Cele mai bune 15 servicii de găzduire CDN (aprilie 2023)

Cele mai bune 15 servicii de găzduire CDN (aprilie 2023)

Cele mai bune 15 servicii de găzduire CDN (aprilie 2023)

Când vine vorba de furnizarea de informații către o audiență online globală, principiile de bază ale celei mai bune găzduiri CDN pot părea ca un episod din „Unde în lume este Carmen Sandiego?”

La fel ca vizitatorii site-ului dvs., bruneta evazivă și trenciul ei roșu pot fi oriunde în lume; găsirea ei și a fi cât mai aproape de ea accelerează cât de repede poate fi adusă în custodie. De asemenea, utilizarea unei rețele de livrare a conținutului (CDN) pentru a stoca fișierele site-ului web cât mai aproape posibil de utilizatorii finali reduce timpii de încărcare și crește șansele de conversie.

Am căutat planeta pentru cele mai bune opțiuni de găzduire CDN care îmbină o rețea globală cu servicii superioare de găzduire web și asistență pentru clienți.

Cea mai bună găzduire CDN în general

Vom intra în detalii despre modul în care funcționează o rețea de livrare de conținut mai târziu în articol, dar un CDN este un alt instrument pe care proprietarii de site-uri web și dezvoltatorii de aplicații îl pot folosi pentru a crește performanța și a îmbunătăți experiența utilizatorului. Viteza site-ului și timpii de încărcare a paginii sunt esențiale pentru succesul prezenței dvs. online; fiecare secundă suplimentară pe care site-ul dvs. durează să apară crește numărul de vizitatori care probabil renunță și se duc în altă parte.

Mulți furnizori de găzduire web includ un CDN gratuit atunci când vă înscrieți pentru servicii, de obicei sub forma unui plugin găsit în panoul de control cPanel. Începeți cu un CDN este extrem de ușor și apreciem în special gazdele care combină creșterea performanței cu hardware optimizat, limbaje de programare și instrumente de cache.

SiteGround este de departe opțiunea noastră preferată, oferind unități SSD de mare putere, PHP 7, HTTP/2, Memcached și OpCache. Compania include CDN-ul Cloudflare gratuit cu toate planurile, așa că asigurați-vă că le verificați mai jos:

1. SiteGround.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • Transfer GRATUIT al site-ului sau configurarea unui nou site
 • Backup-uri zilnice GRATUITE, CDN, e-mail și SSL
 • Asistență expertă 24/7, fără așteptare la telefon sau chat
 • Recomandat de WordPress ca o gazdă de top
 • Ideal pentru găzduirea e-mailurilor de afaceri
 • Începeți acum pe SiteGround.

CEL MAI BUN PERSOANE
EVALUAREA 5.0 ★★★★★ Review-ul nostru

SiteGround: evaluarea expertului nostru

Cu o gamă impresionantă de servicii de găzduire generale oferite, SiteGround este un inovator de top în spațiul de găzduire – de la soluții software personalizate până la asistență pentru clienți de prim rang. Compania oferă întreaga gamă de funcții de găzduire web, inclusiv un Cloudflare CDN gratuit, cPanel cu acces SSH și baze de date MySQL nelimitate și lățime de bandă – ca să nu mai vorbim de asistență pentru clienți demnă de premii. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 40 GB SSD GRATUIT (1 an) 6 minute

Găzduire CDN ieftină

Deoarece CDN-urile se bazează pe servere situate în zeci de centre de date răspândite în întreaga lume și lucrează împreună cu atenție pentru a vă poziționa conținutul și datele cât mai aproape de vizitatori, rețeaua globală complicată pare o caracteristică de vârf disponibilă numai pentru companiile consacrate cu bugete mari. . Deși este adevărat că puteți cheltui sute de dolari în fiecare lună pe un CDN premium, multe rețele sunt dornice să vă permită să experimentați gratuit performanța, securitatea și stabilitatea sporite.

Majoritatea furnizorilor de găzduire vor include gratuit CDN-ul Cloudlfare pentru clienți, în timp ce alții (inclusiv HostGator și iPage) optează să ofere CDN-ul TrueSpeed care face parte din suita de securitate mai mare a SiteLock. Indiferent de rețea, totuși, găzduirea conținutului dvs. pe un CDN poate fi la fel de accesibilă ca un cont de găzduire web cu costuri reduse – adesea pentru mai puțin de 5 USD pe lună.

