rackspace. Acum, gazda web oferă servere cloud premium, cloud privat VMware și servere dedicate cloud la cerere.

Liquid Web este specializată în prezent în hardware de înaltă performanță pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Caracteristici:

 • Platforma VPS a lui Liquid Web este cea mai ieftină modalitate de a furniza planuri hardware.
 • Găzduire în cloud public cu prețuri predictibile și soluții preconfigurate.
 • Opțiune de stivă complet gestionată disponibilă pentru VPS la un plus de 10 USD pe lună.
 • Alegeți cPanel, Plesk sau InterWorx pentru administrarea serverului web.

Platforma VPS a lui Liquid Web este potrivită pentru nevoile programatorilor, dezvoltatorilor și asistenței pentru întreprinderile mici. Pachetele de valoare cu straturi de securitate suplimentare, e-mail corporative și servicii de backup zilnice permit managerilor de proiect să economisească bani cu planuri cloud VPS complet gestionate.

Platforma Liquid Web VPS include protecție DDoS și echilibrare de încărcare reverse-proxy pe traficul de rețea.

Liquid Web oferă externalizare majoră a centrelor de date pentru IMM-uri și mărci de întreprinderi. Startup-urile pot utiliza opțiuni de înaltă performanță cu scară elastică plătind mai mult pentru planurile Cloud Sites sau Node Cluster, ambele care încep de peste 100 USD pe lună.

Una peste alta, planurile VPS ale Liquid Web sunt oferte bune pentru întreprinderile mici care au nevoie de suport pentru rate mari de trafic de comerț electronic cu securitatea platformei cloud gestionate de experți.

11. iPage.com

Preț lunar de pornire

 • Configurații personalizate și implementare instantanee
 • Domenii, baze de date și conturi FTP nelimitate
 • Stocare SAN de mare viteză și memorie garantată
 • Până la 4 TB lățime de bandă și 8 GB RAM
 • Opțiuni de migrare fără întreruperi prin cPanel
 • Începeți acum pe iPage.

NOR
EVALUAREA 4.4 ★★★★★ Review-ul nostru

iPage: evaluarea experților noștri

Cu furnizarea instantanee de resurse semi-private, iPage oferă o soluție VPS excelentă bazată pe cloud pentru cei care caută un pas înainte de găzduirea partajată. Compania include servicii și asistență complet gestionate, plus opțiuni de configurare personalizabile… Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare

Prin simplificarea fiecărui nivel de găzduire, iPage oferă planuri simplificate care conduc clienții prin fiecare etapă de creștere online. Găzduiește domenii nelimitate și baze de date MySQL la iPage sunt la cele mai mici costuri din industrie.

Compania și-a construit propriul panou de control (vPanel) pentru economii de costuri față de WHMCS, oferind servere Linux partajate fără limite de transfer lunar fixe pentru lățimea de bandă.

Caracteristici:

 • Platforma gazdă bugetară oferă servicii cloud gestionate pentru domenii nelimitate.
 • Găzduiește site-uri web la cele mai mici tarife, cu suport pentru multe scripturi open source.
 • Certificate SSL/TLS gratuite pentru HTTPS și 1 an de înregistrare a numelui de domeniu.
 • Integrarea Microsoft 365, Outlook și Gmail pentru o mai bună asistență prin e-mail în echipe.

Pentru un nivel mai ridicat de performanță, iPage are și planuri VPS și server dedicate disponibile. Configurația pe serverele dedicate costă între 100 și 200 USD pe lună, în timp ce planurile VPS variază între 20 USD și 80 USD pe lună.

Planul VPS de cel mai înalt nivel include 4 nuclee CPU dedicate, 120 GB stocare, 4 TB lățime de bandă, două adrese IP dedicate și 8 GB RAM.

Proprietarii de afaceri mici și specialiștii în comerțul electronic pot folosi stiva iPage într-un cadru cloud administrat (PaaS) cu CentOS și cPanel pe VPS pentru o gestionare ușoară a configurației serverului web.

12. SiteGround.com

Preț lunar de pornire 100,00 USD

 • Scalabil, rapid și complet gestionat
 • CDN Cloudflare GRATUIT și 3 centre de date la alegere
 • Parteneri Google Cloud pentru performanțe de top
 • cPanel/WHM, acces SSH și DNS privat
 • Asistență VIP 24/7 și un IP dedicat
 • Începeți acum pe SiteGround.

