Cum se actualizează Node.js la cea mai recentă versiune (aprilie 2023)

  • Home
  • Uncategorized
  • Cum se actualizează Node.js la cea mai recentă versiune (aprilie 2023)
Cum se actualizează Node.js la cea mai recentă versiune (aprilie 2023)

Cum se actualizează Node.js la cea mai recentă versiune (aprilie 2023)

Învățarea cum să actualizați Node.js la cea mai recentă versiune pe un server web necesită doar câteva linii de cod de linie de comandă.

Ca proiect open-source, Node.js evoluează rapid. Actualizări minore apar la fiecare câteva săptămâni pentru a spori stabilitatea și securitatea, așa că veți dori să țineți pasul pentru a vă proteja aplicațiile.

Există mai multe metode pentru actualizarea Node.js pe diferite sisteme de operare. Am compilat unele dintre cele mai simple și mai eficiente moduri de a instala cea mai nouă versiune de Node.js pe mașina Linux, Windows și macOS și am evidențiat unele dintre cele mai bune gazde web cele mai bune pentru Node.js.

Cum să actualizați Node.js pe Linux (Ubuntu, Debian și CentOS)

Pașii exacti pentru actualizarea Node.js pe un sistem Linux pot varia în funcție de distribuție, dar metodele noastre recomandate vor funcționa în majoritatea versiunilor. Apreciem simplitatea și eficacitatea în administrarea sistemelor și, pentru noi, cea mai ușoară metodă este să folosim Node Version Manager (nvm).

Înainte de a începe , verificați ce versiune de Node.js utilizați în prezent, rulând node -v într-un terminal de linie de comandă.

Dacă circumstanțe atenuante vă împiedică să utilizați nvm, vă puteți baza pe resursele Node Package Manager (npm). Acest ghid include și instrucțiuni pentru actualizarea Node.js prin pachete binare cu referințe specifice versiunii.

1. Actualizați Node.js utilizând Node Version Manager (nvm)

Node Version Manager, sau nvm, este de departe cea mai bună metodă de actualizare a Node.js. Veți avea nevoie de un compilator C++, precum și de pachetele build-essential și libssl-dev.

Rulați mai întâi o actualizare a nvm, apoi obțineți cele mai recente pachete de Node.js pentru a vă actualiza mediul serverului web:

sudo apt-get update sudo apt-get install build-essential checkinstall libssl-dev

Pentru a actualiza la cea mai recentă versiune de nvm, puteți obține scriptul de instalare folosind cURL:

curl -o- https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.32.1/install.sh | bash

Mai întâi va trebui să închideți și să redeschideți terminalul, dar puteți verifica o instalare reușită folosind comanda -v nvm. Comanda va scoate versiunea curentă a nvm dacă totul a funcționat.

Odată ce sunteți configurat cu cea mai recentă versiune de nvm, instalarea distribuțiilor actualizate de Node.js este ușoară.

Puteți verifica ce versiuni sunt instalate în prezent pe serverul dvs. cu nvm ls și puteți vedea ce este disponibil pentru a instala din depozitul public folosind comanda nvm ls-remote.

Descărcați, compilați și instalați o nouă versiune de Node.js cu instalarea nvm #.#.#, în mod evident înlocuind #s cu versiunea Node.js dorită.

Puteți spune nvm ce versiune să folosească în fiecare nou shell cu nvm folosește #.#.# și setați o valoare implicită cu alias: nvm alias default node.

2. Actualizați Node.js utilizând un manager de pachete Node (npm)

Dacă nvm nu este pentru tine, un manager de pachete este următorul cel mai bun pariu al tău. Node Package Manager, sau npm, vă ajută să descoperiți, să partajați și să utilizați codul, împreună cu gestionarea dependențelor în dezvoltarea de software. Node Package Manager conține mai mult de 800.000 de pachete de cod pentru dezvoltatori.

Node.js vine cu npm preinstalat, dar cadrul managerial este în general actualizat mai frecvent decât Node.js. Pentru a utiliza această metodă pentru actualizări, urmați pașii de mai jos:

  • Rulați npm -v pentru a vedea ce versiune instalată utilizați în prezent.
  • Rulați npm install [email protected] -g pentru a instala cea mai recentă actualizare npm.
  • Rulați din nou npm -v pentru a valida că versiunea npm a fost actualizată corect.