Cei trei furnizori de găzduire pe care i-am enumerat mai jos excelează la îndeplinirea acestui act de echilibrare preț-performanță. Bluehost și A2 Hosting sunt ambele mărci bine-cunoscute și de mare încredere, cunoscute pentru că oferă clienților un profit extraordinar pentru banii lor. Ambele companii includ Cloudflare cu planuri de găzduire partajată, împreună cu o mulțime de alte funcții pentru a vă ajuta să începeți.

2. Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Gazduire partajată ieftină de la un furnizor de încredere
 • Ideal pentru găzduirea unui site web WordPress
 • Creator de site-uri web Weebly și CDN Cloudflare GRATUIT
 • Trafic nelimitat și asistență prin chat live 24/7
 • Obțineți 70% reducere astăzi cu cuponul nostru Bluehost
 • Începeți acum Bluehost.

IEFTIN
EVALUAREA 4.8 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Prețurile Bluehost sunt la fel de competitive pe cât le oferă industria. Înscrieți-vă pentru un plan de găzduire partajată pentru doar 2,95 USD pe lună, iar pachetele de găzduire WordPress au un preț constant; un plan VPS începe de la aproximativ 19,99 USD pe lună; iar tarifele de găzduire dedicată sunt de doar 79,99 USD pe lună. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 5 minute

3. Hostinger.com

Preț lunar de pornire 1,99 USD

 • Tot nelimitat , de la stocare la baze de date
 • Creator de site-uri și upgrade-uri de performanță WP GRATUITE
 • Backup-uri zilnice sau săptămânale GRATUITE
 • Panou de control personalizat și scripturi de auto-instalare
 • Acces SSH și certificate SSL GRATUITE nelimitate
 • Începeți acum pe Hostinger.

IEFTIN
EVALUAREA 4.8 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Pe măsură ce piața de găzduire partajată devine din ce în ce mai saturată, stocarea nelimitată, lățimea de bandă și conturile de e-mail au devenit surprinzător de medii. Cu toate acestea, Hostinger extinde valorile de rutină așteptate la lungimi mai mari – numărul de site-uri web, baze de date, utilizatori FTP, subdomenii și domenii parcate sunt toate nerestricționate pentru majoritatea clienților. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 200 GB SSD GRATUIT (1 an) 3 minute

4. A2Hosting.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • Creștere GRATUITĂ a vitezei Cloudflare CDN și SSD
 • Memorare în cache optimizată și instalări cu 1 clic
 • E-mail nelimitat, domenii și baze de date
 • Securitate avansată și HackScan GRATUIT
 • Asistență 24/7 prin telefon, chat și bilete
 • Începeți acum cu A2 Hosting.

IEFTIN
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

A2 Hosting: Opinia expertului nostru

Există o mulțime de furnizori excelenți de găzduire partajată cPanel, așa că ceea ce diferențiază A2 Hosting de restul. Compania nu numai că oferă o mulțime de funcții, dar și-a construit pachetele personalizate pentru performanță, viteză și securitate îmbunătățite – punându-vă prioritățile mai presus de preț. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 100 GB SSD – SSD nelimitat Nou sau Transfer 4 minute

Găzduire Cloud CDN

Deoarece atât rețelele de găzduire în cloud, cât și de livrare de conținut se bazează pe un grup mare de servere, poate fi ușor să confundați cele două servicii. Nu orice furnizor de găzduire în cloud este un CDN și nu fiecare CDN este o gazdă de cloud computing – deși pot exista unele suprapuneri. În linii mari, grupul de servere din spatele planului dvs. de găzduire în cloud poate fi situat în același centru de date. Fișierele și nevoile dvs. de procesare sunt răspândite în rețeaua cloud într-un mod care promovează stabilitatea și scalabilitatea.

Serverele dintr-un CDN, totuși, trebuie să fie răspândite în întreaga lume pentru a livra conținut cât mai eficient vizitatorilor site-ului. Fiecare server se ocupă de întreaga sarcină de lucru pentru procesarea solicitărilor utilizatorilor și încărcarea conținutului pentru publicul din apropiere.

Nivelurile ridicate de hardware și redundanță a datelor încorporate atât în găzduirea în cloud, cât și în CDN-urile fac ambele platforme servicii extrem de fiabile, care pot rezista la creșteri mari de trafic și atacuri rău intenționate. Împerecherea celor două servicii oferă cea mai mare putere de foc pentru site-urile cu date grele cu baze de date dense, conținut dinamic sau fișiere mari de imagini și video.

