Ce este spațiul pe disc în găzduirea web? 5 fapte cheie și cele mai bune gazde (aprilie 2023)

 • Home
 • Uncategorized
 • Ce este spațiul pe disc în găzduirea web? 5 fapte cheie și cele mai bune gazde (aprilie 2023)
Ce este spațiul pe disc în găzduirea web? 5 fapte cheie și cele mai bune gazde (aprilie 2023)

Ce este spațiul pe disc în găzduirea web? 5 fapte cheie și cele mai bune gazde (aprilie 2023)

Probabil ați auzit de spațiu pe disc în ceea ce privește eliberarea spațiului pe laptop sau computerul dvs. personal, dar s-ar putea să vă întrebați totuși: „Ce este spațiul pe disc în găzduirea web? Este diferit?”

Din fericire, spațiul pe disc este probabil unul dintre cele mai ușor de înțeles concepte de găzduire web, datorită utilizării sale în viața de zi cu zi a computerelor. Mai simplu spus, spațiul pe disc este capacitatea de stocare pe computer sau server care vă permite să găzduiți totul, de la copii de rezervă și software până la videoclipuri cu pisici și selfie-uri. Având în vedere că motoarele de căutare detectează aproximativ 5,3 miliarde de pagini de site-uri web, securizarea și optimizarea spațiului pe disc este extrem de importantă, deoarece internetul continuă să se extindă.

Indiferent dacă sunteți un acumulator digital sau un ciudat online, suntem aici pentru a lămuri orice confuzie cu privire la spațiul pe disc, definind termenul, evidențiind gazdele cu cea mai mare spațiu de stocare și răspunzând la întrebările dvs. cele mai stringente.

Ce este spațiul pe disc în găzduirea web?

La fel cum vă împachetați valizele pentru o călătorie sau vă mobilați casa, spațiul pe disc reprezintă o zonă goală pe care o puteți organiza oricum doriți. Deseori discutat în același timp cu lățimea de bandă de găzduire web, spațiul pe disc este o componentă cheie a planului dvs. de găzduire web:

Spațiul pe disc, cunoscut și sub denumirea de spațiu de stocare sau web, este spațiul disponibil pe un server pentru a stoca conținutul (text, imagini, cod, baze de date etc.) site-ului dvs. web.

În găzduirea web, spațiul de stocare alocat va găzdui atât informațiile vizibile public, cum ar fi logo-ul, postările de blog și imaginile, cât și fișierele care joacă un rol important în modul în care site-ul dvs. web se afișează și funcționează, cum ar fi PHP, CSS sau Fișiere JavaScript. După cum vă puteți imagina, a avea o mulțime de spațiu pe disc sigur și rapid poate oferi un mare impuls succesului dvs. online.

Acestea fiind spuse, gazdele pot adopta abordări surprinzător de diferite ale spațiului pe disc. Majoritatea furnizorilor includ mesaje de e-mail și copii de rezervă în alocațiile de stocare, în timp ce alții le stochează separat. Servicii mai robuste, cum ar fi VPS sau găzduire pe server dedicat, specifică o cantitate fixă de spațiu de stocare, dar furnizorii de găzduire partajată deseori promovează conceptul de spațiu pe disc și găzduire nelimitat (mai multe despre asta urmează).

Cea mai bună găzduire web ieftină cu mult spațiu pe disc

Chiar din față, să clarificăm că nu există spațiu de stocare nelimitat sau lățime de bandă. Gândiți-vă la acea casă sau valiză la care am făcut aluzie în secțiunea anterioară – în cele din urmă, pur și simplu nu va mai fi loc pentru haine sau mobilier. Același lucru este valabil și cu serverul care găzduiește site-ul dvs., care are resurse limitate.

Totuși, diferența este modul în care furnizorii reglementează modul în care clienții de găzduire partajată consumă acele resurse. Unii vor defini limitări de stocare prestabilite, în timp ce alții își vor comercializa spațiul pe disc ca nelimitat sau necontorizat. Acesta din urmă este mai precis, deoarece înseamnă în esență că gazda nu acordă o atenție deosebită cât de mult spațiu de stocare consumați. Atâta timp cât folosiți spațiul pe disc în mod rezonabil și responsabil, veți fi bine. Dacă consumați mult mai mult spațiu de stocare, vi se va cere să plătiți o taxă sau să vă actualizați planul.