NOR
EVALUAREA 4.4 ★★★★★ Review-ul nostru

SiteGround: evaluarea expertului nostru

SiteGround aduce performanță și securitate de vârf în spațiul de găzduire în cloud. Compania oferă scalabilitate supremă și un sistem de asistență complet gestionat, inclusiv un personal expert de asistență tehnică și trei locații de centre de date pentru clientul de întreprindere care solicită cea mai mare fiabilitate. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
6 minute 40 GB SSD – 160 GB SSD 4 – 16 nuclee 8 – 20 GB

Infrastructura de găzduire partajată a SiteGround a fost mutată pe Google Cloud Platform în 2020. SiteGround funcționează ca o alternativă AWS accesibilă, în primul rând ca furnizor PaaS/DBaaS.

SiteGround oferă administrare cPanel pentru stiva LAMP cu suport pentru Node.js prin planurile sale gestionate de cloud VPS care includ 4 procesoare, 8 GB RAM și 40 GB stocare SSD.

Caracteristici:

 • Opțiunea de scalare automată adaugă mai multe resurse în perioadele de vârfuri neașteptate de trafic.
 • Opțiunea Turbo Cache include implementări de NGINX și Memcached pe hardware.
 • Planurile Managed Cloud VPS variază de la 100 USD la 400 USD pe lună (16 nuclee).
 • Scalați resursele în timp real pentru a modifica configurațiile pe platforma VPS.

Planurile VPS cloud gestionate SiteGround sunt concepute pentru cerințele de înaltă performanță ale site-urilor de comerț electronic. SiteGround facilitează lansarea și gestionarea bazelor de date MySQL sau modificarea configurațiilor PHP prin cPanel.

Utilizați Git, WP-CLI, Drush și alte instrumente DevOps pe planurile VPS pentru a sprijini echipele de dezvoltare de software.

SiteGround și-a câștigat o reputație ca una dintre cele mai bune companii de găzduire web pe baza inovației din centrul de date și a serviciilor pentru clienți.

Compania este populară printre dezvoltatorii web și acceptă proiecte de programare open source precum WordPress, Drupal și Joomla.

13. MediaTemple.net

Preț lunar de pornire 55,00 USD

 • Servere virtuale de grad profesional administrate sau neadministrate
 • Scalare la cerere cu un clic de buton
 • Opțiune AWS gestionată pentru cloud public fără griji
 • Management prin linie de comandă sau panouri de control
 • 99,99% timp de funcționare cu rambursări dacă standardele nu sunt îndeplinite
 • Începeți acum pe Media Temple.

NOR
EVALUAREA 4.5 ★★★★★ Review-ul nostru

Templul media: recenzia expertului nostru

Deși Media Temple este mai scump decât majoritatea gazdelor, găzduirea VPS gestionată de companie este inegalabilă din punct de vedere al performanței. Cu o cantitate incredibilă de hardware la preț și servere virtualizate complet gestionate, Media Temple oferă găzduire VPS serioasă pentru oameni serioși. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 30 GB SSD – 600 GB SSD Nou sau Transfer 6 minute

Media Temple are o reputație pentru ingineria centrelor de date și hardware de înaltă performanță. Furnizorul de găzduire nu va fi probabil cea mai ieftină alternativă AWS, dar calitatea Media Temple nu poate fi pusă la îndoială.

Un plan VPS complet gestionat cu 4 GB RAM, 50 GB stocare SSD și 3 TB lățime de bandă lunară vine cu o opțiune de Plesk sau cPanel pentru administrare.

Caracteristici:

 • CDN-ul și firewall-ul aplicațiilor web susținute de Sucuri oferă viteză și securitate.
 • Configurare la cerere și sarcini de optimizare disponibile cu Asistență avansată.
 • Garanție de funcționare de 99,99%, care vă oferă banii înapoi pentru perioade de neașteptate neașteptate.
 • Servicii gestionate pentru AWS disponibile pe bază de consultare pentru proiecte mari.

Media Temple împrumută, de asemenea, echipa sa de experți certificați AWS pentru a oferi îndrumări personalizate, configurarea și optimizarea arhitecturii și asistență de încredere. Este cel mai bun din ambele lumi — infrastructura AWS cu expertiză Media Temple.