Două dintre gazdele noastre preferate din toate timpurile sunt pregătite să vă arate ce este mai bun atât din lumea cloud, cât și din lumea CDN, oferind controlul unui server dedicat asociat cu scalabilitatea rentabilă a unui VPS.

5. Cloudways.com

Preț lunar de pornire 7,50 USD

 • Găzduire cloud gestionată cu monitorizare 24/7/365
 • Alegeți dintre cei 5 furnizori de cloud populari
 • Servere cloud cu vindecare automată cu copii de siguranță GRATUITE
 • Clonarea serverului cu 1 clic și administrare ușoară
 • Găzduiește aplicații nelimitate fără blocare prin contract
 • Începeți acum pe Cloudways.

NOR
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

Cloudways: evaluarea experților noștri

Dacă nu puteți depăși mașinii furnizorilor de cloud, oferă infrastructura lor ca serviciu. Cloudways oferă clienților posibilitatea de a alege platforma cloud: AWS, Google, Linode, Digital Ocean sau Vultr. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
8 minute SSD de 20 GB – SSD de 4 TB 1 – 96 de nuclee 1 GB – 384 GB

6. LiquidWeb.com

Preț lunar de pornire 15,00 USD

 • Fanii Gazduirweb primesc 75% REDUCERE
 • Cloudflare CDN, protecție DDoS și backup
 • SSD-uri care cresc performanța și flexibilitate în cloud
 • Fiabilitate solidă, cu garanții de funcționare de 100%.
 • 24/7 Heroic Support® prin telefon, chat și e-mail
 • Începeți acum pe Liquid Web.

NOR
EVALUAREA 4.1 ★★★★★ Review-ul nostru

Liquid Web: recenzia expertului nostru

Liquid Web echilibrează serviciile gestionate și puterea hardware cu flexibilitatea cloud – o soluție genială pentru găzduirea în cloud. Pachetele companiei includ furnizarea instantanee, CloudFlare CDN, backup-uri încorporate și, bineînțeles, fiabilitatea echipei Heroic Support. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
7 minute 40 GB SSD – 200 GB SSD 2 – 8 miezuri 2 GB – 16 GB

Găzduire CDN WordPress

În timp ce o performanță mai bună a site-ului web ajută fiecare site sau aplicație, utilizatorii WordPress beneficiază în special de un CDN. Cel mai popular sistem de management al conținutului din lume nu este întotdeauna cunoscut pentru performanță și se poate bloca rapid dacă platforma, pluginurile și temele nu sunt întreținute și actualizate meticulos.

În plus, mulți furnizori CDN includ funcții de securitate suplimentare pentru a-și proteja stabilitatea rețelei și confidențialitatea datelor. Firewall-urile aplicațiilor web sunt deosebit de utile pentru administratorii WordPress, deoarece popularitatea platformei o face o țintă principală în rândul atacatorilor. În plus, instrumentele de monitorizare și rapoartele de jurnal ale unui CDN înseamnă că poate identifica rapid amenințările obișnuite de securitate, cum ar fi Distributed Denial of Service (DDoS) și alte activități spam din roboți și scripturi.

Cele trei gazde de mai jos echilibrează nevoile de viteză și securitate de top cu mediile optimizate pentru WordPress. A2 Hosting și-a construit reputația în jurul performanței, oferind infrastructură 100% SSD și o varietate de configurații de server personalizate, în timp ce echipa de bază WordPress însăși garantează instrumentele de dezvoltare SiteGround pentru stocarea în cache și punere în scenă.

7. A2Hosting.com

Preț lunar de pornire 11,99 USD

 • Instalări GRATUITE Cloudflare CDN și WP cu 1 clic
 • Turbo Server, viteza SSD și stocarea în cache optimizată
 • Pluginuri optimizate pentru A2 pentru performanță și securitate
 • Certificate SSL GRATUITE și asistență 24/7
 • HackScan și KernelCare GRATUITE
 • Începeți acum cu A2 Hosting.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Gazduire A2: evaluarea expertului nostru

În calitate de experți în optimizarea performanței, A2 Hosting este o alegere de top pentru alimentarea site-urilor WordPress cu resurse grele. Compania oferă planuri partajate sau gestionate pentru sistemul de management al conținutului ultra-popular, beneficiile extinzându-se la Joomla, Drupal și alte platforme. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile SSD NVMe de 50 GB – SSD NVMe nelimitat Nou sau Transfer 4 minute

8. Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Recomandat de WordPress.org din 2005
 • Actualizări automate WordPress și instalare inițială
 • Teme WordPress GRATUITE în Bluehost Marketplace
 • Asistență 24/7 prin chat live, telefon și e-mail
 • Obțineți reduceri exclusive la planurile WordPress
 • Începeți acum Bluehost.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Pachetele de găzduire WordPress de la Bluehost sunt destinate proprietarilor de site-uri pentru prima dată și bloggerilor personali. Aceste servicii vin la un preț superior în comparație cu planurile standard de găzduire web Bluehost (găzduire partajată de bază), dar optimizarea WordPress și resursele specifice platformei merită fără îndoială costul. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 7 minute

9. SiteGround.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • Aprobat oficial de WordPress.org
 • Plugin de migrare GRATUIT sau instalare automată
 • Git preinstalat, 3 niveluri de cache și CDN GRATUIT
 • Asistent de configurare WP GRATUIT, punere în scenă și actualizări automate
 • Asistență rapidă, 24/7 prin intermediul unui sistem de chat personalizat
 • Începeți acum pe SiteGround.

WORDPRESS
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

SiteGround: evaluarea expertului nostru

Doriți un serviciu de găzduire fără probleme, optimizat pentru WordPress. SiteGround s-a gândit la tot ce aveți nevoie pentru ca site-ul dvs. să funcționeze. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 40 GB SSD GRATUIT (1 an) 6 minute

Găzduire CDN video și imagini

După cum am menționat mai devreme, linia dintre găzduirea web și găzduirea CDN poate părea oarecum neclară uneori. În toate formele sale (partajat, cloud, virtual sau dedicat), găzduirea web implică un set specific de caracteristici și funcționalități. De exemplu, sistemul de operare are o influență majoră asupra tipurilor de aplicații și limbaje de programare pe care le puteți utiliza eficient.

Un CDN se bazează mai puțin pe software-ul și aplicațiile de bază, ceea ce îl face excelent pentru gestionarea fișierelor mai complicate. Imaginile și videoclipurile sunt fișiere deosebit de grele care pot copleși rapid un mediu standard de găzduire web. Descărcarea acestor cantități mari de date către un număr mare de servere CDN le permite vizitatorilor să acceseze rapid conținutul din locații din apropiere, făcându-le extrem de utile pentru acele site-uri web și aplicații care mențin biblioteci vaste de imagini sau servicii de streaming video. Am analizat o mulțime de CDN-uri premium care amplifică beneficiile și caracteristicile necesare pentru a optimiza în mod eficient găzduirea video și a imaginilor și am inclus preferatele noastre mai jos.

10. Cloudflare

Da, gazdele de mai sus arată că Cloudflare este destul de ușor de găsit; si cine se poate certa cu free? Cu toate acestea, actualizarea pachetului dvs. Cloudflare introduce un număr mare de funcții de performanță și securitate pentru a vă proteja și optimiza site-ul web. Pe lângă un firewall pentru aplicații web și protecție DDoS, Cloudflare de calitate profesională va aplica imaginilor optimizări fără pierderi sau opționale cu pierderi pentru a reduce dimensiunile fișierelor cu o medie de 35%.

 • Cost: GRATUIT până la 200 USD pe lună
 • Locații server: 165 de centre de date în 81 de țări
 • Caracteristici evidențiate: atenuare nemăsurată DDoS, certificate SSL partajate, management simplu DNS și API, streaming video

În plus, instrumentul Mirage al companiei eficientizează automat încărcarea imaginilor prin intermediul imaginilor virtualizate și leneș. Platforma detectează tipurile de browser ale utilizatorilor dvs. și optimizează performanța pentru dispozitivul respectiv, în special critică pentru cei care au conexiuni mobile. Când vine vorba de streaming video, clienții Cloudflare cheltuiesc doar 1 USD pentru fiecare 1.000 de minute vizionate și 5 USD pentru fiecare 1.000 de minute de videoclip stocat.

11. StackPath

Asociând Lance Crosby, antreprenorul care a vândut SoftLayer către IBM pentru 2 miliarde de dolari, cu MaxCDN-ul ultra-popular și foarte apreciat, StackPath reprezintă o opțiune în creștere rapidă și intrigantă pentru dezvoltatorii care caută securitate premium fără a sacrifica viteza sau experiența utilizatorului.

