Cele mai bune 14 găzduiri gratuite de baze de date (aprilie 2023)

Cele mai bune 14 găzduiri gratuite de baze de date (aprilie 2023)

Cele mai bune 14 găzduiri gratuite de baze de date (aprilie 2023)

Indiferent dacă creați un blog personal sau o aplicație critică pentru afaceri, cele mai bune servicii gratuite de găzduire a bazelor de date vă vor ajuta să scalați și să procesați cererile cu o viteză fulgerătoare și o fiabilitate de încredere.

Mai simplu spus, bazele de date stochează, organizează și preiau datele unui site web sau ale unei aplicații . Ele sunt adesea asociate cu programe software (cum ar fi WordPress, Drupal și Joomla) sau cod (cum ar fi PHP, C și Java) pentru a afișa conținut și alte modele ușor de utilizat.

Din cauza rolului critic pe care îl joacă bazele de date, trebuie să aveți încredere în serviciul de găzduire pe care îl selectați. Găzduirea web gratuită este plină de pericole, așa că suntem aici pentru a vă evalua cele mai promițătoare opțiuni – și pentru a descoperi cele mai bune chilipiruri care aduc funcții îmbunătățite și instrumente de bază de date.

Alegerea expertului: Găzduire gratuită a bazelor de date cu Kamatera

Deși suntem oarecum condiționați să ne ferim de majoritatea serviciilor de găzduire gratuite, adorăm cu desăvârșire opțiunile gratuite de server cloud ale Kamatera. Furnizorul de găzduire acceptă aparent orice tip de configurație de server de baze de date și permite dezvoltatorilor să optimizeze cu ușurință performanța pentru datele relaționale.

Pe lângă serverul cloud flexibil și scalabil, Kamatera oferă și stocare în cloud la preț redus, ideală pentru bazele de date mari. Mediile complet redundante se bazează pe SSD-uri de înaltă performanță, asigurând viteză optimă și fiabilitate pentru toate nevoile bazei de date. Vă puteți înscrie pentru găzduirea gratuită a bazei de date cu Kamatera făcând clic pe linkurile din recenzia noastră de mai jos:

1. Kamatera.com

Preț lunar de pornire 0,00 USD

 • Personalizați-vă mediul cloud GRATUIT
 • Lucrați cu un manager de cont dedicat
 • Zeci de opțiuni de operare Windows și Linux
 • Asistență gratuită prin chat live deschis 24/7
 • Lansați în mai puțin de 60 de secunde
 • Începeți acum cu Kamatera.

IEFTIN
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Kamatera: Opinia expertului nostru

Așa este, Kamatera oferă noilor clienți acces GRATUIT la găzduire VPS de înaltă calitate timp de 30 de zile. Faceți upgrade gratuit de găzduirea partajată la subsol la un server cloud configurat conform specificațiilor dvs. exacte. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile de încercare gratuită SSD de 20 GB – SSD de 4 TB Nou sau Transfer 3 minute

5 cele mai bune servicii de găzduire a bazelor de date „aproape gratuite”.

Deoarece SQL (limbajul de interogare structurat) și multe sisteme de baze de date asociate sunt open-source, este extrem de ușor și rentabil de implementat. De fapt, M din stiva omniprezentă LAMP a găzduirii reprezintă MySQL .

Fie că sunteți în căutarea unor servicii de găzduire MySQL ultra-populare sau dacă aveți baze de date mai complexe care necesită găzduire PostgreSQL, următoarele gazde sunt un loc grozav pentru a începe (și probabil încheia) căutarea. Pe lângă serviciile excelente de baze de date pentru aproape nimic, acești furnizori oferă o mulțime de caracteristici și expertiză îmbunătățite.

Aceste companii de top oferă resurse de stocare și lățime de bandă mult mai mari, împreună cu prețuri incredibil de mici, asistență 24/7 și reputații de încredere în industria de găzduire a bazelor de date. Consultați recenziile noastre mai jos:

2. Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Suport MySQL prin interfața cPanel îmbunătățită
 • Lățime de bandă și stocare nemăsurate pe majoritatea planurilor
 • Controale de acces și certificat SSL GRATUIT
 • Experți WordPress și infrastructură optimizată
 • CDN Cloudflare și credite de marketing GRATUITE
 • Începeți acum Bluehost.