Pentru a actualiza Node.js, veți avea nevoie de modulul n util al npm. Rulați codul de mai jos pentru a șterge memoria cache a npm, instalați n și actualizați la cea mai recentă versiune stabilă a Node.js:

sudo npm cache clean -f sudo npm install -gn sudo n stabil

Pentru a instala cea mai recentă versiune, utilizați n latest. Alternativ, puteți rula n #.#.# pentru a obține o anumită versiune Node.js dacă trebuie să o instalați din cauza compatibilității software sau a testării sandbox.

3. Actualizați Node.js folosind pachete binare

Actualizarea Node.js pe un server web folosind pachete binare poate fi puțin mai complicată. Dacă trebuie să utilizați această metodă, accesați pagina oficială de descărcări Node.js pentru a obține fișierul binar Linux pe 32 de biți sau 64 de biți.

Puteți descărca fișierul dintr-un browser, dar vă recomandăm să utilizați consola. Rețineți că versiunea specifică a Node.js se poate modifica pe măsură ce sunt lansate actualizări.

wget https://nodejs.org/dist/v6.9.2/node-v6.9.2-linux-x64.tar.xz

Pentru a despacheta fișierul, veți avea nevoie de xz-utils; pentru a-l instala, rulați sudo apt-get install xz-utils. Apoi, utilizați acest cod pentru a instala pachetul binar în usr/local:

tar -C /usr/local –strip-components 1 -xJf node-v6.9.2-linux.x64.tar.xz

Acum că aveți instalate Node.js și npm cu pachetele binare, ar trebui să fie posibil să utilizați metodele prezentate în a doua opțiune de mai sus pentru următoarea actualizare a serverului dvs. web.

Actualizați Node.js la cea mai recentă versiune pe Windows sau macOS

Fiind unul dintre cele mai populare cadre de dezvoltare pentru site-uri web și aplicații mobile, echipele de programare ar trebui să accepte Node.js în mediile de dezvoltare desktop și server web.

Aplicațiile native care rulează Node.js pe Windows sau macOS trebuie, de asemenea, actualizate. Echipele de dezvoltare de software ar trebui să integreze DevOps cu CI/CD pentru cele mai bune rezultate.

Memento: înainte de a începe, verificați ce versiune de Node.js utilizați în prezent, rulând node -v într-un terminal de linie de comandă.

Ghidul de mai jos acoperă unele dintre cele mai comune moduri de a gestiona Node.js pe sistemele de operare Windows și macOS.

Dezvoltatorii de desktop Windows pot folosi instrumentele Visual Studio furnizate pentru a utiliza npm; Homebrew oferă funcționalități similare pentru utilizatorii macOS, care pot folosi și nvm.

1. Actualizați Node.js utilizând programul de instalare Windows sau macOS

Pagina de descărcări Node.js include pachete binare pentru Windows și macOS – dar de ce vă îngreunați viața?

Programele de instalare prefabricate – .msi pentru Windows și .pkg pentru macOS – fac procesul de instalare incredibil de eficient și de înțeles.

Descărcați și rulați fișierul și lăsați expertul de instalare să se ocupe de restul. Cu fiecare actualizare descărcată, versiunile mai noi de Node și npm vor înlocui versiunea mai veche.

Dezvoltatorii au posibilitatea de a alege programele de instalare macOS, Windows sau Linux pe pagina de descărcare Node.js. Veți instala aceleași versiuni folosind instrumente de linie de comandă cu un server la distanță.

Pentru echipele de programare distribuite, imaginea Node.js Docker este o modalitate excelentă de a colabora la cod. Utilizarea imaginii Node.js Docker permite colaborarea în echipă Agile cu Git și CI/CD.

2. Windows: Actualizați Node.js cu linia de comandă și PowerShell

Utilizatorii Windows pot folosi Command Prompt (cmd), PowerShell sau alte seturi de instrumente pentru dezvoltatori distribuite cu IDE-uri pentru a actualiza Node.js pe mașinile lor locale pentru dezvoltare.

Procesul este același pentru utilizatorii care rulează Windows Server sau IIS pentru cerințele de găzduire web pentru ASP.NET.