 • Cost: 20 $ până la 2.000 $ pe lună (o lună de încercare GRATUITĂ)
 • Locații server: 45 de locații marginale în 16 țări
 • Caracteristici evidențiate: site-uri web și solicitări nelimitate, certificate SSL private și protecție DDoS la nivel de rețea

Compania se așteaptă să accelereze site-urile web ale clienților cu cel puțin 68% și să ofere utilizatorilor un control mai bun asupra stocării în cache. Memorarea inteligentă în cache și curățarea instantanee fac disponibil exact conținutul potrivit exact în locurile potrivite pentru exact perioada potrivită de timp. Compania inovatoare caută în permanență modalități de a îmbunătăți serviciile și de a muta mai multe funcții de calcul la limită.

12. KeyCDN

Dispunând de un tablou de bord ușor de utilizat și pluginuri personalizate pentru a se integra cu WordPress și Joomla, KeyCDN oferă o rețea flexibilă, dar de înaltă performanță, optimizată cu acoperire 100% SSD și tehnologie de rutare bazată pe latență. Fiecare cont are acces la setul complet de funcții ale companiei, inclusiv HTTP/2, suport IPv6, TLS 1.3, compresie Gzip și raportare în timp real.

 • Cost: prețul cu plata în funcție de utilizare începe de la 0,04 USD per gigaoctet; minim de 49 USD pe an
 • Locații server: 34 de centre de date în 25 de țări
 • Caracteristici evidențiate: rapoarte în timp real, streaming live HTTP, Let’s Encrypt sau SSL personalizat și compresie Brotli

Pluginul Optimus al companiei oferă compresie inteligentă a imaginilor PNG și JPEG, în timp ce opțiunile video acoperă distribuția la cerere și streaming live pentru toate formatele video și audio de top. Formatul de prețuri cu plata pe măsură a companiei poate fi puțin dificil de planificat, dar site-urile mai mici ar trebui să înregistreze costuri oarecum reduse.

13. CDN77

Folosit pentru a furniza imagini de la telescopul spațial Hubble oamenilor de știință și astronomilor din întreaga lume, CDN77 este un serviciu fascinant care alimentează peste 45.000 de site-uri web. Compania avansată a fost primul CDN care a implementat și a oferit compresie HTTP/2 și Brotli în 2016, iar CDN77 continuă să-și extindă capacitățile de rețea și lățime de bandă.

 • Cost: 199 USD până la 999 USD pe lună sau prețuri cu plata pe măsură ce pornesc de la 0,049 USD per gigaoctet
 • Locații server: 33 de centre de date în 26 de țări
 • Caracteristici evidențiate: 50 GB GRATUIT de stocare și SSL, asistență live 24/7, integrări CMS și management API

Livrarea videoclipurilor este deosebit de ușoară, deoarece utilizatorii trebuie doar să își încarce fișierele MP4 sau FLV și să permită companiei să codifice, să securizeze și să livreze videoclipurile vizitatorilor din întreaga lume. Serviciul de streaming video al companiei a fost folosit pentru a difuza o varietate de concerte, sport și evenimente TEDx.

14. Amazon CloudFront

Ce listă de găzduire în cloud și rețele globale de livrare ar fi completă fără vreo mențiune despre Amazon Web Services? CDN-ul companiei, Amazon CloudFront, se integrează perfect cu alte servicii AWS pentru a furniza conținut, aplicații și API-uri cu latență scăzută și viteze mari de transfer. Plângerile obișnuite despre AWS, cum ar fi suportul slab și prețurile greu de calculat, sunt încă valabile, dar este greu de pus sub semnul întrebării eficiența liderului global.

 • Cost: Nivelul GRATUIT include 50 GB de transfer de date și 2 milioane de solicitări HTTP și HTTPS în fiecare lună. În caz contrar, prețul la cerere începe de la 0,085 USD per gigaoctet.
 • Locații server: 166 POP-uri în 29 de țări
 • Caracteristici evidențiate: mediu prietenos pentru dezvoltatori care se integrează cu alte servicii AWS, inclusiv protecția DDoS, echilibrarea încărcăturii și funcții de cod personalizat

Dezvoltatorii și proprietarii de site-uri vor trebui să adopte o abordare à la carte pentru a combina CDN-ul cu echilibrarea încărcăturii și atenuarea DDoS, dar utilizatorii pot fi siguri că AWS are toate funcționalitățile la care poți visa.