MYSQL
EVALUAREA 4.8 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Pentru că site-urile WordPress vin mână în mână cu bazele de date MySQL, unde să apelezi decât una dintre cele mai bune gazde WordPress din țară. Bluehost este lider cu planuri de găzduire care conțin funcții de primă clasă la un preț care nu va sparge banca. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 5 minute

Fiind una dintre cele mai de încredere mărci de găzduire web din industrie, Bluehost este lider în găzduirea bazelor de date accesibilă și ușor de utilizat. Experții în găzduire WordPress gestionat știu cum să optimizeze infrastructura pentru solicitările zilnice de I/O și traficul de vârf.

Cele mai multe planuri de găzduire web ieftine de la Bluehost vin cu stocare și lățime de bandă nelimitate, împreună cu înregistrarea gratuită a numelor de domeniu, o experiență personalizată cPanel și suport nelimitat pentru bazele de date MySQL.

Fiecare bază de date MySQL gratuită poate fi gestionată prin phpMyAdmin și puteți face upgrade la planuri VPS și server dedicat pentru suport îmbunătățit pentru bazele de date PostgreSQL.

3. Hostinger.com

Preț lunar de pornire 1,99 USD

 • Baze de date nelimitate cu maxim 3 GB generos
 • Suport pentru acces MySQL la distanță și InnoDB
 • Panou de control personalizat pentru o supraveghere ușoară a bazei de date
 • Integrare GitHub plus phpMyAdmin
 • Memorarea în cache LiteSpeed și accelerarea WordPress
 • Începeți acum pe Hostinger.

MYSQL
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Deși prețurile mici ale Hostinger fac să pară că compania servește cel mai bine începătorilor și proprietarilor de site-uri fără cerințe avansate, dezvoltatorii vor fi impresionați de nivelul de funcții avansate disponibile pentru majoritatea planurilor. Hostinger oferă utilizatorilor o mulțime de acces administrativ pentru a-și adapta perfect planul de găzduire a bazei de date, după cum este necesar. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 200 GB SSD GRATUIT (1 an) 3 minute

Proprietarii de site-uri web care acordă prioritate accesibilității pe termen lung ar trebui să ia în considerare Hostinger, care apare în mod regulat în clasamentele noastre cu cele mai mici prețuri. Dar nu confundați accesibilitatea cu serviciile slabe.

Furnizorul de găzduire oferă clienților o putere mare de calcul pentru a-și crește prezența online, variind de la lățime de bandă și baze de date nelimitate la acces MySQL la distanță, phpMyAdmin și software-ul de bază de date a motorului de stocare InnoDB.

Hostinger rămâne accesibil în toate rândurile de găzduire, astfel încât să vă puteți simți confortabil la pachete de găzduire VPS, cloud și gestionate WordPress.

4. A2Hosting.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • Baze de date nelimitate pe servere de înaltă clasă
 • Licență cPanel GRATUITĂ pentru o gestionare ușoară
 • Configurații optimizate pentru WordPress
 • Soluție All-SSD pentru fișierele, sistemul de operare și bazele de date
 • HackScan GRATUIT, SSL și garanție de funcționare de 99,9%.
 • Începeți acum cu A2 Hosting.

MYSQL
EVALUAREA 4.5 ★★★★★ Review-ul nostru

Gazduire A2: evaluarea expertului nostru

A2 Hosting se adresează persoanelor interesate de performanță din toate disciplinele de găzduire. Planurile axate pe MySQL ale furnizorului permit utilizatorilor să găzduiască cinci baze de date pe cel mai de bază pachet – până la DB-uri nelimitate pentru doar câțiva dolari în plus. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 100 GB SSD – SSD nelimitat Nou sau Transfer 4 minute

A2 Hosting rămâne una dintre recomandările noastre preferate datorită infrastructurii sale fin reglate, accentului pus pe performanță și suportului larg pentru o varietate de tehnologii prietenoase pentru dezvoltatori. Gazduirea bazei de date nu este diferita.