Acea pricepere și experiență au atras atenția lui GoDaddy, care a achiziționat Media Temple în 2013, în mare parte ca o captare de talente. Inginerii Media Temple au ajutat GoDaddy să își actualizeze platforma de găzduire la standardele native din cloud.

Media Temple continuă să funcționeze independent, oferind în același timp hardware de înaltă performanță mărcilor de întreprinderi, companiilor startup și întreprinderilor mici. Recomandăm Media Temple pentru comerțul electronic, rețelele sociale și alte cerințe pentru aplicații web/mobile cu trafic ridicat, care ar putea să nu fie compatibile cu AWS Amplify.

Cel mai bun din rest: concurenți AWS la scară largă

Soluțiile de cloud public, cum ar fi Microsoft Azure, Google Cloud Platform și IBM Cloud, sunt principalele alternative la scară largă la AWS – precum și cei mai mari concurenți ai companiei.

Rackspace ajută organizațiile de afaceri să construiască soluții multicloud, în timp ce companii precum DigitalOcean, Vultr, Linode și Cloudways contestă platforma AWS pe baza costurilor.

Google, Azure, Salesforce și un ecosistem de noi startup-uri au început să provoace în mod activ platforma de funcții AWS Lambda. Mai jos este o listă cu soluțiile noastre preferate de cloud public:

14. Microsoft Azure

Microsoft Azure Cloud este cel mai mare competitor al AWS în ceea ce privește găzduirea în cloud pentru întreprinderi și suportul pentru centrele de date. Microsoft a dezvoltat o suită mare de servere web, baze de date, utilitare pentru limbaje de programare software și instrumente devops pe platformă pe care să le folosească oricine.

Microsoft Azure a devenit cel mai mare competitor pentru serviciile cloud publice AWS.

Caracteristici:

 • Începeți gratuit Microsoft Azure cu credit de găzduire de 200 USD la înregistrare.
 • Rulați Windows în VM-uri cu numeroase opțiuni pentru dezvoltarea de software.
 • Integrați cu Visual Studio, Microsoft Teams, utilitare DevOps și Kubernetes.
 • Accesați platforma de învățare automată lider mondial pentru suport AI în aplicații.

Microsoft Azure este una dintre cele mai mari trei companii publice de găzduire în cloud din lume, care operează la hiperscală din mai multe centre de date din întreaga lume.

Afacerile de toate dimensiunile aleg soluții Azure pentru inovație în dezvoltarea de software în cloud și găzduire web. Microsoft Azure Stack este o alternativă de nivel enterprise la instanțele AWS și produsele DBaaS.

15. Google Cloud Platform

Google Cloud Platform este un concurent feroce al AWS și Microsoft Azure atât pentru cota de piață pentru întreprinderi, cât și pentru inovația în serviciile de centre de date.

De exemplu, Google a dezvoltat inițial sistemul de orchestrare a containerelor Kubernetes pentru a-și gestiona propriile centre de date interne pentru căutare și suport pentru aplicații software.

Multe companii de găzduire mai mici și-au migrat infrastructura către Google Cloud Platform în ultimii ani.

Caracteristici:

 • Găzduiește în cele mai mari centre de date hiperscale din lume pe platforma cloud Google.
 • Companiile și startup-urile se pot scala pentru a susține cerințele de trafic web.
 • Suită de opțiuni pentru dezvoltatori de baze de date disponibile pentru software și analiză „big data”.
 • Platformă de învățare automată bazată pe TPU cu TensorFlow și alte instrumente Python.

Google este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare de software cloud din lume și a fost pionier în operarea centrelor de date în cloud, făcându-l cea mai inovatoare alternativă AWS.

Google Compute Engine permite dezvoltatorilor să folosească mașinile virtuale în mod eficient și ieftin pe hardware-ul Google, făcându-l o alternativă AWS în ceea ce privește prețul.

Instrumentele platformei precum Flutter pot ajuta echipele de dezvoltare de software să creeze aplicații de învățare automată pentru Android și iOS. Google Anthos, Kubernetes și VMware sunt soluții populare pentru suport hibrid cloud.