Pentru a deschide promptul de comandă, trebuie doar să tastați „cmd” sau „comandă” în bara de căutare Windows și selectați aplicația. Pentru PowerShell, utilizați aceeași metodă cu opțiunea Run as Administrator.

În terminalul Command Prompt sau PowerShell, începeți cu verificarea versiunii pentru Node.js:

nodul -v

Acest lucru va confirma că Node.js este deja instalat pe computer și dacă trebuie actualizat la cea mai recentă versiune de securitate. Dacă nu este deja instalat, puteți adăuga npm în PowerShell:

npm install -g npm-windows-upgrade npm-windows-upgrade

După ce npm este instalat și actualizat la cea mai recentă versiune, îl puteți folosi pentru a vă gestiona versiunea Node.js. Dacă npm este deja instalat pe computer, îl puteți actualiza la cea mai recentă versiune:

npm install -g npm

Acum aveți opțiunea de a instala Node Version Manager (nvm) pe serverul dumneavoastră Windows sau de a descărca și instala cele mai recente binare Node.js cu wget. Pentru a instala nvm, rulați în PowerShell:

Install-Module -Name power-nvm Add-Type -AssemblyName System.IO.Compression.FileSystem nvm install latest nvm default latest

Pentru a instala cea mai recentă versiune de Node.js pentru computere Windows pe 32 de biți:

wget https://nodejs.org/download/release/latest/win-x86/node.exe -OutFile „C:Program Files (x86)nodejsnode.exe”

Pentru a instala cea mai recentă versiune de Node.js pentru mașini Windows pe 64 de biți:

wget https://nodejs.org/download/release/latest/win-x64/node.exe -OutFile „C:Program Filesnodejsnode.exe”

Utilizați comanda de verificare a versiunii Node.js pentru a confirma că ați actualizat la cea mai recentă versiune:

nodul -v

O altă opțiune pentru programatori este să folosească Chocolatey pentru instalarea Node.js și gestionarea pachetelor.

De asemenea, puteți utiliza resursele din Visual Studio Code pentru a gestiona versiunile Node.js și npm. Această metodă vă va permite să utilizați subsistemul Linux pe desktop-uri Windows.

3. macOS: Actualizarea versiunii Node.js cu Homebrew

Homebrew, descris ca „managerul de pachete lipsă pentru macOS”, este cea mai bună alegere pentru utilizatorii macOS pentru a instala și gestiona Node.js.

Instalați Homebrew rulând următoarea comandă în Terminal:

/bin/bash -c „$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/HEAD/install.sh)”

Pentru a instala Node.js, deschideți terminalul macOS și introduceți comanda:

nodul de instalare brew

Dacă aveți deja instalat Homebrew, asigurați-vă că este actualizat la cea mai recentă versiune:

actualizare de preparare

După aceasta, trebuie să rulați o singură comandă pentru a actualiza versiunea Node.js:

nod de upgrade brew

Ca și în cazul instalărilor Windows, puteți descărca și fișierele binare pentru Node.js de pe site și le puteți instala manual pe desktop.

Oricare dintre metode va actualiza Node.js pe macOS la cea mai recentă versiune cu alte opțiuni pentru configurarea unor versiuni specifice pentru testare.

Cei mai buni furnizori de găzduire Node.js

Desigur, actualizarea Node.js nu va face o mare diferență dacă site-ul sau aplicația dvs. locuiește cu o gazdă web care se luptă să accepte eficient Node.js.

Sigur, puteți găsi o găzduire solidă gratuită pentru Node.js, dar cea mai bună găzduire web generală vine cu suport preinstalat pentru cadru și include actualizări automate la cea mai recentă versiune ori de câte ori sunt lansate.

Acest lucru economisește dezvoltatorilor și echipelor de programare timpul de configurare și întreținere a serverelor.

A2 Hosting are un modul Node.js pentru cPanel care vă permite să înregistrați o aplicație, să instalați npm și să creați un fișier package.json.

De asemenea, puteți utiliza linia de comandă cu serverul pentru a vă configura aplicațiile. Combinația de stocare SSD NVMe rapidă pe planurile VPS face din A2 Hosting o alegere bună pentru suportul Node.js pe termen lung.