Gazda web acceptă MySQL, MariaDB, Percona, MongoDB, PostgreSQL și CockroachDB pe planurile sale de găzduire partajate, WordPress și VPS. Deși unele seturi de date mari pot necesita resurse suplimentare ale unui VPS sau server dedicat, prețurile A2 Hosting rămân rezonabile.

Încercați A2 Hosting dacă sunteți în căutarea unui plan de înaltă performanță care se concentrează pe procesarea și recuperarea eficientă a datelor.

5. SiteGround.com

Preț lunar de pornire 2,99 USD

 • Găzduire MySQL creată pentru performanțe superioare
 • Disc separat pentru MySQL și cache de interogări intern
 • Suport pentru baze de date nelimitate
 • Gestionare ușoară cu cPanel și phpMyAdmin
 • Optimizări personalizate pentru performanță și securitate
 • Începeți acum pe SiteGround.

MYSQL
EVALUAREA 4.5 ★★★★★ Review-ul nostru

SiteGround: evaluarea expertului nostru

SiteGround stabilește standardul pentru găzduirea serverelor MySQL cu suport pentru baze de date nelimitate, o licență cPanel gratuită și optimizări hardware și software care oferă performanțe și securitate excelente. Toate fișierele MySQL sunt găzduite pe un disc separat. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 40 GB SSD GRATUIT (1 an) 6 minute

SiteGround oferă clienților o infrastructură de clasă mondială cu medii Google Cloud Platform adaptate perfect pentru performanță, scalabilitate și fiabilitate. Furnizorul de găzduire acceptă atât stocarea datelor MySQL, cât și PostgreSQL.

Gazda este una dintre puținii selectați care au câștigat recomandarea echipei de conducere WordPress, ceea ce face din SiteGround o opțiune excelentă pentru a căuta să împerecheze cel mai popular sistem de management al conținutului din lume cu o bază de date puternică.

Și mai bine, soluțiile de asistență personalizate ale SiteGround asigură că peste 90% dintre probleme sunt rezolvate la primul contact – ceea ce se întâmplă adesea în mai puțin de 15 minute pentru biletele de e-mail.

6. HostGator.com

Preț lunar de pornire 2,64 USD

 • Stivă LAMP foarte compatibilă cu suport MySQL
 • Transfer GRATUIT al site-ului de pe WordPress sau cPanel
 • Migrare MySQL fără timp de nefuncționare când porniți
 • Lățime de bandă nemăsurată și un certificat SSL GRATUIT
 • Backup-uri săptămânale automate ale datelor în afara site-ului
 • Începeți acum pe HostGator.

MYSQL
EVALUAREA 4.4 ★★★★★ Review-ul nostru

HostGator: recenzia expertului nostru

Iubim HostGator pentru suportul flexibil și modern al tehnologiilor importante pe care clienții le folosesc ca bază pentru prezența lor online. Găzduirea MySQL nu este diferită, evidențiată de asistența și asistența la nivel de experți ale companiei pentru migrare și configurare. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile Nelimitat GRATUIT (1 an) 4 minute

HostGator oferă zeci de tutoriale și resurse despre cum să accesați, să gestionați și să optimizați resursele bazei de date. Gazda web este un alt loc minunat pentru a găsi site-uri web nelimitate, spațiu pe disc, lățime de bandă și memorie, ceea ce face din HostGator o valoare extraordinară pentru proprietarii de site-uri web aspiranți.

HostGator este acea opțiune de mijloc perfectă care se adresează atât dezvoltatorilor cunoscători de tehnologie, cât și celor care doresc să-și construiască primul site web.

8 cele mai bune servicii gratuite de găzduire a bazelor de date

O spunem o grămadă, dar iată din nou: dacă ceva pare prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că este. Acest proverb se aplică la majoritatea serviciilor online gratuite pe care le veți întâlni, dintr-un motiv sau altul.