16. IBM Cloud

IBM a achiziționat Red Hat în 2019 pentru a-și îmbunătăți capacitățile de orchestrare în cloud cu Red Hat Enterprise Linux (RHEL), OpenStack, Kubernetes și CoreOS. Alternativ, AWS se bazează pe serviciul său Elastic Beanstalk.

IBM Cloud este cloud computing avansat, cu opțiuni de vârf pentru inteligență artificială, învățare automată și calcul cuantic.

IBM Cloud a cunoscut o renaștere în ultimul timp, datorită parteneriatului său cu Red Hat.

Caracteristici:

 • Opțiuni cloud concepute pentru la scară întreprindere și pentru utilizarea soluțiilor CNCF/Apache.
 • Orchestrați operațiunile centrului de date cu RHEL, CentOS și OpenShift.
 • Watson-as-a-Service le permite dezvoltatorilor de software să adopte AI cu interfețe de utilizare vocale.
 • Opțiuni de calcul cuantic disponibile în cloud cu SDK și laborator de testare.

IBM este una dintre cele mai vechi și mai respectate companii IT din lume. IBM Cloud are soluții concepute pentru organizații corporative, ONG-uri și proiecte din sectorul public la nivel global.

IBM rămâne un contributor major la dezvoltarea de software open-source, concurând cu Oracle Cloud, GCP, Microsoft și AWS pentru inovarea platformei de baze de date.

17. Rackspace

În loc să concureze cu giganții cloud public ca furnizor de găzduire, Rackspace a luat o decizie strategică de a oferi servicii AWS, Google Cloud și Microsoft Azure ca companie de consultanță specializată în soluții multicloud.

Anterior, Rackspace a colaborat cu NASA pentru a dezvolta platforma OpenStack, care este acum utilizată pe scară largă în gestionarea centrelor de date.

Rackspace este cunoscut pentru expertiza legendară și serviciile gestionate utile, indiferent de platformă.

Caracteristici:

 • Rackspace construiește soluții publice, private, hibride și multicloud pentru clienți.
 • Lucrați cu hardware-ul local și cu mai mulți furnizori de servicii cloud pentru implementări.
 • Unificați orchestrarea centrului de date cu VMware, Kubernetes și OpenStack.
 • Utilizați Rackspace Fabric cu orice configurație pentru rularea software-ului în cloud.

Rackspace operează în primul rând ca firmă de consultanță în arhitectură și inginerie în cloud pentru mărci de întreprinderi mari și întreprinderi mici și mijlocii regionale.

Rackspace este specializat în gestionarea migrațiilor în cloud, cum ar fi bazele de date vechi sau proiectele de modernizare a aplicațiilor software. Microserviciile permit ca aplicațiile monolitice să fie convertite în servicii API sau să ruleze Amazon DynamoDB în producție.

18. Oceanul digital

Digital Ocean este extrem de popular în rândul dezvoltatorilor pentru capacitatea sa de a porni rapid și de a furniza VM-uri pentru a fi utilizate în găzduirea site-urilor web și a aplicațiilor mobile.

Digital Ocean a adoptat, de asemenea, o strategie de prețuri scăzute pentru hardware, combinată cu excelența în gestionarea infrastructurii centrelor de date, pentru a deveni un concurent puternic în sectorul serviciilor de găzduire în cloud.

Digital Ocean prietenos cu dezvoltatorii promite un timp de funcționare de 99,99% cu interfețe simple și tehnologie puternică.

Caracteristici:

 • Găzduiește timpi de execuție software personalizat în VM pentru cerințele de dezvoltare full-stack.
 • Alegeți planuri Droplet (VM) începând de la 5 USD pe lună, fără prețuri înșelătoare.
 • Rulați software, baze de date și aplicații în centrele de date cu Kubernetes.
 • Utilizați soluții precum Docker și Bitnami pentru a accelera echipele de programare.

Digital Ocean este una dintre cele mai bune alternative AWS pentru hardware-ul mașinii virtuale (VM) care se poate scala automat în mod elastic pentru a îndeplini cerințele oricărui nivel de trafic web prin virtualizarea containerelor folosind Kubernetes.

Recomandăm Digital Ocean pentru echipele profesionale de dezvoltare de software din sectorul privat și public.