La InMotion Hosting, puteți instala Node.js folosind EasyApache 4 sau printr-o conexiune SSH folosind un instrument de linie de comandă. Compania este specializată în găzduire VPS administrată ieftin, unde vă puteți înscrie pentru un plan cu 2 vCPU și 2 GB de RAM la o rată foarte rezonabilă.

InterServer oferă un buton simplu care vă permite să creați o aplicație Node.js și să rulați npm printr-o interfață bazată pe browser. De asemenea, puteți utiliza o conexiune SSH pentru a configura aplicațiile. InterServer oferă planuri cloud VPS, începând cu unele dintre cele mai ieftine tarife pe care le-am găsit.

A2Hosting.com

Preț lunar de pornire 4,99 USD

  • Opțiuni pentru server Turbo și cache pentru încărcări mai rapide ale paginilor
  • Planuri bine construite, începând cu 4 GB RAM
  • CDN GRATUIT plus instalări automate cu Softaculous
  • Suport multilingv și până la baze de date nelimitate
  • Securitate sporită cu actualizări zilnice ale kernelului
  • Începeți acum cu A2 Hosting.

VPS
EVALUAREA 4.8 ★★★★★ Review-ul nostru

Gazduire A2: evaluarea expertului nostru

În timp ce platforma de găzduire partajată turboalimentată a A2 Hosting oferă proprietarilor de site-uri spațiu amplu de dezvoltare, priceperea tehnologică a companiei este pe deplin afișată cu portofoliul său de opțiuni VPS. De la medii neadministrate, fără stres până la spațiu fără stres, complet gestionat, A2 Hosting va avea cu siguranță opțiunea perfectă pentru prezența dvs. online în creștere. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
7 minute 150 GB SSD – 450 GB SSD 1 – 8 miezuri 1 GB – 32 GB

InMotionHosting.com

Preț lunar de pornire 19,99 USD

  • Cititorii Gazduirweb beneficiază de o reducere de 67% la primul termen
  • Migrații gratuite ale site-ului și 2 ore de asistență la lansare
  • 2 – 3 opțiuni dedicate adresei IP
  • Incluse licențe cPanel/WHM GRATUITE
  • Servere foarte disponibile cu redundanță în timp real
  • Începeți acum cu InMotion.

VPS
EVALUAREA 4.6 ★★★★★ Review-ul nostru

InMotion: evaluarea expertului nostru

Dispunând de hardware VPS lider de piață, software de management inteligent și unități SSD și copii de rezervă gratuite, InMotion Hosting concurează pentru a câștiga atunci când vine vorba de pachete de găzduire VPS gestionate. Gazda își inițiază relația cu clientul VPS cu migrări gratuite de site-uri web și până la două ore de asistență la lansare de la un administrator de sistem cu experiență. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
6 minute 90 GB SSD – 360 GB NVMe SSD 2 – 8 miezuri 4 GB – 16 GB

InterServer.net

Preț lunar de pornire 6,00 USD

  • 0,01 USD pentru prima lună folosind codul HOSTINGADV
  • Apoi 6 dolari lunar, fără contracte, fără modificări
  • Cele mai recente din PHP, MySQL, Perl, Python și Ruby
  • 7 opțiuni de sistem de operare pentru Linux sau Windows
  • Acces complet root și alegere de centru de date
  • Începeți acum pe InterServer.

VPS
EVALUAREA 4.7 ★★★★★ Review-ul nostru

InterServer: evaluarea expertului nostru

Centrul de date la fața locului InterServer și implicarea practică în configurarea și furnizarea de servere private virtuale oferă clienților un nivel de flexibilitate nemaivăzut la mulți alți furnizori de găzduire. InterServer raționează resursele VPS și cloud prin felii. Accesați recenzia completă »

Ora de configurare Spatiu pe disc CPU RAM
6 minute SSD de 30 GB – SSD de 480 GB 1 – 16 procesoare 2 – 32 GB

Ce este Node.js?

Cadrul open-source Node.js a înlocuit în mare măsură AJAX și a devenit o parte majoră a dezvoltării de aplicații web și mobile datorită capacității de a oferi un timp de rulare JavaScript asincron, bazat pe evenimente, la scară.