Unele organizații doresc doar să strângă informațiile dvs. personale pentru un fel de înșelătorie sau misiune de spam, în timp ce altele au pur și simplu un buget redus, echipamente foarte vechi, măsuri de securitate învechite și o conexiune la internet proastă.

Cu toate acestea, realizăm că există niște faruri strălucitoare ale altruismului în găzduirea web. Probele gratuite sau serviciile gratuite de găzduire a bazelor de date reduse pot ajuta dezvoltatorii să testeze rapid un concept fără a pierde banca.

Vă puteți face timp să vă familiarizați cu instrumentele de management ale unei gazde și să vă asigurați că compania de găzduire este potrivită pentru datele dvs.

Este mai bine să găzduiești un server de baze de date pe termen lung sau proiecte cu gazdele de mai sus, dar cei care caută o casă temporară pentru datele lor pot găsi alternative promițătoare la una dintre companiile de mai jos.

Nu veți primi găzduire gratuită pe viață, dar Kamatera oferă proprietarilor de baze de date o șansă de înaltă clasă de a-și testa mediile cloud de nivel enterprise timp de o lună întreagă. Utilizatorii pot câștiga 100 USD din configurații, adăugând exact atâta spațiu de stocare, lățime de bandă și putere de procesare cât necesită proiectul dvs.

dacă sunteți în căutarea unor baze de date MySQL nelimitate, Kamatera este pentru dvs. Acest serviciu de găzduire este incredibil de flexibil când vine vorba de suport pentru diverse tehnologii, oferind peste 59 de sisteme de operare și nenumărate sisteme de baze de date. Adăugați cei 1000 GB de stocare gratuită în bloc și 1000 GB de trafic de ieșire, iar Kamatera pur și simplu elimină celelalte opțiuni.

 • Stocare: 20 GB – 1 TB SSD
 • Lățime de bandă: 5TB
 • Număr de baze de date: Nelimitat
 • Alte avantaje gratuite: scalabilitate instantanee, medii personalizabile, 1000 GB de stocare în cloud, asistență 24/7 și o consolă de management ușor de utilizat

Kamatera.com

Preț lunar de pornire 0,00 USD

 • Personalizați-vă mediul cloud GRATUIT
 • Lucrați cu un manager de cont dedicat
 • Zeci de opțiuni de operare Windows și Linux
 • Asistență gratuită prin chat live deschis 24/7
 • Lansați în mai puțin de 60 de secunde
 • Începeți acum cu Kamatera.

IEFTIN
EVALUAREA 4.9 ★★★★★ Review-ul nostru

Kamatera: Opinia expertului nostru

Așa este, Kamatera oferă noilor clienți acces GRATUIT la găzduire VPS de înaltă calitate timp de 30 de zile. Faceți upgrade gratuit de găzduirea partajată la subsol la un server cloud configurat conform specificațiilor dvs. exacte. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile de încercare gratuită SSD de 20 GB – SSD de 4 TB Nou sau Transfer 3 minute

8. Nori

Proba dvs. gratuită nu va dura mult – doar trei zile – dar Cloudways vă va oferi acces complet la platforma sa de găzduire cloud gestionată pentru a vedea dacă gazda web se va potrivi pe termen lung pentru proiectul dvs.

Cloudways preia instanțe cloud de la cei mai buni furnizori din lume: Amazon Web Services, Google Cloud Platform, Digital Ocean, Vultr și Linode și le configurează și le gestionează în mod special pentru a fi mult mai ușor de utilizat. Compania de găzduire acceptă MariaDB în mod implicit, dar oferă, de asemenea, asistență MySQL și acces la distanță, împreună cu o bază extinsă de cunoștințe pentru a învăța cum să-ți folosești cel mai bine resursele cloud.