19. Vultr

Vultr este o altă alternativă AWS, cu accent pe furnizarea de produse de găzduire Infrastructure-as-a-Service (IaaS) pentru orice utilizare.

Serverele cloud Vultr se bazează pe virtualizare, cu opțiuni hardware bare-metal pentru grupurile care preferă să folosească propriile lor hipervizoare sau instrumente de orchestrare în cloud.

Vultr se mândrește cu o prezență globală de 17 centre de date pe patru continente.

Caracteristici:

 • Serverele Cloud VM pornesc de la 2,50 USD pe lună și ajung la 24 de procesoare și 96 GB RAM.
 • Planurile de stocare bloc cu plata pe măsură sunt disponibile la 1 USD pentru 10 GB de SSD.
 • Serverele bare metal costă 120 USD pe lună pentru serverele quad-core cu 32 GB RAM.
 • Planurile de server dedicat Cloud VM costă între 60 USD și 240 USD, în funcție de specificații.

Vultr este o resursă populară pentru dezvoltatorii care au nevoie de hardware ieftin pentru echipe de codificare sau implementări de software. Grupurile de întreprinderi și startup-urile își pot folosi planurile bare-metal pentru servicii de colocare.

Vultr este o alegere excelentă pentru echipele care folosesc Docker și Kubernetes. Vultr poate concura cu prețurile pentru instanțe rezervate la AWS foarte favorabil, AWS și Azure fiind de trei până la opt ori mai scumpe.

20. Linode

Linode este unul dintre puținii competitori AWS care include hardware-ul GPU NVIDIA pentru inteligența artificială și învățarea automată în planurile lor de cloud.

Dezvoltatorii și echipele de programare își pot folosi platforma VM partajată pentru a-și implementa rapid codul și bazele de date.

Mărcile de la Wayfair și Panasonic până la Font Squirrel și Among Us folosesc Linode pentru găzduire în cloud.

Caracteristici:

 • Alegeți între planurile Linux VM partajate sau configurațiile CPU dedicate.
 • Instanțele partajate încep de la 5 USD pe lună pentru 1 CPU, 1 GB RAM și 25 GB SSD.
 • Planurile pentru procesoare dedicate încep de la 30 USD pe lună pentru 2 procesoare, 4 GB RAM și 80 GB SSD.
 • Alte opțiuni ale platformei Linode acceptă GPU-uri, Kubernetes sau stocare blob.

Linode este o alegere inteligentă pentru companiile care folosesc managementul agil al proiectelor. Abordarea unică a virtualizării folosită de Linode permite grupurilor mai mari să folosească compania ca alternativă AWS.

Opțiunile de cloud gestionate vin cu cPanel și WHM, iar dezvoltatorii pot folosi resursele Linode pentru a construi și găzdui un gateway API cu stocare în cloud ieftină.

21. Nori

Cloudways are o configurație excelentă multicloud, în care utilizatorii pot furniza hardware la alegerea lor de furnizori de servicii de cloud public. Software-ul de stivă gestionat Cloudways rulează pe hardware de la AWS, Google Cloud, Linode, Vultr sau Digital Ocean la prețuri diferite.

În loc să se specializeze într-un anumit produs, Cloudways perfecționează serviciile gestionate într-un număr de nori.

Caracteristici:

 • AWS este cea mai scumpă dintre toate gazdele cloud publice pentru hardware.
 • Digital Ocean este cea mai ieftină dintre opțiuni, cu aproximativ 70% mai puțin decât AWS.
 • Hardware-ul de la Google Cloud Platform are un preț cu doar 10% mai mic decât AWS.
 • Vultr și Linode sunt fiecare cu doar 1-2 USD mai scumpe decât Digital Ocean.

Cloudways este una dintre cele mai bune modalități de a vă bucura de beneficiile unei stive de servere web gestionate cu avantajele găzduirii multicloud.

Folosind aprovizionarea Cloudways, dezvoltatorii își pot construi propria arhitectură de centru de date hardware distribuită sau definită de software cu orice configurație de server.

Planurile Cloudways se compară foarte favorabil cu prețurile pentru instanțe rezervate pentru Elastic Compute Cloud.

Care este cea mai bună alternativă AWS?

Pentru a determina cea mai bună alternativă AWS, am împărțit soluțiile în două categorii: gazde web cu buget și gazde cloud public.