În ciuda vibrațiilor de lux pe care stocarea nelimitată le evocă, este o caracteristică relativ comună în găzduirea web. Multe dintre mărcile noastre de găzduire preferate din toate timpurile își construiesc platforma în jurul spațiului nelimitat pe disc și a altor resurse. Comparați cele mai bune opțiuni chiar aici:

1. Bluehost.com

Preț lunar de pornire 2,95 USD

 • Gazduire partajată ieftină de la un furnizor de încredere
 • Ideal pentru găzduirea unui site web WordPress
 • Creator de site-uri web Weebly și CDN Cloudflare GRATUIT
 • Trafic nelimitat și asistență prin chat live 24/7
 • Obțineți 70% reducere astăzi cu cuponul nostru Bluehost
 • Începeți acum Bluehost.

IEFTIN
EVALUAREA 4.8 ★★★★★ Review-ul nostru

Bluehost: evaluarea expertului nostru

Prețurile Bluehost sunt la fel de competitive pe cât le oferă industria. Înscrieți-vă pentru un plan de găzduire partajată pentru doar 2,95 USD pe lună, iar pachetele de găzduire WordPress au un preț constant; un plan VPS începe de la aproximativ 19,99 USD pe lună; iar tarifele de găzduire dedicată sunt de doar 79,99 USD pe lună. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB SSD – 100 GB SSD GRATUIT (1 an) 5 minute

2. Hostinger.com

Preț lunar de pornire 1,99 USD

 • Tot nelimitat , de la stocare la baze de date
 • Creator de site-uri și upgrade-uri de performanță WP GRATUITE
 • Backup-uri zilnice sau săptămânale GRATUITE
 • Panou de control personalizat și scripturi de auto-instalare
 • Acces SSH și certificate SSL GRATUITE nelimitate
 • Începeți acum pe Hostinger.

IEFTIN
EVALUAREA 4.8 ★★★★★ Review-ul nostru

Hostinger: evaluarea expertului nostru

Pe măsură ce piața de găzduire partajată devine din ce în ce mai saturată, stocarea nelimitată, lățimea de bandă și conturile de e-mail au devenit surprinzător de medii. Cu toate acestea, Hostinger extinde valorile de rutină așteptate la lungimi mai mari – numărul de site-uri web, baze de date, utilizatori FTP, subdomenii și domenii parcate sunt toate nerestricționate pentru majoritatea clienților. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 50 GB SSD – 200 GB SSD GRATUIT (1 an) 3 minute

3. IONOS.com

Preț lunar de pornire 1,00 USD

 • 1 USD/lună timp de 12 luni
 • Fără costuri ascunse – plătiți doar 12 USD la checkout
 • Configurare ușoară și asistență expertă 24/7
 • Domeniu sau transfer GRATUIT, plus certificat SSL GRATUIT
 • Stocare și baze de date nelimitate cu majoritatea planurilor
 • Începeți acum cu 1&1 IONOS.

IEFTIN
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

1&1 IONOS: Evaluarea experților noștri

Dacă bugetul este principalul factor în mintea ta atunci când cauți următoarea gazdă web, nu mai căuta. 1&1 IONOS are o gamă impresionantă de pachete robuste de găzduire web și creare de site-uri web la ceea ce poate fi cel mai bun preț pe care l-am văzut vreodată în lumea găzduirii. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile 10 GB – Nelimitat GRATUIT (1 an) 4 minute

4. HostGator.com

Preț lunar de pornire 2,64 USD

 • Găzduiește până la un număr nelimitat de site-uri web într-un singur plan
 • Certificat SSL GRATUIT inclus în toate planurile
 • Lățime de bandă și adrese de e-mail nelimitate
 • Instalări WordPress cu un singur clic și instrumente GRATUITE pentru blog
 • Obțineți o reducere de 67% cumpărând în avans 36 de luni
 • Începeți acum pe HostGator.

IEFTIN
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

HostGator: recenzia expertului nostru

HostGator este un compromis excelent între performanță și preț. Compania oferă e-mailuri nelimitate, baze de date MySQL, spațiu pe disc și lățime de bandă, plus instalări cu un singur clic ale proiectelor open-source populare, pe lângă un 99. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile Nelimitat GRATUIT (1 an) 4 minute

5. iPage.com

Preț lunar de pornire 1,99 USD

 • Configurare ușoară și fiabilitate superbă din 1998
 • Domeniu GRATUIT și marketing Google incluse
 • Lățime de bandă, stocare și e-mailuri nelimitate
 • Creator de site-uri și coș de cumpărături GRATUIT
 • Obțineți mai mult de 75% reducere azi (în comparație cu 7,99 USD/lună)
 • Începeți acum pe iPage.