Stocare: 20 GB – 3,8 TB
Lățime de bandă: 1 TB – 20 TB
Număr de baze de date: Nelimitat
Alte avantaje gratuite: prețuri cu plata pe măsură, manager MySQL încorporat, asistență pentru clienți 24/7, certificat SSL gratuit, un serviciu de migrare a bazei de date și backup-uri automate

Cloudways.com

Preț lunar de pornire 0,00 USD

 • Încercați găzduirea cloud gestionată GRATUIT pentru 3 zile
 • Optimizați costurile cu configurații personalizate de server
 • Scalați resursele serverului în sus și în jos, după cum este necesar
 • Certificate SSL GRATUITE, migrări de site și CDN
 • Folosește codul Gazduirweb pentru 25% REDUCERE
 • Începeți acum pe Cloudways.

IEFTIN
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

Cloudways: evaluarea experților noștri

Cloudways nu oferă un plan de găzduire partajată în dolari pe lună. Dar compania încă aduce o afacere semnificativă la masă, datorită unei (scurte) probă gratuită. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
Probă GRATUITĂ de 3 zile SSD de 20 GB – SSD de 4 TB Nou sau Transfer 8 minute

9. Gigarocket

Deși compania și-a redus disponibilitatea popularului plan de găzduire VPS gratuit, Gigarocket încă strălucește foarte mult cu un plan mai mic bazat pe bazele de date cPanel și MySQL.

Gazda web cu funcții complete rezonează atât cu proprietarii de site-uri, cât și cu dezvoltatorii neexperimentați, cu interfețele ușor de utilizat ale instrumentului de administrare cPanel și MySQL phpMyAdmin, împreună cu suport pentru bazele de date MariaDB. Utilizatorii puternici vor aprecia, de asemenea, creșterea vitezei de la NGINX și rețeaua de livrare de conținut Cloudflare.

 • Stocare: 5 GB
 • Lățime de bandă: 50 GB
 • Număr de baze de date: 10 (MySQL sau MariaDB)
 • Alte avantaje gratuite: cPanel, phpMyAdmin, 25 de conturi de e-mail, program de instalare a aplicației Softaculous, certificat SSL și protecție DDoS

10. InfinityFree

Încurajând proprietarii de site-uri să uite de stereotipurile majorității planurilor de găzduire gratuite, InfinityFree oferă o putere de calcul extraordinară fără costuri. Când vine vorba de MySQL, stocarea nelimitată și lățimea de bandă ale companiei oferă o mulțime de putere de foc pentru a face copii de rezervă pentru cele 400 de baze de date alocate pe care le puteți utiliza.

InfinityFree are unele dintre cele mai rapide găzduiri gratuite pe care le veți găsi, iar soluția de găzduire are de fapt garanția de funcționare de 99,9%.

 • Stocare: Nelimitat
 • Lățime de bandă: nelimitat
 • Număr de baze de date: 400 (MySQL)
 • Alte avantaje gratuite: 10 conturi de e-mail, certificat SSL, Cloudflare CDN, program de instalare a aplicației Softaculous

11. HelioHost

Găzduire web la nivel de bază, HelioHost este o organizație nonprofit dedicată deservirii unei comunități globale de dezvoltatori, pasionați și proprietari de site-uri. Organizația, care deține propriul hardware și îl operează dintr-un centru de date din Silicon Valley, finanțează crowdfunding toate upgrade-urile de server, solicitând donații voluntare.

Ne-am dori ca platforma să ofere utilizatorilor mai mult spațiu de stocare, dar adorăm modul în care HelioHost acceptă mai multe sisteme de baze de date populare pentru întregul spectru de proprietari de site-uri.

Utilizatorii Windows ar trebui să țină cont de faptul că HelioHost este una dintre puținele opțiuni de găzduire gratuite care oferă, de asemenea, ASP.NET.

 • Stocare: 1 GB
 • Lățime de bandă: nelimitat
 • Număr de baze de date: nelimitat (MySQL, PostgresQL și SQLite)
 • Alte avantaje gratuite: e-mail nelimitat, cPanel, ASP.NET și programul de instalare a aplicației Softaculous

12. GoogieHost

Când subcotarea pieței de găzduire din India de la obișnuitul 10 USD pe lună până la 1 USD pe lună nu a fost suficient, fondatorul GoogieHost Rajesh Chauhan a decis să reducă prețurile la zero și să-și transforme compania într-o organizație nonprofit. Dispunând de o infrastructură bazată pe cloud, bazată pe SSD, GoogieHost uimește utilizatorii cu o mulțime de funcții incluse și disponibilitate ridicată.