Am analizat toate planurile de găzduire web la buget ca alternative pentru întreprinderi mici la AWS, cu niveluri diferite de abilități necesare pentru dezvoltatori față de începători. De asemenea, am comparat fiecare gazdă web cu prețul serviciului web Amazon.

Începători Mici afaceri Dezvoltatori Afacere Startup-uri
Gazduire InMotion da da da da da
HostGator da da Nu Nu Nu
Vânturi gazdă da da da Nu Nu
Gazduire A2 da da da Nu Nu
Kamatera Nu da da da da
InterServer da da da Nu Nu
AccuWebHosting da da da Nu da
Hostinger da da da Nu Nu
Bluehost da da da Nu Nu
Liquid Web Nu da da da da
iPage da da Nu Nu Nu
SiteGround da da da Nu Nu
Templul Media Nu da da da da

Organizațiile întreprinderilor și startup-urile au cerințe care se suprapun în general, dar unice pentru hardware-ul cloud, în special legate de scala elastică și arhitectura reactivă.

Toate produsele cloud public sunt orientate către dezvoltatori, multe pentru utilizare exclusivă de către programatori profesioniști.

Întreprinderile mici aleg companii independente de găzduire web pentru a economisi bani prin adoptarea produselor PaaS cu soluții cloud gestionate.

Începători Mici afaceri Dezvoltatori Afacere Startup-uri
Microsoft Azure Nu da da da da
Google Cloud Platform Nu da da da da
IBM Cloud Nu Nu da da da
Rackspace Nu Nu da da da
Oceanul digital Nu da da da da
Vultr Nu da da da da
Linode Nu da da da da
Nori Nu da da Nu da

Întreprinderile mici vor plăti, de obicei, mai mult pentru aceleași cerințe de găzduire web folosind infrastructura cloud publică de la AWS, Google Cloud și Microsoft Azure. Utilizați graficul de mai sus pentru a filtra furnizorii de servicii cloud publice după categorie:

Întreprinderile mici adoptă soluții de cloud public pentru o mai bună inovație software. Asigurați-vă că alegeți un serviciu de cloud computing care se potrivește cel mai mult dimensiunii și dimensiunii organizației dvs.

Cine este cel mai mare concurent al AWS?

În 2021, Microsoft Azure a apărut ca cel mai mare competitor al AWS. Google Cloud Platform (GCP) este, de asemenea, o alternativă populară la AWS pentru multe dintre cele mai mari grupuri de întreprinderi din lume.

Companiile care rulează Red Hat Linux în operațiunile centrelor de date pot adopta acum IBM Cloud pentru servicii cloud gestionate interne, cu suport tehnic mai bun.

Oracle Cloud și Alibaba concurează, de asemenea, cu AWS pentru cota de piață a întreprinderilor în platformele cloud publice. Cele mai mari platforme de cloud public din lume funcționează ca centre de date hiperscale.

Există încă multe companii de găzduire web care își gestionează propriul hardware în competiție. Este dificil pentru gazdele web independente să se potrivească cu rețeaua zonei de disponibilitate a AWS.

Unii analiști văd soluțiile open-source precum Kubernetes ca fiind cea mai mare competiție pentru AWS, deoarece există mai multe distribuții concepute pentru orchestrarea în cloud care sunt independente de furnizor. Însă în decembrie 2020, AWS a lansat platformele EKS/ECS pentru a oferi clienților utilizarea produselor Kubernetes și CaaS atât la sediu, cât și în cloud.

AWS rămâne cel mai mare furnizor din lume de produse de infrastructură cloud în 2021, după cota totală de piață și măsurătorile globale ale lățimii de bandă a utilizării serverului web.

De ce este AWS atât de popular?

AWS este popular în primul rând pentru serviciul de găzduire EC2, care a introdus conceptul de scalabilitate elastică în hardware-ul cloud. Acest lucru a permis companiilor să economisească bani prin externalizarea întregii operațiuni ale centrului de date către AWS pentru operațiuni gestionate în cloud la scară.

Planurile de servicii AWS permit companiilor să utilizeze soluții DBaaS precum Amazon DynamoDB sau Aurora.