Node.js este un cadru de dezvoltare care permite JavaScript să ruleze pe un server web pe hardware Windows, Linux și macOS.

Node.js include configurarea portului pentru aplicațiile care mențin o conexiune activă între serverul web și browserul utilizatorului. Acest lucru permite informații actualizate dinamic pe paginile web fără a fi nevoie să fie reîncărcate.

Companiile majore, inclusiv GoDaddy, IBM, LinkedIn, Microsoft, PayPal și Amazon Web Services, folosesc toate Node.js în producție.

Node.js operează cu bucle de evenimente, apeluri inverse și flux de date cu latență scăzută pentru transferuri.

Ryan Dahl a inventat Node.js în 2010, apoi a fondat proiectul Deno cu fundamente similare.

Dezvoltarea JavaScript și TypeScript a crescut pe baza adoptării Node.js și este folosită în mod obișnuit cu soluții de construcție a aplicațiilor precum React, Vue, Gatsby, NEXT și Nuxt.

Cum îmi verific versiunea Node.js sau NPM?

Pentru a vă verifica versiunea Node.js pe Linux, conectați-vă la server cu o conexiune SSH folosind PuTTy sau un instrument similar și rulați comanda:

nodul -v

Utilizatorii Windows pot rula aceeași comandă în PowerShell. Utilizatorii macOS pot accesa Terminalul din Launchpad pentru interogări în linia de comandă.

Pentru a verifica versiunea npm instalată în prezent, utilizați aceleași instrumente pentru a rula comanda npm -v.

De ce ar trebui să actualizez Node.js?

Fiecare versiune Node js oferă informații despre caracteristici, integrări și compatibilitate cu timpul de rulare pentru aplicații, care sunt esențiale pentru dezvoltatori.

Dacă utilizați o versiune diferită de Node js decât versiunea actuală, poate exista un risc de securitate din cauza vulnerabilităților nepatchate.

Este important să nu vă bazați pe o anumită versiune a Node js, ci să vă mențineți serverul web actualizat continuu cu cea mai recentă versiune NodeJS pentru securitate cibernetică.

Dacă nu sunteți sigur de numărul versiunii NodeJS care este instalat pe serverul web, utilizați comenzile din acest tutorial pentru a testa și configura hardware-ul.

Dacă utilizați Visual Studio sau Docker pentru dezvoltare, este ușor să instalați NodeJS cu automatizarea controlului versiunilor pentru upgrade-uri în mediile de dezvoltare.

Asigurați-vă că numărul versiunii Node js este standardizat pentru a testa compatibilitatea cu noile funcții.

Cât de des ar trebui să actualizez Node.js?

Instalarea unei versiuni mai noi de Node JS rareori rupe codul existent, dar ar trebui testat în medii sandbox înainte de a intra în vigoare cu modificări doar pentru a fi în siguranță.

Înlocuirea versiunii curente a Node JS cu o versiune mai nouă poate necesita, de asemenea, o anumită refactorizare a codului aplicației software.

Versiunea actuală a Node JS se poate modifica de mai multe ori pe săptămână, deoarece cadrul se află în dezvoltare activă, cu mii de programatori care lucrează la proiect.

Mai multe versiuni NodeJS pot fi gestionate pe un server web cu cPanel sau folosind subdomenii. Managerul de pachete NPM va arhiva toate versiunile anterioare ale Node JS cu pachete binare care pot fi instalate oricând trebuie să anulați modificările.

Vă recomandăm să actualizați Node JS de îndată ce cea mai recentă versiune stabilă este lansată pentru a vă menține codul actualizat pentru a accepta funcții noi.

Dacă vă bazați pe o anumită versiune de Node JS, este posibil să aveți probleme cu gestionarea dependențelor și corecția găurilor de securitate în timp.

Rezumat: Actualizarea Node.js la cea mai recentă versiune

Nu este dificil să învățați cum să actualizați Node js la cea mai recentă versiune dacă sunteți familiarizat cu utilizarea instrumentelor de linie de comandă pentru administrarea serverului web.

Gazde web care instalează NodeJS în avans pe un server și vă permit să selectați cea mai bună versiune NodeJS pentru aplicațiile dvs.