Restricția privind numărul și tipurile de baze de date pare strânsă, dar majoritatea utilizatorilor nu vor avea nevoie de altceva decât de una sau două baze de date MySQL. În plus, vor fi prea ocupați să joace cu generatorul de site-uri web inclus de la GoogieHost.

 • Stocare: 1 GB SSD
 • Lățime de bandă: 100 GB
 • Număr de baze de date: 2 (MySQL)
 • Alte avantaje gratuite: constructor de site-uri web Zyro, DirectAdmin, instalator de aplicații Softaculous, certificat SSL, CDN Cloudflare și două adrese de e-mail

13. FreeHosting.com

Unul dintre puținii furnizori de găzduire web gratuită care oferă înregistrarea numelor de domeniu, FreeHosting.com crește avantajul eliminând utilizatorii de lanțurile de utilizare a nenumăratei subdomenii ale unui furnizor. De acolo, compania îmbină linia dintre planurile sale de găzduire gratuite și premium, oferind funcții bine rotunjite, cum ar fi oferirea de cPanel și un constructor de site-uri web drag-and-drop.

Utilizatorii sunt limitați la o singură bază de date MySQL, dar 10 GB de stocare înseamnă că puteți dezvolta în continuare un site web complex.

Contul gratuit al FreeHosting.com poate gestiona aproximativ 30.000 de vizitatori zilnici pentru un site web bazat pe PHP, cum ar fi cei de pe WordPress, sau vizitatori practic nelimitați ai site-urilor HTML.

 • Stocare: 10 GB
 • Lățime de bandă: necontorizat
 • Număr de baze de date: 1 (MySQL)
 • Alte avantaje gratuite: Creator de site-uri web, cPanel, instalator de aplicații și un cont de e-mail

14. Spațiul premiilor

Oferind găzduire web fără probleme și fără costuri de mai bine de 15 ani, Awardspace este o companie veterană axată pe furnizarea de experiențe de încredere pentru utilizatori.

Pe lângă dezvoltarea propriului generator de site-uri web, panou de control, tablou de bord al contului și program de instalare a aplicațiilor, Awardspace promite un timp de funcționare de 99,9% și oferă asistență clienților non-stop.

Proprietarii de site-uri sunt limitați la o singură soluție de bază de date MySQL, dar li se permite să găzduiască până la patru site-uri web (un domeniu și trei subdomenii) pe mult spațiu de stocare.

 • Stocare: 1 GB
 • Lățime de bandă: 5 GB
 • Număr de baze de date: 1 (MySQL)
 • Alte avantaje gratuite: program de instalare cu un singur clic, phpMyAdmin, generator de site-uri web, panou de control personalizat, plus firewall și protecție împotriva virușilor

Care este cea mai bună bază de date SQL gratuită?

Avem încredere totală în toate aceste gazde și bazele lor de date MySQL gratuite, dar poate doriți să fiți cu ochii pe care dintre ele acceptă platformele mai obscure.

Revenind la elementele de bază, SQL este un limbaj de programare pentru gestionarea datelor într-un sistem de management al bazelor de date relaționale.

MySQL, care este open-source, este un software de bază de date gratuit extrem de popular, care vine standard cu majoritatea planurilor de găzduire web. Dar nu este singura opțiune – de fapt, nu este nici măcar singurul tip de sistem de gestionare a bazelor de date.

NoSQL, care înseamnă „nu numai SQL”, este un sistem inovator de gestionare a bazelor de date, popularizat de corporații precum Google, Amazon și Facebook, care trebuie să facă față unor cantități masive de date.