15. Incapsula

Pornind de la inspirația de a oferi primul firewall de aplicații web în cloud, Incapsula și-a extins viziunea pentru a accelera livrarea securizată de conținut. Deținută de liderul companiei de securitate IT Imperva, Incapsula deservește acum peste 125.000 de clienți și a primit recunoaștere atât de la Gartner, cât și de la Forrester.

 • Cost: 59 USD până la 299 USD pe site pe lună
 • Locații server: 44 de centre de date în 32 de țări
 • Caracteristici evidențiate: Memorarea în cache a conținutului static și dinamic, alimentată de învățare automată, suport TLS și IPv6 și securitate pentru aplicații web

CDN-ul Incapsula utilizează opțiuni inteligente de cache și control pentru a oferi viteze ale site-ului web care sunt, în medie, cu 50% mai rapide și consumă cu până la 70% mai puțină lățime de bandă. CDN-ul nu este încă conceput pentru streaming video, dar Incapsula recomandă acelor utilizatori să-și combine serviciile cu un CDN de la Akamai. Optimizarea avansată a imaginii prin compresie și încărcare progresivă îi ajută pe cei cu fișiere statice mari.

Ce este o rețea de livrare de conținut?

După cum am făcut aluzie pe parcursul articolului, o rețea de livrare de conținut este o colecție de servere distribuite geografic în întreaga lume. Diferitele puncte de prezență, altfel cunoscute ca POP-uri , reprezintă locațiile fizice ale serverelor. Serverele CDN se încadrează în mare parte într-una dintre cele două tabere: un server de origine este sursa principală a datelor site-ului dvs., iar serverele edge sunt locațiile globale care stochează și livrează copii ale site-ului dvs. web.

Serverul dvs. de origine este de obicei locul unde se află serverul sau centrul de date al furnizorului dvs. de găzduire. De exemplu, SiteGround menține centre de date în Chicago, Londra, Amsterdam și Singapore. Clienții vor dori să aleagă o locație de server care este cea mai apropiată de publicul țintă pentru a reduce sau a elimina orice întârzieri.

Latența , sau timpul dintre solicitarea unui browser de informații pentru a ajunge la server și a fi procesată, poate fi exacerbată de distanța pe care trebuie să o parcurgă datele. Fără un CDN, toți vizitatorii site-ului dvs. ar trebui să solicite informații de la serverul de origine în acea locație specifică, care este singurul loc care poate furniza datele.

CDN-urile distribuie copii ale site-ului sau aplicației dvs. către serverele edge. Atunci când browserul unui vizitator solicită date, serverul edge cel mai apropiat de locația vizitatorului va furniza informațiile, reducând foarte mult latența și distanța dintre site-ul dvs. și utilizatorii săi finali.

Cum funcționează un CDN?

În loc să vă duplicați complet site-ul pe zeci sau sute de servere, CDN-urile fac, în esență, un instantaneu al site-ului dvs. Să presupunem că ai vrut să faci o copie a unui anumit document. În loc să-l tastați din nou, să măsurați marginile, să vă asigurați că aveți fontul corect și să-l imprimați, un CDN merge direct la fotocopiator. Acest proces, în care datele sunt stocate local pentru a accelera livrarea ulterioară, se numește caching .

Rețelele de livrare de conținut stochează versiunile stocate în cache ale site-ului dvs. mai aproape de vizitatori pentru a reduce timpii de încărcare și încărcarea serverului.

Există două tipuri de conținut de site, iar CDN-urile le pot trata destul de diferit. Conținutul static , așa cum sugerează și numele, în general, nu se schimbă foarte des. Aceste fișiere includ, de obicei, imagini, fișiere CSS, JavaScript și fonturi, precum și fișiere grele, care necesită mult resurse, cum ar fi audio și video. Aproape toate CDN-urile vor stoca în cache și fișiere statice.

Unde lucrurile pot deveni complicate este cu conținutul dinamic sau cu datele care se modifică la intervale imprevizibile. Memorarea în cache a conținutului static permite conținutului dinamic să se încarce mult mai rapid, dar unele CDN-uri vor stoca și conținutul dinamic în cache. Site-urile web WordPress și magazinele online, în special, afișează conținut dinamic sub formă de postări pe blog, inventar de produse, știri de ultimă oră și alte informații sensibile la timp. Memorarea în cache a conținutului dinamic implică adesea stocarea versiunilor HTML generate ale site-urilor web la anumite intervale de timp și eliminarea copiilor mai vechi.