IEFTIN
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

iPage: evaluarea experților noștri

Indiferent dacă sunteți pentru prima dată proprietarul unui site web sau un veteran al web, serviciile excelente de găzduire iPage și o listă fantastică de suplimente fac din brand una dintre cele mai bune valori în găzduirea web. Spațiul nelimitat pe disc, lățimea de bandă scalabilă și e-mailurile sunt doar o parte din ceea ce face planul de găzduire partajată al iPage o afacere excelentă. Accesați recenzia completă »

Banii inapoi garantat Spatiu pe disc Numele domeniului Ora de configurare
30 de zile Nelimitat GRATUIT (1 an) 5 minute

Vezi alte gazde de top la prețuri accesibile »

De câtă spațiu de stocare am nevoie pentru găzduire web?

Spre deosebire de lățimea de bandă mai misterioasă și mai puțin reglabilă, spațiul pe disc este relativ simplu. Majoritatea gazdelor vor enumera capacitatea de stocare a unui plan, de obicei măsurată în gigaocteți, ca una dintre statisticile de top din tabelul de prețuri. Există chiar și o bună flexibilitate în planurile de găzduire partajată; atâta timp cât nu folosiți în mod abuziv spațiul dvs. web, veți putea scăpa de găzduirea unei părți bune de fișiere.

Acestea fiind spuse, totuși, stocarea nu este de obicei ajustabilă – ceea ce aveți este ceea ce obțineți, cu excepția cazului în care sunteți pe un plan de găzduire VPS mai flexibil, folosind găzduire cloud scalabilă sau gata să treceți la un nou plan.

WP Rocket detaliază de cât spațiu pe disc au nevoie utilizatorii WordPress, în comparație cu statisticile de la Kinsta. Versiunea actuală de WordPress, la momentul scrierii acestui articol, 5.2.2, ocupă aproximativ 50 MB de spațiu pe disc; apoi, nu uitați de teme (aproximativ 25 MB în medie), pluginuri (aproximativ 100 MB), conținut încărcat (825 MB în medie) și baza de date MySQL (aproximativ 85 MB) – un total mare de abia mai mult de 1 GB .

Pentru a fi corect, această cifră poate fluctua puternic în funcție de site-ul web pe care doriți să îl creați. Site-urile web și blogurile personale sunt de obicei destul de mici, în timp ce portofoliile, agențiile și întreprinderile mici vor avea nevoie de puțin mai mult spațiu pentru a stoca mai multe imagini și multimedia. Magazinele online și site-urile de jocuri sau muzică trebuie să se confrunte cu o dependență mult mai mare de imagini și videoclipuri de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că vor necesita mult mai mult spațiu pe disc.

Una peste alta, cel mai probabil vei folosi mult mai puțin spațiu decât pentru ceea ce plătești . Pentru a gestiona eficient consumul de spațiu pe disc, totuși, acordați o atenție deosebită a ceea ce încărcați pe site-ul dvs. Imaginile și videoclipurile sunt cele mai mari ucigașe, dar puteți optimiza dimensiunile imaginilor sau puteți descărca videoclipurile pe YouTube pentru a economisi spațiu pe server.

Cum obțin spațiu pe server pentru site-ul meu?

Din fericire, spațiul pe disc este doar una dintre multele componente incluse în planurile de găzduire. Bineînțeles, veți dori să găsiți cel mai bun furnizor de găzduire web care se potrivește obiectivelor site-ului dvs. și cerințelor financiare, dar găzduirea partajată este de obicei cel mai bun loc pentru a începe. Veți avea acces la spațiul dvs. de server, împreună cu instrumente de proiectare și instalări software cu un singur clic, imediat ce vă înscrieți pentru un plan.

Cu tone de spațiu pe disc la dispoziția lor, companiile de găzduire web oferă clienților spațiu amplu pentru stocare.

Deoarece partajați un server cu sute sau chiar mii de alți clienți, utilizarea spațiului pe disc este limitată. Cu toate acestea, pe măsură ce vă mutați în VPS sau găzduire în cloud, puteți adăuga mai mult spațiu pe server fără a fi nevoie să migrați la un nou plan. Majoritatea gazdelor fac acest proces destul de simplu în portalul dvs. de gestionare a contului, dar nu ezitați să contactați echipele de asistență ale companiei dacă sunteți confuz.

Dacă doriți să utilizați o comandă rapidă oarecum dubioasă, puteți oricând să vă uitați la găzduirea web gratuită. Un număr surprinzător de furnizori de găzduire gratuită oferă cantități mari sau nelimitate de spațiu pe disc, dar aveți grijă de problemele de securitate sau de performanță. Multe gazde gratuite vor căuta alte modalități de a vă restricționa, așa că această opțiune este cea mai bună doar pentru proiectele mici, temporare, care testează o idee nouă. Treceți la o soluție mai permanentă și de renume atunci când sunteți gata.