Sistemul nu respectă cerințele bazei de date relaționale și permite organizațiilor să se extindă orizontal pe mai multe gazde și servere. Iată câteva dintre cele mai populare baze de date sqlSQL și NoSQL:

SQL:

 • MariaDB
 • Microsoft SQL Server
 • PostgreSQL

NoSQL:

 • MongoDB
 • CouchDB
 • Cassandra

După cum vă puteți imagina, a-l alege pe cel mai bun este ca și cum ai alege un copil preferat. Fiecare are zile bune și zile proaste, puncte forte și puncte slabe.

O bază de date NoSQL tinde să exceleze când vine vorba de scalabilitate și performanță a seturilor de date mari, în timp ce mulți pot găsi SQL mai ușor de disponibil și mai ușor de utilizat.

Aproape 60% dintre dezvoltatorii web folosesc baze de date MySQL, conform unui sondaj StackOverflow al dezvoltatorilor, urmat de alte câteva baze de date relaționale: MS SQL Server, PostgreSQL și SQLite.

Care bază de date este cea mai bună pentru cloud computing?

Ori de câte ori auziți despre cloud computing, probabil că mintea dvs. se duce direct la cei trei mari: Amazon Web Services, Microsoft Azure și Google Cloud Platform.

Desigur, toate trei au opțiuni de bază de date destul de stelare gata pentru a stoca, organiza, procesa și securiza datele dvs. cu resurse la cerere și facturare pe minut:

Amazon Web Services

 • Aurora – bază de date relațională
 • DynamoDB — NoSQL
 • RDS — baze de date MySQL, PostgreSQL, Oracle, SQL Server sau MariaDB

Microsoft Azure

 • Cosmos DB – NoSQL
 • Baza de date pentru MySQL
 • Baza de date pentru MariaDB
 • Baza de date pentru PostgreSQL
 • Azure SQL Database — bază de date relațională

Google Cloud Platform

 • Bigtable – NoSQL
 • Cloud SQL – bază de date relațională
 • Firestore — NoSQL

În mod surprinzător, fiecare dintre cei trei mari oferă versiuni reduse ale serviciilor lor de găzduire a bazelor de date gratuit.

Nivelul gratuit AWS, în special, oferă o rampă excelentă pentru serviciul Amazon RDS cu drepturi depline, cunoscut și sub numele de Amazon Relational Database Service.

În schimb, planul gratuit Microsoft Azure este o potrivire naturală pentru cei care doresc să încerce Windows Server sau MS Access.

Dar, oricât de puternice și masive sunt aceste servicii, setul dvs. de date sau nivelul de confort cu o bază de date în cloud ar putea justifica eliminarea nevoilor dvs. de găzduire a bazei de date de pe drumurile bătute.

De exemplu, Oracle Cloud pare un candidat evident pentru a vă găzdui baza de date Oracle, iar IBM Cloud are mai multe soluții de baze de date pentru diferite cazuri de utilizare. Pasionații Microsoft ar putea aprecia o opțiune care include MS Access.

Și mai bine, multe dintre aceste servicii au pachete gratuite de găzduire a bazelor de date, de asemenea. MongoDB Atlas, Heroku Postgres și Redis Labs sunt toate create pentru a vă ajuta să vă concentrați pe construirea aplicației dvs. în loc de gestionarea bazelor de date.

Care este cea mai ușor bază de date de învățat?

Înainte de a vă scufunda direct în baza de date în sine, începeți cu elementele de bază și construiți-vă baza în jurul unei bune cunoștințe de lucru a limbajului SQL, care vă va ajuta să vă mutați, să găsiți și să vă gestionați baza de date în mod eficient.

W3Schools este întotdeauna o resursă fantastică, iar SQL-Easy oferă un loc la îndemână și interactiv pentru a vă exersa programarea.

Indiferent de câte date aveți, puteți învăța abilități fundamentale de baze de date și interfețe grafice pentru utilizator.

MySQL este întotdeauna un următor pariu sigur, având în vedere prevalența sa în planurile de găzduire web. Este de obicei asociat cu phpMyAdmin, un instrument de administrare gratuit și open-source scris în PHP, care ajută la gestionarea bazelor de date MySQL și MariaDB.

