Cum faci o captură de ecran pe un Mac?

Cum faci o captură de ecran pe un Mac?

Cum faci o captură de ecran pe un Mac?

Realizarea unei capturi de ecran este ceva ce toți dorim să facem la un moment dat. Primele computere personale din anii ’80 nu suportau această funcționalitate, cu excepția dumpingului unei versiuni textuale a unui ecran; cu toate acestea, în zilele noastre, realizarea unei capturi de ecran a întregului desktop sau doar a unei anumite ferestre de aplicație este bine acceptată pe toate sistemele de operare majore.

Să vedem cum poate fi îndeplinită această sarcină pe un computer Mac.

Capturați întregul ecran

Pentru a captura întregul ecran de pe desktop într-un fișier imagine:

Țineți apăsată tasta COMANDĂ și tasta SHIFT și tasta 3.

Cum să capturați întregul ecran

În Mac OS X v10.6 și versiuni ulterioare, capturile de ecran sunt salvate ca fișiere imagine în format PNG și denumite în mod implicit „Captură de ecran (data și oră).png”. Puteți deschide aceste fișiere cu Previzualizare sau alte aplicații de editare a imaginilor. Pentru a ști cum să salvați capturi de ecran în alte formate de fișiere imagine, vă rugăm să consultați ultimele două secțiuni ale acestui articol.

Capturați o regiune a ecranului

Țineți apăsată tasta COMANDĂ și tasta SHIFT și apoi tasta 4. Apoi, folosiți mouse-ul pentru a desena un dreptunghi (făcând clic și trăgând mouse-ul) pentru a specifica ce secțiune a ecranului să capturați.

Cum să capturați o zonă a ecranului

Dacă doriți să anulați acțiunea de desenare dreptunghiulară, puteți apăsa tasta ESCAPE.

Capturați o fereastră de aplicație

Această acțiune este similară cu metoda anterioară de captură de ecran, dar în loc să desenăm un dreptunghi cu mouse-ul, apăsăm pe bara de SPAȚIU și apoi facem clic pe fereastra care ne interesează să facem captură de ecran.

Țineți apăsată tasta COMANDĂ și tasta SHIFT și tasta 4. Acum apăsați pe bara de SPAȚIU și apoi faceți clic pe o fereastră cu mouse-ul.

Cum să capturați o fereastră de aplicație

Salvați captura de ecran în Clipboard

Când lucrați în diverse aplicații, poate fi foarte util să aveți acces direct copiere/lipire la imaginea capturii de ecran în loc să încărcați fișierul manual. Pentru a salva o captură de ecran în clipboard (în loc să o salvați ca fișier):

Țineți apăsată tasta CONTROL împreună cu oricare dintre comenzile anterioare descrise mai sus.

Tasta de control salvează în clipboard

Lipiți captura de ecran din Clipboard

Pentru a lipi conținutul imaginii clipboard într-un document sau aplicație după pasul anterior clipboard:

Țineți apăsată tasta COMANDĂ și apăsați tasta V.

Cum să lipiți din clipboard

Realizarea de capturi de ecran cu previzualizare

De asemenea, puteți face capturi de ecran fără a utiliza niciuna dintre combinațiile de tastatură.

Deschideți aplicația Previzualizare și faceți clic pe meniul drop-down „Fișier” . Selectați submeniul „Faceți captură de ecran” și selectați metoda de captură de ecran pe care doriți să o efectuați.

Cum să salvați o captură de ecran din Previzualizare

Previzualizarea vă permite, de asemenea, să salvați captura de ecran în diferite formate de imagine.

Realizarea de capturi de ecran din linia de comandă

Pe un computer Mac, există un utilitar de captură de ecran în linia de comandă numit „ screencapture ”, care poate fi executat dintr-o aplicație Terminal sau într-un script shell.

Comanda screencapture are diverse opțiuni, care pot fi văzute tastând această comandă în fereastra Terminal:

captură de ecran de om

Să vedem câteva exemple ale acestor opțiuni utilizate.

Realizarea unei capturi de ecran ca fișier imagine format JPEG:

screencapture -t jpg ~/Desktop/screenshot.jpg

Realizarea unei capturi de ecran cu o întârziere de 10 secunde:

screencapture -T 10 ~/Desktop/screenshot.png

Puneți captura de ecran în clipboard:

screencapture -c ~/Desktop/screenshot.png

Deschideți captura de ecran într-o fereastră de previzualizare.

screencapture -P ~/Desktop/screenshot.png Dezvăluirea advertiserilor

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company