AWS este foarte popular în rândul programatorilor și dezvoltatorilor care pot folosi numărul mare de servicii diferite ale platformei, cum ar fi funcția AWS Lambda pentru arhitectura fără server.

Unele servicii AWS populare includ:

 • Amazon EC2 (servere virtuale)
 • Amazon RDS (baze de date relaționale)
 • Amazon S3 (stocare scalabilă)
 • Amazon CloudFront (CDN)
 • Amazon VPC (nor privat)
 • Amazon SNS (notificări)
 • AWS Elastic Beanstalk (orchestrație)
 • AWS Lambda (calculatură fără server)
 • AWS Auto Scaling (ajustează resursele)
 • AWS IAM (gestionarea accesului)

Fiind cea mai mare companie de comerț electronic din lume, mulți proprietari de afaceri caută să folosească instanțele Amazon și produsele de baze de date relaționale pentru dezvoltarea de aplicații software personalizate web/mobile.

AWS oferă dezvoltatorilor baze de date, stocare de fișiere, hardware elastic, containere, învățare automată și platforme fără server.

Compania inovează constant în gestionarea centrelor de date în cloud, cu un model de afaceri optimizat prin furnizarea de noi instrumente de platformă echipelor de programare agile din corporațiile întreprinderilor pentru dezvoltarea de software personalizat.

AWS oferă servicii specializate pentru cerințele de găzduire gateway API și soluții de server web de înaltă disponibilitate. AWS este, de asemenea, utilizat pentru depozitarea de date pe termen lung și lacuri de date cu stocarea Amazon S3.

Cum aleg cea mai bună platformă de servicii cloud?

Înainte de a alege o platformă de servicii cloud, asigurați-vă că efectuați un audit IT al resurselor gestionate de organizație.

Cea mai bună platformă cloud depinde în primul rând de dimensiunea cerințelor proiectului. Întreprinderile mici și alte grupuri pot utiliza resursele VPS mai eficient decât AWS.

Întreprinderile mici și startup-urile aleg platforme cloud publice pentru hardware elastic, suport pentru baze de date sau alte instrumente de programare care permit dezvoltarea unor aplicații software mai bune cu mai multe caracteristici.

Alegeți o gazdă cloud publică pentru proiecte la scară întreprindere sau externalizare completă a centrului de date. Aproximativ 90% dintre companiile din Fortune 500 se bazează pe strategii multicloud.

Inginerii pot folosi software precum VMware, OpenStack și Kubernetes pentru a orchestra soluții SDN mai complexe. Creați-vă aplicația pe instrumente PaaS pentru a economisi timp și pentru a introduce noi funcții clienților în siguranță.

Companiile din Fortune 500 sunt implicate în prezent în transformarea digitală, care include migrarea în cloud de la centrele de date interne sau locale, precum și modernizarea aplicațiilor software moștenite prin utilizarea virtualizării containerelor.

Alegeți o soluție de bază de date NoSQL cu sursă deschisă ca alternativă la Amazon DynamoDB pentru a economisi bani la costurile de licențiere în cloud public pe planurile AWS DBaaS.

Companiile publice de găzduire în cloud oferă facilități hiperscale cu hardware elastic care poate fi folosit pentru a rula cu ușurință companii întregi de găzduire de dimensiunea GoDaddy și SiteGround.

Alte companii de găzduire nu pot concura cu scara companiilor publice de cloud. Pentru a reuși, companiile concurente trebuie să ofere dezvoltatorilor software de stivă gestionată sau instrumente și utilități.

Soluțiile de înaltă disponibilitate pot fi construite cu instrumentele Kubernetes și DevOps pentru automatizarea centrelor de date.

Cât costă găzduirea în cloud?

Nu toate prețurile în cloud sunt transparente, așa că este adesea dificil pentru proprietarii de afaceri să calculeze cât vor costa resursele lor hardware la AWS, Google Cloud sau Microsoft Azure.

Având în vedere acest lucru, toate companiile publice de găzduire în cloud au niveluri gratuite pentru utilizarea dezvoltatorilor, iar unele oferă credite la înscriere care durează până la un an pentru găzduire gratuită. Facturarea cu plata în funcție de utilizare este obișnuită în majoritatea planurilor de cloud public.