Indiferent de conținut, CDN-urile direcționează solicitările browserului către serverul edge care poate furniza informațiile cel mai rapid. De obicei, aceasta este aparatul cel mai aproape fizic de utilizator, dar nu întotdeauna. Dacă un server este ocupat în prezent cu procesarea altor solicitări, vizitatorul poate fi direcționat către unul cu mai multă disponibilitate.

Beneficiile utilizării unui CDN pentru a livra videoclipuri, imagini și conținut dinamic

Descărcarea conținutului static, imaginilor și a altor fișiere mari într-un CDN optimizează experiența utilizatorului și efortul pus pe serverul dvs. de origine. Site-ul web sau aplicația dvs. care se află în lume ajunge la clienți exact acolo unde se află, oferind o interacțiune premium și personalizată. Doar creșterea vitezei de la un CDN este suficientă pentru a reduce ratele de respingere, pentru a îmbunătăți clasamentul în motoarele de căutare și pentru a crește conversiile, toate contribuind la creșterea mărcii dvs. și la succesul prezenței dvs. online.

Conform cercetării Google din 2018, mai mult de jumătate dintre utilizatorii de dispozitive mobile vor părăsi un site dacă durează mai mult de trei secunde pentru a se încărca – nu este o veste bună pentru site-ul mobil mediu, care durează în medie 15 secunde. O creștere cu două secunde a timpului de încărcare a paginii (de la una la trei secunde) crește rata de respingere cu 32%; o întârziere de cinci secunde dublează probabilitatea ca vizitatorul tău să plece fără a interacționa cu site-ul tău.

Dincolo de a vă face fericiți clienții și vizitatorii (și, prin extensie, rata de conversie și conturile bancare), timpii de încărcare a paginii contează pentru un alt motiv întemeiat: Google a făcut din viteza paginii un factor major de clasare în căutările mobile. Prin creșterea vitezei site-ului, care a fost un factor de clasare din 2009, motoarele de căutare au o influență mai mare asupra locului în care apare site-ul dvs. în rezultate și cât de mult trafic adăugat veți vedea.

Acestea fiind spuse, nu toată lumea va vedea aceleași beneficii. De exemplu, bloggerii individuali, portofoliile profesionale și întreprinderile mici care nu dețin un magazin de comerț electronic ar putea să nu observe o schimbare dramatică a timpilor de încărcare. Acele audiențe locale sunt probabil deja relativ apropiate de serverul dvs. de origine și este posibil ca fișierele dvs. să nu fie atât de greoaie de procesat.

Site-urile care afișează o mulțime de imagini sau oferă streaming video sau audio sunt candidații principali pentru a utiliza un CDN, alături de o afacere online care generează venituri sau încurajează abonamentele. Site-ul dvs. întâmpină fluctuații de trafic din cauza sezonului de cumpărături de sărbători sau a unui anumit sezon sportiv? Un CDN vă va ajuta să rămâneți online și să operați la performanță maximă.

Consultați recenzia noastră completă despre SiteGround

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, SiteGround este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenzia noastră Alexandra Anderson a luat recent SiteGround pentru o învârtire și a evaluat gazda populară cu 5,0 în categoria Cea mai bună găzduire generală, dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a avut de spus Alexandra despre SiteGround:

Cu o reputație de asistență pentru clienți de încredere și inovații tehnologice de vârf, SiteGround trebuie să fie în fruntea listei dvs. de potențiali furnizori de găzduire. Gazda premium le permite proprietarilor de site-uri și utilizatorilor WordPress să opereze cu performanță și fiabilitate în medii cloud-powered scalabile fluid.

Înainte de a vă înscrie la SiteGround, este o idee bună să citiți recenzia completă a Alexandrei pentru a afla despre toate caracteristicile oferite de SiteGround. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

 • Revizuirea completă a SiteGround
 • SiteGround: 5.0/5.0 vs. altele
 • SiteGround: 2,99 USD/lună. împotriva altora

Dacă decideți că SiteGround este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul serverului SiteGround. Și la 2,99 USD pe lună, este un chilipir având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan SiteGround.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company