În general, există un compromis între baza de date care este cel mai ușor de învățat și pe care veți dori de fapt să o utilizați.

În majoritatea conturilor, SQLite este, în general, considerat a fi printre cele mai ușor de învățat și de configurat, dar probabil că nu va fi cea mai bună opțiune pentru tine dacă ai ambiții mari pentru site-ul tău.

Având în vedere că majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu suita Microsoft de instrumente de productivitate din Office, o bază de date Microsoft SQL ar putea reprezenta cea mai bună cale pentru dvs. – mai ales dacă sunteți fan Microsoft Access. Sistemul Microsoft Access vă permite să vă gestionați baza de date într-o interfață grafică cu utilizatorul, pe care mulți utilizatori o consideră mai ușor decât alte sisteme de gestionare a bazelor de date.

Dacă obiectivul dvs. este să vă scalați, luați în considerare să începeți cu MongoDB sau PostgreSQL.

Pe măsură ce baza ta de date crește, la fel va crește și găzduirea ta

Mulți proprietari de site-uri web nu vor interacționa niciodată direct cu baza lor de date.

Utilizatorii WordPress care folosesc programul de instalare cu un singur clic al gazdei lor, de exemplu, nu trebuie să se aventureze niciodată în phpMyAdmin pentru a crea o nouă bază de date sau tabel – pur și simplu se bazează pe un script de instalare și pe software-ul WordPress pentru a face modificările după cum este necesar.

Cu toate acestea, chiar și acele interacțiuni de bază vor duce la creșterea bazei de date. Fiecare postare de blog pe care o scrii, imaginea pe care o încarci sau comentariu pe care îl primești se adaugă la dimensiunea bazei de date.

Inevitabil, se va extinde dincolo de restricțiile planului dvs. de găzduire. Utilizatorii de găzduire gratuită vor găsi acest plafon îngrozitor de repede, în timp ce cei care optează să plătească pentru găzduire partajată la prețuri accesibile se vor descurca mult mai bine.

Odată ce începeți să vă depășiți planul, va trebui să găsiți servicii care să se ocupe de baza de date mare. Uneori, asta înseamnă doar să vă actualizați planul de găzduire partajată, dar alteori va trebui să treceți la VPS sau găzduire în cloud.

Din fericire, însă, aceste platforme sunt mult mai scalabile și mai flexibile la nevoile clienților.

Tranziția la un nou plan de găzduire poate fi dificilă, dar am continuat și am verificat furnizorii de top pentru tine. Cele mai multe dintre aceste companii vă vor ajuta să vă migrați baza de date și fișierele relevante ale site-ului web în infrastructura lor și vă pot ajuta chiar să găsiți modalități de a optimiza mai bine utilizarea resurselor.

Asigurați-vă că consultați lista noastră cu cei mai buni furnizori de găzduire VPS dacă credeți că vă puteți încadra în această categorie.

Vezi recenzia noastră completă despre Kamatera

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, Kamatera este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenziatorul nostru Laura Bernheim a luat recent Kamatera pentru o învârtire și a evaluat gazda populară cu 4,9 în categoria Gazduire ieftină dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a avut Laura de spus despre Kamatera:

Oferind o încercare gratuită uimitoare de 30 de zile a planurilor sale de găzduire în cloud computing și stocare, Kamatera este o alegere excelentă pentru dezvoltatorii care apreciază performanța și scalabilitatea. Proprietarii începători de site-uri pot fi puțin copleșiți la început, dar serviciile cloud gestionate ale gazdei web și echipa de asistență permanentă vă vor ajuta să rezolvați orice problemă.

Înainte de a vă înscrie la Kamatera, este o idee bună să citiți recenzia completă a Laurei pentru a afla despre toate funcțiile oferite de Kamatera. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

 • Recenzia completă a lui Kamatera
 • Kamatera: 4.9/5.0 vs. Alții
 • Cameră: 0,00 USD/lună. împotriva altora

Dacă decideți că Kamatera este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul serverului Kamatera. Și la 0,00 USD pe lună, este un chilipir având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan Kamatera.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company