Gazduire partajată, planurile VPS și serverele dedicate au prețuri diferite pentru contractele lunare, anuale și multianuale. Unele costuri pot fi estimate folosind calculatoare de prețuri online.

Deoarece traficul web este variabil, cadrele elastice de server precum AWS EC2, ECS și EKS pot necesita prețuri diferite pentru utilizarea instanțelor rezervate față de hardware-ul la cerere în centrele de date. Facturarea la cerere a resurselor poate fi îmbunătățită pentru economii de costuri cu licitare spot prin geolocalizare.

Factura dvs. de găzduire în cloud poate crește dacă traficul web sau resursele de calcul cresc în mod neașteptat. Organizațiile de afaceri complexe trebuie să planifice utilizarea cloudului public și a resurselor SaaS în echipe și verticale.

Soluțiile multicloud permit companiilor să economisească bani utilizând resursele necesare diferitelor proiecte ale furnizorilor în mod agnostic.

Pe scurt, costul găzduirii în cloud depinde de furnizorul de servicii ales. Există diferențe majore de preț între companii pentru aceleași servicii hardware și software.

Utilizați audituri, recenzii și benchmark-uri pentru a reevalua constant costurile găzduirii în cloud pentru a optimiza operațiunile IT în cadrul unei politici de securitate unificate. Economisiți bani cu soluțiile PaaS/SaaS și utilizați open source ca alternativă la produsele cloud scumpe Salesforce și AWS.

Păstrați-vă avantajul: urmăriți cele mai bune alternative și concurenți AWS

Cele mai bune alternative și concurenți AWS oferă cadre elastice de server web care oferă funcționalități similare cu platformele AWS EC2 și S3. Site-urile web cu trafic ridicat, soluțiile API și aplicațiile mobile se pot baza pe Kubernetes pentru a scala automat resursele hardware în sprijinul codului în producție.

Digital Ocean este una dintre cele mai bune opțiuni de cloud low-cost pentru echipele de programare și dezvoltare pentru a construi și lansa o aplicație pe o alternativă în cloud AWS.

Digital Ocean, Vultr, Linode și Cloudways au fost cele mai puternice soluții independente de găzduire în cloud din sondajul nostru, pe baza utilizării avansate a virtualizării pe platforme.

Planurile Cloud VPS de la InMotion Hosting, Kamatera, Liquid Web și Media Temple s-au clasat, de asemenea, peste alte alternative Amazon Web Service pe baza eficienței costurilor, în primul rând prin furnizarea de soluții de încredere de management full-stack pentru serverele web virtuale în producție.

Pentru a găzdui site-uri web și aplicații mobile la înaltă performanță cu un buget limitat, alegeți planuri cloud VPS de la furnizori gestionați de cPanel, cum ar fi Hostwinds, InterServer, A2 Hosting sau Bluehost pentru cea mai bună valoare.

Întreprinderile mici, dezvoltatorii open-source și editorii independenți pot economisi cel mai mult peste AWS și alte gazde cloud publice utilizând planurile de găzduire Linux partajate și VPS gestionate disponibile de la SiteGround, AccuWebHosting, HostGator, iPage și Hostinger.

Vezi recenzia noastră completă despre Kamatera

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, Kamatera este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenziatorul nostru Laura Bernheim a luat recent Kamatera pentru o învârtire și a evaluat gazda populară cu 4,9 în categoria Cloud Hosting dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a avut Laura de spus despre Kamatera:

Oferind o încercare gratuită uimitoare de 30 de zile a planurilor sale de găzduire în cloud computing și stocare, Kamatera este o alegere excelentă pentru dezvoltatorii care apreciază performanța și scalabilitatea. Proprietarii începători de site-uri pot fi puțin copleșiți la început, dar serviciile cloud gestionate ale gazdei web și echipa de asistență permanentă vă vor ajuta să rezolvați orice problemă.

Înainte de a vă înscrie la Kamatera, este o idee bună să citiți recenzia completă a Laurei pentru a afla despre toate funcțiile oferite de Kamatera. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

 • Recenzia completă a lui Kamatera
 • Kamatera: 4.9/5.0 vs. Alții
 • Cameră: 4,00 USD/lună. împotriva altora

Dacă decideți că Kamatera este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul serverului Kamatera. Și la 4,00 USD pe lună, este un chilipir având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan Kamatera.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company