Cum verific stocarea pe site-ul meu?

Descoperirea cât spațiu pe disc ați folosit (sau ați rămas) este destul de simplă. Și mai bine, de obicei poți găsi răspunsul în mai multe locuri dacă știi unde să cauți.

cPanel, care este inclus cu majoritatea planurilor de găzduire partajată, afișează vizibil statisticile spațiului pe disc.

Pentru majoritatea proprietarilor de site-uri web, cel mai bun pariu este să vă îndreptați direct către interfața dvs. cPanel, unde statisticile privind spațiul pe disc, lățimea de bandă, domeniile și conturile de e-mail sunt toate afișate vizibil. Odată ce intri în cPanel, aceste numere sunt în partea dreaptă, sub fereastra Informații generale. Faceți clic pe Utilizare disc (care se găsește și în zona principală Fișiere din stânga) pentru o defalcare mai specifică a utilizării întregului spațiu de stocare.

Site Health, o adăugare recentă la WordPress, ajută utilizatorii să urmărească dimensiunea site-ului lor.

Utilizatorii WordPress au câteva alte opțiuni. Există o mulțime de pluginuri disponibile, dar ne-am bucurat de noua funcție încorporată a platformei, Site Health. Instrumentul se bazează tehnic pe performanță și securitate, dar oferă și informații despre dimensiunea directoarelor și bazei de date. Disponibil în WordPress 5.1 și versiunile ulterioare, utilizatorii pot folosi navigarea tabloului de bord din stânga pentru a merge la Instrumente, Sănătatea site-ului, apoi Informații.

Nu toată spațiul de stocare este egal: aflați despre tipurile de spațiu pe disc

Desigur, mai mult este mai bine atunci când vine vorba de depozitare. Dar știați că capacitatea nu este singura măsură cheie pe care ar trebui să vă uitați atunci când faceți cumpărături pentru găzduire web? Tipul de hardware care stochează datele dvs. poate avea un impact masiv asupra cât de repede pot fi accesate sau livrate.

Unitățile de hard disk, sau HDD-urile, sunt modalitățile tradiționale de a stoca cantități mari de date ieftin . Cu toate acestea, un disc care se rotește, un cap mecanic de citire/scriere și dependența de magnetism fac HDD-urile mai susceptibile la performanțe mai lente și defecțiuni.

Mai recent, a apărut o nouă opțiune: unitățile cu stare solidă sau SSD-urile, stochează informații pe cipuri de memorie flash interconectate și nu au piese mobile. Deși SSD-urile sunt considerate de până la 20 de ori mai rapide , tehnologia de stocare mai nouă este de obicei mai scumpă și vine cu capacități mai mici.

Ne-am declarat adesea dragostea pentru SSD-urile rapide și pentru cele mai rapide servicii de găzduire web, în special pentru acei proprietari de site-uri care folosesc WordPress și alte platforme amanate de resurse, dar spațiul de înaltă performanță pe disc este mai mult decât doar flash și stare fără sens. Studiile au arătat că, dacă un site web durează mai mult de trei secunde pentru a se încărca, mai mult de jumătate dintre vizitatori vor abandona site-ul – limitând fluxul de trafic, ratele de conversie și profiturile.

Așadar, în timp ce compararea planurilor de găzduire web în ceea ce privește capacitatea de spațiu pe disc oferă un prim început excelent, asigurați-vă că ați săpați puțin mai adânc pentru a afla dacă investiția puțin mai mare în spațiu de stocare de înaltă performanță este o afacere utilă.

Vezi recenzia noastră completă despre Bluehost

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, Bluehost este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenzătorul nostru Ryan Frankel a luat recent Bluehost pentru o învârtire și a evaluat gazda populară cu 4,8 în categoria Gazduire ieftină dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a avut Ryan de spus despre Bluehost:

Bluehost are o reputație solidă în comunitățile de găzduire partajată și WordPress, iar gazda este favorita mea de mult timp. Astăzi, Bluehost alimentează peste 2 milioane de site-uri web, iar echipa oferă ani de experiență. Cu servere bine întreținute, prețuri competitive și asistență excelentă pentru clienți, Bluehost nu este o alegere pe care o veți regreta.

Înainte de a vă înscrie la Bluehost, este o idee bună să citiți recenzia completă a lui Ryan pentru a afla despre toate funcțiile oferite de Bluehost. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

 • Recenzia completă a Bluehost
 • Bluehost: 4.8/5.0 față de altele
 • Bluehost: 2,95 USD/lună. împotriva altora

Dacă decideți că Bluehost este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul serverului Bluehost. Și la 2,95 USD pe lună, este un chilipir având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan Bluehost.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company