Dacă aveți nevoie de o instalare NodeJS v16 pentru compatibilitatea aplicațiilor, aceste instrumente facilitează gestionarea mai multor versiuni. Dar recomandăm majorității utilizatorilor să instaleze cea mai recentă versiune stabilă.

Puteți utiliza multe dintre aceleași procese pentru a actualiza alte pachete cu npm. Această postare legată va explica cum să instalați o altă versiune npm sau mai multe versiuni NodeJS pentru diferite dependențe.

Puteți reveni la versiunea anterioară a unei aplicații NodeJS cu control al versiunii LTS folosind instrumente de comandă nvm cu LTS activ și un fișier PackageJSON.

Actualizarea unei aplicații NodeJS și a unui npm este doar începutul. Veți dori să păstrați în siguranță și restul pachetelor și dependențelor dvs.

Bazați-vă întotdeauna pe versiunea mai nouă a Node js pentru a avea acces la dezvoltarea și securitatea noilor funcții. Cea mai recentă versiune de Node.js este esențială pentru a fi la zi, pentru a maximiza compatibilitatea și pentru a menține securitatea versiunii curente a aplicațiilor dvs.

Soluția de gestionare a pachetelor npm vă va permite să extindeți o aplicație Node cu cod din proiecte open source pentru a beneficia la maximum de cadrul de dezvoltare a aplicațiilor.

Vedeți recenzia noastră completă despre A2 Hosting

Indiferent de tipul de plan de găzduire pe care îl căutați, A2 Hosting este o alegere solidă, indiferent de amploare. Recenzia noastră Alexandra Anderson a luat recent A2 Hosting pentru o învârtire și a evaluat gazda populară cu 4,8 în categoria Găzduire VPS dintr-un scor perfect de 5,0. Iată ce a spus Alexandra despre A2 Hosting:

Cu accent pe performanță și cu atenție pentru detalii, A2 Hosting evită în mare măsură deficiențele tipice ale multor gazde web. Compania deținută independent echilibrează infrastructura de mare putere și instrumentele de dezvoltare cu echipe de asistență pentru clienți la fel de receptive, oferind clienților cu experiență o experiență de găzduire extrem de optimizată.

Înainte de a vă înscrie la A2 Hosting, este o idee bună să citiți recenzia completă a Alexandrei pentru a afla despre toate caracteristicile oferite de A2 Hosting. De asemenea, îl puteți compara cu alte gazde web pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă:

  • Revizuirea completă a A2 Hosting
  • Gazduire A2: 4.8/5.0 vs. altele
  • Gazduire A2: 4,99 USD/lună. împotriva altora

Dacă decideți că A2 Hosting este alegerea potrivită, rețineți că este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa spațiul serverului A2 Hosting. Și la 4,99 USD pe lună, este un chilipir având în vedere numeroasele caracteristici excelente care vin în orice plan de găzduire A2.

Dezvăluirea agentului de publicitate

Gazduirweb este o resursă online gratuită care oferă utilizatorilor conținut valoros și servicii de comparare. Pentru a menține această resursă 100% gratuită, primim compensații de la multe dintre ofertele afișate pe site. Alături de factorii cheie de revizuire, această compensație poate afecta modul în care și locul în care apar produsele pe site (inclusiv, de exemplu, ordinea în care apar). Gazduirweb nu include întregul univers al ofertelor disponibile. Opiniile editoriale exprimate pe site sunt strict ale noastre și nu sunt furnizate, susținute sau aprobate de agenții de publicitate.

Politica noastră de revizuire editorială

Site-ul nostru se angajează să publice conținut independent, precis, ghidat de reguli editoriale stricte. Înainte ca articolele și recenziile să fie publicate pe site-ul nostru, acestea sunt supuse unui proces amănunțit de revizuire efectuat de o echipă de editori independenți și experți în materie pentru a asigura acuratețea, actualitatea și imparțialitatea conținutului. Echipa noastră editorială este separată și independentă de agenții de publicitate ai site-ului nostru, iar opiniile pe care le exprimă pe site-ul nostru sunt proprii. Pentru a citi mai multe despre membrii echipei noastre și despre mediul lor editorial, vă rugăm să vizitați pagina Despre a site-ului nostru.

Leave a Reply

Copyright © 1999 - 2022 Phox Operating Company